Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
pH toitumine

Pille 10. märts 2008, kl 16.43
kas keegi on selle teemaga varem kokku puutunud?
laulasmaa spaas on selleteemaline seminar tulemas. keegi dr.Young ameerikast.
ei tea, kas tasub minna?
kas see on mingi ekstreemne lähenemine jälle teemale nagu see Marat Listra, kes joob ainult rohelist vett või on see mingi "rahulikum" lähenemine tervisliku toidu teemale?

mulle väideti, et saaksin oma maovaevustest ph toitumisega lahti.
aga täitsa rohelise vee peale ei tahaks ka minna... :)

Ott 10. märts 2008, kl 21.16
Olen siin juba varem kirjutanud, et mina sain enda maovaegustest lahti Vision bioaktiivsete toidulisanditega. Nüüd juba kümme aastat valudest prii.Ja söön mida tahan.

smarti 10. märts 2008, kl 22.37
" ..nagu see Marat Listra, kes joob ainult rohelist vett ... :)
Marat Listra on väga kift inimene! Tänu temale käisin vabatahtlikult ph tasakaalu loengul ja ...üllatus-üllatus- joon ka täitsa ise seda rohelist vett :)
Aga ära sa Laulasmaale mine, sest "laulasmaa spaas on selleteemaline seminar tulemas. keegi dr.Young ameerikast.
ei tea, kas tasub minna? " Eks Marat kuulas ka kunagi selle teadlase loengut :)

Janne 11. märts 2008, kl 07.19
Tere!

Olen ise koos abikaasaga tarbinud rohelist jooki (Supergreens) juba üle poole aasta. Ka minul on lapsepõlvest peale olnud probleemid maoga ja seedimisega, sagedased kõhuvalud. Olen nendest vaevustest täiesti lahti saanud. Lisaks sellele on muutunud nahk väga ilusaks (ei pea enam mingit kosmeetikat ja kreeme kasutama!!!), kadunud on üleliigsed kilod (!),juuksed on muutunud terveks ja läikivaks, hammastelt on kadunud kollakas toon... Palju rohkem on energiat võrreldes varasemaga. Kasvatan kahte väikest last ja mäletan hästi kui väsinud ma olin varem, samuti oli probleeme meeleolu kõikumisega. Kadus ka küüneseen, mis ei olnud allunud mingile muule ravile. Lisaks mu mees hakkas jõusaalis käima ja märkas, et enam ei teki lihasvalu peale pingutavat trenni. (Tavaliselt peetakse seda ju normaalseks, et peale pingutavat trenni tekivad lihastes piimhapped, mis seda valu tekitavad.)
Loengusse soovitan ma kindlasti tulla, sest sellist maailmakuulsat teadlast nagu dr. Robert O. Young ei ole võimalik iga päev näha. Ta on tegelenud selle teemaga 25 aastat ja on ise koos oma perega selle teooria elavaks näiteks. Teooria põhiidee on see, et kõik probleemid algavad meie seest, keha pH tasakaalu puudumisest(organismi ülehappesus, erinevatel inimestel väljendub see aga erinevate sümptomitena). Seda on selgelt näha verepiltidest, mida seal loengul näidatakse ja milline tänapäeva inimese veri välja näeb.
Vahest aga kõige huvitavam asi on see, et koos Supergreensi tarvitamisega on muutunud ka isud- enam ei maitse magus (koogikesed, jäätis, sokolaad). Mees loobus õigepea kohvist ja õlust. Maitsvaks on muutunud värsked salatid, puuviljad, köögiviljad jne. Toidule on hakanud vähem raha kuluma :)

Kui kellegil on küsimusi, siis olen nõus hea meelega vastama.
tel.55615810
jannesuurmaa@yahoo.com

eh 11. märts 2008, kl 12.42
hea reklaam muidugi:)

tiugu 20. juuli 2008, kl 21.09
Tere Janne,hakkasin ise ka jooma seda teed ,nahk on vähemalt kätel pehmem ja siledam aga söögiisu on ikka endine,ütle palun ,kas sa hakkasid kohe ka teistmoodi toituma.Kui se saladus ei ole,siis palun juhenda natukene.Ma olen küll juba 55 aastane naine aga siiski tahaks ilus ja nooruslik välja näha.Suurimad tanud,kui viitsid vastata.

Kaotaja 24. jaanuar 2009, kl 23.42
Ma ei tea küll, kas keegi veel selle teema juurde sattuma peaks, kuid tahaksin inimesi hoiatada nii Prime PH tilkade kui ka "abivalmis" Janne eest. Nende tilkade tõttu pidin kaotama nägemise ja Janne tõmbas mul lihtlabaselt naha üle kõrvade. Eks ise olin loll, et odavale (õieti küll kallile) liimile läksin, kuid hoiatan teisi minu viga kordamast.

Loomulikult on õige toitumine oluline ja ülelnimetatud meetodil on oma tõetera sees, kuid sellest üleliia innustuda siiski ei soovitaks.

Triin 08. veebruar 2010, kl 15.22
Olen ise viimasel ajal hakanud vaatama, mida ja millal ma üldse midagi suhu pistan ja olen hakanud targemaid valikuid tegemas söögi osas. Informatsiooni toitumisest olen lugenud peamiselt foorumistest ja erinevatet artiklitest. Ph-toitumine on muutunud tegelikult meie ühiskonnas väga aktuaalseks teemaks. Surfasin internetis ning leidsin, et 26. veebruar toimub Viimsis ühes öko-spas huvitav seminar PH toitumisest, mõtlesin, et lähen vaatan mis seal räägitakse, et saada üldse täpsemat aimu asjast. http://www.harmoonikum.ee/?p=263

vvv 08. veebruar 2010, kl 16.01
järgmine hullus lahti laäinud...
tõetera on selles olemas, aga äärmustesse ei tasuks kalduda, mõelge oma peaga ka väheke

ehh lihtsameelsed 08. veebruar 2010, kl 17.26
Dr Young ei ole mingi doktor, on kaval müügimees...
Ta vaid nimetab end doktoriks ja PhD on ta endale ka ise omistanud...

Uudishimulik 08. veebruar 2010, kl 17.52
Kaotaja, räägi täpsemalt, mis need tilgad sinuga tegid.
Minu jaoks on ausalt öeldes arusaamatu, kumb seal pH-dieedis olulisem on, kas need imetilgad ja rohelne pulber või lihtsalt normaalne toitumine. Mina proovisin ilma nende imetilkadeta ja murupuruta rohelise hooajal nädal aega ainult vedelat rohelist süüa ja mul läks kõht totaalselt kinni, pea käis nii jubedalt ringi.

liisu 09. veebruar 2010, kl 09.56
eks asjal võib ju iva sees olla,aga kui läheb raha küsimiseks ja äriks koos igasugu imede lubamisega siis vähemalt mina teen kiirelt minekut
isiklikult olen abi saanud veregrupipõhisest toitumisest ja küllap tasuks uurida ka ph-toitumist vast on sellestki midagi kõrva taha panna,mina eelistan odavamat varianti kirjandust

aiahh 09. veebruar 2010, kl 11.38
Young võib küll maailmakuulus olla aga teadlasest on asi kaugel:)
Siiski on ph toitumises suur osa tõtt- kes rohkem on ennast kurssi viinud ja pisutki toitumisest varasemalt teadlik, siis oma loogika seal on küll.
Siiski on lausjama soovitada meie kliimas ainult nö rohelise toidu söömist. See pole lihtsalt võimalik. Kuid muuta oma toitumisharjumusi, olla teadlik aluselise-happelise toitude toimest organismis jne- see ei tee nüüd kellegile paha. Omal peab mõistust olema, et mitte üle piiri minna.
Kuidas Kaotajal õnnestus ph tilkade "abil" oma nägemine peaaegu kaotada- vot seda ei kujuta ma küll ette! Kas sa tilgutasid neid silma või?:)))
Rohelist jooki võib juua ka ilma äärmusliku aluselist menüüd tarbimata. ja mõistlikumalt süüa võib ka ilma rohelise joogita.
Kusjuures- see nn roheline jook on peaaegu maitsetu, nii et koledavõitu välimus on eksitav.
Kokkuvõttes on minu arvamus: ph toitumises on üksjagu õiget juttu aga nii äärmuslikult, nagu Youngi raamatus õpetatud, on kah jabur toituda, meie kliimas ka võimatu.

On teaduslikult tõestatud, et osad nö halvad rakud (nt vähk, seenelised jne) ei ole võimelised ellu jääma aluselises ja hapnikurikkas keskkonnas. Aluselise toitumisega siis üritataksegi organismis tekitada ja säilitada võimalikult vähemhappeline keskkond, et kurjad rakud seal pesitseda ei suudaks.

huviline 09. veebruar 2010, kl 12.32
kust te seda rohejooki ostate?

Nataly 09. veebruar 2010, kl 14.41
Endlagi pikalt olnud probleeme maoga ja üldse seedimisega,kust te seda rohelist jooki ostate ja mis selle umbkaudseks hinnaks võiks olla?

X 09. veebruar 2010, kl 20.32
Jüri Tervisekeskuse arst dr. Riina Raudsik on ka seda pH-tasakaalu uurinud ja samuti esineb selleteemaliste loengutega. Samuti on Jüri Tervisekeskuse kodulehelt lugeda neid rohelise supi retsepte. Üsna huvitav.

Uudishimulik 09. veebruar 2010, kl 23.32
Rohelist puru saab osta Innerlighti edasimüüjate käest.
Kontaktid on siin:
http://www.phtasakaal.ee/resellers

Murupuru koos pH-tilkadega (loe: desinfiteerimisvahendiga naatriumklorit) maksab kokku 1500 kr. Sellest peaks jaguma 1-2 kuud, olenevalt sellest, palju seda lürbid. See puru on kahtlemata väga tervislik, aga mina ikkagi ei saa aru sellest naatriumkloriti tarbimisest. Kas kuidagi muud moodi ei saaks vett aluseliseks muuta?
Kas keegi palun seletaks ära, kui ma tarbin ainult murupuru ilma pH-tilkadeta, kas sellest on tolku?

Just hiljuti nägin ökopoes And müügil Eestis toodetud rohelist puru. neid oli lausa mitu erinevate hädade jaoks - neerude jaoks oli üks igatahes. Mulle meeldiks mõte toetada kohalikku tootjat ja süüa kohalikku muru. :) Pakid olid küll väiksed ja tundusid kallid, aga kokkuvõttes ilmselt ikkagi oluliselt odavam kui Innerlighti toodang.

uskumatu 10. veebruar 2010, kl 06.22
ja söövad murupuru ning on nõus ka mingite imetilkade eest maksma? hakkan samuti nõustuma, et rumalatelt tulebki raha ära võtta.

kiks 01. märts 2010, kl 23.38

Tõstatan jälle selle teema. Tegin testi süljest ja pidin pikali kukkuma- indikaatorpaber näitas tugevalt happelist keskkonda, kuigi ma ei maiusta ja omaarust toitun tervislikult. Tegin seda, sest tunnen end viimasel ajal uimaselt, pea käib ringi ja vahel jalad pakitsevad nagu oleksid turses aga tegelikult pole.
Hakkasin siis rohkem uurima neid aluselisi-happelisi toite ja ei saa aru ühest asjast- miks mõnes tabelis on osad toidud happelised ja teises needsamad juba aluselised? Miks ei saa siis seda üheselt määratleda? Palun selgitage mulle! Ja kui kiiresti võiks see pH tasakaalu muutus kehas nö.tunda anda?

hmm 02. märts 2010, kl 07.01
mine mõnele ph toitumise loengule, saad asja selgemaks.

realist 02. märts 2010, kl 07.54
Kui keegi tõesti hangib oma infot tervisliku toitumise kohta foorumitest ja teemat mitte valdavate ajakirjanike artiklitest, siis pole imeks panna, et juhmistutaksegi ja lasevad endale igasugust kraami kalli raha eest pähe määrida.

Enda harimiseks soovitan lugeda neid artikleid. Õpetlikud ja mõne jaoks ehk silmigiavavad.
http://www.skeptik.ee/index.php/2009/10/24/ph-ime-kangelasmuinasjutt-lapsemeelsele-taiskasvanule/
http://www.skeptik.ee/index.php/2009/07/08/mis-on-haiguste-happeline-aluseline-teooria/
http://www.skeptik.ee/index.php/2009/07/10/mis-see-haiguste-happeline-aluseline-teooria-siis-tegelikult-on/

huviline 02. märts 2010, kl 20.32
Mina ostsin lausa Youngi väljaantud raamatu "Ph ime". Raamatust siis tasapisi tudeerin. Raamatus on ka päris suur retseptikogu. Loomulikult kõike meie kaubanduses saada pole. Hästi oluline on, et kõik see roheline oleks ka võimalikult värske. Tilku ja kokteili ma tellida ei kavatse. Pigem uurin juurikaletis ja seda kraami olen küll rohkem tarbima hakanud. Lisaks teen ka ise idusid. Varem olin paadunud maiasmokk, nüüd praktiliselt magusat ei tarbi. Selle asemel närin näiteks juursellerit. No muidugi ei maitse, aga ütleme kümnendal korral oled harjunud ja ära enam ei põlga. Igal juhul teen edusamme , aga päris äärmusesse ei taha minna. Tahan ikka sooja toitu ka.

Marii 02. märts 2010, kl 22.41
kiks, seda süljetesti tuleb teha ikka mitu korda, et adekvaatset pilti ette saada. Tee näiteks hommikul ja õhtul, vaata, et ei oleks enne seda midagi vähemalt paar tundi söönud ega midagi muud peale vee joonud.

Mina olen teinud uriinitesti ja ausalt öeldes ei saa ikkagi mõhkugi aru, sest hommikul ärgates on uriin kõige aluselisem, mida päeva peale, seda happelisemaks läheb, kuigi söön oma arust ülialuseliselt.

See, mida Skeptikk oma lehel kirjutab, pole päris õige. Näiteks ütleb ta, et ainult uriini happelisust on võimalik muuta, organismis on see aga kogu aeg sama. Jah, muidugi ongi sama, aga organism peab meeletult pingutama, et seda tasakaalu hoida, kui inimene päevast päeva ainult happeliselt toitub. Eriti oluline on see siis, kui haige olla, ei ole vaja organismi jõuvarusid mõttetult raisata, parem hoida ennast toitumise ja rahuliku meelega aluselisena.

Tegelikult lisaks toitumisele on ka ülioluline STRESSI VÄLTIMINE. Lihtne öelda, eksole. Sest kui inimene on pidevalt stressis, halvas tujus või vihane, käivitab see palju hullemad happelised protsessid kui mistahes saasta söömine.

Varsti ongi tulemas pH-guru ise Tallinnasse loengut pidama. Ph-tasakaalu lehel peaks info olemas olema.

realist 03. märts 2010, kl 09.48
Inimese organism peab üsna palju pingutama, et tekitada oma makku happeline keskkond (pH 2 e 100 000 korda happelisem kui veri). Miks? Sest näiteks puhas joogivesigi on inimkonnale päris lühikest aega kättesaadav olnud - seni tuli lombis joodud vett puhastada bakteritest ja parasiitidest maohappe abil.
Vat see võtab energiat - hoolimata sellest, kas toituda nii või naa.
Toitumine annab energiat juurde, mitte ei võta seda ära.

Aga suvalise, sisuliselt laest võetud energiajutuga annab tänapäeval muidugi inimestele kohutavat palju mõttetuid asju maha müüa.
Sööge normaalselt.

Marii 03. märts 2010, kl 11.54
Aga kuidas siis seletada neid müstilisi tervenemislugusid, mis pH-toitumise abil on saavutatud?
Mingi iva selles happe-aluse tasakaalus peab olema.

realist 03. märts 2010, kl 12.03
Paljud haigused paranevad aja jooksul ka ise või on lainelise kuluga. Või on saanud inimene ka muud ravi, aga promob vaid oma imedieeti.

fjonka 04. märts 2010, kl 10.50
organismi muudab aluselisemaks ka nt süvahingamine - hea, lihtne ja odav viis! ei pea tuhandeid mingi rohejoogile kulutama...

Marii 04. märts 2010, kl 11.31
Ja selleks, et süvahingamist õppida, peab jälle tuhandeid kulutama. Ma olen vaadanud neid hingamistubade hinnakirju. Kuku pikali!

realist 04. märts 2010, kl 12.49
Ja kas te nüüd tõesti arvate, et evolutsiooni käigus ei ole imetajad juba miljoneid aastaid tagasi õppinud ise normaalselt hingama?
Aga tuleb välja, et tänapäeval on isegi hingamise "õpetamisega" võimalik raha teha...

inor 04. märts 2010, kl 16.02
Tere!

tasakaalustatud ph ja aluselise toitumise aluseks on
väga hea Aloe Vera mahl. Mahl peab sisaldama esimese koostisena Aloet ja olema säilitatud nii, et Aloe omadused oleksid alles.

Lugedes siin erinevatest doktoritest, kes on võltsid võin öelda, et käisin ühel seminaril, kus esines Norra dr. Audun Myskja ja tema soovitas imuunsussüsteemi tugevdamiseks juua just Forever Aloe mahla. Võite googeldada dr nime ja leiate tema cv ning raamatuid Aloe verast.

Kui keegi soovib siin tugevdada oma immuunsussüsteemi, olla vähem haigustele vastuvõtlik, toituda aluseliselt, tasakaalustada ph taset, siis Aloe Vera on see, mida peaksite tarbima. Aga see peab olema kvaliteetne. Kui kellelgi on huvi siis võib veel uurida kirjutage piccasso@hot.ee
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!