Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
C-hepatiit
 
haige 25. november 2011, kl 20.30
Kes on põdenud ja ravinud? Kuidas on ravi kulgenud, milline on enesetunne ning tulemus? Milliste arstide juures olete käinud?
 
Bju 26. november 2011, kl 22.09
Ma Sain C hepatiidi nakkuse juba 18 aastat tagasi. Nüüd alustasin raviga. Eile sain 5 süsti...
 
mo 29. november 2011, kl 12.54
diagnoositi eelmise aasta detsembris, saadud arvatavalt 24 aastat tagasi vereülekandega. Arst veel ravi ei määranud, soovitas oodata kolmikravi saabumist, lähen aprillis uuesti arsti juurde. Mul 1 b geno ja selle ravi positiivne tulemus praeguse kaksikravi puhul madal.Maksaanalüüsid õige natuke tõusnud ja maksabiopsia fibroosi ei näidanud.
 
m 17. aprill 2012, kl 04.35
Olin c-hepatiidis. Avastati doonorluses. Ma ei saanud absoluutsel aru, et olin nakatunud. Esimene asi, et elu on p...is. C-heapatiidil on genotüübid 1-8 vist. 1, 4 genotüüp allub ravile halvemine kuna viirus on teine koostisega tahab kõvemat molekuli saada. Mul oli 3a-genotüüp, mis ravile allub 80 protsendil, s.t et ei ole nakkusohtlik. Kuus kuud ravi ja läinud ta ongi. Ravi oli mulle jube s..t. Mingit tabletti ja ennast süstida, noh ajapikku harjusin. Meie Tartu Ülikoolist keegi nooremteadur lubas viie aasta pärast ravimi välja tuua, mis on tõhus vaktsiin. hepatiii on kaval viirus, mis meid vaikselt õgib ja kui avastakse siis oled küps. MINGE KONTROLLI JA ELU LÄHEB MUGAVAMAKS. Esimesel päeval tõusis palavik ~40 kraadini. Külmavarinad sõna otseses mõttes värisesein. eks iga üks teab inimese värinat. värin läks üle. ülejäänud kuud olid enam vähem normis. soovitan raviajal juuksed lmm pikkuseks ajada. ja parukat kanda kui võimaldab asi nii teha. juuste hõrenemine tekkis ravi ajal küll. mida lühemad seda parem. aasta 2002 avastati nüüd 2012. olen andnud analüüsi ja neg vastus. Võin ennast igat pidi hävitada alkoga, aga seda ei tee. teen kõvasi sporti ja magan. söön palju . seda isegi mis lubatud ei ole. kui s...ks läheb siis jälle ei söö. Kui teil on hepatiit siis kasutage end turvalislt teistele.



admin kui viitsid paranda tekst ära. Ära kustuta seda vajalikku teksti. Musi kui oled neiu, jalaga kui mees.
Kirja vead sellest et ei viitsi kirjutada.
 
ka haige 06. oktoober 2012, kl 12.26
Diagnoositi 11 aastat tagasi 1b genotüüp. Trombotsüüdid madalad- eemaldati põrn. Tegin pärast läbi 2 x kaksikravi. Tean, et kolmikravi nõõd Eestis olemas. Jube kallis- kestab kuu aega maksab korraliku auto hinna. Meil varjatakse arstide poolt, sest kallis, ei taheta riigi rahadest maksta. Viimases staadimis nüüd ja maksasiirdamise ootelehel, kuigi ei tahaks siirdamist. Tekkisid esimesed hallutsinogeensed nähud ja silmanägemise langus. Keegi ei informeerinud neist asjust. Nüüd alustan alternatiivmeditsiiniga. Loll olin, et varem ei alustanud. Rauda ärge sööge, hoopis palju vett, vitamiinid- eriti seleen ja magneesium. vältida liha, eelistada kala, porganditt´it ja peeti. Väga halb, et ei ole tugisüsteemi nagu teistel haigetel. Saaks diagnoosi ilmnemisel kohe teada õige toitumise ja eluviisi. Nüüd loodan vaid imele, et alternatiiv veidigi aitab ja suudan tõestada arstidele kolmikravi tõhusust. Kannatlikust ja eriti vihased - palun teeme katusorganisatsiooni info levitamiseks.
 
Appi 07. oktoober 2012, kl 11.23
Kas see haigus võib tavalisel vereproovil ka avastada? Või kuidas teil?
 
zz 07. oktoober 2012, kl 22.19
Kindlasti soovitan luua mingi kaaskannatajate tugigrupi, et üksteist toetada, vahetada omavahel kogemusi C-hepatiidi sageli üsna kurnavast ravist jmt. Endal õnneks seda ei ole - käin doonoriks, seetõttu tean. Jõudu teile!
Lisan siia ka ühe hariva video C-hepatiidi kohta.
http://www.youtube.com/watch?v=kYMTmCoGtoo&feature=plcp
 
mees 11. november 2012, kl 03.27
to ka haige: kuidas nakkuse said muidu?
ise kardan natuke enda pärast. nimelt olen olude sunnil pidanud kokku puutuma yhe neiuga, kes on endine narkar. elan paari tuttavaga/s6braga samas majas. yhel neist käib kylas see neiu vahel. enne käis väga tihti, aga nyyd harvemini, sest elab teises linnas. ta on yritanud mind korduvalt endaga voodisse meelitada ja suudelda. selline pealetykkiv on. tal pidavat 2 erinevat hepatiidi vormi olema. a,b,c- 2 neist. oli rääkinud mu tuttavale. kohe alguses ei teadnud seda, aga vältisin ikkagi temaga intiimsemat kokku puutumist, sest teadsin, et tegu endise narkariga ja et on väga t6enäoline, et tal v6ib m6ni haigus kyljes olla. olen n2inud ja kuulnud jutte sellest, kuidas ta suvaliste ette juhtuvate meestega ameleb. vanemate meestega ameleb raha ja alkoholi eest. krdi l*tsil on jumala p*hhui sellest, kui kedagi nakatab. ma saan aru, et tal on raske elu olnud, aga kas ma pean sellisele h**rale kaasa tundma, kellel on teiste tervisest suva? mul endalgi on s*temaid aegu olnud. tal suva sellest, kui kedagi nakatab. sellisele kyll kaasa ei tunne. tegemist on vaimselt väga ebastabiilse inimesega. nyyd on ta alkohoolik, enne oli narkar.
elan muidu yhe tuttava majas yyrilisena. tal suur maja. ruumi jagub ja on ylegi. lisaks temale elab siin veel ta vend ja veel yks teine yyriline. nad k6ik vanad mehed. ma ainuke noorem mees siin. omanik ise on naisest lahutatud ja ta vennal on naine surnud. v6ttis oma venna heast tahtest oma majja elama. see myys oma maja 7 aastat tagasi maha ja raiskas saadud raha kiirelt ära. käis soojamaareisidel jne. meelitab kogu aeg seda narkarit siia, et temaga raha eest ameleda ja aega veeta, aga see l*bu tikub mulle ka ligi. maja omanik on ka siuke m*nadeta s*tapea, kes laseb oma vennal omale pähe istuda ja igasuguseid probleemseid inimesi oma majja tassida. umbes 2 aastat tagasi, kutsus see narkar öösel oma endise äsja vanglast välja saanud poisss6bra siia. lasi öösel ta uksest sisse. tegelane peksis pesapallikurikaga 5 ust sisse ja andis paar hoopi ka neiu vanamehest "kallimale". pärast pisteti vangi tagasi. nyydseks pidavat surnud olema. neiu meelitas ta meelega siia, sest vanamees viskas yle lihtsalt natuke.. neiu ise on korduvalt vanameest rusikaga näkku peksnud ja asjadega visanud. selline tahab olla naine. ega vanamees ise ka päris normaalne pole. raiskab kuu alguses kogu pensoni selle nooriku peale ära iga kord ja siis käib teistelt raha pinnimas. ma olen pidanud siin elama sellepärast, et omal l6ppes 4 kuud tagasi yyrileping remondi t6ttu ära eelmises elukohas. ei leidnud uut asemele kiirelt. tulin siia. siin nats soodsam ka. muidu on siin ok, aga need sagedased "yllatuskylalised" on kopa ette visanud. kui uue pinna asemele saan, siis t6mban kohe siit jehat. selline lugu siis. tuli veits pikk jutt, aga ma olen lihtsalt selline, et mulle ei meeldi "poolikut" juttu kirjutada.
 
.. 11. november 2012, kl 09.43
 
tavaline inimene 11. november 2012, kl 19.22
Minul avastati, kui doonoriks soovisin minna. Ainus vereülekanne, mis olnud, oli pärast sünnitust, avastati 2004. sain ravi, siiani on tulemused neg olnud, sel aastal kontrollis veel käimata. mul oli II tüüp, öeldi, et alluvat ravile, polevat nii hull just. Mis sea ikka, juuksed kasvasid tagasi, mul olid pikad juuksed. Mul oli alati nõrk olla pärast süsti teisel jne. päeval, tööl ei käinud. Hiljem harjusin, 1 kuu enne ravi lõppu läksin tööle tutvuse kaudu. Koguaeg oli janu, kui suud ei niisutanud, siis minestasin, oksendasin. keset tallinnat, bussi oodates või ükskõik kus. Hiljem teadsin, hoidusin välja minemast. ümberseisjad mõtlesid vist kas olen narkar või ehk parem variant, et rase. Siiamaani, kui linna lähen, võtan veepudeli kaasa, kardan, et hakkab halb- 6 aastat on möödas...
Kõige hullem oli pärast 1. süsti, hiljem harjus ära, läks paremaks, ära kaota lootust! palvikku hiljem ka ei tekkinud.
 
tavaline inimene 11. november 2012, kl 19.23
III tüüp- parandus
 
kiil 11. november 2012, kl 20.38
Huvitav, kuidas te ennast tundsite enne kui avastati haigus, kas mingid konkreetsed sarnased sümptomid, ebaselged, erinevad või mis?
 
ints 08. mai 2013, kl 10.10
saan mm õieti aru et sulle on kaksik ravi võimaldatud kaks korda, seda tavaliselt ei tehta, kui esimesel ei õnnestu siis jääd õnnetult uusi ravivõimalusi ootama!

RAVI MAKSAB 25 000 eur kõige odavam, kolmikravi maksab 40 000-55 000 eur ,ravi tõhsus kuni 75% 1 genotüübiga haigetel!. Mõtlemiskoht!
 
anneli 23. mai 2013, kl 23.14
mul selline kysimus et minu mees andis ka toonoriverd ja tulid vastused et tal on C hepatiit aga tahtsin kysida seda et kas on voimalik et eksisid sest mul mees enne seda astus roostes naela jalga ja talle tehti syst 2 pääva enne vere ylekannet kas see mojutab midagi et äkki see syst muutis seda et vastus tuli selline palun antke nou ja vastuseid mulle ja kui minu mehel see on kas siis voib see ka minul olla
 
möku 11. september 2013, kl 03.26
kuidas läinud on?
mul endal on Ib genotüüp,2 aasta eest avastati,kaksikravi katkestati kõrvaltoimete tõttu,rohkem seda üle ei elaks,olgu ta siis kaksik-või kolmikravi...viimased pool aastat olen vastikut nõrkust tundnud,ei viitsi sellest ajast trennis ega rattaga sõitmas ka käia.kas keegi teab,mis aitaks? perearst soovitas vitamiine,võtan muideks koga aja,aga tervet olemist kahjuks ei ole.olen murega üksi ja õnnetu
 
Dr. Karhu 07. november 2013, kl 11.35
Ärge jooge tilkagi alkohooli ja ärge suitsetage kõssigi kui teil on Hepatiit. Taimne toortoit ainult teretulnud. Ööuni alaku 21:00-hommikuni. Tähtsam une ja maksa puhastus faas 22:00-2:00.
 
külli 15. november 2013, kl 21.19
Ega nii raskele haigusele mingit imeravi veel ole aga nii mõnigi väidab et kasutab apteekides müügil olevaid loodusravi vahendeid ja enesetunne on parem.Ise joon võimalikult sageli kummelitee kõrvale ka KUBJA ÜRDITALU maksateed mis on apteegis saadaval.
Mina tegin kaksikravi läbi (lõpetasin aasta tagasi) ja nüüd arst andis aasta algseni aega mõtlemiseks kas julgen kolmikravi alustada.Veidi kardan sest eelmise raviga läksid ka ravi lõpus verenäitajad väga viletsaks aga tegin ravi ikka lõpuni,lihtsalt vähendati ravi lõpus veidi ravimi kogust.Enesetunne oli ravi ajal täiesti normaalne ainult mag oli ravi lõpus veidi tundlik.
Kas teist keegi teab sellest uuest kolmikravist midagi?
 
külli 15. november 2013, kl 22.17
http://www.kunksmoor.com/index.php/keha/siseelundid/80-maks.html
 
inf 17. november 2013, kl 13.01
Pidevalt viimasel ajal maks valutab ja süda on kah paha iga päev.Hakkasin võtma küll Calcigrami kusagil 2 kuud tagasi (siin on selle kohta palju negatiivset kirjutatud).Ei tea,kas võib olla sellest?Millised sümptomid esialgselt kaasnevad maksapõletikuga(C-hepatiit ja teised vormid)30 aastat tagasi läbi põetud raskelt nakkuslik kollatõvi.
 
gea 17. november 2013, kl 23.33
kasutan mingit taimedest tehtud ravimit indiast ,mis on hepatiitide raviks ja selle leevendamiseks.
eestis neid keegi ei müü , aga analüüsidele on mõjunud esialgu positiivselt
 
luukas 18. november 2013, kl 07.52
Diagnoositi ühekasakümnendate alguses umbes ja ravi sain 5 aastat tagasi, poole aasta jooksul. Ravi oli nii raske, et terve aasta taastusin sellest, aga viirusest sain lahti.
 
külli 22. november 2013, kl 18.51
Millist ravi said?Mis genotüüp?
 
külli 01. detsember 2013, kl 22.11
Mulle on sama haigust põdev inimene väga soovitanud Maarjaohaka ja graviola teed.Kui õige see on ...ei tea aga tarvitajad nii mõnedki kiidavad et parandab enesetunnet ja vähendab väsimust.Vaata http://www.sojapood.ee/.Mõlemad tooted on seal müügil ja põhjalik selgitus seal juures.Pealegi on nad suht odavad ja võimalik tellida otse koju.Edu ja tervist ja positiivset mõtlemist.
 
külli 01. detsember 2013, kl 22.16
Minule arst ütles et ühtegi maksa toetavat ravimit(sealhulga ka looduslikud)ei peaks võtma väga sageli-2 või 3 korda kuu aega aastas.Ülejäänud ajal tarvitada midagi muud.Neid vahendeid on päris palju.Apteegid oskavad ise ka hästi soovitada.Või vaata http://www.sojapood.ee/.
 
Kõigile, kellel seda pole - teadmiseks!!! 29. detsember 2013, kl 21.31
Minu jutu mõte on selles, et inimesi maapeale tagasi tuua, rääkida, et asi pole üldse nii hull kui paistab, et seda haigust ei ole võimalik mitte kuidagi saada, kui käituda reeglitele vastavalt ja hoida enda kehal, haavadel, ning tervise muutustel pidevalt pilk peal.

Nakkumine - Ainuke viis on selleks otsene vere kokkupuude viirust kandva verega.

Kui su kallimal on see haigus, siis pole vaja karta!
*HAIGUS ei levi sülje ega higiga. Sa võid teda jätkuvalt suudelda.
*Seksi ajal kasutada parem kondoomi, kui asi pole piisavalt turvaline, et peaks veritsust kartma! Päevade ajal oleks soovituslik pidev kondoomi kasutamine. Siiski leidub ka neid, kes ei kasuta üldse ja on vägagi terved

Internetis on ka väheke lugemist antud viiruse kohta, inimesed on uudishimulikud ja kõike mis teaduslikes tekstides leiab, on kohati mõistmatu, tekib sootuks vale arusaam.

Jutt on kirjutatud minu raviarstilt -

Ärge võtke seda kui haigust, eriti veel rasket haigust. sisuliselt ollakse viirusekandja. Mul ei ole ühtegi naist või meest, kes oleksid selle oma partnerilt saanud. Ehk nende viirusekandjate partnerid on kõik terved.
Saadakse narkootikumide süstimisel, tatoode tegemisel, vereülekandel.
Suudlemisega ja seks kondoomiga on võimatu seda üle kanda.



Kui on kirjutatud, et levib vedelike teel, siis siit leiate täpsustuse, seda ka minu raviarstilt -

C hepatiit ei levi sülje ega higiga. Muude vedelike all mõeldakse pigem kehasiseseid vedelikke, näiteks seedenõresid, kõhunäärme eritist

Räägiks ka õnnelikest perekondadest. Tean isiklikult ühte perekonda, kus emal on antud haigus, kuid sünnitas täiesti terve ja väga ilusa tütre, kellest on nüüdseks saanud täiskasvanu naine.
Selliseid näiteid on veel. Tuleb olla hoolikas ja mõelda enne millegi tegemist ilusti asjad läbi. Seda viirust ei tasu karta, sest kui sa armastad inimest, kui ta on sulle väga kallis, siis see pole põhjus, miks temast lahti lasta!

NB! Sellised inimesed hoolivad endast ja teistest palju rohkem! Hoidke neid, armastage neid, sest nemad väärtustavad elu tunduvalt suuremalt kui sa arvata oskad.

Kuidas siis nakkub
* vereline kontakt. Puust ja punaseks, et nakatatud veri puutub kokku sinu lahtise haavaga.


Kuidas vältida:
* Ära kasuta sama hambaharja
* Ära kasuta sama žiletti
* Parem mitte samu küünekääre kasutada
* Lahtise vere korral olla hästi ettevaatlik ja võimalusel kasutada kummikindaid
* pole mõtet kaelale maasikaid igaühele teha
* Loota, et su partner on sinuga aus ja räägib sulle enda tervise seisundist
* tatoode tegemine sama viirusekandja nõelaga ( Pamela Anderson sai nii endale C-hepatiidi)
* samade süstalde kasutamine ( narkomaanide põhiline probleem )
* Kasutada päevade ajal kindlasti kondoomi, muul ajal siis, kui on põhjust karta veritsust!
* Kui sul on lahtine haav, suust verd jookseb, siis kindlasti talle seda mainida, sama peaks ka viiruse kandja tegema.



Sa võid
* teda kallistada
* teda suudelda
* temaga armatseda
* teda teha kõige õnnelikumaks inimeseks maailmas
* tunda ennast temaga hästi, sest tal pole plaanis sind nakatada, ta on ettevaatlik ja teeb kõike selle nimel, et peale sinu ka teised seda haigust ei saaks!
* … kindel olla, et ta pole selline, kes niisama naljalt alla annab, ta elus on suur probleem ja sina oled Ainuke, kes suudab teda siiski väga õnnelikuks teha.

Ta teab
* et sa oled arvestanud tema tervisliku seisundiga
* et ta suudab sind ettevaatlikumaks muuta
* et sa oled läbi raskuste ikkagi temaga


Te saate nautida oma suhet, täpselt nagu igas teises normaalses suhtes on tavaline, lihtsalt järgides kindlaid reegleid, võid sa leida palju hoolivama ja armastavama partneri kui sa eales oleksid osanud arvata!!!
 
kas keegi 29. detsember 2013, kl 22.07
sellest kah kirjutada võiks, kuidas selline haigus diagnoositakse?juhusliku vereanalüüsiga?mida veres määratakse??
 
luukas 30. detsember 2013, kl 08.44
külli Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Millist ravi said?Mis genotüüp?

Kaksikravi ja II B genotüüp oli.
 
luukas 30. detsember 2013, kl 09.01
kas keegi Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> sellest kah kirjutada võiks, kuidas selline haigus
> diagnoositakse?juhusliku vereanalüüsiga?mida vere
> s määratakse??


Seda haigust leitakse enamasti siis kui otsitakse, see tähendab doonoritel või isikutel kellel selle olemasolu on tõenäoline, nagu minul oli. Samuti riskigruppidel. Otsitakse antikehi. Kui antikehad leitud, siis otsitakse viirust ja määratakse genotüüp. Antikehade olemasolu ei tähenda kindlalt haigust. Mingi protsent c hepatiiti nakatunutest paraneb esimese poole aasta jooksul ise, kui seda ei toimu, siis muutub haigus krooniliseks ja vabaneda võimalik vaid raviga. Antikehad jäävad verre ka peale paranemist.
 
luukas 30. detsember 2013, kl 09.04
Kõigile, kellel seda pole - teadmiseks!!! Kirjutas:
-------------------------------------------------------

>
> Te saa
> te nautida oma suhet, täpselt nagu igas teises nor
> maalses suhtes on tavaline, lihtsalt järgides kind
> laid reegleid, võid sa leida palju hoolivama ja ar
> mastavama partneri kui sa eales oleksid osanud arv
> ata!!!

Seksuaalsel teel nakatumise tõenäosus on päris väike ja püsipartneri puhul pidi väiksemgi olema kui juhusuhete korral. Mina igatahes ei suutnud 20 aastase abielu jooksul oma naist nakatada, seejuures ühtegi kaitsevahendit ei kasutanud.
 
rena1 01. jaanuar 2014, kl 07.17
niipalju kui vaadanud olen on mujal maailmas ikka olemas ravimid,millest eestlased pole kuulnudki midagi ja ega traditsiooniline meditsiin neid ei armasta, sest nad on konkurendud ,kes kasumi ära võtavad !
näiteks india ayurveda meditsiin,,, seal on ikka mitmeid ravimeid hepatiitide vastu ,mis tehtud taimedest ,mis indias kasvavad
üks toidulisandist maksa ravim - tehtud oma 30 erinevast lõunamaisest taimest - on üle jäänud , endale see ei sobinud aga kui on soovijaid kes tunnevad selle vast huvi siis võib märku anda,
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!