Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
pärast luumurdu
 
ks 25. veebruar 2011, kl 12.31
mul oli kodarluumurd ja 2 kuud oli käsi kipsis, nüüd juba kuu aega kips maas, aga käsi valutab ikka, eriti öösiti, ka sõrmed valutavad. on asi karpaalkanalis? mida teha? on soovitusi? taastusravisse sain alles märsti lõpuks.
 
Teil 25. veebruar 2011, kl 13.15
Teil ehk nihkus(id) luu(d) kukkumisel paigast ära? Mulle kirjutati: kodarluu tüüpilise koha murd. Kipsis olin vististi 25. oktoobrist 5. detsembrini. Parem käsi. Ma ei jäänud haiguslehele, arvutil sai toksida, koduste tööde puhul jäi käsi järjest nórgemaks küll. Röntgeni póhjal alguses öeldi, et peaaegu nagu vaid móra, Kuu aja pärast läksin uurima, et ehk saaks kipsi ära vótta (väike välissóit tulemas), siis väitis keegi ülesvótte póhjal, et halvasti kasvab kokku, siis läksin vótsin ortopeedile numbri paari nädala järel saabuvaks kuupäevaks, see lóikas kohe kipsi maha, ütles, et vahepealne pilt näitas näiliselt kehva kokkukasvamist (oli suur ülesvóte, teised väiksemad, pragu paistis suuremana). Aga esialgu oli käsi justkui pehme küll. Mul taandus paistetus aeglaselt, vóib-olla sellepärast, et ma ei kandnud kätt kaelas. Paar korda tegin viinakompressi, see leevendas. Ka oli käsi jupp aega nórgem, näiteks purgikaane ärakeeramisel. Nüüd on kóik ammu üle elatud, kukkumine oli 5 aastat tagasi.
 
asta 26. veebruar 2011, kl 12.55
kas keegi oskaks rääkida mis on juhtunud jalaga peale kipsi maha võtmist? mul asi värske alles ja tunne, et jalg lühem paar senti, jalanõud jalga ei mahu, teeb valu ja toetada ei saa. mida teha, et asi paraneks kiiremini?
 
minn 26. veebruar 2011, kl 13.17
Kinesioloogilime teipimine kiirendab peale kipsi paranemist, massaaž ka muidugi. Jalale peaks õiget liikumisteraapiat tegema.
 
asta 26. veebruar 2011, kl 14.15
palu oskab keegi öelda, kas on infi kinesioloogilise teipimise ja liikumisteraapia kohta netis kuskil? ette tänades.....
 
tean 27. veebruar 2011, kl 16.15
http://www.teraapia.com/?topic=136
 
Nimps 29. november 2017, kl 10.07
Tere!

Kas keegi võiks öelda, kui kaua taastub käsi pärast kipsi maha võtmist?
Tänan vastamast!
 
küsijale 29. november 2017, kl 10.39
Päris sama tugevuse sai umbes poole aasta pärast.
 
n67 29. november 2017, kl 10.46
Jaanuaris murdsin, kips oli kaua peal, sest et ei tahtnud kokku kasvada. Aga igatahes kevadel sain kaevamistöid teha. Peale kipsi mahavõtmist iga päev harjutused, et liikuma hakkaks. Tegin ka varemerohujuure kompresse, sest minul igatahes oli käsi paistes kui kips ära võeti ja ikka valus ka.
 
Loore 13. jaanuar 2019, kl 14.45
Tulintraumapunktist ja pandi randmeliiges kipsi.Kuidas oleks õige hoida kätt?Kas kaelas toe peal,või ülespoole?
aunetammi@hiiekool.ee 29. jaanuar 2023, kl 10.01
kui kaua paistes oli
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!