Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ilusalong
peale juuste värvimist peanahk kipitab
 
Kiku 12. detsember 2008, kl 08.12
Käisin kolmapäeval juukusris juukseid värvimas kergvärviga "wella". Värvi peas hoides viimased 5 minutit kipitas ja sügeles kuklaosa peanahk.
Kodus püsis ikka kipitust ja pesin juuksed igaks juhuks üle. Kuid tänaseni (kolmas päev peale värvimist) pole kipitavast tundest ikka lahti saanud.

Miks see nii on?
 
j 12. detsember 2008, kl 09.08
 
Kiku 12. detsember 2008, kl 09.17
Ise arvasin ka korraks, et allergia, aga ennem pole sellist asja olnud, kui juukseid värvitud on.
 
delfi - elfi 12. detsember 2008, kl 12.45
minul on ka värv kipitanud kuid eelkõige blondeeriv värv. ega sa eelmine päev juukseid ei pesnud? soovitatakse just mitu päeva mustade juustega värvimisele minna. samas võib palju oleneda ka vesiniku kangusest. äkki oli värske vesinik?
 
Kiku 12. detsember 2008, kl 14.03
Pesin eelmine päev juukseid.Aga seda ei tea kas oli värske vesinik. Nii vastikult tulitab kuklas et tahaks midagi külma sinna peale panna. Loodetavasti ei lange nüüd juuksed peast välja.

Kas värske vesinik võib põhjustada sellise reaktsiooni?

Mida üldse ette võtta et see kipitus ja tulitus kukla osast kaoks?
 
catriona 12. detsember 2008, kl 14.17
Mis värvi Sa värvisid? Heledamaks või tumedamaks.
Kui tumedamaks, siis võib Sul olla PPD-ülitundlikkusreaktsioon.
 
Kiku 12. detsember 2008, kl 14.18
Värvisin nõks tumedamaks kui mul endal on. Mis see PPD reaktsioon on ja mida ma selle vastu tegema pean, mure juba päris suur:(
 
1 12. detsember 2008, kl 14.48
Järelkult sulle Wella värv ei sobi. Sisaldab mingit koostisosa mille vastu just sina tundlik oled. Küll peanahk maha rahuneb.
 
Kiku 12. detsember 2008, kl 14.54
Ma loodan ka et kõik möödub. Võtan nüüd juba allergia vastast rohtu igaks juhuks. Tulitus liigub nagu juba selja poole, väga naljaks.
 
catriona 12. detsember 2008, kl 15.04
PPD ehk parafenüleendiamiin on see keemiline aine, mis annab juuksevärvis tumedama tooni. Algselt töötati PPD välja parknaha värvimiseks, aga hullud naised leidsid, et sellega saab ka juukseid värvida ja nii see läks. Ma ei ole 100% kindel, aga minu teada on PPD kõikide tumedamaks värvivate juuksevärvide paratamatu koostisosa.
Üldjuhul on PPD-allergia hilinenud ülitundlikkusreaktsioon, kus nähud ilmnevad kuni 10 päeva peale aine nahale sattumist. Samas on selle värvi puhul tegemist kumuleeruva reaktsiooniga - kui korra oled juba villid jm saanud, siis iga järgmine kokkupuude ainega annab hullema tulemuse, kuni päris suurte jamadeni välja.
Kas Sa oled palunud kellelgi vaadata, mis Sul seal kulkas toimub? Kas on lööve või villid või kas nahk on katki. Punetus on kindlasti ja kipituse järgi ma pakun, et keskmisest tugevam ärritus ja kerge põletik. Puhas aaloemahl, otse taimelehest oleks hea. See teeb tõesti imesid. Võid igaks juhuks võtta täna-homme-ülehomme allergiavastast rohtu -claritin vms, mida käsimüügist saab. Kui esmaspäevaks parem ei ole, siis mine nahaarstile - sinna ei ole saatekirja vist vaja ja räägi, et Sul on reaktsioon sellele juuksevärvile, hea oleks, kui saaksid kaasa võtta ka toimeainete loetelu. PPD, tolueenid, vesinik ja jumal teab, msi seal v eel on - need võivad päris paraja ristärrituse anda.

Tulevikuperspektiivis soovitaksin SUl loobuda keemilistest värvides, tumedatest kindlasti. Kindlasti saad abi ka taimsete toonijate kasutamisest, kui soovid jätkuvalt tumedamat tooni. Vajadusel olen nõus aitama ja nõustama.

Head paranemist soovides.
 
Kiku 12. detsember 2008, kl 15.36
Suur tänus põhjaliku selgituse eest!!!
Ostsingi juba selle allergiavastase rohu ja esimene tablet võetud.
Lasin ka kuklaosa vaadata, aga punetust ei pidanud olema ja ville ka mitte, see asja juures imelik ongi, et ei mingit silmaga nähatavat ärrituse tunnust pole. Ainult väga tulitav tunne ja külma tahaks peale panna koguaeg.

Värvi millega salongis värrviti on "Wella", imelik et sama värviga värvides pole enne miskit ilmnenud.

Ja ega ma enam ei julgegi oma juukseid vist värvida, tervis ja oma heaolu ikka tähtsamad. Kui siis ainult looduslike vahenditega.
 
M. 13. detsember 2008, kl 12.09
Äkki oli lihtsalt liiga kange vesinik? St värvis polegi viga, peab lihtsalt lahjemat vesinikku kasutama.
 
issver 13. detsember 2008, kl 13.27
kui enne oled kergvärviga värvinud ja pole midagi olnud, siis ei usu, et sellest. soovitan pöörduda nahaarstile. kergvärvi vesinik on lahja ja vvärv ise ei sisalda ammoniaaki. ja see värske vesinik on ka jsmsjutt, sest kui vesinik vana, siis ta ei toimi:)
 
jah 15. detsember 2008, kl 09.54
kergvärvi vesinik on jah suht lahja, ja see värske ja vana jutt on ka absurdne, nagu eelpool öeldi. aga see, et ammoniaaki ei ole, see on küll kahtlane. kuid mine arsti juurde, karda, et asi ei olegi niivõrd Wella värvis, vaid üleüldse ei tohiks enam juukseid värvida. äkki saad juuksuri käest kaasa küsida koostise nimekirja.
 
Juuksur 15. detsember 2008, kl 13.26
Eri tugevusega vesinik on vaja erinevate tumedusastmete juuste värvimisel nt.kergväv 1,8-2,1% ,toon tooni või tumedamaks 3% jne . Samuti on iga inimese peanahk erinevalt tundlik vesinikule või ammoniaagile.. Värvides kasutatakse ammoniaaki et juuks avaneks ,tumedates vähem,heledates rohkem.Slleks et peanahak ei kipitaks võiks enne värvimist paar päeva enne mitte pesta.Ammoniaak ise ei ole allergeen ja sellest tulenev kipitus ei ole ohtlik,ainus ebameeldivus on tema lõhn aga see ei jää juustesse.PPD on allergeen ja tema tagajärjed võivad olla halvad.Minule teadaolevalt on ainuke PPD-vaba värv novembris turule tulnud värv SENSIDO firmalt SIM SENSITIVE.Sama firma toodab allergikutele nii lõhnavabu kui hypoallergeenparfüümiga lõhnastatud tooteid.
 
Kiku 15. detsember 2008, kl 15.31
Tere!

Asi pole ikka paremaks läinud. Võtan allergiarohtu ja täna siis kirjutai välja ka Alpicort nimeline rohi peanahale.
Põletav tunne püsib ikka vell, mõnikord isegi päris talumatult valus.

Mis tagajärjed võivad olla PPD-l?

Tervitades
Kiku
 
Mann 18. detsember 2008, kl 18.05
Pane otsingusse - parafenüüleendiamiin - ning leiad päris palju materjali. Peale kõige selle lugemist ei kujutagi nagu enam ette et ei küsiks juuksurilt järgi kas juuksevärv antud ainet sisaldab või mitte! Head paranemist soovides,
Mann.
 
huvi 17. mai 2009, kl 16.31
Millistes salongides Eestis kasutatakse SENSIDO juuksevärve?
 
liisbet 30. mai 2009, kl 11.06
Peanahk on järelikult väga õrn aj ei kannata kemikaale. mul ka kipitab alati ja juuksur ütles, et see pidavat olema tavaline
 
Tca 03. aprill 2024, kl 21.11
Küll väga vana postitus, aga mis sai?
Kuidas asi paranes?
 
Ropp Raivo 03. aprill 2024, kl 23.22
Lase poiss-sõbral pursata salkudesse, see kude on aluseline ja pärast on päänahal umbe hää! Mees teab, mida mees räägib.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!