Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ilusalong
Eeterlike õlide ostmine ja kasutamine!
 
ayo 29. september 2009, kl 15.13
Kas on tulemusrikas ja mõtekas kui ise baasõlile (jojoba näiteks)lisada erinevaid eeterlikke õlisid ja teha nn oma isiklik näo-, kehakreem v juuksemask? Ilmselt siis mingi väiksem kogus valmis teha ja kui otsas, saab uue teha.

Näiteks kehaõli jaoks jojobale juurde lisada mandariini, greipi vms. nende hea lõhna ja muude kasulike omaduste poolest.
Või peanahale määrimiseks jojobale lisada salveid, rormariini vms.et kasvaks kiiremini jms. Ehk ise kombineerida (netist leitavate näidete varal).

Kust oleks soodsam eeterlikke õlisid tellida? Endale on jäänud silma 2 kohta-
https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=cm9OdFd5ZlZlWW5JT0IwMGs5cW4tQVE6MA..
ja
http://209.85.229.132/search?q=cache:DTnD0cfDIGwJ:www.balscand.ee/htdocs/%3Fpage%3Dshop/browse%26category_id%3D6834dda8e3e6e5aa18bafc63a57fd04a%26PHPSESSID%3Db46b429666f0830e7271a719f5f4c9d0+porgandi%C3%B5li&cd=83&hl=et&ct=clnk
 
naturell tsikk 29. september 2009, kl 17.02
odavus on viimane argument, mille varal endale kvaliteetset õli osta. Ise õlidega kokku puutunud, tean, kui palju vahendajad solgivad, saaks ainult odavamat hinda.
 
to tsikk 29. september 2009, kl 17.14
aga äkki oskad nimetada tootjaid/maaletoojaid, kes ei müü solgitud õlisid. ise olen ka kvaliteedi pärast muretsenud, aga tavaliselt pole seda võimalik tavaostjal ise kuidagi kindlaks teha.
 
õlitaja 29. september 2009, kl 17.35
Kasutan Balscandi eeterlikke õlisid ja pole küll märganud, et need midagi halba mu nahale teevad või et solgitud on.
 
ayo 29. september 2009, kl 17.44
Ei ma nüüd viimset senti ka päris taga ei aja. Lihtsalt mõnes kohas on oluliselt kallimad ja nagu õeldi, ei saa ju tarbija kõike teada.
Aga arvamused erinevate õlide kokku segamise/sobimise kohta?
 
Hm 29. september 2009, kl 19.11
Minu mäkamist mööda on küll enamik apteeke ja kauplusi täis just Balscandi õlisid. Aga loomulikult jõhkra juurdehindlusega. Maaletoojalt ikka odavam osta, loogiline ju.
Ja kas Good Kaarma ei osta omi õlisid Balscandilt? (ei, ma ei tea tegelikult, aga millegipärast olen seda mitu korda varem mõelnud)

Teist nii laia tootevalikuga baas- ja eeterlike õlide maaletoojat küll ei tea. Tegelikult on seis üsna s.itt kui poodides ringi vaadata.


Ah jaa, ja tuli meelde kuidas ma leidin ühe Eesti kosmeetikasalongi kodulehelt, et nad müüvad jojobaõli 400.- 30ml. See oli kolm-neli aastat tagasi ja ma täpselt ei mäleta ei hinda ega ka seda kas tegu oli 50ml või 30ml-iga - aga te saate poindile pihta.
Ma küll ei näe põhjust maksta täiesti jaburat hinda sama toote eest.
 
massöör 29. september 2009, kl 22.31
Olles ise massöör ja uurinud rohkem eeterlike õlisi ning neid kasutanud julgen ise osta ainult Ulla-Maija Grace õlisi. See on Soome kaubamärk ja Eestis kasutavad enamus aroomterapeute just selle firma õlisi. Kus juures neil on ka juba valmis segatud aroomõlide segud. Enda lemmik ja ka minu klientidele meeldib krambiõli ja eelmine talv kasutasin külmetuseõli, mida kasutab kogu mu pere. Uskuge või mitte aga eelmine talv me tõesti keegi haige ei olnud :). Rohkem nendest õlidest http://www.aromatica.ee
 
kkk 29. september 2009, kl 22.46
ise kasutan balscandi õlisid.
lisan paar tilka oma neutraalsele apteegi kehakreemile, näoõlile, kehakoorijale (suhkur, oliiviõli, eeterlik õli), rosmariiniõli lisan šampoonile. meeldivad apelsin, viiruk, kaneel, roos
 
massöörile 30. september 2009, kl 09.09
seal aromatica lehel pole hindu, nad müüvad ainult kohapeal? Oskad mõne hinna näiteks tuua?
 
massöör 30. september 2009, kl 09.40
Minun teada saavad sealt kõik osta. Saada meil, et soovid hindasi. Nende tase on natuke kõrgem kui teistel aga kvaliteet a puhtam (olen näinud nende eeterlike õlide keemilisi kaarte) ja tänu sellele usaldan neid õlisi ja seda tootjat 100%.
Vot minu mõistus ei võta kuidas müüakse nt roosiõli 50.- pudel ja peal 100% eeterlikõli?! Kahjuks tavatarbijad ei tea, et odavama hinnaga õlid on tihti sünteetilised ja mitte sugugi naturaalsed :(
 
veel massöörile 30. september 2009, kl 09.42
tead sa midagi balscandi õlidest, on need naturaalsed?
 
Hm 30. september 2009, kl 10.03
Kui tegu on sünteetilise õliga on see pudelil ju kirjas...Muidu ei tohi seda müüagi.
Ma arvan, et 50.- eest ei saa isegi sünteetilist roosiõli, saab aroomiõli ehk.
Aga siin peab ju ostja piisavalt tark olema, et eristada mõisteid eeterlik õli, sünteetiline eeterlik õli, aroomiõli.
 
Helen 30. september 2009, kl 10.11
Apteegis on jah Balscandi õlidel metsik juurdehindlus, mul oli kiiresti porgandiõli vaja, ostsin apteegist 30 ml 80.- (Balscandis miski 47.-) :D Jojobaõliga oli umbes sama lugu, ligi poole kallim apteegis.
 
küsin ka 30. september 2009, kl 10.59
Kas keegi oskab öelda, mis on vahet porgandiõlil ja porgandiseemneõlil st kumba siis kasutada?
 
noo 30. september 2009, kl 11.10
Mine nüüd, 10 ml pudelitega müüdavad õlid 50-70 kr ringis ei ole ju aroomiõlid e kunstlikud (sünteetilised) õlid, aroomiõlid poes vast 20 kr u. Aga millegegi segatud võivad küll olla. Hmm..
Ma pole eriline tarkpea õlinduses veel, äkki mõni targem seletab siis erinevate õlide vahet?
 
Hm 30. september 2009, kl 11.59
Põrgandiõli on baasõli, porgandiseemneõli aga eeterlikõli.


Igal õlil on erinev hind, näiteks neroli õli 1ml (jah ÜKS, mitte kümme) päris eeterlikku õli maksab olenevalt kohast 150.- kuni 400.- Veidi kallim on roosiõli. Sünteetiline roos (Balscandil) on 5ml veidi all saja aga balscand on üks odavamaid kohti...

Eeterlik õli on puhas kraam.
Aroomiõli on lahjendatud eeterlik õli. (Seda ei soovita mitte kunagi osta, sest sa ei tea milles teda lahjendatud on ja see tõesti ei kõlba millekski muuks kui aroomilampi. Aroomilambis võiks ju juba ka puhast eeterlikku õli kasutada). Mulle lihtsalt ei meeldi valmis miksitud segud. Ma saan segamisega ise väga hästi hakkama :)
Ja sünteetiline õli on laboris kokku pandud ehk mitte looduslik ja teoreetiliselt peaks lõhnama siis sama moodi nagu tema looduslik analoog. Ei oska kommida, pole ise kunagi analooge kasutanud.


Baasõlide puhul peaks kontrollima igaks juhuks koostist, sest siingi on palju juttu olnud Rosalindis müüdavast porgandiõlist mis 100% oli sillikoonõli :D
Ja loomulikult olgu baasõli külmpress ja soovitavalt öko sertifikaatidega.
 
m 01. oktoober 2009, kl 17.33
Näole peab siis ostma porgandiõli?
 
k 07. oktoober 2009, kl 03.50
Mina ostsin sellest salongist argaaniaõli http://lootos.planet.ee/?Hinnakiri_ja_tooted

eks nüüd siis vaatan kuda on
 
ayo 11. oktoober 2009, kl 19.43
Kui alles proovida ja pole plaanis suuremat kogust esialgu teha, võib käes peopeal vaikese koguse valmis teha st baasõlile (~1tl)lisada näiteks 1tilk teepuuõli ja/või samapalju porgandi eeterlikku õli? Või ükskõik mida. Teepuuõli tohib ju paljalt ka kasutada, aga kui midagi muud niimoodi sinna sedaga, kas seguneb normaalselt?
 
laura 13. detsember 2009, kl 02.05
Loitsukeldris ja Loodus/Ökopoodides on peale Balscandi ja Goodkaarma ka teisi, nt Primavera, Florame jne. Olen kuulnud, et kiidetakse Primaverat (Bioomarketites müügil), et hinna ja kvaliteedi suhe pidi paigas olema ja partiid on stabiilse kvaliteediga. Ise kasutan ka Balscandi õlisid hetkel - aga ostan neilt ikka otse, mitte läbi apteekide vms. Tean ka, et näiteks Harmoonikumis kasutavad sealsed ökokosmeetikud enamasti Balscandi omasid ja pidid küll olema veidi ebastabiilse kvaliteediga partiid neil õlidel, et kord võid saada väga hea ja kord jälle nõrgema - aga alustuseks, et tegeleda eeterlike õlidega ja näiteks kosmeetika valmistamisega on minu arvates küll hea.
 
laura 13. detsember 2009, kl 02.09
Ja ise keha/näo/juukse õlide tegemine on küll väga tõhus. Tuleb vaid uurida, mis õli millegi jaoks on hea ja millised on ka hoiatused mingil õlid, et kas tundlikule nahale näiteks ei sobi või on päikesevalgusele tundlik jne. Ise kasutan igapäevaselt eeterlikke õlisid. Teen ise endale kehaõli, näoõli, kehakoorimis segule (kohvi, õliivõli, mesi) lisan ka paar tilka eeterlikke õlisid, aga ka aroomilabis põleb alati midagi vastavalt vajadusele ja loomulikult kodusetes toimetustes kasutan ka - võimalusi on ju nii nii palju!!! SOOVITAN!!!!
 
K 13. detsember 2009, kl 22.53
Ma ka olen õli näkku pannud aeg-ajalt, aga kuidas te teete, et juuksed rasvaseks ei saaks kohe ja näol ka jääb pisut läikima nagu. Enne magamaminekut ainult või pühite suurema osa kohe ära?
 
miina 14. detsember 2009, kl 11.11
Äkki keegi avalikustab mõne isetehtud kreemi retsepti? Palun ka koguseid.Tänan
 
JJ 14. detsember 2009, kl 12.09
Tallinna ja Harjumaa inimestele ei peaks suurt vaeva tegema ka Balscandi kohaleminek. Uurisin mõni aeg tagasi ka ise seda võimalust - asukoht põhimõtteliselt Männiku. Tasumine sularahas või eelnevalt ülekandega.
 
aroomideni 14. märts 2018, kl 00.42
Postituse on kuupäevaliselt vana aga teema päevakajaline endiselt. Seega mõtlesin jagada viiteid tänapäeva :)

Kohe-kohe läheb Youtubi üles video, kus räägitakse eeterlike õlide lahjendamisest. Aga, kui vajutada allolevat linki, siis tollel kanalil on videoid aroomteraapia maailmast.

https://www.youtube.com/channel/UCuVqrKJEOsGXCDrTXPwyrqA; Facebookis on Eeterlikud õlid https://www.facebook.com/eeterlik

Informatsiooni saab samuti Eesti Aroomteraapia leheküljelt www.aroomteraapia.ee

Tõsi, googlisse sisse lüües tuleb hüva informatsiooni palju. Peab oskama vahet teha, mis info on tavakasutajale, algajale või juba praktiseerivale terapeudile.
morisdon 27. mai 2020, kl 12.34
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!