Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ilusalong
Eesti Esimene Erakosmeetikakool
 
Liisa 25. juuni 2013, kl 12.31
Tere! Võibolla valisin vale koha kuhu kirjutada, aga paremat ei leidnud. Mure siis selline, et plaanin minna sinna kooli kosmeetikuks õppima, aga kui selle kohta foorumitest kommentaare lugesin sain ainult negatiivset vastukaja. Samas kõik kommentaarid on väga vanad, ehk on seal olukord muutunud? Kas on keegi, kes seal koolis on hiljuti õppinud ja tahaks rääkida, mis olukord seal on ja kas tasub minna? Ette tänades :)
 
ReTaTa 27. juuni 2013, kl 00.37
Soovid kosmeetikuks ôppima minna - mine. Unusta ära kôik, mis oled lugenud sellest koolist. Iga ühel vôib olla oma arvamus, kuidas seal asjad käivad.
See kool ôpetab peale "kosmeetika aabitsa" kuidas suhtlema ilumaailmas, arvesta sellega, et sellist töökogemust ja sellist rasket kliente, kui kooliilusalongis sa vaevalt saad tavalises elus. Ja muidugi, unusta kodus oma egot, vingutamist, oma arvamust, sest see kool meenutab naiste vanglat. Tulevad huvitavad ja rasket eksamit, ja lôpus, kui läheb hästi saad kutse tunnistuse. Enam ühtegi ilukool ei anna seda. Teised annavad lihtsalt tunnistust, sellest, et oled ilukoolis käinud.
Vali ise. Kosmeetiku elukutse eriti lihtne ei ole, aga ikka huvitav ja eluvajav.
Olen ise lôpetanud paar aastat tagasi EEEK, töötan kosmeetikuna ja pidevalt ôpin juurde, sest kosmeetika äriala on pidevalt arenev valdkond.
Ma ei kahetse, et maksasin päris palju kooli eest, närvid, mis olen kulutanud selles koolis, tagasi ei saa ka. Vaid see on ainult väike etaap elus, vôid kanatada, kui tead, et kosmeetika äriala on sinu elu.
Edu sulle.
 
Liisa 28. juuni 2013, kl 17.00
 
kt 28. juuni 2013, kl 23.25
Kui kiiret õppimisega pole, siis oota, varsti saab tasuta ka õppida. see kool pole seda rahakulutamist väärt.
 
teema autor 16. oktoober 2014, kl 08.44
Kirjutasin selle teema aasta tagasi ja läksin ikkagi sinna kooli. Alguses olikõik tore aga nüüd ei suuda ennast ära kiruda et sinna läksin! Maksime ilma asjata 4 tonni sest 2 kuud enne eksameid õeldi et isegi kutseeksamit ei saa teha!!! Ja no miljon asja veel muidugi millest isegi rääkida ei taha. Ma olen kaks ööd üleval olnud ja ainult nutnud. Oma ajast ja rahast on nii kahju!!!
 
Pille 18. oktoober 2014, kl 22.08
Miks ei saa kutseeksamit teha? Tahaks ka õppida, uurin nüüd maad :)
 
vb 19. oktoober 2014, kl 13.57
kutseeksami ehk saad omal käel ikkagi ära teha oma raha eest kuidagi kosmeetikute liidu kaudu.
 
kaua võib 19. oktoober 2014, kl 14.08
nende kodukal praegugi info üleval, et kooli läbinu saab teha cidesco eksami ja saab cidesco diplomi. kui ei saa tegelikkuses ja inimene on nii palju maksnud, siis on asi ikka väga mäda. võtke punti ja võtke see asi ette, ma ei teagi kohe, kuidas peaks tegema. kosmeetikute liit, tarbijakaitse, pealtnägija, mis iganes. palgake kõigepealt kambapeale jurist. muidu lasete kindlalt end lolliks teha neil vanadel libedikel.
 
õpilane 18. jaanuar 2015, kl 21.24
Kõik saavad eksami teha, kes soovivad! Rohkem kisa selle asja pärast, kui asi väärt on. Ei ütle ühtegi halba sõna selle kooli kohta. Need, kes on ludrid ja kohal ei käi, käivad siin foorumites kiremas :)
 
Dame Ali @ õpilane 01. veebruar 2015, kl 15.25
noh, kahe aasta pärast siis (nagu teemaalgataja) tule õige uuesti rääkima.
kutsetunnistuseta pole selle kooli lõpetamisel küll mingit pointi.
 
uurin ka 03. veebruar 2015, kl 09.59
Uskumatu, kaalusin ka sinna õppima minemist, aga ei enam.
Tavalise tunnistuse pidi andma Dinski erakool. Huvitav kas sellega saaks tööd? No kui teeks erinevaid täiendkursuseid juurde.
 
miks mitte 03. veebruar 2015, kl 19.22
tööd saad muidugi, sest töö tuleb sul ise omale osta. kuniks rendipindu jagub. seal loeb su raha, mitte paber.
 
Emma 17. veebruar 2015, kl 19.51
Ma ei oska küll konkreetselt selle kooli kohta midagi öelda, aga omast kogemusest võin öelda, et alati ei tasu ka teiste arvamusele tugineda. Nimelt olin kuulnud Tartu KHK täiskasvanute osakonna kohta ka erinevaid arvamusi, aga otsustasin tänu töötukassa toetusele siiski iluteenindajaks minna ja oli küll hea kogemus ja jäin rahule ning olen nüüd sõpradele ka soovitanud, kes ka õige pea alustavad.

nüüd vaatan et esialgne postitus on päris ammu tehtud - kas läksid ja kuidas kommenteerid kooli? äkki läheks isegi juurde õppima.
 
M 07. märts 2015, kl 17.50
Õppida iluteenindajaks? Kes Sa oled juuksur, kosmeetik,massöör, töötu??? Sellist kutset ei ole olemas ja siit see kogu probleem algab
 
M 07. märts 2015, kl 17.57
Dinski on puhas venelaste huvikool( sama Iluakateemia) ja selliste koolide tunnistusti ei maksa tööandjale näidata. Parem on isegi olla ilma selliste koolide tunnistuseta
 
Õpilane 25. juuni 2015, kl 12.14
Ivask vist ise kirjutas selle kommentaari "kui ludru oled, siis ei saagi hakkama" vms, olen kõike muud kui lodev, väga kohusetundlik aga siin koolis asjad ikka käärivad kõvasti. Esiteks tervisekaitse peaks tulema üle vaatama asjad sest kõik on lihtsalt must, koristaja on aga tüdrukud ise kotistavad rohkem kui palgaline koristaja, konditsioneerist tuleb kusehaisu, kõik aparaadid millega tööd teeme on 20+ aastat vanad ja 10st aparaadist 4 töötavad, kui inventuur on, siis katkistelt aparaatidelt kisutakse "katki" sildid maha ja läheb jälle. Töövõtted on iganenud, säästmise eesmärgil kasutatakse näohoolduses korduvkasutatavaid svamme, mis kuskil mustas lahusepotis "desinfitseeritakse", lahuseid segavad tüdrukud ise, pooltel pole aimugi mida nad kokku segavad. Kummikindad meh puhastuses lubatud pole, kuigi peaksid, arvestades et võimalik on kokkupuude teise inimese verega. Mitte ühtegi klienti minema ei saadeta, kui tahes jubedad tema jalad nt on, meetripaksused seeninfektsiooniga küüned ja igasugused muud õudused, mis haisevad jne on loomulik nähtus, sest "need vanainimesed ju ise ei saa, me peame aitama" oled pigem juba mingi eripediküürija kui iluteenindaja, kiirsterilisaatoreid pole, ainult kuumaõhukapp mis haiseb ja töötab 2 tundi, lisaks on vaja min 7 inimest, et seda tööle panna, kui inimesi pole siis vaata ise kuidas saad, jaga oma seent edasi kui tahad tööd teha, või osta koju sterilisaator, nagu enamus teevad. Üldse oma asju osta korralikult, kooli alguses maksad 400 eurot instrumentide eest, mille saaksid max 100ga ise TradeHouse'ist kätte, komplektis on kõike nii vähe kui võimalik, rasplipaberid jagatakse osadeks, tervet pakki ei saa, kuigi terve pakk maksab tavakliendile u 4 eurot, mis siis veel hulgi, ühe apelsinipuutiku saad ka, terve aasta tee selle ühe tikuga praktikat siis, vaata veel et ära ei kaota. Oma viilid kindlasti ja poleerid, koolis kasutuskõlbmatud ja küünelakid ka, sest koolis ainult vanad, paksud ja nendega lootusetu head tööd saada ja kuivavad 3 aastat. Kõigil tüdrukutel omad lakid klientidele. Puudumisi loetakse näpuga, varem sai teha puudutud praktikapäeva eest pika päeva järgi, nüüdsest ainult laupäeviti. Lisaks tuleb avaldus kirjutada kui puudud, kuna järgi teed. Kõige selle eest maksad 190 eurot kuus, kaasa arvatud kuu aega suvel kui puhkad ja teise kuu ülejäänud vaheaja eest. Iga päev teed 6h praktikat, tasuta, oma asjadega ja maksad peale et saaksid seda praktikat terve aasta aega teha. Nüüd võimalik Pärnusse minna, minge Pärnusse, vb seal parem, vähemalt ei pleki hullu pappi, ma juba nii palju ära käinud et pooleli ka ei jäta, kutseeksam sellel erialal ikka vajalik, direktriss surub läbi seadust, et ilma kutseeksamita töötada ei tohiks. Aga jah, kannatust peab olema, suud pruukida ei tohi kui lõpetada tahad, õpetajad on toredad aga juhtkond kohtleb kõiki k.a õpetajaid nagu viimast kõntsa.
 
J 12. juuli 2015, kl 08.18
käisin Töötukassa kosmeetiku koolitusel Eesti Iluteeninduse Erakoolis ja seal ka vahest väikesed probleemid,aga sellist õudust küll mitte. meie ja kõik kes oma vahendite eest õppisid saivad instrumendid edndale tasuta ja õppe eest tuli tasuta 2500eur mida tasuti osadena nii Töökukassa suunatud kui teised. kooli tuli ikka sealt pärnu mnt koolist nii õpilasi kui õpetajaid. õpetajad olid meil küll meil väga lahedada ja kooli graafiku saime ise kokkuleppida. need katkised vapotsonid, danservallid on vist igas koolis probleemiks, aga see vist sellepärast, et neid kõik kasutavad ja enamus tehdu neist hiinas mis siin tahta
 
õpilasele 12. juuli 2015, kl 10.29
olgu muud seal koolis mis on, aga sellise kõva pediküürikoolituse eest peaksid väga tänulik olema. seenetanud küüntele ja korbatanud kandadele ongi pediküüri tarvis ning normaalsetest pediküürijatest ongi puudus, sest enamus tahavad niisama tilulilu teha, selle eest hästi pappi võtta. kui inimesel on jalad kehvas seisus siis korda tema neid sellise "pediküürija" juures küll ei saa. sellepärast põlataksegi iluteenindajaid, sest paljud ei ole tglt profid kuigi on hästi koolis käinud. on hoolimatud, siuh-säuh valmis, et raha võtta, lohakad ja ülbed. desinfitseerimine on loomulikult elementaarne ja oluline.
 
Õpilane 12. juuli 2015, kl 20.58
"Seenetanud" küüntele on vaja antibiootikumiravi mitte pediküüri, kandadega teine lugu, raske jala (loe: hoolitsemata) vastu pole mul midagi, saan hakkama, aga kui inimene on haige, raskes mõttes, ei räägi väiksest kollasest nurgast vaid pudedast haisvast 2cm paksusest küünest. Inimesele tundub elementaarne et kui tal on hoolitsemata jalad pean mina selle 1.5 tunniga korda tegema, reaalsus on et see pole võimalik, ühe korraga, aga tahetakse käia kord poole aasta jooksul, mitte kord kuus nagu oleks normaalne, kui ise ei viitsi teha. Ma olen inimene mitte imetegija, annan endast parima aga tõesti mul on piir, ja sa võid arvata et ma reageerin üle, aga kui sa pole seal koolis käinud siis sa ei oska ettegi kujutada jalgu mida seal näha, need vajavad reaalselt arsti, kui ikka inimesel on jala alt nahk suure haudunud tükina lahti siis mis pediküürist juttu?! Küüs pudeneb näppude vahel haisvaks massiks ja inimene tahab et see punaseks lakitakse, ikka 2 kihti, "siis pole koledat küünt alt näha" - kliendi sõnad, ise kuulsin, ja sama lakk läheb pärast ilusale jalale.
 
õpilasele 12. juuli 2015, kl 22.28
ju siis olen mina imetegija :) loomulikult ei ravi sa seentega küüsi TERVEKS, aga puhastad ära ja teed lihtsalt korda nii palju kui võimalik. lõikad küüned, puhastad selle sodi, viilid, võib-olla ka küüneplaati õhemaks. ja mis korra poole aasta jooksul, ikka kord aastas käiakse, kevadel. mina ei arva, ei kujuta ette, olen näinud, teinud. olen õppinud aga mitte selles koolis. kui loen sinu kirjutatut siis tõesti imestan kas sind seal keegi ei õpeta, pusiksid seal nagu omaenese tarkusest. kas tõesti ei õpetata neid paksenenud kandasid korda õhukeseks tegema? sa õpid ju profiks, mitte diletandiks.
 
Vahendid 12. juuli 2015, kl 22.41
See, et tüdrukud teevad seal koolis oma vahendutega tööd, vastab tõele. Lisaks koletu mustus, mis õppesalongis valitseb.

Klientidele on kõige ebameeldivam see, kui direktor salongis õpilastele kliendi kuuldes märkusi teeb. Kutsuks siis õpilase hiljem kõrvale, aga ei - klient istub või lamab protseduuri ajal ja kuulab direktori irinat. Nii, et klienditeenindus on 0.
 
nojahh 12. juuli 2015, kl 22.58
siis tulebki tervisekaitse kaela kutsuda. mis see siis olgu.
 
J 13. juuli 2015, kl 10.30
Väga hea, et sinna Eesti Esimesse Erakosmeetikakooli ei läinud. Koduleht päris asjalik ja kõik see rahvusvaheline värk. esimese valikuna tahtsin sinna minna, aga neil olid rühmad täis ja ei saanud grupiga liituda. Alguses olin natuke õnnetu, aga nüüd selgub, et tegemist võis olla hoopis õnnega
 
Õpilane 23. juuli 2015, kl 11.47
Kord aastas pediküüris käia? Hahaha naljatilk, jah kui inimene ise oma jalgade eest hoolitseb, jalad ei vaja tähelepanu ainult kord aastas kevadel enne kui plätud jalga, ülejäänud aasta elad korbatanud kandadega? 1h15 min ei ole piisav selliste jalgadega tegelemiseks, meile õpetati skalpelli, apelsini peal, ja puuri, mille otsikud on nii läbi omadega et see rohkem moe värk seda kapist välja võtta, ja kannale ei saa skalpelliga ligi, kui selili põrandale ei viska, sest toolid ei liigu, jalatuge kõrgemale tõsta ei saa, ise küürutad seal,valikus ainult raspeldamine, millega ei saa aasta aega hooldamata jalast beebijalga, unistada võib. Raske on küünt puhtaks teha ja lõigata, kui 1) see on nii paks et ühedki küünetangid ei võta seda läbi 2) see on nii pude et kukub pealt tükkideks, inimesel on valus juba puudutades, aga punast lakki on vaja! See on elementaarne, ravimine mitte. Eeldan et sa töötad normaalses salongis, kuhu selline inimene ei tule, ja kui tuleb siis 95% saadetakse jalaravikabinetti. Juba sinu kommentaarist näen kuidas aa suhtud minusse, arvad et ma olen mingi bimbo, kes arvab et pediküür on varvaste lakkimine ja ei midagi muud, aga ma ütlen et sa ei kujuta ette mida me näeme ja kuidas see pole nii kerge nagu sa paned selle paistma. Või olla tõesti teed sa imesid, sel juhul tule õpetajaks!
 
Naine 05. august 2015, kl 15.47
Kindlasti soovitan Pärnu Kutsehariduskeskusse minna õppima, kuna ise olen käinud kliendina nii Eesti Esimeses Erakosmeetikakoolis kui Pärnu Kutsehariduskeskuses ja vahe on nagu öö ja päev, kindlalt Pärnu kasuks. Pärnus on veel tasuta õpe ja parimatele stipendium.
 
Inimene 20. mai 2020, kl 20.54
Ei ole see mingi kool, õppitakse väga vähe ja halvasti. Õpilased nagu orjad teenivad raha kooli jaoks, vahet ei ole kas oskad juba midagi või mitte. Ärge raisake aega ja raha selles koolis.
 
Miilium 31. oktoober 2020, kl 15.30
Ma ka lugesin enne sinna kooli õppima asumist netist kommentaare ja tõepoolest 99% olid negatiivsed. Aga siis ma mõtlesin, et väga palju on kinni ka inimeses endas ja mis on eesmärk kooli lõpetamisega seoses. Kui kooli lõputunnistus on olemas, siis on kogu tee valla ilumaailmas, st tegutsemise "litsents" on olemas. See ei ole kursus, see on kool.
(On ka teisi koole, neid ei oska kahjuks kommenteerida).
Jah, siin koolis on palju seda, mida võiks teistmoodi teha. See on nagu igas koolis/töökohas, et "mis nõme lahendus see on, tahavad seda ja toda ja see on üldse mõttetu". Ja siit saab nii mõnigi võib-olla äriidee - teen oma komeetikakooli :D

Mis siin siis on?
Teooria: nagu igas koolis ilmselt, materjali saad kätte ja õpid selgeks ja uurid ise juurde, mida tahad.
Praktika: jalahooldus, käehooldus, näohooldus, kulmud/ripsmed, massaaz ja kehahooldus, jumestamine, depilatsioon. Kõige parem oleks leida oma kliendid, kelle peal harjutada seda, millest kõige rohkem huvitatud oled. Kõik kliendid maksavad kooli hinnakirja alusel.
Kui oma kliente ei ole, siis kliendid saad kooli poolt, st kliendid väljastpoolt, kes soovivad koolisalongi teenuseid. Kevadel/suvel on enamus tahtjaid maniküüri ja pediküüri ja suure tõenäosusega saad oma need praktikatunnid kõige varem täis ja veel rohkemgi.
St kui sa tahaksid nt näohooldust teha, aga näohoolduse klienti parajasti ei leidu, siis teed pediküüri. Siit ka kooli huvi, et oma kliente leitaks.
Kõiki hooldusi tuleb teha täpselt nii, nagu on õpetatud, omaloomingu võib kohe ära unustada.

Näohooldus/ kehahooldus - on jah vanad aparaadid enamus ja mis siis? Töötavad ikka ju ja tööpõhimõtte saab kätte.

Kokkuvõtteks:
*mõtle järele, mis on su eesmärk
*kus linnas sa tahad õppida
*hästi palju sõltub sinust endast
*ürita mitte puududa ja teha kõik arvestused/eksamid/ praktika õigel ajal
*ja suhtu mõistvalt nii kaasõpilastesse kui ka õpetajatesse
 
Vastus "õpilasele" 18.01.2015 27. november 2020, kl 21.04
Hahahahahaaaaa! Ometi leidub üks õpilane, kes ei ütle ühtegi halba sõna selle kooli kohta! Mina ei ole veel ühtegi sellist näinud! Aga hea, et keegi vähemalt on rahul :) :D Täitsa põnev oleks Sinu kogemust kuulda :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!