Minul oli op. 9mail. Magdaleenas, kõik arstid olid nii toredad koguaeg käisid vaatamas, seletasid kõike jne. Kuigi ega mul kõik meeles ei ole, sest peale narkoosi olin kuidagi väga uimane magasin järgmise päeva hommikuni. Ainus asi mis natuke häiris oli see, et haiglas pidin olema juba esmaspäeva hommikul 7.30 aga operatsioon algas alles 11. Polnud mitte kui midagi teha nii kaua. Oleks võinud siis 10 haiglasse tulla ja siis 11 opile. Aga eks arstid teavad paremini miks see vajalik on. 8h enne oppi ei tohtinud süüa ega juua. Anti riided, läksin palatisse. Olin kahe inimese palatis üksinda. Mulle see meeldis. Kell tiksus täis tulid kaks õde võtsid minu ja mu voodi suundusime lifti sõitsime operatsiooni saali. Kõigepealt ikka sinna ettevalmistus ruumi, seal üks pisike tüdruk just toibus narkoosist ja oi oi kuidas ta karjus ja nuttis. Nii kahju oli kuulata, endalegi hakkas kerge hirm sisse pugema. Istusin oma voodi peal kõigutasin jalga ja ootasin oma korda. Siis tuli üks õde andis mulle ühe mütsi, panin pähe ja liikusime edasi operatsiooni saali. Seal ootasid kaks kirurgi, näitasid kuhu pikali pean viskama, seletasid veel miskit, panid kanüüli ja siis üks õde tuli narkoosi maskiga, ütles, et hinga rahulikult. Mind ajas see korraks naerma naeratasin korraks ja viimane pilt on mäletan, kuidas üritasin pinksalt silmi laht hoida, aga narkoos tegi oma töö ja tudusingi. Mingi aeg kuulen kuskilt, et keegi karjub mu nime, tegin korraks silmad lahti ja siis mulle öeldi, et operatsioon on tehtud, viime teid nüüd palatisse ja sülitage kõik veri välja mis tuleb. Aga mina ei suutnud silmi lahti hoida uni oli nii tugev ja megad külmavärinad, värisesin nii, et kogu keha võppus. Siis pandi mulle veel hapnikumask ette. Läbi une tundsin, kuidas sõitsime lifiga, siis järgmine hetk olin oma palatis, arstid üritasid mind äratada hüüdsid mind, et tee silmad lahti või midagi sellist. Üritasin aga ei suutnud üle 2 sekundi neid lahti hoida. Siis tehti mulle tagumikku süst. Korraks avasin, et ila välja sülitada aga see ei olnudki peaaegu et üldse verine. Siis jäin jälle tuttu. Ärkasin õhtul 19 sest kuulsin tuttvaid hääli, mu ema ja ta õde olid mind vaatama tulnud, avasin silmad ja ehmusin ise nende nägusid vaadates, nad vaatasid mind nii imeliku näoga. Siis sain ise ka aru, et miskit on viltu, miks mu silmavaade nii piiratud on? Küsisin ema käest, et kas mu nägu on paistes? Ema ütles, et on jah, et tema ei tunneks mind äragi, kui ta ei teaks, et siin palatis mina peaks olema. Rääkida sain natuke, neelamine polnud ka väga hull aga uni oli meeletu. Nad olidki max. 10 minutit minu juures, kui ma ütlesin, et olen väsinud ja tahan magada. Magasin ja siis kui uuesti korraks silmad avasin oli väljas täitsa pime. Vahepeal tehti veel süsti. Siis käsid õed veel rääkimas, aga ma väga hästi ei mäleta mis nad rääkisid olin nii uimane. Ja mingi 22 ajal tahtsin pissile, siis eemaldati tilguti. Küsisin ka arstilt, miks ma nii paistes olen, ta oli ise ka algul vait, aga siis ütles, et võibolla sellepärast, et magasin koguaeg ühel küljel. Siis läksin pissile õe abil, kuigi tundsin ennast täitsa okeilt. Ma polnud pissida jõudnudki, kui õde juba küsis, kas minuga on kõik korras. Siis viidi mind voodisse. Oi kuidas tagumik valutas nendest süstidest. Jäin kohe magama ja ärkasin järgmise päeva hommikul 5.56 Tegin silmad lahti ja uni oli läinud, aga vaateväli oli siiski veel piiratud. Vaatasin oma käsi need olid nii paistes, nagu sardellid. Siis võtsin mobiili ja tegin pilti ja tahtsin lausa naerda enda näo pärast, aga ei saanud valus oli. Nägin tõesti näost nii jube välja. Nagu paistes asotsiaal.
Siis 7ajal tuli öö valves olnud arst ja andis mulle juhiste lehe, kuidas edasi toituda ja käituda, kui koju saan. Tegi veel süsti. Siis magasin kella 8 tuli teine arst, ütles, et võin ennast korda teha, et 9 tuleb arst, siis peab kõik korras olema. Ja arst ütles, et kindlasti ka hambaid peseksin, samas eespool lugesin, et kellegil keelati hammaste pesu. Kui olin kerge pesu ära teinud panin oma riided selga, tegin voodi korda ja pikutasin voodi peal oodates arsti. Siis tuli üks tädi, kes ütles, et kui tahan siis nüüd võin vett juua. Tõi mulle klaasiga vett. Enne ei tohtinud tilkagi juua ega süüa, kui alles järgmise päeva hommikul. Lugesin, et mõnele suruti jäätis kohe peale opi kätte, minul aga ei lubatud enne järgmist päeva juuagi. Siis tuli minu arst, läksin kuhugile kabinetti kontrolli, pidin suu lahti tegema, aga ei saanud väga, sest lõualuud ja üldse kogu suu olek oli tursunud ja valus. Kusjuures on siiani. Siis andis arst mulle terve portsu pabereid siis läksin palatisse ja seal ootas mind toit. Vedel mannapuder, või, tee, kausike hapukoorega ja kaks suhkru pakikest. Isegi päris hea puder oli. Praegu on siis opist möödas 4päev. Ja täna on täitsa ok olla. Siiani olen söönud ainult jäätist, jogurtit ja külma kummeliteed. Eile oli eriti hull olla. Täna olen päris palju juba rääkinud. Aga need rohud, mis arst kirjutas on väga rõvedad, eriti üks mille peab vees lahustama. Aga loodan, et nüüd läheb aina paremaks tervis. Sest need korduvad angiinid olid ka jubedad. Aga sooviks küsida, et kas teistel ka sama asi, et peale operatsiooni olite paistes?
Soovin kõigile paranejatele head paranemist ja opile minejatele edu! :)