Mina arvan, et esmalt on asi kinni mõtlemises. Kui ikka oled enda jaoks tõsiselt mõelnud, et jätan maha, siis on kindlasti lihtsam. Soovitan Sul määrata kindlaks päev, millal otsustad maha jätta ja märgista see nähtavalt, nt kalendris. Siis hakka iga päev endale kordama, et vot sellel päeval jätan ma suitsetamise maha. Nii nagu valmistad vaimu ette. Sellel päeval siis loobugi. Mina tõmbasin mitu suitsu jutti (maha jätsin kell 11.00)- paki tühjaks ja siis oligi kõik. Raskustest esimestel nädalatel ja kuudel ma juba kirjutasin.
Nii- kaalukõikumine on kindlasti igal inimesel isemoodi. Kuigi mina võtsin juurde ca 10 kg, tean ka neid, kes hoopis kaalus kaotanud. Igaks juhuks joo seedimist soodustavaid teesid, mahlu jne.
Mina ütlen ausalt, kuigi rohkem sööma ei hakanud, siis magusaisu kasvas küll- võib- olla ka sellest kaalutõus mingil määral tingitud. Aga võid ju suhkruvabu komme varuda- äkki kuulud ka Sina nende magusaarmastajate seltskonda. Ja vitamiine võtsin organismi turgutamiseks.
Ning veel üks asi- ajastasin mahajätmise puhkuse ajale, sest siis sain rohkem magada. Sisuliselt magasin esimesel nädalal pooled päevad maha- tekkisid ärajäämanähud: uimasus, peavalud jne. Nikotiinisõltuvus on tegelikult väga tõsine asi ja võõrutusnähud täitsa olid.
See kõik oli minuga, küsi veel midagi, kui soovid. Kindlasti on teistel muidki häid soovitusi. Mõnel kusjuures ei ole ühtegi vaevust olnud, kuidas keegi. Jõudu alustamiseks!