Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Kui kaua ravimata puukborrelioos vereproovis näha on?
 
puuk 25. august 2011, kl 13.14
Kui inimene on põdenud puukborrelioosi ja see on diagnoosimata ning ravimata jäänud, kas see siis veel ka aastaid hiljem vereproovis näha on?
 
............... 25. august 2011, kl 14.44
 
krimpa 25. august 2011, kl 15.32
jah, veel hulk aastaid hiljem näitab. ainult et siis enam päris välja ei ravi, kuigi saad antibiootikumikuuri.
 
oh 25. august 2011, kl 15.56
Mis jutt.
Borrelioosi vereanalüüs näitab vaid seda, et kunagi on haigustekitaja antigeenidega kokku puututud ja et nende vastu on tekkinud antikehad. Üsna suurel osal inimestest püsivad need peale haiguse läbipõdemist ja TERVISTUMIST kuni 15 aastat ja kauem veres.
Borrelioos allub väga hästi antibiootikumravile.

Borrelioosil on kindlad haigustunnused, mitte ei ole nii, et kõikvõimalikud sümptomid ja vaevused oleksid borrelioosi tunnusmärkideks.
 
to oh 25. august 2011, kl 16.14
Ära seleta. Mul "avastati" 6 aastat hiljem borrelioos, kui päris haige olin, ei osatud seda proovi võtta, pandi igasugu huvitavaid diagnoose ja lõpuks öeldi, et mul on lihtsalt stress, depressioon ja kroonilisd valud. 6 aastat hiljem tuli üks arst selle peale, et uups, äkki oli borrelioos ja võttis proovi. Ja neid sümptomeid, mis mul olid, oli ikka tõesti kõikvõimalikke, nagu sa ütled, ikka täiesti seinast seina. Alates pidevast palavikust, jalavaludest, lihasnõrkusest, lihaskrampidest ja peavaludest lõpetadest ärrituvuse, depressiooni, valgustundlikkuse ja maitsemeele muutustega. Ja borrelioos allub antibiootikumidele väga halvasti, mõnel kestab ravi aastaid ja ravimeid manustatakse tilgutiga veeni, enne kui haigus taganema hakkab.
Ja ma ei ole mingi haruldane juhtum, see on väga levinud, et borrelioosi diagnoositakse valesti, inimesel on tuhande erineva haiguse sümptomid ning õige haigus tuleb välja alles aastate pärast ja ravi kestab aastaid. Googelda undiagnosed Lyme disease ja imesta.
 
jana 25. august 2011, kl 17.51
viimasega täiega nõus!
 
oh 25. august 2011, kl 19.13
Järjekordne "google ülikoolis" teadmised omandanu...:(

Borrelioos allub hästi ravile.
Juba jutt sellest, et ravi kestab aastaid, näitab seda, et borrelioosi pähe ravitakse pagan teab mida.

Antikehade olemasolu ei tähenda ju automaatselt haigust! See peaks juba keskkoolipõlves selgeks saanud olema...

Borrelioos on nakkushaigus nagu ka läkaköha või leetrid või tuulerõuged või minugipoolest süüfilis - kindlate sümptomitega ja kindla kuluga haigus.

Mis ei välista muidugi internetis igasuguste müütide ja teooriate levikut.
 
to oh 25. august 2011, kl 20.28
Kui sa nüüd suudaksid mu postituse mõttega läbi lugeda, siis näeksid, et ma räägin omast kogemusest! Mul oli borrelioos, mis diagnoositi 6 aastat peale seda, kui olin oma kehalt puugi leidnud. Sellised olid kuus aastat mu sümptomid ja ravi oli väga raske ning pikk. Millisest osast sa aru ei saa ja milleks sa iroonitsema hakkad? Ma ütlesin, et vaata googlet, et lugeda ka teiste inimeste kogemusi, ütlesin seda selle mõttega, et ma pole ainus, kellel borrelioos õigel ajal diagnoositud pole ja kes on mitu aastat seda enne ravi saamist põdenud. Jah, kui sul diagnoositakse see kohe a´la järgmisel päeval peale puugihammustust, siis loomulikult allub hästi ravile, kõik haigused alluvad hästi ravile, kui neile kohe jälile saadakse. Ma räägin haigusest, mis enne ravi saamist on inimest piinanud aastaid ning juba tema närvisüsteemi ära rikkunud. Mul näiteks on tüsistused, mis ei ei ole siiamaani ära läinud ja ilmselt kunagi ei lähegi.
 
vot 20. detsember 2011, kl 17.30
http://www.borrelioos.com/
huvitavat lugemist
 
. 20. detsember 2011, kl 19.38
borrelioos on niivõrd salakaval ja ettearvamatute sümptomitega haigus, et anna olla... googlega pole siin mingit pistmist.
 
kah borrelioosiga hädas 22. detsember 2011, kl 12.32
see ON salakaval ja ravimatu haigus ja mingist antikehast pole juttugi.
Põen juba kolm aastat ja elu kole.
Kes seda ei tea,ärgu rääkigu,et ülepaisutatud teema ja arstid seda meil kah ei oska ravida
 
Jenna 28. aprill 2022, kl 01.09
See haigus on õudus kuubis ja kes pole seda ise põdenud või näinud pealt lähedaste kannatusi, ärgu kommigu. Arstid nii Eestis kui ka mujal ei tunnista selle tõsidust ega tunne sümptome, ei oska diagnoosida ega ravida. Mul tõenäoliselt oli kogu elu ravimata ja sain mitu korda peale.

Juba teist aastast koperdan ringi nagu purjus, surve peas, kõigun, haaran asju mööda, jooksen vastu seinu, kaela ja lõuaalune ülikanged, silmad punased ja valgustundlikud, kõrvus kohiseb, neelata on raske, suus voolab paksu kleepuvat sülga ja lima, süljenäärmed on põletikus, üliväsimus, kuuma- ja külmahood, tohutu ärevus ja depressioon, sest keha tunneb, et lõpp on ligi.

Isegi veeni saadud antibiootikum ei teinud midagi sellele elukale. Borrelia tüvesid on mitmeid, samuti on kaasinfektsioone mitukümmend. Eestis testitakse vaid üht Borrelia tüve iganenud Western Bloti testiga, mille valepostiivsete tulemuste määr on 40%, ja öeldakse poolsandile patsiendile, et teil pole borret, otsige edasi.

Kogu maailmas on borre aladiagnoositud, mitte ülediagnoositud, nagu pasundatakse, sest autoimmuunhaigused, vaimuhaigused, neuroloogilised haigused, liigesehädad, Parkinson, hulgiskleroos jne jne on enamasti diagnoositamata ja ravimata Lyme.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!