Tervisemure
pesukaitsed
Katriin 27. veebruar 2002, kl 10.46 |
Tahaks kommenteerida üht väga vana teemat pesukaitsetest.Lugesin siitsamast, et pesukaitsed ja sidemed tekitavad või võimendavad seenhaigust.Kogemata sattusin seda väidet katsetama. Raha oli vähe ja vaatasin mitu aega kaupluses pesukaitsetest mööda ning harjusin ilma nendeta elama ja uskuge või mitte mitu kuud juba ei ole mina oma seent tundnud. Muidu oli ikka, et tsükli teatud päevadel ta andis endast tunda. Proovige, peab küll tihedamini pesu vahetama, kuid see tasub ennast ära.
Helen 27. veebruar 2002, kl 11.23 |
Cathy 27. veebruar 2002, kl 11.30 |
Krissi 27. veebruar 2002, kl 14.09 |
Cathy 27. veebruar 2002, kl 14.20 |
w 27. veebruar 2002, kl 14.41 |
1 naine 27. veebruar 2002, kl 14.44 |
mammu 27. veebruar 2002, kl 15.00 |
Maria 27. veebruar 2002, kl 15.21 |
Cathy 27. veebruar 2002, kl 15.24 |
raspberry 27. veebruar 2002, kl 15.30 |
Cathy 27. veebruar 2002, kl 15.36 |
optimist 27. veebruar 2002, kl 18.04 |
mari 27. veebruar 2002, kl 20.07 |
no lööge või maha, aga mina küll aru ei saa,miks:
a) on vaja mitu korda päevas pesukaitset vahetada või neid üldse koguaeg kanda. Nad on ju niiiiii ebamugavad!kui mingit voolust pole, mis te siis topite neid endale püksi?!
b) ei raatsita iga päev puhast aluspesu panna. ega see ei tähenda, et iga päev peab pesu pesema- või on inimesel ainult 2 paari alukaid?! Kui kardad, et ära kuluvad, siis kanna odavamaid, millest ei ole nii kahju (üldse ei saa aru, kes ostab 300 krooniseid stringe, aga noh, see selleks. odavam pesu ei pea kohe marati toodangut tähendama)ka sõbranna juurde minnes pole raske paar alukaid kotti pista, pealegi- ööks külapeale jäädes on ju nagunii muud atribuutikat ka vaja, niiet väga spontaanselt ikkagi käituda ei saa.
a) on vaja mitu korda päevas pesukaitset vahetada või neid üldse koguaeg kanda. Nad on ju niiiiii ebamugavad!kui mingit voolust pole, mis te siis topite neid endale püksi?!
b) ei raatsita iga päev puhast aluspesu panna. ega see ei tähenda, et iga päev peab pesu pesema- või on inimesel ainult 2 paari alukaid?! Kui kardad, et ära kuluvad, siis kanna odavamaid, millest ei ole nii kahju (üldse ei saa aru, kes ostab 300 krooniseid stringe, aga noh, see selleks. odavam pesu ei pea kohe marati toodangut tähendama)ka sõbranna juurde minnes pole raske paar alukaid kotti pista, pealegi- ööks külapeale jäädes on ju nagunii muud atribuutikat ka vaja, niiet väga spontaanselt ikkagi käituda ei saa.
helen 28. veebruar 2002, kl 08.40 |
Kitsarinnalised sakivad täiega 28. veebruar 2002, kl 10.12 |
No miks ei võiks inimene kasvõi kuus korda päevas pesukaitset vahetada kui ta enesetunne sellest parem on? Ma arvan, et tampoonikasutaja solvuks samuti kui mõni võhik teda perverdiks nimetaks...
Aga seenest niipalju, et minul läks olukord palju paremaks kui vahetasin sünteetilise pesu puuvillase vastu, loobusin pesukaitsetest ja korrigeerivatest sukkpükstest sukkade kasuks. Ja NB! hakkasin sööma vitamiine.
Aga seenest niipalju, et minul läks olukord palju paremaks kui vahetasin sünteetilise pesu puuvillase vastu, loobusin pesukaitsetest ja korrigeerivatest sukkpükstest sukkade kasuks. Ja NB! hakkasin sööma vitamiine.
... 28. veebruar 2002, kl 10.16 |
loen ja mõtlen, kas mina olen imelik või puudub teistel tõepoolest mingisugunegi voolus.
minul küll on, nii et ikka tumeda pesu määrib natuke heledaks kui pesukaitseid ei kasuta, heleda pealt ei paista küll välja, kuid eeldan, et küll ikka heleda pesu pealegi see voolus päeva jooksul koguneb. arvestan ka sellega, et mitte keegi ei suuda ennast peale tualetiskäimist nii kuivaks väänata, et sealtski mingeid tilku püksikutesse ei imbuks.
küsimus neile, kes väidavad, et neil ei ole mitte mingit voolust.
Kas panete hommikul puhta pesu selga ja võtate ta sama puhtana õhtul seljast?
Milleks teie siis iga päev pesu vahetate? Sest ema-vanaema õpetasid, et iga päev peab pesu vahetama?
minul küll on, nii et ikka tumeda pesu määrib natuke heledaks kui pesukaitseid ei kasuta, heleda pealt ei paista küll välja, kuid eeldan, et küll ikka heleda pesu pealegi see voolus päeva jooksul koguneb. arvestan ka sellega, et mitte keegi ei suuda ennast peale tualetiskäimist nii kuivaks väänata, et sealtski mingeid tilku püksikutesse ei imbuks.
küsimus neile, kes väidavad, et neil ei ole mitte mingit voolust.
Kas panete hommikul puhta pesu selga ja võtate ta sama puhtana õhtul seljast?
Milleks teie siis iga päev pesu vahetate? Sest ema-vanaema õpetasid, et iga päev peab pesu vahetama?
1 naine 28. veebruar 2002, kl 10.20 |
helen 28. veebruar 2002, kl 11.40 |
Siisike 28. veebruar 2002, kl 11.48 |
mari 28. veebruar 2002, kl 13.12 |
... 28. veebruar 2002, kl 13.19 |
mari: et haisema ei hakkas võibolla? inimene ise oma kehalõhnu ei tunne ja tunneta nii hästi kui ümberkaudsed. pesukaitsete vahetamisega saad sa seda lõhnamisprotsessi lühendada või sootuks taltsutada(nt vahetad paari-kolme tunni järel kaitset, vana, mille peale juba teatud määral erinevaid batsille jne on tekkinud, viskad lihtsalt minema; pesu sa ju päeva jooksul ei vaheta ega pese)
tibi 28. veebruar 2002, kl 13.39 |
Kui on probleeme seenega, siis arstid ei soovita kasutada igapäevaselt pesukaitseid, samuti päevade ajal tampoone (imab endasse ka kasulikke baktereid ja muudab loomulikku mikrofloorat) ning tervislik ei ole ka sünteetiline pesu. Umbsus soodustab seene teket, seepärast on tervislikum kasutada puuvillast pesu. Samuti mitte kasutada pesemiseks seepi vaid spetsiaalset pesuvahendit. Eks see ole ka immuunsusega seotud. Kui tervisega probleeme pole, on mõnikord mugav pesukaitseid kasutada. Kõik päevad pole ju ühesugused, mõnel perioodil on voolust rohkem, mõnel vähem...
Katriin 28. veebruar 2002, kl 14.07 |
Eks niipalju kui on naisi ,niipalju on ka arvamusi,aga mõistusega olendid said aru mida ma oma tähelepanekuga öelda tahtsin. Lihtsalt oli nii,et minu arst ravis ja ravis seent,aga pesukaitsetest või sünteetikast ei rääkinud ta midagi. Lugesin sellest kuskilt ja sellepärast ka see teemaarendus. On ju päris suurel protsendil naistel sama häda. Jõudu meile.
raspberry 28. veebruar 2002, kl 21.21 |
ikka huvitav teada, kuidas teised toimivad ju ja vahel ühtteist kôrva taha panna.
mina ei tea... mina küll haisema ei hakka, kui end 2 x päevas (hommikul ja ôhtul) intiimpiirkonnast pesen. ja kahe tunniga ma ka nii palju ei määrdu, et oleks vaja uusi pükse vôi "lappi" vahetada.
ja minu meelest on jumala norm, kui päeva jooksul pesu kergelt määrdub. vôibolla ainult prostituut peab 24 h valvel olema, et tillukest voolusetilgakestki püksis poleks... alles siin keegi kurtis, et ei saa seksida, sest siis tuleb higi välja. lolliks ei tasu ka puhtusega minna. muuseas, räägitakse, et hügieenihullud pidid haigemad olema.
mina ei tea... mina küll haisema ei hakka, kui end 2 x päevas (hommikul ja ôhtul) intiimpiirkonnast pesen. ja kahe tunniga ma ka nii palju ei määrdu, et oleks vaja uusi pükse vôi "lappi" vahetada.
ja minu meelest on jumala norm, kui päeva jooksul pesu kergelt määrdub. vôibolla ainult prostituut peab 24 h valvel olema, et tillukest voolusetilgakestki püksis poleks... alles siin keegi kurtis, et ei saa seksida, sest siis tuleb higi välja. lolliks ei tasu ka puhtusega minna. muuseas, räägitakse, et hügieenihullud pidid haigemad olema.
Lisa postitus