Nohu tuleb kindlasti kohe ravima hakata, et ei leviks põsekoopasse edasi.
Mina olen söönud nii küüslauku kui sibulat, olen sibulat ka tuppa pannud, et pisikuid hävitada.
Pea peab magades kõrgel olema, et takistada tati allavalgumist.
Hinga pliidi kohal kuuma auru, lisa sinna üks või kaks tilka eukalüptiõli(rätik pane üle pea) aga võid panna ka ravimteed nt kummel, piparmünt jne.
Apteegi rohud ei aita kui on väga kinnine nohu, oma laste puhul olen saanud retspetiravimi arsti käest (segatakse apteegis valmis), seejärel võtnud pulgad ja pannud ninna pulgad koos salviga ja alles see aitas.
Nohu on väga nakkav ja tuleb ka korralikult käsi pesta. Kui tõuseb kõrge palavik ja otsmikul tekivad valud, siis kindlasti räägi arstiga. Antibiootikumi ei soovita (oma ja laste peal proovitud kogemuse põhjal), aga apteegis valmissegatud rohi on alati aidanud.
Kui ninas on pulgad veidi aega olnud selle salviga (pulgad on vatitupsudega, müüakse igalpool) ja võtab lahti, siis hinga kuuma auru, soenda pannil veidi meresoola, pane taskurätikusse ja aseta vastu põski (nina lähedale)
ainult siis soenda jalgu , kui palavikku ei ole!
Loodan, et ma väga segaselt ei kirjeldanud, aga kõiki selliseid võtteid olen kasutanud, sest mu tüdrukul jäi ükskord nohu välja ravimata ja lõi põsekoopasse, pärast seda kipub tal nohu väga kergesti tulema.
Kui praegu arsti juurde ei saa, siis katsu saada mõni hea salv apteegi käsimüügist, mis sisladab mentooli, seda pane pulkadega ninna ja hoia kohe kaua aega.
Igaljuhul soovitan ravida
ja loodan, et paraned kiiresti!!