Jah,olen suhkruhaigusest pääsenud-vähemasti küll siiani.Ja üritanud kuidagi kaalu kontrolli all hoida vahelduva eduga ja muide mitmeid aastaid püsis kaal stabiilsena .kusagil 58-55 vahel ka sutsu vähem.-umbes 12 a,peale 1.südameoppi.Viimased paar aastat olnud üsna pingelised ja seetõttu kippunud kaal tõusma,aga nüüd töötan sellega ja üritan taas varsti vanas kaalus oll nii 55-60 vahel.Rohkem ei taha alla võtta ,sest olen pisikest kasvu ja näeksin välja kui 12.aastane.Kui kaal oli 60 peal tundsin ennast väga hästi ja nägin ju ok välja.Mina olen kogu aeg käinud Tartus ravil lapsena dr.Kask ,kuna tema on ammu pensionil siis nüüd hetkel käin dr.Karro juures.( ise elan teises linnas).Olen temaga väga rahul.Kuigi mul pole olnud ka selles osas mingeid erilisi probleeme hetkel olnud ja käinud lihtsalt rohtude retsepti saamas,siis ei oska küll selle järgi muud öelda,kui et üsna sõbralik ja meeldiv arst -vähemalt siiani.Nii et soovitada julgen teda küll.Ma ei oska seda nüüd öelda kuidas see enesetunne ilma rohtudeta oleks aga minul mingeid suuri probleeme siiani pole olnud eks pisut söögiisu tõuseb või natuke emotsionaalsemaks teeb aga see ei pruugi üldse otseselt rohtudest olla,kuna sellist rahulikku aega on suhteliselt vähe siis äkki hoopis sellest.Aga niipalju võin küll öelda,et välimus läinud paremaks ( näonahk ,naiselikum välimus],Nii et kindlasti tee ravi.
Jah minul diagnoositi see juba sündides,ei oska täpselt öelda mille järgi,eks neil vist veidi omapärasem välimus on,vähemalt ema jutu järgi oli see nii.
Aga muide mida varem see avastatakse seda parem on võimalikud ravitulemused.
Ja kuulmisega oli lugu nii,et pisut probleeme oli ka lapsena-st,et ei kuulnud hästi hästi kõrgeid helisid kuid kuulmislangust ei diagnoositud.Viimase paari- kolme aasta jooksul hakkasin ka ise ka kuidagi tundma,et ei kuule nii hästi kui teised ja lähedased
hakkasid ka sellele tähelepanu juhtima.Otsustasin siis kuulmist kontrollida ja tuli välja et päris korralik kuulmislangus-no õnneks mahub veel kuidagi mõõduka alla ,aga ega raskest palju puudu ei ole.Ise loodan väga et hullemaks enam ei lähe.Nüüd siis kasutan kuuldeaparaati ja see aitab palju.Aparaat on pisike ja kui juuksed peal ei ole see aru saada.Tuleb ainult aeg ajalt patareisid vahetada.Ma ei mäleta kui palju aparaat maksis aga riik kompenseeris sellest osa ja ise maksin juurde u.1500kr või veidi rohkem.Nii et ei midagi ülemäära kallist.Aga kui tunned,et kuulmisega on probleem kontrolli seda kindlasti see hoiab ära hulga probleeme.Ka mina olin väga solvunud kui lähedased sellele tähelepanu juhtisid ja elasin seda kuulmislanguse diagnoosi väga üle ,aga abi saades on elu hulga lihtsam.Nii et jätka julgesti raviga ,arstid ei hakka sind kaalu pärast hurjutama - vähemast mõistlikud arstid- nende asi on ju ravida ja aidata,mitte etteheiteid teha.Ükskõik milline see diagnoos on peab inimesel olema õigus ravi saada ilma halvustava suhtumiseta.Nii et karta pole siin küll midagi.