Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Pikk hala põiehädadest
 
Ma ei tea, mida teha 12. märts 2014, kl 13.01
Mul on juba u 8 kuud mingi jamps põiehädadega, alguses oli põiepõletik, kohe päriselt, perearsti ribatest näitas ka. Sain AB, need ei mõjunud, sain uued ja uroloogi aja, kes kirjutas veel AB-sid, lausa mingi mitu kuud võtsin nõrga doosi iga päev. Kõik see aitas vahel, vahel mitte, käisin kolme erineva günekoloogi juures, mees käis arsti juures ja lausa spermaanalüüsi andmas, kõik testid on muudkui korras ja analüüsid ei näita midagi. Hirmsa diagnoosimise ja uurimise tulemusena leiti ainult ühes neerus 2 cm tsüst (pidi väga tavaline ja ohutu asi olema, mais lähen jälle ultrahelisse, et ega suurenenud pole). Kõigest sellest hoolimata on mul ikka see pidev pissihäda tunne ja vahel on asi eriti hull kohe pärast WC-s käimist - no täpselt selline tunne, et hakkan tilkuma. Mitu korda olen käinud hirmuga vetsus kontrollimas, tegelikult ei leki midagi, aga vott see tunne!
Vahepeal täitsa uskusin, et see kõik on seotud närvidega. Aga esmaspäeval oli asi jälle nii hull, et läksin ikkagi arstile. Ribatest jälle midgi ei näidanud, arst kortsutas juba kulmu, vajutas kõhtu ja külgi, lasi kummarduda ja koputas vastu selga. No ei olnud valus. Ainult alakõhu vajutamine oli veidi ebamugav, aga mitte valus. Kuna mul oli palavik 37,1, teatas, et kirjutame ikkagi jälle AB, sest teil on ju palavik. See on vist mingi eriti karm laks, sest võtta tuleb ainult 1 doos ühe korra - lahustad pulbri vees, jood ära ja valmis. Tegin selle siis eile õhtul ära. Täna on mingi kamarajura lahti - esiteks, ma käin jube tihti vetsus, aga erinevalt tavalisest sirtsutamisest on seekord põis täis ka. Nagu soolikad oleks sirged, mis tuleb see läheb... Teiseks, selg valutab vasakult poolt u puusa kõrguselt, aga mitte küljelt vaid rohkem keskelt. Arst nagu eile kopsas mulle rohkem vastu külge, mitte otse selga.
Kuna mul on kõige selle tulemusena välja kujunenud vägev põie-paranoia, siis ma nüüd pabistan, et mis valu see selline on. Vahin googles pilte, neerud nagu asuksid hoopis ülevalpool, mitte nii all, kust mul valus on. Osad artiklid märgivad neerupõletiku sümptomiks nimmevalu, osad jälle, et seljavalu, aga mitte nimmepiirkonnas. No kumb see õige on siis? Teatud liigutustega nagu tuikab rohkem, niisama lesides jälle annab järgi.
Ma ei oska enam midagi teha ega kuhugi pöörduda. Kaks perearsti, kolm günekoloogi ja uroloog on mu terveks tunnistanud. Uriin on 2 korda laboris käinud, midagi ei avastata. Ma olen söönud ära keeruliste nimedega asjad nagu Ciprafloxacin, Cotrim, Trimethoprim, Nitrofurantoin, Monuril (see viimane pulber) ja igasugu käsimüügi jõhvika-leesika-kaselehe jms kapsleid, pulbreid, teesid ja tablette. Probiootikume, vitamiine, mineraale. Kasu ei midagi.
Ma ei jaksa enam päevast päeva käia ringi pissihäda tundega ja loota, et äkki läheb kunagi midagi paremaks. Mul on tekkinud sellised ärevus- ja masendushood, et kui mingi vahend käepärast oleks, teeks sellel kõige hullemal ahastushetkel endale otsa peale kah. Mu mees on õnnetu, sest mina olen õnnetu ja ma katsun viimasel ajal oma nutuhood salaja üksi kuskil ära nutta, et ta ei näeks. Ta elab mulle nii kaasa, et mul on lihtsalt õudsed süümekad, et lähedasele inimesele ka oma hädadega nii palju muret ja vaeva tekitan. Mul on närvikava täiesti sassis ja eriti tigedaks ajab, kui ma ütlen nt mehele, et jube paha on olla ja siis ta küsib mingi iga poole tunni tagant, et kas nüüd on juba natuke parem. Siis ma tahaks lihtsalt käratada, et ole vait, kurat, kas sa tõesti arvad, et kui mul eelmisest suvest saadik ei ole paremaks läinud, siis nüüd läheb poole tunniga või?! Praegu veel ei kärata, aga ma ei tea, mis edasi saab, ühel hetkel mul lihtsalt lendab kork pealt ära ja siis ma ei tea, mis juhtub.
Kirjutage mulle palun siia mingit asjalikku nõu, kes oskab. Üleeile mõtlesin, et ma pean vist psühhiaatri juurde minema, kui nii edasi läheb. Aga kuidas ma lähen sinna ja ütlen, et vabandage, ma olen siin sellepärast, et mul on pissihäda?
Varem polnud mul iialgi ühtegi põieprobleemi, sõitsin rattaga ja käisin ujumas, nüüd on ma ei tea kas rohtudest, stressist või tõbine olemisest 5kg kaalu juures, eilsest AB-st on täna põhi ka alt ära, selg valutab millegipärast, saalin vetsu vahet ja lürbin jälle mingit põieteed. Eluisu on otsas, ausõna...
 
aga 12. märts 2014, kl 13.05
Kui vana oled?
 
Ma ei tea, mida teha 12. märts 2014, kl 13.09
34 olen. Mis siis?
 
bb 12. märts 2014, kl 13.22
34a, siis nagu östrogeeni puudust ka ei ole - vanade naiste haigus.

Aga AB on ilmselt head bakterid ära hävitanud igal poolt, nii kõhus kui ka kuseteedes, kas ikka piimahappebaktereid kasutad?
 
ämmaemand 12. märts 2014, kl 13.38
Vana ämmaemand soovitab just praegu, kui nõgeselehed ennast välja ajavad, kasutada nõgeselehti. Pane korraks nõgeselehed kuuma vette ja kohe tõsta välja ja söö kasvõi võileivaga ära.
Palju vitamiine. Eriti, kui oled praegu oma organismi ära kurnanud ja mürgitanud igasuguste rohtudega.
Tooksi google: nõgeselehed
 
no 12. märts 2014, kl 14.01
psühhiaatri juures võiks ikka ära käia, äkki mingi ärevushäire sul tekkinud seoses nende hädadaga?eriti kui teised arstid pole häda põhjust tuvastanud
 
viimasele kommijale 12. märts 2014, kl 14.35
No ma ei tea, siis AB lisandub veel AD.
 
keegi 12. märts 2014, kl 14.51
Guugelda hiina meditsiini ja uuri oma toitumist. Hakatuseks niipalju, et hakka jooma SOOJA vett ja söö SOOJA toitu, joo tublisti. Maga korralikult.

Sa oled ka üksjagu vihane ja stressis - muuda oma mõtlemist ja ütle välja, mis sind häirib - aga mitte oma mehele, vaid iseendale. Mõtlemist on sul vaja muuta - MILLE peale sa õieti tige oled???
Louis Hay raamatuid võta raamatukogust ja loe - või osta poest, need on seal täiesti saadaval, aitavad mõtlemist korrastada.

ABd ei aita, ja psühhiaatri käest saad uusi ravimeid, mis asja veelgi halvemaks muudavad.
 
keegi 12. märts 2014, kl 14.53
PS - Põiehädade peapõhjuseks peab Hay kibestumist.

Niisiis, põiehädaldaja - tahad sa rääkida, mille peale sa kibestunud oled ja mis sind tegelikult häirib? Lahendada selle probleemi, kaob su põiehäda automaatselt.
 
kuule keegi 12. märts 2014, kl 15.36
ära hakka oma jura ajama, äkki soovitaks veel Luule Viilmaa raamatuid ka?! Inimese füüsilised probleemid EI OLE algselt seotud psüühhikaga. Need võivad hiljem tekkida.
Mul on põiehädalisest tõsiselt kahju ja ise ei oska eelnevatele mõistlikele soovitustele lisada. AD-d ei soovita kindlasti, oled niigi erinevate AB-ga oma keha kurnanud.
 
lille 12. märts 2014, kl 15.49
Kas Sul jääkuriini värki on ka uuritud?
 
keegi 12. märts 2014, kl 17.12
kle sina, kell 15.36 - hiina meditsiin EI OLE jura ja psüühikaga on miikuinii iga asi seotud.

Uuri siit

http://www.hiinameditsiin.ee/Uudised.html

ja pane Rene Bürklandi juurde aeg kinni. Tarkpeadele teadmiseks - Rene Bürkland on Tartu arstiteaduskonna lõpetanu, kes hiljem lõpetas ka Hiinas sealse meditsiiniülikooli.
Ega kellelgi sundust ei ole - kes tahab, võib ABsid ja ADsid neelata.

Aga põiehädaline küsis nõu - ja minu nõu on selline.
 
njahh 12. märts 2014, kl 17.20
proovi no-spad. Mul on umbes sama häda, aga kui tarbin miskit lihaseid lõdvestavat, siis kaob pidev häda ära. Õnnetuseks aga kipub vedelik siis organismi jääma ja kaalu kergitama.

Tegemist võib olla küll ka närvisüsteemi häirega, samuti mõjutavad uriini hulka hormoonid. Eks vast paljudel on kogemus, et närvitsedes on vaja tihedamalt vetsuvahet lipata....
 
veel pikem hala 12. märts 2014, kl 18.50
http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?10,1877443
 
viimasele totule 12. märts 2014, kl 18.53
pane korralik link
 
Ma ei tea, mida teha 14. märts 2014, kl 17.34
Äitäh nõuannete eest. Ei, jääkuriini ei ole vist uuritud, küll on tehtud tsüstoskoopia.
Tänaseks jõudis uriiniproovi tulemus laborist tagasi, helistasin, jälle kõik korras. Arst soovitas günekoloogi juurde minna. Ma ei tea, olen suvest saadik 3 korda käinud 3 erineva günekoloogi juures, viimati oli detsembri lõpus ja see arst oli väga põhjalik, tegi kõikvõimalikud uuringud. Mitte midagi ei tule välja testidest. See AB, mis ma teisipäeval võtsin, lõi mul muidugi alumise korruse streikima, nüüd võtan siis probiootikume jälle ja vist teen mingi piimhappekapslite kuuri ka...
Kogu arstil käimise tulemus oli jälle null, õhtuks tõuseb mul ikka 37,1 palavik, hommikul on 36,9, ikka on vetsuhäda... Ma arvan tõesti juba, et hakkan vaikselt lolliks minema. Kes mind enam usub, arstid vaatavad ka ju, et see muudkui käib, testid midagi ei näita ja ikka kaebab, et haige. :(
Eks otsin siis neljanda günekoloogi veel vist...
 
ave 14. märts 2014, kl 18.15
Soovitaks esiteks hoolega mõelda, kas oli tervisega mingeid erisusi enne, kui see probleem hakkas. Kas elus muutusid (pigem mõtlen toitumist, ravimeid jne).

Ja kas see probleem on 24h iga päev, või on mõned päevad asi leebem. Kas esineb ka põiepõletikule sarnast kipitustunnet. Samuti pöörata tähelepanu ka muudele probleemidele, symptomitele. Kas tsykli ajal on ka sama probleem?
 
ave 14. märts 2014, kl 18.17
Ja selline madal palavik on viide ikkagi mingile põletikulisele protsessile kehas, et midagi kusagil on natuke häires, aga mis, see on omaette teema, kuidas see yles leida. Kas olete proovinud teha paratsetamooli kuuri?
 
lille 14. märts 2014, kl 20.06
minul oli selline väike palavik ükskord pool aastat - tagantjärele mõeldes ilmselt seoses puukborrelioosiga, mis tookord diagnoosimata jäi.
kuid samas on olnud selliseid väikeseid palavikke elu jooksul palju veelgi, ilma, et need midagi erilist tähendanud oleks. ma ei arva, et sellise väikese palaviku põhjust alati leida saab.

ma pole meedik ja ei oska selgitada seda jääkuriini asja, aga ma soovitan sul selle kohta guugeldada ja arsti käest selle kohta küsida.

vaagnapõhjalihaste treening võiks kah äkki aidata.

loodan, et saad abi, aga mõned asjad ongi sellised, kus analüüsid miskit ei näita, diagnoosi panna ei suudeta ja ajapikku probleem lihtsalt kaob. kui miskit tõsist ei leita, on suur tõenäosus, et su organism tuleb lõpuks ise toime selle probleemi lahendamisega.
 
Ka hådas 15. märts 2014, kl 13.45
Palun tee endale üks korralik Bio Latte piimahappebakterite kuur, apteegist osta rohelises tuubis olevad pruuni mõksi (f-tähega, ei tule praegu meelde), loobu hetkel antibiootikumidest, see on su keha ph-taseme sassi löönud ja vajad taastumist ja seda just selle kuuri nåol. Loobu kuuri ajal alkoholist, nisutoodetest ning suhkrust.
 
to ka hädas 16. märts 2014, kl 20.19
Kui pikk selline kuur peaks olema?
 
oh jessver 16. märts 2014, kl 21.52
Jessver küll, ja misasi on see f-tähega rohelises tuubis olev pruun möks, mida apteegist saab? Probiootikumid on ikka tavaliselt pulber või kapslid vms. Lähengi apteeki ja küsin möksi?
 
ola 17. märts 2014, kl 17.28
See on fitolizin. Kuna omal ka selline probleem mitu aastat, tean, mida tunned. Enam ei ole apteegis ühtegi käsimüügirohtu, mida ma tarbinud ei ole.Viimane kuur oli probiootikumi pärlid naistele, tegi ajutiselt veidi paremaks küll. Veel võid proovida ka lactolady tablette, mis sisaldavad nii jõhvikat kui piimhappebaktereid. Vene loodustoodete poest olen ostnud uroprofil tablette.
 
seen 17. märts 2014, kl 17.49
Äkki on sul lisaks bakteriaalsele infektsioonile vaginaalne seeneinfektsioon, mille antibiootikumid teevad ainult hullemaks. Seen võib ka urineerimisvaevusi põhjustada.
Ma arvan, et mul see variant, viimasest põiepõletikust varsti 3 kuud möödas (Ciprofloxacin), aga seen kipitab. Olen saanud nii fucunazoli kui paljusi käsimüügi asju proovinud (nii söönud kui välispidiselt), kuid ikka seen tagasi. Toitumist olen ka jälginud, aga ei paista abi olevat.
Panin naistearsti aja, eks näis mis ta soovitab.
 
soovitus 17. märts 2014, kl 21.43
Põiehädalised tehke mee ja kaneeli ravi.1tl kaneelipulbrit ja 2tl mett segada umbes 36-40 kraadise ehk toasooja veega ja juua igal hommikul 30 minutit enne sööki.
 
pipilotti 18. märts 2014, kl 00.39
Kel põiepõletik olnud, teab, et see söövitub mällu.
Teadlased väidavad, et krooniline seljavalu pole muud kui mälu.
Kui sa õigel ajal valuvaigistit ei võta ja kannatad seda hullu valu, siis see valumuster jääb mällu sind elu lõpuni kummitama. Alati kui sa mõtled asjadele, mis jäävad kempsust kaugemale kui... siis on häda.
Ikka see vana peakolu tuleb ette võtta ja alustada sellest,
et sa ei mõtle SELLE peale. Sul on muudki teha.
Ja nii päevast päeva üha pikemad ringid potist eemale.
Kuni lõpuks ühel päeval imestad isegi, mis see oli?
 
Hea link 18. märts 2014, kl 06.41
Loe seda: "veel pikem hala 12. märts 2014, kl 18.50"
Pikk hala, aga päris hea hala.

Kui sul on tehtud bakterioloogilne kül ja see on puhas, siis milleks neid antibiootikume kirjutatakse?

Arstile mine julgesti, sest arsti amet on inimesi ravida. Kui seljas ka valud, uurgu neeru. Neeru ja radikuliidivalud on sarnased.
Link veel uuesti:
http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?10,1877443

.
 
Link ongi korralik 18. märts 2014, kl 06.42
viimasele totule Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> pane korralik link

Õpi copy/paste selgeks!
eid_1508ed32bae2f3 07. märts 2017, kl 22.02
Juhtusin Teie kirjutist lugema alles nüüd. Palun,kas saaksin Teile veel kirjutada, olen väga hädas eelkirjutatud probleemiga. Tänud, Teile kui veel juhtute lugema...H
Agne Tamm 08. märts 2017, kl 13.12
Kas oled külmetanud? Mina ostsin tugisukad magnetiga, retuusid, korralikud aluspüksid, kasutasin pesukaitsed vahest, uroflou ja jõhvikaekstakti toidulisand, maga sooja ahju juures , mõned päevad vedele, ära midagi tee!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!