Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Raske õietolmu allergia- kuidas võitlete, mis ravimid?
 
küsin 26. märts 2014, kl 13.38
Olen hulluks minemas.
Silmad kinni, nina kinni, rääkida valus, kurk valus.
Võtan Kestine, mis silmade vastu aitab?
isemaag 26. märts 2014, kl 13.57
RELAX! Ära võitle, ära luba arstiametis pervertidel endaga teha, ehk juhtub olema mõni tuttav arst, kes on oma selge mõistuse säilitanud ja tegelikult ravib, kõikide seaduste kiuste ja oma isiksust ohtu seades.
Nende nimesid ma siia delfisse enam kunagi ei avalda.
Vaata üle oma toidumenüü, poest ostetaval loe läbi peenike kiri kõikide hääde ainete kohta.
+ joogaharjutused + enesekaitse maagia. Tiit Teras on mõndagi avaldanud. Edu sulle.
 
Kadrioru kringel 26. märts 2014, kl 15.33
silmade vastu aitavad samad asjad, kui me räägime antihistamiinikumidest.

Claritine, või siis seesama Kestine nt kui mõjub (mulle mõjub ainult Claritine normaalselt ja tulemuslikult)

kui aga just silmadele tahad midagi, siis Allergodil silmatilgad.

to: isemaag

allergia võib olla nii kaasasündinud kui omandatud.
omandatud allergia võib olla põhjustatud nii toitumisest, kodukeemiast (jne teatud välisteguritest tingitud), kui ka muudel asjaoludel omandatud. seega peene kirja lugemine pakendilt ei taga alati allergiast vabanemist, kuigi seda peent kirja on ka lihtsalt ilma allergiatagi kasulik lugeda.

minul on omandatud allergia kasside ja koerte sülje vastu. ja omandamine käis väga lihtsalt - piisas 18% kehal III astme põletusest ja immuunsüsteem muutus.
 
allergik 26. märts 2014, kl 15.55
Õietolmu allergiast küll kurk valus ei ole. Olen samuti õietolmuallergik (lepp sarapuu, kask) ja praegu mingeid erilisi allergianähtusid veel ei olegi, isegi astma ei ole veel ägenenud.
Kindlasti loobu vähemalt allergiaperioodiks kõigist piimasaadustest, väljas ei maksa päeval väga käia, õietolmu on vähem varahommikul ja hilja õhtul,
üleriided ja kõik muu, mis väljas tolmuga kokku puutub hoia ainult esikus, et võimalikult vähe õietolmu satuks sinu tuppa, juukseid olen isegi märja harjaga harjanud enne tuppa minekut. Tubade tuulutamine ainult varahommikul ja õhtul, kui on väga vaja päeval tuulutada siis niiske kangas akna ees kindlasti takistab õietolmu tuppa tungimist.

Oma haiget kurku kurista soolveega, 1 tl keedusoola klaasi vee kohta.
Silmi pead vaatama, kui seal on põletik, st rohekaskollane või kleepuv voolus siis nende ravimiseks ravimeid saad lasta arstil määrata. Minu meelest allergiaga lihtsalt silmad jooksevad vett ja ei kleepu kinni.
Sul on rohkem mingi viirusenakkuse sümptomid kui allergia, selle pärast vast allergiarohi ei mõjugi.
 
õnnetu 26. märts 2014, kl 16.12
Silmadele tekivad hommikuks koorikud, on ka voolust, aga mitte päevasel, õhtusel ajal.
Kurk on valus sellepärast, et kihelus on kurgus ja sügan seda..keelega. See muudab tundlikuks.
Sooviksin teada mingit rohunime, mis tõesti aitaks. Allergoloogi juurde on kahekuuline järjekord, perearst laiutab käsi.
 
Batterybunny 26. märts 2014, kl 19.31
No lõpuks siin teemas ikka keegi vastab ka, ma tegin mitu nädalat tagasi allergiarohtude küsimuse, ei saanud ka mingeid eriti kasulikke nõuandeid. Aga näe, siin vähemalt isemaag vastab, irv! Ma olen ka kuulnud mingeid lolle arvamusi, u et ise oled süüdi, et sul allergia on. Aga noh, kes ise pole põdenud, see võib igasugu asju lähmida.
Mul on ka just kask, lepp ja sarapuu, kask on kõige hullem. Olid ajad, kus ma võtsin Claritine hommikul sisse ja päeva jooksul 3 Semprexi otsa. Semprex mõjus väga hästi, aga siis kadus Eestist müügilt ära. Hismanal oli ka vanasti hea rohi, siis ma elasin kevadeti nagu mul polekski midagi viga. Aga kadus ka müügilt ja hiljuti lugesin, et selle toimeaine kätte (uskumatu!)surid mõned inimesed ära, jälle enam ei toodeta :-0.
Ma arvan, et kui sul on nii hullud sümptomid, siis
käsimüügi ravimid vbl ei aitagi. Perearst saab retseptiga kangemad kirjutada, nt seesama Kestine on käsimüügis 10 mg, perearst kirjutab 20 mg. Ma kunagi lasin kirjutada, aga kui sul arst käsi laiutab, siis arvatavasti on ta juba ära proovinud need retseptiravimid su peal?
Ma elan praegu Saksamaal, eile just käisin siin apteegis ja nägin, et on müügil mingi ravim nimega Livol, sama toimeaine, mis meil Zyrtecil (cetrizine)+ lisaks pseudoefedriin. Kui sa pseudoefedriini kannatad, võid uurida, kas Eestis ka mingi sellise kombinatsiooniga rohi on. Tõenäoliselt on, rohud on ikka samad, aga igal pool ise nimedega. Mina pseudoeferdiini ei talu, siis ma ei maga öösel silmatäitki vaid kuulan oma kloppivat südant ja värisen ärevusest, aga see võtab üldiselt päris hästi hingamisteede turset maha ja teeb nina lahti. Igasugu tavalised nohurohud nagu Sudafed ja Cirrus on ka kõik sellega. Nii et äkki mingi kombo antihistamiin+pseudoefedriin aitab.
Veel, siin lingil on pikk nimekiri allergiaravimitest:
http://www.kliinikum.ee/kopsukliinik/kasulik-teada/14-astma-ja-allergia#allergiaravimid
Ma ei tea, kui ajakohane see on, sest minu kadunud kallike Hismanal on seal kirjas... Osa neist on kindlasti retseptiga...
Sõber google ütleb, et Semprexi nagu ikka vist toodetakse veel, selle toimeaine on acrivastin, võid apteegist küsida, äkki on nüüd mingi muu nime all sama aine saada.
Üldiselt see cetirizine pidi olema uus ja moodne toimeaine, mis ei tee uimaseks, aga mind paraku ikkagi teeb uniseks veidi. Aga parem ikka kui need allergiasümptomid.
Ja ärge kurat tulge siin jahuma, et pese pead ja ära väljas käi ja hoia aken kinni. Need nõuanded on kasuks siis, kui allergia on nii lahja, et ravimeid polegi vaja võtta. Kui inimesel on sellisel tasemel ülitundlikkus, siis on nagu eriti mõnitav soovitada, et loputa juukseid! Ja millisel kooli-või tööealisel inimesel peaks olema võimalik tänapäeval kodus istuda päevade kaupa?
Ma soovitan alustuseks minna apteeki ja lasta kõik saadaolevad rohud letti laduda, vaata toimeained läbi ja proovi mõnda, mida veel kasutanud pole. Ja kui need ei aita, küsi perearstilt retseptirohtusid.
 
alex uhti-uhti 26. märts 2014, kl 20.13
isemaag Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> RELAX! Ära võitle, ära luba arstiametis pervertide
> l endaga teha, ehk juhtub olema mõni tuttav arst,
> kes on oma selge mõistuse säilitanud ja tegelikult
> ravib, kõikide seaduste kiuste ja oma isiksust o
> htu seades.
> Nende nimesid ma siia delfisse ena
> m kunagi ei avalda.
> Vaata üle oma toidumenüü,
> poest ostetaval loe läbi peenike kiri kõikide hää
> de ainete kohta.
> + joogaharjutused + enesekait
> se maagia. Tiit Teras on mõndagi avaldanud. Edu su
> lle.
----------
Ja vaBa energia masina ehitamine, Vahur!
Paar uhti-uhti loitsu ka, Nina Hagen ja koerajunnidega kaetud väerada Elva raudteetammi taga.
 
arzt 26. märts 2014, kl 22.55
isemaag on ju papritega hull... ja oleks, et niisama hull
segab pidevalt oma lolli jutuga, arvab, et teab midagi :))
 
Allergik 13. mai 2021, kl 19.29
Õietolmu allergiaga olen olnud hädas juba aastakümneid, seega see häda aastatega ei vähene. Paju-, lepa-, kaseurvad on peamised allergeenid. Hetkel just kasetolmust tekitatud atakk. Ei jõua ära nuusata . Loratini tablet igal hommikul aga ega selliselt ei aita nagu tahaks. Leevendab küll aga sant enesetunne ikkagi alles. Teeb ka uniseks. Tellin perearstilt prooviks Cyrtexit , pidavat olema tõhusam. Silmadele antiallergiised tilgad, lamades märg lapp näole jne. Raske aeg aga mai lõpus peaks läbi saama.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!