Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Järve hooldushaigla on kohutav

ikka ei saa aru. miks 14. oktoober 2016, kl 23.58
Halisete ja süüdistate, aga miks te siis viite oma omakseid nii koledatesse kohtadesse? Hoolitsege ise nende eest. Ja nii, et kõik oleks viimase peal. Või palgake hooldaja.

pi 16. oktoober 2016, kl 01.00
ikka ei saa aru. miks Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Halisete ja süüdistate, aga miks te siis viite oma
> omakseid nii koledatesse kohtadesse? Hoolitsege i
> se nende eest. Ja nii, et kõik oleks viimase peal.
> Või palgake hooldaja.

Ausa maksumaksjana on mul õigus nõuda paremat teenust.
Kui mina töölisena pakun halba teenust mind kohe vallandatakse.Aga näe riik võib teha mida tahab.

seda-et 16. oktoober 2016, kl 06.45
kui see memm või taat ise kohe sugugi liikuda ei jaksa, siis tõstakse ta hooldajate abiga potitoolile ja sõidutatakse dushinurka kus puhtaks pestakse. aga 10-15 minutit tuleb tal siiski välja kannatada istumist sirge seljaga potitoolis,käetoed ümber.Täis lamajad haiged tõstetakse raamile(ratastega) ja pestakse suuremas dushiruumis.

uus 16. oktoober 2016, kl 10.51
Olukord ja ilmselt ka osa personalist on Järve haiglas muutunud. Suurem osa on mõistvad,abivalmis ja sõbralikud, haige on puhas ja koridorid ei haise. Teine olukord ja vastupidine mulje oli sel suvel Hiiu haiglast Laste tänaval.

paradoks 16. oktoober 2016, kl 17.41
pi Kirjutas:
-------------------------------------------------------

>
> Ausa maksumaksjana on mul õigus nõuda paremat teenust.

Kahjuks selle raha eest individuaalhooldust ei saa. Kahju küll! Kui tahad ideaalset teenust ja et pidevalt sinu l
ähedasega tegeldakse, siis tuleb palgata personaalne hooldaja ning ka ideaalset tasu maksta.

Kui aga personaalse hoolduse eest maksta ei taha, siis tuleb leppida sellega, et ühel hooldjal on hooldada umbes 15 vanakest. Nad on kurnatud ja üle koormatud. No ei jõua igaühe juures pidevalt olla - normaalse mõistusega inimene peaks sellest aru saama. Ja kui kahtlete, siis minge ise ja proovige seal töötada. Pärast räägime siis jälle!

to paradoks 17. oktoober 2016, kl 01.03
Kle mida sa püüad siin tõestada?Et hoolimatu ja lohakas inimeste eest hoolitsemine on sinu arust paratamatu ja normaalne? Mina aja oma käojaani kusagil mujal.

normaalne või mitte..... 17. oktoober 2016, kl 14.08
Kas on normaalne, et üks hooldaja peab hoolitsema 15 vanuri eest? No ei ole! Seda enam, et nende 15 hulgas on enamus liikumisvõimetud, dementsed, ei suuda ise ei süüa ega potil käia. Ja need hooldajad ei ole mitte hoolimatud ega lohakad - nad lihtsalt ei jaksa rohkem teha. Hea on kõrvalt vaadates kireda, et ei tehta nii ja ei tehta naa. Proovigu mõni ise seal töötada ja siis räägime hoolimatusest! Muidugi võiks rääkida ka hooldajate palkadest, mille eest nõutakse tippteenindust.

lähedalt 17. oktoober 2016, kl 17.12
olen vägagi kursis kogu selle süsteemiga ja kui nüüd 100% aus olla, siis tõesti, meil on pikk maa veel minna, et meie sotssüsteem kord tasemele jõuaks ja igat inimelu kui unikaalset ja kordumatut hakkaks hindama nagu kohane oleks arenenud inimeste maailmas.

Ise võiks ju hooldada, aga.. 17. oktoober 2016, kl 18.33
Mismoodi see ise hooldamine välja peaks nägema? Üürida autosuvila, vedada igal hommikul abivajaja sellega töökoha parklasse ja siis vahepeal pausi ajal käia vaatamas, külge keeramas jms. Muud moodi ei saa. Kui hakkad töölt puuduma, koondatakse lõpuks ära. Mille eest siis makse maksta?

no siis 17. oktoober 2016, kl 21.05
No siis palka hooldaja ja maksa talle, kui selle kollektiivse hooldamisega rahul ei ole. Või tule töölt ära ja hakka hooldama. Või oled rahul sellega, mis hooldusasutus pakub.

Valik on sinu.

just 18. oktoober 2016, kl 09.59
Andke kohe paljude siin postitajatele MÜRGISÜST, kui nad saavad juba 40 täis, vastikud ja haisete jas seda olete juba nüüd...... et palka ei makseta ja viige oma haige koju ja hooldake ise
Miks läksite sinna tööle,vägisi sunniti vä?

Kaks juhust 01. november 2016, kl 14.18
Minu sugulasega koos ühes väikses külas elab üks dementne vanahärra. Kipub kodust ära jalutama ja tagasi tulla ei oska. Kolm korda on politseiga taga otsitud ja leitud ja üles soojendatud ja koju saadetud. Ta on päevad läbi üksi. Lapsed käivad tööl. Ei ole kedagi, kes vanahärraga koos kodus oleks ja hooldekodu jaoks raha ka ei ole. Külas on kõik sellest häiritud, sest kui ta jälle kadunud on, käib politsei kõik majad läbi ja uurib, kas keegi teab midagi/on näinud. Külarahvas on aidanud otsida ka.
Meil on jälle nii, et vend võttis eaka isa enda juurde. Minul poleks teda kuhugi panna. Me elame mehega päris väikses korteris, üks väike avatud köök-elutoake ja üks väike magamistuba. Ja sellegi eest maksame laenu tagasi veel ikka mõnda aega. Suuremat elamispinda ei saanud lubada. Vennal on lapsed ja minia ja selles peres pannakse väga suurt rõhku tervislikule toitumisele. Ka koolis käiv laps oskab juba arutleda, mis on tervisele kasulik ja mis ei ole. Ta väike vend veel ei oska, aga areneb. Seega ei tehta seal peres mitut toitu. Vahet pole, et isa on harjunud sööma liha ja kartulit jms lihtsaid toite. Neid ta seal ei saa. Peab leppima sellega, mis on, kuigi kõht jääb tihtilugu tühjaks. Terve vennapere on sellise tervisliku menüüga harjunud, keegi pole alakaaluline ja hästi terved on nad ka. Nii ollaksegi harjunud sööma. Tavaline asi, et kui isa mingit soovi avaldab söögi suhtes, siis saab vastuseks: "See pole südamele hea," "See tõstab kolesterooli," "See pole tervislik," "See põhjustab ülekaalu" jne. (isa on ka terve elu olnud ülekaaluline). Ja soovitud toit jääb kohe kindlasti saamata. Ja hooldekodu jaoks samuti raha pole meil kellelgi. Usun, et keegi annaks nõu, et ma viiks isale midagi toekamat süüa, aga me elame erinevates linnades. Töö kõrvalt ei jõua seal käia ja sõit on kulukas ka.

Meil nii 01. november 2016, kl 17.27
Minu vanemad on veel kõbusad, aga kui külla sõidavad (elame kah erinevates Eestimaa kohtades), siis on nad hädas, et meil on toad jahedad. Meil on ka väga terved lapsed ja meie mehega ka ei kurda. Meil ongi magamistubades 18 kraadi, nagu peakski magamistoas olema ja nii ongi OK. Vanemad on harjunud palju soojemas toas magama. Kui peaksin nad enda juurde võtta, siis oma laste tervisega ma ei riskiks, et hakkaks äkki tubades temperatuuri tõsta. Et nad siis õrnemad oleksid ja koolist haiguse tõttu maha jääksid. Samuti on mõistlik küttearved võimalikult väiksena hoida. Ehk siis - vanemad peaksid lihtsalt harjuma ja leppima sellega, et meil ei ole nii soe. Aga usun, et see ehk mõjuks nende tervisele hoopis lõppkokkuvõttes hästi.

Kahju 03. november 2016, kl 14.09
Kahju, et vanadest nii vähe peetakse. Elu on väärikalt mööda saanud ja siis enne surma oled nagu kõikjal üleliigne...
Mina võtsin vanaema enda juurde, kui hädisemaks jäi. Paraku hoolitsesid lapsed selle eest, et tõid lasteaiast ja koolist erinevaid haigusi koju. Vanaema põdes neid alati raskemalt, kui lapsed. Üks gripp vanaemale saatuslikuks saigi. Teised said terveks, kuid vanaema jäi kopsupõletikku, millest ta enam terveks ei saanudki.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!