Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ilusalong
Mineraalkosmeetika

k 12. november 2010, kl 11.51
Olen otsustanud proovida mineraalkosmeetikat ning palun abi selle valimisel, sest internetis googeldades leiab igasugust kraami ja kommentaare. Kuid soovin siiski, kes viitsib ja ei pea paljuks, paar sõna muljetada. Põhjuseks, miks ma tahan mineraalkosmeetikat proovida on see, et mu näonahk on pärast tavakosmeetikat kasutades pehmelt öeldes õudukas (vistrikud tekivad vaat et tunniga, poorid lähevad umbe jne). Käin kosmeetiku juures Elsa hoolduses, peale seda on nahk supper aga nii kui jumestuskreemi peale panen, nullib kõik asja ära.
Tänud neile kes viitsivad natuke nõu anda :)

TT 12. november 2010, kl 12.06
Mina olen vaimustatud MicaBella mineraalpuudrist. Kunagi ostan kindlasti ära, kuna hind on ikka parajalt krõbe. Olen tellinud odavama mineraalpuudri ja on ikka vahe sees küll. Ei kata see odavam nii hästi, järelikult pigmendisisaldus väike.

k 12. november 2010, kl 12.41
on kellelgi kogemust Jane Iredale toodetega?

I.R.Pale 12. november 2010, kl 14.17
Sõbrants kiidab väga Iredale'i. Iredale puudris on orgaanilisi, nahale hästi mõjuvaid koostisosi aga ta on ka veidi kallimapoolne. Mina seda osta ei raatsi :)
Micabellas neid "hooldavaid osiseid" pole ja see on tavaline vilgu ning oksiidisegu nagu odavama hinnaklassi puudridki.
Väga tugevat katvust ei anna kumbki, enamus mineraalpuudreid annavad keskmise katvuse, kui liiga palju panna, ei näe hea välja. Põhi on vaja kenasti ära kruntida kui nahal mõni punn või laik on. Nahatooni ühtlustajatena on nad väga head.
Kindlasti tuleb enne mineraalpuudri pealekandmist nahka korralikult niisutada, muidu hakkab nahk ära kuivama ja (minul nt) ketendama. Rasvasel nahal kipub minema leemendama, sel juhul on vaja päeva jooksul veidi meiki korrigeerida. Meigialuskreemid muidugi abiks aga ma ei usu, et need nii tundlikule nahale kui teemaalgatajal, sobivad.

eelmisele 12. november 2010, kl 15.44
Me oleme ammu aru saanud, et sa ise müüd seda Iredale-t:)

I.R.Pale 12. november 2010, kl 16.32
eksid - ma vahendan oma sõpsidele hoopis TKB-d

k 12. november 2010, kl 16.54
andestage mu teadmatust, kuid mis asi on TKB?

I.R.Pale 12. november 2010, kl 17.13
TKB Trading http://tkbtrading.com/ on USA hulgimüügiettevõte, kust saab puhtaid vilgusegusid osta - isesegamiseks või puhtalt kasutamiseks (lauvärvide, põsepuna toorained! mitte valmissegud, st ilma meigialuskreemita laugudel hästi ei püsi) .
Teised sarnased kohad on The Conservatorie http://theconservatorie.com/ ja Coastal Scents http://www.coastalscents.com/cfwebstore... Kõigist kolmest kohast saab osta ka mineraalpuudri tooraineid ja ise endale puudri kokku segada - enne peab netis surfama ja erinevaid retsepte tudeerima.

Nendest kohtadest ostmise teeb ebamugavaks see, et esimesel kahel on miinimumtellimus ja see, et saatmiskulu on päris suur. Tollile jääb pidevalt hammaste vahele, sest peaaegu ükski ost ei jää alla maksustamise miinimumi (22 eur).

.. 12. november 2010, kl 17.29
Räägitud on ju, et Mica Bellas on ka "hooldavaid osasid". Nii et ei ole ainult Iredales-s ja BellaPierre-s.

I.R.Pale 12. november 2010, kl 17.51
Klassikalise mineraalmeigi koostisosad on inertsed mineraalid: ei kahjusta nahka ega ka tee midagi naha heaks. Mineraalmeigi suur pluss on see, et pole sees ülejäänud keemiaarsenali, mis muidu tavakosmeetikas sees: sünteetilised värv-, säilitus- ja lõhnaained.
BP ja MB on klassikalised, Iredales on lisaks klassikalistele komponentidele veel orgaanilised, millel on nahale soodus mõju: mingid vetikaekstraktid ja õlid. Mõningal määral võib vaielda, kas TiO2 ning ZnO on aktiivselt nahka kaitsvad komponendid, mõlemiga kaasneb päikesekaitse ning ZnO aitab haavadel paraneda, mõjub antibakteriaalselt ja kuivatab vistrikke. Seevastu naha niiskustasakaalu säilitamise ning "mineraalidega rikastamise" osas pole neil tõesti mingit rolli. Jään siiski arvamusele, et tavaline mineraalmeik ei ole nahale niivõrd "kasulik" kuivõrd tema kasulikkus peitub koostisosade inertsuses, selles, et nad nahale midagi ei tee.

üks 13. november 2010, kl 03.17
Mul on olemas nii micabella kui ka odavam edm ja niipalju on vahet, et minule sobib edm natukene paremini. Mingisugust hüperkvaliteedivahet ei näe, pigem on kvaliteet micabella kahjuks. Praegu segan endale üldse ise sellise nagu vaja, tellisin TKB-st suure portsu (mitte I.R.Pale kaudu :)) Ma usun, et ma olen üsna pädev kuna olen mineraalkosmeetikat juba jupp aega kasutanud ja muidu olen tõsine kvaliteedifanatt (ülejäänud kosmeetika on kalli või väga kalli hinnaklassi oma, sekka ka mõned head leiud odavamaid)

lii 13. november 2010, kl 08.39
vaadake palun ikka korralikult,et seal sees ei olesk parabeene ja ka detrasoodiume ETDA- ja teisi keemilisi mürkaineid, kui on,siis on see odav tootmine ja rahvale kauba pähe määrimine kalli hinnaga, tervisele kahjulik ka

I.R.Pale 13. november 2010, kl 11.25
lii kirjutas:
-------------------------------------------------------
> vaadake palun ikka korralikult,et seal sees ei
> olesk parabeene ja ka detrasoodiume ETDA- ja teisi
> keemilisi mürkaineid, kui on,siis on see odav
> tootmine ja rahvale kauba pähe määrimine kalli
> hinnaga, tervisele kahjulik ka

selles teemas võibolla ülearune nõuanne aga tänud sellegipoolst

Toimetatud 1 kord(a). Viimati I.R.Pale 13.11.2010 12.52.

k 13. november 2010, kl 11.26
tellisin endale prooviks puudrid selliselt lehelt nagu gaiacosmetics. Vaatan, mis saama hakkab. Seal on suht soodne võrreldes nt Iredale toodetega.

Kriss 13. november 2010, kl 12.44
olles ise aastaid erinevat mineraalkosmeetikat kasutanud, soovitan foundationiks enda hetkelemmikut Lucy Mineralsi, eriti sobib neile, kes katvamat jumestust soovivad.

eelmisele 13. november 2010, kl 12.57
Ja kuskohasts eda osta saab?

I.R.Pale 13. november 2010, kl 13.33

Hm 13. november 2010, kl 15.45
Mul hakkab EDM vaikselt otsa saama, Olge kallid ja öelge kust on nüüd kõige odavam osta?
Päris nullist kokku segama vist ei viitsi hakata (kui siis tooni timmida).

Kriss 14. november 2010, kl 12.51
www.lucyminerals.com

krissu 15. november 2010, kl 14.36
Mind huvitaks meil poes müüdav mineraalmeik, ma ei mõtle neid bokside omi ( micabella etc). Olen lugenud, et ei pidavat olema nii puhtad kui ntx EDM ja muu netist tellitav kraam aga mina mugava ja laisa inimesena läheksin kosmeetikapoodi, valiks tooni välja ja kogu moos- ei mingit tellimist, toodete ootamist, toonidega katsetamist ja muud.....
Endal pilk jäänud peale ArtDeco , Isadora, Elizabeth Ardeni toodetele.
Kui keegi oskab asjalikkku nõu anda meie kauplustes müüdavate mineraalmeigitoodete kohta, oleksin väga tänulik!

eelmisele 15. november 2010, kl 14.59
Minu teada need pole mineraalpuudrid, vaid mineraalidega puudrid.

. 15. november 2010, kl 17.09
krissu,
need on jama, kõigis kosmeetikumides on mineraale, küsimus on selles, mis seal peale mineraalide veel on...

krissu 15. november 2010, kl 19.50
:) No olgu siis mineralidega puudrid! Aga kas keegi on midagi siis sellest poekaubast proovinud ja oskab ehk võrrelda nende "päris"mineraalpuudritega? Katvus, püsivus jne

? 15. november 2010, kl 20.47
Igas puudris on ju mineraale?
Ardeni MMU on sama palju MMU kui tema ülejäänud tooted.

mina 15. november 2010, kl 21.26
kui üliallegiline võin öelda, et vahe on tohutu!
Enne sain hädaga kasutada ainult Kanebot, kuid Nüüd kasutan BellaPierre`i ja meik püsib hommikust õhtuni, ilma et tekiks punetust, paistetust või kipitust.
Ma ei tunne meiki oma nahal, seega selle meigi all nahk HINGAB.

I.R.Pale 16. november 2010, kl 10.00
@ krissu
pole ammu poekraami näppinud, mulle tundus, et ka "mineraalpuudrite" osas pole neil heledaid toone eriti pakkuda. MaxFactori oma näiteks on täielik bronzer, puhtamad tundusid IsaDora ja ArtDeco (viimane pisikese parabeeniga), tundus, et neil on ka valgete inimeste toone. Mõlemil olevat keskmine katvus, kui reviewsid lugeda.

krissu 16. november 2010, kl 12.48
Tänus Sulle, I.R.Pale! Lähen näpin siis IsaDora omi ja viskan pilgu peale ka sellele ArtDecole.No see MaxFactor on kräpp kuubis- nii jubedat sädelust pole isegi päikesepuudrites. Ostsin lolli peaga, üks kord kasutasin ja lendas prügikasti- ei püsinud, ei katnud absoluutselt ja sätendas nagu juudi jõulupuu.
Mul nahatoon selline keskmine või siis pisut heledam aga küllaltki kollase alatooniga- kuidagi mulle on tundunud, et enamus neist mineraalmeigikraamist pigem punaka v roosaka alatooniga? Ja kui ma oma kollakale nahale panen roosa alatooniga puudrit, jääb tulemus ikka päris kole.

I.R.Pale 16. november 2010, kl 16.28
jep, tulemus on oranž

Kiku 17. november 2010, kl 11.44
:D Just! Täitsa oranž! Sa, lp.I.R.Pale tundud asjaga väga hästi kursis olevat- ehk oskad soovitada siis mõnd tõeliselt mõnusat mineraalpuudrit, mis kataks no ütleme siis, et kataks keskmiselt ja jätaks sellise mõnusa "halo"( kas kõik min.found. jätavad selle?, ma ei mõtle sädelust ega läiget vaid just sellist mõnusat kuma) ja äkki oska soovitada ka tooni keskmisest pisut pisut heledamale kollakale v oliivikarva nahale( mul vist pigem iegi oliiv) Ega sa ilmselt ei ole selgeltnägija aga no vähemalt oskad ehk midagi soovitada! Ise suhtkoht võhik nende toonide kohapealt!

I.R.Pale 17. november 2010, kl 12.02
pean sellist blogi http://mmumaailm.blogspot.com/, soovitan sealt erinevate toodete swatche vaadata. eestlastel on tavaliselt oliivjas-hallikas või siis päris põssa-roosa nahk, ise armastan ka veidi rohelist sisaldavaid toone kanda: võtab veidi seda punetust maha.

enamus mineraalpuudreid jätavad halo, pigem on keeruline leida täismatte tooteid. TiO2 ja ZnO on valged pigmendid ja kipuvad sellist suht tugevat valget läiget jätma (kui seda puudris palju sees on), mustanahalised kurdavad, et teeb nende jume tuhkjaks, valgetel pole sellega nii suuri probleeme, kui siis vaid pildistamisel - paksult panduna särab vastu kui peegel...

LiisK

PS! Poetoodete swatche mul pole, blogi on internetipoodide puhtamale kraamile orienteeritud.

Toimetatud 2 kord(a). Viimati I.R.Pale 17.11.2010 13.14.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!