Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Ninaneelunohu
 
Tattnina 05. november 2013, kl 23.22
Kas leidub veel keegi, kes seda tüütut asja põdenud? Juba teist nädalat koguneb tatt ninaneelu ja nuusataes ei tule välja midagi, kõik tuleb kurku tõmmata või valgub see öösel ise hommikuks kurku ja hingamisteedesse.Millist ravi sel puhul rakendada? Endal mõistus otsas.
 
ei. 05. november 2013, kl 23.27
sellele pole olemas ravi.
 
võimalus 06. november 2013, kl 07.33
oli ka selline probleem ja kuna oli ka tükitunne kurgus, köha füüsilisel pingutusel siis perearst kirjutas ussirohtu ja paari päevaga probleem kadus, nädal hiljem nuuskasin solmkme ka välja
nüüd juba pool aadstat kõik ok
 
hp 06. november 2013, kl 08.12
mul ka sama jama. Rääkisin ühele tuttavale arstile, ütles, siis on ikka kuskil põskkoopas põletik kui tuleb kollakas röga välja. Pihustan iga päev nüüd taruvaigu-saialille tinktuuri kurku, nina alla teepuu õli ja joon ingveri-lagritsa teed. Tundub kuidagi, et klombid hakkavad vähenema, mida vaja välja köhida.Käisin isegi suvel röntgenis, mõtlesin, et kopsudes on midagi. Täitsa häirib jah. Nina pesen ka meresoolaveega läbi, kasutades ninapesu kannukest.
 
teemaalgataja 07. november 2013, kl 18.20
upitan teemat ja paluks ainult tõsiseid vastuseid.
 
mann 07. november 2013, kl 18.24
minul tuleb ka soolakat tatti .kas söögist või kopsudes vesi
 
täiesti hädas 10. november 2013, kl 20.34
upitan ka teemat.mul sama lugu juba suvest saati.pihustasin ühe topskatäie rohtu ninna, tegin antibiootikumikuuri läbi ja tulemus on sama, midagi pole muutunud. aina hullemaks tundub minevat
 
Kriit 14. november 2013, kl 18.17
Mul on tuvastatud kodutolmu allergia pluss lisaks muud allergiad ja väidetavalt sellega seoses aastaringselt selline tunne koguaeg et nina on nohune ja tahaks nuusata kuid nuusates ei tule midagi... ja mingit abi pole saanud, elan sellega...
 
teemaalgataja 19. november 2013, kl 23.32
ikka veel hädas selle jamaga
 
mina 20. november 2013, kl 09.39
mind aitab AVAMYS (retseptiravim), on hormoonravim
 
m. 20. november 2013, kl 11.47
mul täpselt sama. homme saab 3 nädalat juba. õnneks kurguvalu on leevendunud, aga nina ikka umbes ja tuleb kollakat tatti. apteeker soovitas mingit acc-d, vedeldab sekreeti. aga nuuskama peab ikka kogu aeg. täpselt sama tunne, et tatt nagu oleks kinni kuskil. proovin täna meresoolalahusega ka loputada. ja mingite soolakotikestega kompressi soovitatakse teha. Arsti juurde aega raske saada ja ei taha sinna pisikute keskele istuma minna.
 
jep 26. november 2013, kl 05.55
Minul oli see jama eemisel talvel ja nüüd on jälle kohal, külma ei ole saanud. Millest see küll tekib?
 
huvitav. 26. november 2013, kl 14.44
nagu näha on palju inimesi selle probleemiga aga kui arsti juures käisin siis mitte keegi isegi ei saand aru millest ma räägin. MIS DEBIILIKUD ARSTID SIIN RIIGIS ON????????????????????????????????????????????
 
teemaalgataja 27. november 2013, kl 21.36
hahaa, kui mina arstijuures käisin (LOR) siis arst kiitis kui ilusad terved hambad mul on ja probleemi kohta ütles, et tema mõistus onka otsas. Nii tore :S
 
täiesti hädas 29. detsember 2013, kl 23.15
mina ei leia ka lahendust
 
nohuga 30. detsember 2013, kl 19.42
Kui mul on sama probleem /aga kord aastas ikka on/ istun teleka taga küüslauguküüned otsapidi ninas ja seda kaks korda päevas, ikka paar päeva. Õhtul ronin saunalavale eukalüptiauru sisse ka paar õhtut järjest. Ja muidugi meresool sees- ja välispidi /loputan, kuristan, kuumutan põski/. Aga jagu ma saan ilma antibiootikuteta, sest magu neid ei kannata. Ja kui selle paksu ja rohelise hommikul välja nuuskan, hakkab paranema. Allergiatabletid on ka abiks mõnikord
 
m. 01. jaanuar 2014, kl 19.35
Kirjutasin siia novembris ja nüüd jälle. Käisin arstil ära, sain antibiootikumid. Algul nagu läks kergemaks, nohu päris ära siiski ei kadunud ja nüüd on jälle süvenenud. Proovisin Humerit, kasutasin 2 topsi ära. Hea asi, aga kalliks läheb. Ostsin ninaloputuskannu, et ise meresoolalahusega loputust teha. Päris õudne protseduur. Lisaks vastikustundele tekib põskkoobastesse tugev kipitus, peaaegu valu. Pärast loputust on küll hea olla, ja kui Nisita salvi ja /või Vipise ninatilku juurde kasutada, siis saab täitsa olla isegi. Aga kui midagi ei kasuta, siis on jube - kõik pea tatti täis, puhudes ei tule suurt midagi, vatitikuga nina puhastades on tikk verine... Vist tuleb uus arstilkäik ette võtta.
 
täiesti hädas 02. jaanuar 2014, kl 19.02
Mina arvan juba, et mingi kasvaja, mis sellist jama tekitab. Arstil käidud aga ei midagi. Nina kurgu arstile ei ole veel läinud. Loputamisele ei taha mõeldagi. Niisamagi kui vesi ninna läheb on vastik. Kasutan kuldtähte igal õhtul, rohkem ei oska enam midagi teha.
eid_151e7a3ed09d47 10. aprill 2021, kl 14.41
Kas postituse algataja sai lõpuks abi või on tänadeks juba mullatoiduks läinud,?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!