Tervisemure
Tahaks kaalust alla võtta..
hädas endaga 09. aprill 2007, kl 15.01 |
Amy 09. aprill 2007, kl 15.08 |
Margit 09. aprill 2007, kl 15.15 |
Aga miks sa näljutad ennast? Alanda kaalu nii, et sööd oma päevanormist lihtsalt vähem kaloreid. Põhirõhk hommiku- ja lõunasöögil, õhtuti pead ka kindlasti sööma, aga vähem. Üldse võiks olla 4-5 söögikorda päevas (ka 1 õun vahepalana on 1 söögikord). Praeguse elustiiliga (hommikul näjutad, lõunal maotäis sööki, õhtul näljutad kuni järgmise lõunani, see teeb 1 söögikord ööpäevas!!!) sa kindlasti alla ei saa, sest esiteks sa ei suuda ennast niimoodi pikalt näljutada, teiseks, sa mõtled pidevalt toidule, sest kõht on tühi ja kolmandaks, keerad ka seedimise tuksi.
sa 09. aprill 2007, kl 15.19 |
to hädas endaga 09. aprill 2007, kl 15.55 |
Senni 09. aprill 2007, kl 15.59 |
hädas endaga 09. aprill 2007, kl 16.01 |
paksuke 09. aprill 2007, kl 16.21 |
Võid proovida mõnel päeval nii:
H: 2 rukkipala poolt 50 g 4%-lise kodujuustuga,2 viilu õhemat sinki, kohv suhkruga
Vahepala: 1 banaan
L:broilerifilee keedukartuliga, rohkesti köögiviljasalatit
väike tops rasvata jogurtit
Vahepala:1 täistera röstsai 20g lahja määrdejuustuga
Õ: neljaviljahelbe puder, 1keedetud muna, puuvili
Joo vett ja liigu!!!
H: 2 rukkipala poolt 50 g 4%-lise kodujuustuga,2 viilu õhemat sinki, kohv suhkruga
Vahepala: 1 banaan
L:broilerifilee keedukartuliga, rohkesti köögiviljasalatit
väike tops rasvata jogurtit
Vahepala:1 täistera röstsai 20g lahja määrdejuustuga
Õ: neljaviljahelbe puder, 1keedetud muna, puuvili
Joo vett ja liigu!!!
meiu 09. aprill 2007, kl 16.32 |
Ma olen elus igasuguseid dieete proovinud, aga praegune toitumisviis - dieediks oleks seda piinlik nimetada - toimib.
Ainult aega võtab - imedieetidega olen kähku maha ja veel rutem tagasi kõik kilod saanud, nüüd läheb tasapisi aga kindlalt. Jaanuari algusest siiani olen kaotanud 10,2 kg (aga no start oli ka juba 99 pealt - uskumatu, kuhu inimese kaal võib jõuda!)
Praegu on nii, et:
Hommikul kaerapuder(3 spl kaerahelbeid, 1 spl kliisid, 50 ml piima ja 200 ml vett - ei suuda kuidagi veega tehtud putru süüa!
Pudrule peale 1 tl mett, juurde 150 g lahjat jogurtit. Lisaks üks võileib (täisteraleib, paar viilu õhulist kana- v kalkunisinki, lahja toorjuust või asemel, mõni viil tomatit). Tass kohvi.
Lõunal söön töö juures. Tavaline praad, mida just pakutakse, eelistan kala, kana, kalkunit, loomaliha, ülepäeva loobun kartulist, alati võtan juurde kaks toorsalatit, klaasi keefiri v vett. U 2x nädalas lõunaks juurviljasupp.
Kl nelja-viie paiku õun v pirn.
Õhtul kodus mõni salat (hiina kapsas, lumekrabi, tomat, kodujuust; vahel hiina kapsas, tuunikala, muna, tomat, kurk, kerge äädikaga õlikaste), terakukkel v täisteraleib, roheline tee.
Katsun selle koduse õhtusöögi sättida kl 18-19 vahele. Kui õhtul kõht tühi, joon tassi rohelist teed, võtan lusikatäie mett juurde ja katsun tegemist leida - siis ei märkagi, et kõht tühi.
Igatahes püüan õhtul mitte süüa.
Kui mõnel päeval magusaisu võimatuks läheb, söön paar tükki tumedat šokolaadi. Ja nädalavahetustel võtan suhteliselt vabalt, söön enamvähem kõike, aga mõõdukalt, rasvast väldin.
Püüan jalgsi kõndida nii palju kui vähegi võimalik, kaks-kolm korda nädalas teen staadioniringil v looduses kepikõndi.
Kokku on tulemus suurepärane, ise olen väga rahul.
Ainult aega võtab - imedieetidega olen kähku maha ja veel rutem tagasi kõik kilod saanud, nüüd läheb tasapisi aga kindlalt. Jaanuari algusest siiani olen kaotanud 10,2 kg (aga no start oli ka juba 99 pealt - uskumatu, kuhu inimese kaal võib jõuda!)
Praegu on nii, et:
Hommikul kaerapuder(3 spl kaerahelbeid, 1 spl kliisid, 50 ml piima ja 200 ml vett - ei suuda kuidagi veega tehtud putru süüa!
Pudrule peale 1 tl mett, juurde 150 g lahjat jogurtit. Lisaks üks võileib (täisteraleib, paar viilu õhulist kana- v kalkunisinki, lahja toorjuust või asemel, mõni viil tomatit). Tass kohvi.
Lõunal söön töö juures. Tavaline praad, mida just pakutakse, eelistan kala, kana, kalkunit, loomaliha, ülepäeva loobun kartulist, alati võtan juurde kaks toorsalatit, klaasi keefiri v vett. U 2x nädalas lõunaks juurviljasupp.
Kl nelja-viie paiku õun v pirn.
Õhtul kodus mõni salat (hiina kapsas, lumekrabi, tomat, kodujuust; vahel hiina kapsas, tuunikala, muna, tomat, kurk, kerge äädikaga õlikaste), terakukkel v täisteraleib, roheline tee.
Katsun selle koduse õhtusöögi sättida kl 18-19 vahele. Kui õhtul kõht tühi, joon tassi rohelist teed, võtan lusikatäie mett juurde ja katsun tegemist leida - siis ei märkagi, et kõht tühi.
Igatahes püüan õhtul mitte süüa.
Kui mõnel päeval magusaisu võimatuks läheb, söön paar tükki tumedat šokolaadi. Ja nädalavahetustel võtan suhteliselt vabalt, söön enamvähem kõike, aga mõõdukalt, rasvast väldin.
Püüan jalgsi kõndida nii palju kui vähegi võimalik, kaks-kolm korda nädalas teen staadioniringil v looduses kepikõndi.
Kokku on tulemus suurepärane, ise olen väga rahul.
meha 09. aprill 2007, kl 16.38 |
hädas endaga 09. aprill 2007, kl 16.49 |
suss 09. aprill 2007, kl 19.46 |
Nuuks 09. aprill 2007, kl 22.24 |
kah dieeditaja 09. aprill 2007, kl 22.28 |
Söö iga paari tunni tagant aga,et koos vedelikuga ei saaks rohkem kui sinu rusikas,või kui palju pihku mahuks.Väldi saia,leiba makarone,kartulit ja muidugi magusat kus suhkur.Kui tuleb magusaisu,söö puuvilju värskelt või kuivatatult,kui viimast siis natuke vähem koguselt sest need paisuvad päris palju ja sinna peab peale vett jooma. Kui sa sööd väikseid koguseid siis normaliseerub su mao suurus ja nii saad täiskõhu tunde ka väikesest kogusest.Sinu mao norm suurus on võrdne sinu rusika suurusega.See on täitsa vale,et söö lahjat sööki palju tahad,et hästi palju salatit jne.,see venitab mao välja ja ongi pidev näljatunne.Edu sulle.Usu,see toimib.
dieeditaja2 09. aprill 2007, kl 22.36 |
Väga õige jutt, et kartul- makaronid-riis -leib ja sai, samuti magus tuleb menüüst välja jätta. Üllatavalt hästi aitab , sain 2 nädalaga -6 kg. 3 tundi enne magamaminekut ei soovitaks enam süüa. Lihatoidu juurde võta ohtralt toorsalatit. Söö puuvilju nt. õunad, pirnid ja kiivid on väga head. Kiivi peletab ka magusaisu. Toidukordi tee võimalikult palju 4-5 päevas aga korraga söö väike kogus ja soovitav kalorihulk ühel toidukorral on 300-400 kcal. Hommikupoole rohkem , pealelõuna vähem.
kit 09. aprill 2007, kl 23.15 |
kah dieeditaja:
See on täitsa vale,et söö lahjat sööki palju tahad,et hästi palju salatit jne.,see venitab mao välja ja ongi pidev näljatunne.
No ma ei tea - ma sön lahja liha ja kala juurde palju toorsalatit, aedvilju ka hautatult, kolm söögikorda päevas ja kaks vahepala (õun, jogurt vm) - ma küll mingit nälga ei tunne ja mao väljavenimise all ei kannata.
See on täitsa vale,et söö lahjat sööki palju tahad,et hästi palju salatit jne.,see venitab mao välja ja ongi pidev näljatunne.
No ma ei tea - ma sön lahja liha ja kala juurde palju toorsalatit, aedvilju ka hautatult, kolm söögikorda päevas ja kaks vahepala (õun, jogurt vm) - ma küll mingit nälga ei tunne ja mao väljavenimise all ei kannata.
reili 10. aprill 2007, kl 07.55 |
olen 1.70 ja 70 kg. olen üritanud igasuguseid dieete, aga paraku on mõju lühajaline. pool aastat tagasi loobusin igasugustest dieetidest ja hakkasin võimlema. igal hommikul 30 minutit kõhu-,puusa-, rinna-,selja-,kaela- ja käsivarte lihastele. Kaalust ei ole ma alla võtnud vist mitte grammigi, aga mees küsis eile, et see uus dieet mõjub sulle väga hästi - minu meelest oled sa kuskil 6-7 kilo alla võtnud. Tunnen ise end oma kehas väga hästi- rasvade asemel on tekkinud lihased ja tundubki, et olen kordi kergem. Naised, hakake võimlema, dieetidega võrreldes on tulemus silmaga nähtaV
kontoripreili 10. aprill 2007, kl 08.35 |
Jah, jube hea on öelda, et hommiku- ja lõunasöök peaks olema toekad ja õhtusöök lahjem.
1. Kui hommikul kõhu täis söön (näiteks puder), olen päev otsa lausnäljane.
2. Kontoris pole võimalik sooja sööki süüa (no sellist, mis dieedi nõuetel vastaks, mitte suvaline kartul-hakklihakaste sööklas). Pealegi on kontorilaua ääres söömine üks ütlemata nõme asi.
3. Minu kabinetti paigutati seoses kolimsega ajutiselt 1 töötaja ja kui 4-5 korda päevas peaks midagi hammaste vahelt läbi laskma (ja päeval ikka toekamat), siis võib tal väga imelik olla - et teine muudkui mälub ja sahistab oma söögiga. Isegi porgandi või õuna mälumine on ju üsna valjuhäälne..
Jne.
1. Kui hommikul kõhu täis söön (näiteks puder), olen päev otsa lausnäljane.
2. Kontoris pole võimalik sooja sööki süüa (no sellist, mis dieedi nõuetel vastaks, mitte suvaline kartul-hakklihakaste sööklas). Pealegi on kontorilaua ääres söömine üks ütlemata nõme asi.
3. Minu kabinetti paigutati seoses kolimsega ajutiselt 1 töötaja ja kui 4-5 korda päevas peaks midagi hammaste vahelt läbi laskma (ja päeval ikka toekamat), siis võib tal väga imelik olla - et teine muudkui mälub ja sahistab oma söögiga. Isegi porgandi või õuna mälumine on ju üsna valjuhäälne..
Jne.
K 10. aprill 2007, kl 09.20 |
to K 10. aprill 2007, kl 09.31 |
Aga kuidas ma siis täidan soovituse süüa 4-5 korda päevas, kui lahkun kodust ca kl 7.30 ja saabun mitte varem kui 17.30 (ja ega siis kaetud laud oota). Sinu loogika järgi - tugev hommikusöök ja kartul/hakklihakaste lõunasöök - jääks 3 söögikorda ajavahemikku ca kl 18:00 - 19:00? Et 3 õuna 30 minutiliste vahedega lugeda kolmeks söögikorraks või tee + lusikatäis mett oleks söögikord?
Margit 10. aprill 2007, kl 09.33 |
to kontoripreili:
Sinu esimesest lausest ma tõesti aru ei saa, mida selle all mõtled ("1. Kui hommikul kõhu täis söön (näiteks puder), olen päev otsa lausnäljane.")
Kui tõesti TAHAD dieeti pidada, ei saa sind takistada selline asi nagu "Pealegi on kontorilaua ääres söömine üks ütlemata nõme asi."
3 väide: kas sind tõesti huvitab oma tervis või see, mida üks ajutine töötaja arvab sellest, et 4 korda päevas sööd.
VABANDUSI leiab alati! :D
Sinu esimesest lausest ma tõesti aru ei saa, mida selle all mõtled ("1. Kui hommikul kõhu täis söön (näiteks puder), olen päev otsa lausnäljane.")
Kui tõesti TAHAD dieeti pidada, ei saa sind takistada selline asi nagu "Pealegi on kontorilaua ääres söömine üks ütlemata nõme asi."
3 väide: kas sind tõesti huvitab oma tervis või see, mida üks ajutine töötaja arvab sellest, et 4 korda päevas sööd.
VABANDUSI leiab alati! :D
miizu 10. aprill 2007, kl 11.10 |
kontoripreili to Margit 10. aprill 2007, kl 11.45 |
Nii see ongi - kui hommikul kõhu täis söön, on juba tunni aja pärast metsik nägg. Kohe selline, et päev otsa ei suuda normaalselt ollagi. Küllap sa jah ei saa aru, ku isa seda kogenud ei ole. Ma pole ainus eksemplar - näiteks näitleja Liina Orlova on kunagi intervjuus sama öelnud (vastumeetmeks on enne kl 12 mittesöömine).
Näiteks täna ärkasin kl 5 ja võtsin kohvi kõrvale 1 (umbeks kl 7.00) viilu rukkipala 1 õhukese juustuviiluga.. kontoris olen söönud rukkipala teise poole ja lehtsalati-tomati salati tilga õliga, aga ikkagi ei saa normaalselt töödki teha, piltlikult öeldes ila tilgub.
Kontorilaua taga söömine ON nõme asi, kui sul on täiesti istuv töö - näiteks nagu jurist notaribüroos. Kui süüa soovitatav korralik kõhutäis, oled pärast nagu tünn laua ääres, väga ebamugav. Ja kui teised sama harrastavad, on kontor täis toiduaroome, mis pole just tore. Aga faktiliselt olen ma siiski sunnitud kontorilaua taga sööma.
Isiklik märkus: kontoris ei paigutatud minu kabinetti mitte "juhuslik töötaja", vaid meie personalijuht. Eelda vähem ;)
Näiteks täna ärkasin kl 5 ja võtsin kohvi kõrvale 1 (umbeks kl 7.00) viilu rukkipala 1 õhukese juustuviiluga.. kontoris olen söönud rukkipala teise poole ja lehtsalati-tomati salati tilga õliga, aga ikkagi ei saa normaalselt töödki teha, piltlikult öeldes ila tilgub.
Kontorilaua taga söömine ON nõme asi, kui sul on täiesti istuv töö - näiteks nagu jurist notaribüroos. Kui süüa soovitatav korralik kõhutäis, oled pärast nagu tünn laua ääres, väga ebamugav. Ja kui teised sama harrastavad, on kontor täis toiduaroome, mis pole just tore. Aga faktiliselt olen ma siiski sunnitud kontorilaua taga sööma.
Isiklik märkus: kontoris ei paigutatud minu kabinetti mitte "juhuslik töötaja", vaid meie personalijuht. Eelda vähem ;)
kontoripreili 10. aprill 2007, kl 11.48 |
kontoripreili to miizu 10. aprill 2007, kl 12.03 |
OK, minu poolt paar retsepti, mida kannatab kontorilaua ääres süüa ning tekitavad meeldiva täiskõhu tunde.
1. Viilutad keedetud kartulid, lõigud värsked tomatid, maitse järgi punast sibulat + maitseained + oliiviõli.
2. Lehtsalat, tomat, tükeldad lisaks keedetud/grillitud kanaliha või tuunikala vees. Soovi korral mõni fetajuustu kuubik (veest). Kas lisad oliiviõli ja/või sidrunimahla, on Su enda valik. kui hommikul kodus salati valmis teed, on tomatist saadud mahl ise paraja maitsestaja eest.
3. Rukkipalataskust "hamburger". Vahele võib panna midagi värsket, tuunikala, viilukese külma taist liha jne.
2-3 tunni pärast apelsin või paar, kui enestunne lahjaks läheb. Nii peaks õhtuni vastu pidama.
Õhtu osas nõu ei anna ;)
1. Viilutad keedetud kartulid, lõigud värsked tomatid, maitse järgi punast sibulat + maitseained + oliiviõli.
2. Lehtsalat, tomat, tükeldad lisaks keedetud/grillitud kanaliha või tuunikala vees. Soovi korral mõni fetajuustu kuubik (veest). Kas lisad oliiviõli ja/või sidrunimahla, on Su enda valik. kui hommikul kodus salati valmis teed, on tomatist saadud mahl ise paraja maitsestaja eest.
3. Rukkipalataskust "hamburger". Vahele võib panna midagi värsket, tuunikala, viilukese külma taist liha jne.
2-3 tunni pärast apelsin või paar, kui enestunne lahjaks läheb. Nii peaks õhtuni vastu pidama.
Õhtu osas nõu ei anna ;)
K 10. aprill 2007, kl 13.15 |
Kui kontoripreili sööks hommikul putru(kaerahelbe puder täidab hästi kõhtu),kõrvale võileiba täistera leivaga,siis enne lõunat ei tohiks kõht väga tühjaks minna.Kui peate kohvipausi tööl,siis soovitan pärast aeglaselt imenduvaid süsivesikuid peale tarbida(õun,pirn)selleks et veresuhkur normis püsiks(kõikumine tekitabki söögiisu ja nälja),lõunaks korralik kartuli-hakklihakaste,milles ei ole oluliselt rohkem kaloreid kui keedukartuli salatil õliga ja õhtuks hästi lahjasid toite.Igasugused karbisalatid näevad mõnusad välja(võrreldes kartuli-hakklihakastega),aga energiat annavad vähe selleks et tööl vastu pidada ning kui koju jõuate õhtul,on nälg kohutav ja siis on lahjat õhtueinet võimatu teha,sest nälg on ju.
K 10. aprill 2007, kl 13.39 |
kontoripreili to K 10. aprill 2007, kl 13.43 |
Ega ma päris loll ka ei ole ;)
KJ punktide kohaselt annab salat nr 1 3 punkti (2 kartulite eest ja 1-1,5 õli eest). Kartul-hakklihakaste annab kindlasti rohkem. Salatis nr 2 on ilma fetajuustuta 2-4 punkti (õli, kui see on, 1-1,5 punkti, ja 30 g tuunikala vees 1 punkt).
Küsimus on ju ka täiskõht versus punnis kõht (mis tekitab istujal ebameeldiva enesetunde).
Hommikusöögi osas jään endiselt enda juurde. Arvad, et ma pole igasuguseid asju korduvalt proovinud, sh puder ja täisteraleib?? Kasvõi tänahommikune leib juustuviiluga peaks ju teoreetiliselt hommikusöögiks päris hea olema.
Mis sest, et see ei ole tervislik, on hommikul tee või kohviga piirdumine ainuvõimalik viis mitte päev otsa laua ääres sülge neelata või võimaluse korral päev läbi mitte õgida.
KJ punktide kohaselt annab salat nr 1 3 punkti (2 kartulite eest ja 1-1,5 õli eest). Kartul-hakklihakaste annab kindlasti rohkem. Salatis nr 2 on ilma fetajuustuta 2-4 punkti (õli, kui see on, 1-1,5 punkti, ja 30 g tuunikala vees 1 punkt).
Küsimus on ju ka täiskõht versus punnis kõht (mis tekitab istujal ebameeldiva enesetunde).
Hommikusöögi osas jään endiselt enda juurde. Arvad, et ma pole igasuguseid asju korduvalt proovinud, sh puder ja täisteraleib?? Kasvõi tänahommikune leib juustuviiluga peaks ju teoreetiliselt hommikusöögiks päris hea olema.
Mis sest, et see ei ole tervislik, on hommikul tee või kohviga piirdumine ainuvõimalik viis mitte päev otsa laua ääres sülge neelata või võimaluse korral päev läbi mitte õgida.
K 10. aprill 2007, kl 13.55 |
Lisa postitus