Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ilusalong
rastapatsid
 
mamma 09. juuli 2003, kl 12.49
laps (14 a) tahab rastapatse, kas keegi oskab soovitada, kus neid odavamalt teha ja mis nad üldse maksavad ja kuidas neid hooldada ja kaua nad vastu peavad????
 
nora 09. juuli 2003, kl 13.42
tean, et casabellas tehakse. vaata kodukat www.casabella.ee. muid kohti ei oska öelda. :(
aga mu oma juuksur rääkis, et kui tehakse sellised lohakad paksud salgud, siis nende pesemine on ilge vaev ja juuksed pidid märjana haisema nagu märg kalts!!! :)))
 
Zen 09. juuli 2003, kl 13.58
Nende pesemine on samasugune nagu tavaline peapesemine ja ei haise nad kah.
 
mamma 09. juuli 2003, kl 14.48
tänan Nora! lugesin sealt kodukalt, et neid saab lausa ise teha, õpetus oli juures;)
 
nipi 09. juuli 2003, kl 15.23
Mina soovitaks esimest korda siiski asjatundja juures teha. 1200 kr. on vist casabellas
 
kiska 09. juuli 2003, kl 21.38
Ärge palun hakake ise tegema!!! Ma olen nii palju koledaid pakse jurakaid lastel peas näinud, et paha vaadata kohe. Margot Casabellas teeb vähemasti ilusad sümmeetrilised jaotused, lisaks õpetab hooldamist ja pesemist. Rastade vastupidamisest niipalju, et oma juustest rastad on sisuliselt eluaegsed, st. et lahti neid harutada on praktiliselt võimatu ja kui patsikutest isu otsas, tuleb need lihtsalt maha lõigata. Kui nüüd noor inime endiselt rastapatsidest huvitet on, aga oma juukseid tulevikus päris siiliks pügada ei taha, siis on võimalus lasta teha rastad lisajuustega. Need tehakse pähe nii, et salgule oma juustele punutakse juurde kunstjuukseid, punutav osa on vähemalt oma juuste säilitatav pikkus ja ülejäänud pikkus tupeeritakse-vanutatakse. Need patsid on lühiajalised: soovitatavalt mitte üle 4 kuu (hooldada ka ikka vahepeal).
Ühesõnaga: kui on tahtmine, las tuleb kasvõi minuga koos tuleval nädalal kohale (lähen hooldusesse), näeb ja kuuleb selle rasta-värgi ära. Huvi korral kribage meilile tiamaria@hot.ee
 
poiss 09. juuli 2003, kl 22.23
Mis sa sletad see Margot tegi mulle sellisd rastad mis peast kohe ära tulid
 
mamma 10. juuli 2003, kl 09.52
suur tänu kõigile
ise küll tegema ei hakka aga see raha on ka natuke liiga suur, et talle seal lasta teha.
huvitav kas kedagi ei ole, kes tahaks praktika mõttes talle rastasid teha (ja muidugi ka odavamalt)?
kiska, kui tihti sa hooldust teed ja mis see veel maksab?
 
kiska 10. juuli 2003, kl 09.53
poisile: kui liimitud või punutud lisajuustega ja omad peakarvad lühikesed on, siis kipuvad maha kukkuma küll; samuti kui liig tihti pesta või kui patsid hästi pikad tehakse. Omal olid juuksed ca 10 cm, hooldatud ja siledad, seepärast libisesid ülipikad patsid päris kärmelt allapoole ja mõned kukkusid ka lausa ära. Nüüd on oma juuksel pikkust pisut juures ja hooldusained maha kulunud, patsid püsivad palju paremini.
 
Blue cat 10. juuli 2003, kl 13.37
Võibolla olen tõesti vanamoodne, aga vot, et saa ausalt aru, mis ilu selles rastapatsidest juuksenässakas nähakse, et seda endale lausa raha eest pähe teha lastakse.....
 
mamma 10. juuli 2003, kl 16.27
...ilu on vaataja silmades;))))
 
kiska 10. juuli 2003, kl 17.30
mammale: hooldust teen kord 3-4 nädala tagant, siis kui väljakasv ja patsikute mahalibisemine (mul need lisajuustega punutud rastad) juba silmatorkavaks muutub. Hoolduses läheb paar-kolmsada krooni, sõltuvalt kui palju patse ümber tuleb teha. Oma juustest rastade hooldamisega saab ise ka hakkama, tuleb ainult vahendeid (shampoon, vaha, vist ka spets balsam) ja oskusi omada.
Tead, ma üritan uurida natu seda asja, äkki leiame miski variandi su nupsule.
Küsin, kuis talle säärane idee üldse pähe kargas ning kas ja palju ta rastapatse nö. elusast peast näha-katsuda on saanud?

Blue cat´ile: heeehhhh, mu ema, kes juba üsna vana on, vaatas esiti võõriti, aga pärast arvas, et täitsa toredad - vähemasti on mul nüüd pikad juuksed. Kallike oli rastade nimega dread-locks (õudu-lokid) ülimalt nõus, nüüd kutsub mind hellitavalt Villapeaks või Pusaplikaks ega tahagi enam nii väga, et need peast võtaksin. Eks see harjumise asi ole, alul ei pruugi meeldida, aga pärast tahaks ehk omalegi ;)
 
mamma 11. juuli 2003, kl 09.38
Jube kallis värk küll.
Ega ma tea kui palju ta neid lähedalt näinud on- koolis mõnel pidid olema. Ta mul poisslaps ja pikajuukseline, ehk tahab coolim välja näha, kui lihtsalt hobusesabaga? Talle tuleks nad küll täiesti oma juustest teha- juustel pikkust ja tugevust on, ära ilmselt rikuks küll.
 
kiska 11. juuli 2003, kl 10.21
No kui ta tulevikus nõus oma pikkadest juustest loobuma on, siis võiks ju teha. Nagu lubasin - kuulan maad ja uurin asja, ehk saan abiks olla. Targem olen tuleva nädala neljapäevaks, äkki otsid mind siis foorumi või meili kaudu üles?
 
mamma 11. juuli 2003, kl 10.46
kiska: suured tänud, püüan meeles pidada
 
Evelyn 16. juuli 2003, kl 16.21
Kindlasti võite rastapatsid oma lapsele ise teha.Meie salongi kodulehelt www.casabella.ee leiate täpse tegemis juhendi.
Oluline on juuksed enne rastade tegemist rasta seebiga puhtaks pesta,siis lähevad nad veidi karmimaks ja neid on lihtsam rastase tupeerida,kui juuksed on pestud tuleks nad ära jaotada. Jaotused tuleks teha juustesse peenikese kammiga täpselt nii paksud kui patse tahetakse ja kinnitada tavaliste väikeste kummide abil.Kui kogu pea on väikesteks patsideks jaotatud tuleks hakkata juukseid tupeerima.Tupeerimist peaks alustama peanaha juurest ja seda tuleks teha üpris tugevalt.Kui kõik patsid on tupeeritud tuleks juuksed vahatada rastapatsi vahaga. Edaspidi peaks vahatamist jätkama iga 2-3 päeva tagant. Patse pole soovitav väga tihti pesta,kindlasti peaks pesema aga peanahka ,seda tehakse ka edaspidi rasta seebiga ja näpuotstega peanahka hõõrudes. Muud keerulist polegi.
Kogu komplekt rastapatside tegemiseks maksab 500-krooni
 
teadja 20. märts 2020, kl 23.35
Kes päriselt tahab rastapatside kohta infot, vaadake neid videosi:
https://www.youtube.com/channel/UCjK5ZxzYdI_xcTExI-NiOvw/videos
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!