Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Põiepõletikust VABAKS !!
 
OMG 27. oktoober 2010, kl 19.19
Pole lihtsalt reaalne, ma juba teist kuud võitlen sellega. No võeti külv, ongi coli bakter.
Olen kaks antibiotsi kuuri läbinud, Nitrofurantoinid, Uroseptid, leesikateed, jõhvikad, kummelid jne.

Ja ikka ta tuleb tagasi. Kas tõesti pean nüüd kolmandale antibiootikumide kuurile minema ? Kopp ees juba ? Mis see mu oma organismile lõpuks teeb..

Kas on keegi samas seisus olnud ja lõpuks ikka vabanenud ka või ma olengi nüüdsest mingite erinevate ravimite testija ja apteegi püsiklient.
Mõttetu haigus ka veel pealekauba ju. Ei ole ju ometi ravimatu, pole kuulnud et poleks.
 
triin 28. oktoober 2010, kl 12.30
minul on krooniline põiepõletik, mis tähendab seda, et igal aastal vähemalt 2-3 korda on. olen siis püüdnud talvel paksemat pesu kanda ja kevadel mitte esimesele mättale istuda ja külmale kivile ja üldse mitte külma saada jne. aga ikka alati tuli tagasi. mõned aastad tagasi oli selline periood, et põiepõletik oli peaaegu iga kuu kogu aeg. ja siis ma avastasin, mis mulle seda (vähemalt viimast, igakuist) põletikku põhjustas - sellel oli otsene seos sperma sattumisega minu organismi. nii, kui seda "sisse ei lasknud", oli kõik korras, kui seda aga teha, siis päeva-paari pärast lõi jälle põletiku välja. katsetasime siis ja jälgisime partneriga mitu kuud, ja täpselt nii oligi. lõpuks rääkisin oma avastusest perearstile, kes seda teooriat otseselt ei kinnitanud, vaid väitis, et võib olla ka muid põhjuseid. siiski oleme tänaseni katsunud nii jätkata, et katkestame viimasel hetkel või kasutame kondoomi, ja mul ei ole rohkem põikepõletikke olnud! vahepeal hakkasin seda juba ära unustama ja mõtlesime, et ahh, vana asi, et ega enam nagunii ei mõjuta see ja lasime sisse mitu-mitu korda jäjest, ja nagu naksti oli ka hull põletik ülejärgmisel päeval kohal. nüüd aga ca kord kuus sisse lastes ei juhtu midagi ja rohkem pole seda õnneks olnud. ptui, ptui, ptui.
veed seda ka, et need ülalmainitud ravimid ja leesikad ja pohlad ja jõhvikad jms on ka endal kõik ära proovitud, ainus, mis aitas, oli väga kange antibiootikum, mille vastu ka juba immuunseks hakkasin muutuma.
 
Kata 28. oktoober 2010, kl 12.47
Peale seksuaalvahekorda oli ka minul põiepõletik tavaline, kummiga seda probleemi polnud. Kahjuks ei ole see haigus lõplikult välja ravitav, need kellel see on, jääbki korduma :( Ma nüüd võtan Urinal vms sarnast 1 kuulise kuurina....1 kuu vaba....vaatan ehk õnnestub ka sedasi põletik endast eemale hoida.
Samas on imelik, et arstid ei too üheks põhjuseks välja just seksi...sest kui olen põiepõletiku kohta lugenud, siis seks ühe punktina välja toodud, mis põhjustab põiepõletikku....selle kohta öeldakse isegi mesinädalate haigus.
 
. 28. oktoober 2010, kl 13.47
no ma olen ka mõelnud, et sellel on sexiga kindel seos. järelikult kannavad mehed mingit batsilli ja võibolla peaks neid selles osas siis testima või uurima. õudne tegelikult. endal küll probleemi pole, aga ümberringi see nii tavaline mure ja mul tütar selles eas.. tal väike hirm juba sexi ees tekkinud, sest ei taha mingit jama endale eluks ajaks .. karda nagu aidsi juba..
teada on ju, et meestele ei pruugi paljud hädad mingit muret tekitada, aga naistele üle kantuna vaesed viimased kannatavad. kõike. ka rasedaks jäävad naised...
nii ongi mehed täiesti süüdimatud ja naised peavad end ise kaitsma..
 
Kata 28. oktoober 2010, kl 14.04
Minul küll siiani vist kõik põiepõletikud tulnud peale seksi, harrastan ka talvesporti, siis ikka külmetada saanud, tihti korjan ka lund pükste seest välja....aga põiepõletikku see veel ei ole tekitanud.
Hirm seksi ees, kartes saada põiepõletikku, olen ka ise selle läbi kogenud....sellega ka suhe purunes, kuna tõrjusin partnerit eemale ja lõpuks leidsin, et pole mõtet hoida enda küljes kinni meest, sest neil ju vajadused....aga kahjuks tekitas mõte seks minus negatiivset.
Kõige paremini aitab ehk tõesti päevas tassike leesikateed, jõhvikamahl.... ja peale eriti intensiivset ööd kallimaga soovitaks lausa võtta Nitrofuratoiini...ehk perearst kirjutab retsepti...nii igaks juhul.
 
. 28. oktoober 2010, kl 14.19
aga öelge kallid naised, miks peaks ühe lõbu pärast nii kallilt maksma. kõik need ravimid ju laastavad organismi..
pigem peaks mehed panema enda eest hoolitsema..
aga jahh.. alati on nö kergeid naisi, keda panna ja kust teab mis tõbisid siis levitada..
niisama nagu on ka naisi, kes on nõus ennast mürgitama, et hoolimatut meest kinni hoida...
 
tark 28. oktoober 2010, kl 23.28
aga kui juua klaas vett, millesse on pandud veidi õunaäädikat pärast vahekorda, aga ka enne või päeva jooksul, siis kaob mure iseenesest, sest õunaäädikas on niivõrd happeline, et bakterid, mis tekitavad põiepõletikku pärast seksi, ei saa kuseteedele kinnituda ja põletikku ei teki!
Õunaäädikas peaks olema selline, millel pudelis seistes jääb sade põhja, muu ei ole nii efektiivne.
 
ahahh 28. oktoober 2010, kl 23.40
et kohe kallad endale sisse ja nii ta otse põide voolab..
niilihtne see asi ka ei ole.
 
triin 29. oktoober 2010, kl 12.07
Ausalt öeldes on hea kuulda, et ka teistel sellised mured. Aga tänud nõuannete eest!
 
Kata 29. oktoober 2010, kl 12.37
Autorile .

Kui sul kindel partner ja on ka lapsesaamise soov....no seleta mulle, mismoodi siis saab teisiti? Kunstlik viljastamine, tervele naisele ja tervele mehele....kuu peale saadetakse sellise jutuga.
Ja kusjuures meestel ei ole midagi viga....olen enda partneri saatnud seepärast meestearstile, ta rääkinud minu põletikust jne...aga pole midagi teha, mõned naised on lihtsalt vastuvõtlikumad igasugu bakteritele.
Õnneks nende pisikeste abinõudega, klaas jõhvikamahla, leesikalehe tee, saab suurepäraselt haiguse enda juurest eemale hoida. Pole mingid mürgid ka.
 
v 29. oktoober 2010, kl 15.07
Sageli satub E.coli põide anaalseksi tagajärjel. Pärasooles on teisigi soolebaktereid, mis ravimitele ei allu ja põide sattudes põhjustavad kroonilist haigestumist. Naised peaksid oma tervisest rohkem hoolima ja mitte lubama pornos nähtut katsetama. Liiga intensiivsel ja vabameelsel seksil on oma hind ja seda nõutakse ainult naiselt. Naise keha ehitus ei ole kooskõlas meeste seksfasntaasiatega. Sage ja liialt pikk akt annab märku tervise probleemidena.
 
ära plära 29. oktoober 2010, kl 15.32
mul algas põletik alles nüüd, mõni kuu tagasi, olen juba vanem naine, ei tee me mehega mingeid eksperimente, hea kui tavalise seksigagi maha saame, terve elu koos ära elanud, eriti enam ei viitsi. millest mul siis põiepõletik tuli, ah? arst arvas, et kõhukinnisusest.
 
jopski 29. oktoober 2010, kl 16.04
Kuskilt lugesin, et peale seksi peaks iga naine vetsu minema ja pissima, kasvõi mingi(d) tilga(d) välja pigistama. See pidi võõrad bakterid, mis võivad seksiga kuseteedesse sattuda, välja uhtuma. Te põiepõletajad proovige, äkki aitabki.

Ma ise olen kogu aeg nii teinud, aga mul pole põiepõletikuga probleeme olnud ka. Seega ei oska öelda, kas aitab, aga ega see proovimine tükki küljest võta ja raha ka ei maksa.
 
OMG ! 29. oktoober 2010, kl 16.52
proovin seda õunaäädika asja, Nitrofurantoini tarbin ma juba kaua.


Läksime mõneks ajaks kondoomide peale üle, kardangi et kui nüüd on põletik leebunud, siis ilma kondoomita hakkab jälle pihta. Aga planeerime last ju ka peagi.

Ei tea kas on siis üldse lootust terveks saada kui ma bakteritele nii tundlik
 
x 29. oktoober 2010, kl 18.11
Kuidagi pidi see e.coli soolest põide sattuma....., ehk mehe näppude abil või hügieeni puudujääkide tulemusel!?
 
. 30. oktoober 2010, kl 00.41
jajahh. arstid ei tea midagi vaid arvavad ja umbes ravivad. tegelikult ongi ju nii..

kas arst seda arkust ei jagand siis, et vanematel naistel on ealised iseärasused juba.. ja need väljenduvad igal inimesel erinevalt.. ehk siis sinul jäi põis näe haigeks... seni haigustele vastu pannud organ lihtsalt väsis ära...
 
N44 30. oktoober 2010, kl 01.44
Mul oli ka mitmed aastad tagasi jubedad põiepõletikud. Lausa veri oli alati lahti. Isegi meest uuriti ja piinati, kuid seal polnud põhjust. Nii, et seksis polnud asi. Kui pisik ikka elutses vaikselt sees, siis oli aja küsimus, mis põletiku välja lõi, mõni kord ka peale seksi. Siis tehti uriinikülv ja sain vastavalt sellele korraliku antibiootikumi kuuri, võtsin isegi lausa kaht rohtu korraga. Ja pärast seda tehti proovikülv, mis näitas, et bakterid (mul oli neid 2 sorti)on selleks korraks tõesti läinud. Ja pärast seda võtsin veel pikka aega (vist pool aastat) profülaktika pärast 2 tbl. nitrofurantoiini igal õhtul. Vot nii ma sain nii öelda järje peale. Nüüd pole kolm aastat olnud. Ega tagumikku ja jalgu ei tohi külmetada ning külma - niiske auto istme peale ma ka ei istu. Aga otsige hea neeruarst. Perearstid alati ei oska ravida, nagu minulgi algul oli.
 
huvitav 30. oktoober 2010, kl 10.16
Ka minul oli coli bakter, eksmehega elades oli põiepõletik väga aktuaalne. Nüüd elan teise mehega ja mingit probleemi ei ole. Aga enda puhul märkasin küll tervistavat seost kui sõin jõhvikaid või pohli, piisas peotäiest päevas.
 
m 30. oktoober 2010, kl 14.07
mehe suguti eesnaha alla kogunevad bakterid.mees peab end paremini pesema + loputama nõrga äädikalahusega---mida ta ei vici niikuinii.seepärast on KASULIK MEES ÜMBER LÕIGATA.ilma eesnahata on mees puhtam.
 
norm 30. oktoober 2010, kl 18.12
Kui meestel oleks mingi bakter ja selle sattumine naise organismi põhjustaks põiepõletiku siis see bakter oleks meditsiiniteaduse poolt juba ammu kindlaks tehtud.
Pigem on siin mingi psühholoogiline tõke naises, mis lööb välja haigusena. Mul endal suhe naisega kel see häda ja pole mingit seost seksiga märganud. Aastaid on meil suhe kestnud( mul pole see aeg kõrvalehüppeid kust saaks mingeid baktereid) ja põletik on löönud välja ainult kord, kaks aastas iga aasta. Ma ei saa kord või kaks iga aasta mingeid baktereid...
 
vanem naine 30. oktoober 2010, kl 20.09
seksist vaba 4 aastat. põiepõletik vaevas terve suve ja sügise iga mõne nädala tagant. sept, avastati borrelioosi barter.mis ilmselt arvatavalt aastatagune. nüüd lõpetasin antib.ravi ja ka põiega nagu sai korda. ei oska seost seletada ,
 
OMG 30. oktoober 2010, kl 23.10
Avastasin, et kui võtta antibiootikume ja samal ajal ka Urosepti 2tk kolm korda päevas pluss leesikateed 2 x päevas ja 1 Nitrofurantoin enne magama minekut, kaovad sümptomid nagu imeväel. Enne jõin vaid kummeliteed juurde.
Ju siis antibiots üksi ei suuda jagu ikkagi saada
 
N44 31. oktoober 2010, kl 01.13
Muidugi mees ja naine peavad enne seksi olema ikka üsna alles pesnud. Aga kui bakter ikka korralikult välja ravimata jäänud, siis igasugune asi võib seda uuesti provotseerida põletikuks kujunema: stress, vähene vedeliku joomine, seks, külm.
eid_1508ed32bae2f3 10. märts 2017, kl 07.34
Palun, kas saaksite kirjutada, kuidas Teil põieravimisega läinud ja kas olete haigusest vabaks saanud....Olen ise väga väga hädas ja üle aasta juba ükski asi ei aita....ehk saate palun midagigi soovitada, mis Teid aitas...Teid väga ette tänades, kui leiate veidigi aega. h
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!