Tervisemure
Kust saaks väävlisalvi
Mare 04. veebruar 2013, kl 22.40 |
t 04. veebruar 2013, kl 23.07 |
asi selles 05. veebruar 2013, kl 07.01 |
arstile 05. veebruar 2013, kl 07.54 |
minna 05. veebruar 2013, kl 10.35 |
imbi 06. veebruar 2013, kl 14.38 |
Han 25. august 2024, kl 12.06 |
"need sügelised on igatalvine häda kui lapsed ujumas käivad"
Kuidas ujulas sügelised leviksid? Küsin, sest mina ja paar kuud varem mu tuttav said vist ka Lääne-Tallinna piirkonnas ühest ujulast sügelised, kuigi mu rätikud ei puutunud teiste rätikuid, olin ainult basseinis, mullivannides, saunas ja kasutasin sama kappi, mille tavaliselt valin, kui seal käin.
Kuidas ujulas sügelised leviksid? Küsin, sest mina ja paar kuud varem mu tuttav said vist ka Lääne-Tallinna piirkonnas ühest ujulast sügelised, kuigi mu rätikud ei puutunud teiste rätikuid, olin ainult basseinis, mullivannides, saunas ja kasutasin sama kappi, mille tavaliselt valin, kui seal käin.
scabies 26. august 2024, kl 09.15 |
piisab, kui lestad on mistahes pinnal, kuhu ise palja ihuga vastu minna - põrandad, needsamad kapid jpm. Sedasama kappi kasutavad ju ka vägagi paljud teised inimesed. Kui need vastikud elukad juba kallal, siis neist lahtisaamine on paras piin - mistahes vahendiga määrimine peab olema sisuliselt üle kere, ka karvade alused piirkonnad (pealaest alates). Tasub oma arstilt paluda retsepti ivermektiini sisaldavatele tablettidele. Ja ei ole tegu mingi veterinaarravimiga - täiesti inimestele ettenähtud, üheks näiteks Stromectol raviminimetusega. Et sügelislestast vabaneda, tuleb ka tabletikuuri korrata, kuid see on oluliselt lihtsam pika ja korduva sissemäärimisega võrreldes.
Lisa postitus