kas on olemas ka sellist rohtu, mis ei lase vererõhul väga suure amplituudiga kõikuda? minul on tavaline et rõhk on mingi 140/85 või sinnakanti. ja kui kõikuma hakkab siis viskab 240/120 peale, poole tunni pärast võib olla 200/100 , tunni pärast 170/90 ja viie kuue tunni pärast jälle 140/85 ilma et ma ise midagi teeksin või ette võtaksin. see kõikumine on mulle nii hirmutav. kiirabi ei tee ka midagi, sest kuna ainuke igapäevane rohi on hommikul võetud, võib olla enne kõikumist just paar kolm tundi enne seda, siis nemad mulle lisarohtu ei anna ka. ja siis istud ja ootad, või õigemini istud ja ootad, et kas plaksatab kuskilt katki või ei. see on nii närvesööv. ja kui juhtub olema mõni paanitsev pereõde või arst kõrval kes korrutab et jube kõrge rõhk ja võib juhtuda mida iganes, siis seda hullem minu jaoks. vererõhuhaigeid on ju tohutult. kui pole tuvastatud mitte ühtegi põhjust vererõhuhaigusele, st. juba organismi ehitus on vist selline, et rõhk peabki kõrgem olema... kas mingite rohtudega on kellelgi õnnestunud saada selline kõikumine kontrolli alla? vahel kõigul ööpäevas isegi kaks korda, sealsamas on pikki kuid kui on väiksemad kõikumised nii 170 180 kanti, aga mitte rohkem. elu ja töö ja puhkus on täpselt väga rutiinsed. iga päev kordub üks ja sama. ei ole mingeid segavaid ega ärritavaid faktoreid üheski päevas. kahtlustan juba et ka ilma muutus võib põhjustada neid hüppamisi, aga sinna vastu ei aita ju miski. või siiski mõni rohi on ... samuti tahaks sellisel puhul väga võtta mingit rohtu, mis rõhku kenasti tasapisi langetaks, aga arst ei ole pakkunud mulle sellist varianti üldse. kuigi mulle tundub et mul on asjalik ja tark arst. tema arvates piisab ühest rohust päevas ja annus on parasjagu. mida teha annaks veel?