Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Piinlik maoprobleem
 
Hannaliina 24. juuni 2014, kl 16.57
Tere, mul on suhteliselt piinlik probleem. Ühesõnaga, ma olen
19 aastane neiu ning viimased 2 kuud on mul olnud väga stressirohked ning ma olen pidevalt ärev. Probleem siis selline, et söömise ajal iiveldab, mitte pärast vaid ajal ning nii 10 minutit peale sööki on kõhus halb tunne niiet lähen vetsu, teen nr 2 häda ja pärast seda pole midagi kuni järgmise söögi korrani. Hakkas see jama 5 päeva tagasi niiet nüüd ma olen üli ärev süües, kas see võib põhjustada? Samas kui söön kurki või nii siis pole midagi. Arsti juurde lähen 2 päeva pärast. Kas keegi oskab öelda millega tegu võib olla? Ega mitte see kõige kurjem haigus?
 
.......... 24. juuni 2014, kl 17.39
Kõige kurjema haiguse all mõtled sa mida?
Tõnäoliselt on sul mingi seedetrakti probleem, näiteks bakteriaalne tasakaal on paigast ära. Samuti maos. Kui magu hakkab tööle ja soolikad normaalset seedeprosessi läbi viia ei suuda, siis võibki igasuguseid asju juhtuda. Kas tekivad gaasid või puhitused või hakkab soolikas tühendamist nõudma. Ja söömine ajab iiveldama.
 
:D 24. juuni 2014, kl 17.47
Piinlikust siin küll mitte midagi ei ole.
Tegemist ju inimloomaga. Mis häda on nr. 2 med. töötajana esimest korda kuulen. Aga olgu.

Aga väldi stressi, see võib Su mao tii tuksi keerata ja ka kirstu viia.
 
Med. töötajale 24. juuni 2014, kl 18.30
Sa oled küll veider med.töötaja, kui ei tea, mis on häda nr 1 ja häda nr 2. Haiglas küll töötajad teavad ja kasutavad neid mõisteid. Sealt need tavainimese kõnepruuki ilmselt tulnud ongi. Nr 1 häda on urineerimine, nr 2 häda on fekaalide väljutamine.
 
Hannaliisa 24. juuni 2014, kl 18.47
Ma arvan ka, et stressist jama. Ning kõige kurjena haiguse all mõtlesin ma vähki, jubedalt kardan seda. Med töötajale, stress viib ju siis kirstu kui see ikka väga kaua on, mul esimest korda elus ning alles viimasel paaril päeval selline jama olnud. Kirstu ei taha küll nii vara minna, alles 19 ja sain koolist välja, alles hakkan elama ;( aga see igapäevane ärevus viskab juba üle :(
 
Endine paanitseja 24. juuni 2014, kl 19.23
Miks sa paanitsed? Istu maha ja küsi seda endalt. Kas sellega suudad midagi muuta? Oota rahulikult arst ära ja kuulda saad temalt, et suurt viga sul ei olegi. Ära riku oma noort elu asjatult muretsedes. Muretsemine on üldse üks tulutu tegevus. Tean millest räägin. Olin nooruses samuti hull muretseja.Sain vanemaks ja targemaks ja julgen nüüd tõesti nõu anda-ette muretsemisel ei ole mingit mõtet-üldse ei ole muretsemisel mõtet, asjad laabuvad täpselt nii nagu nad laabuma peavad. Oled noor, tunne elust rõõmu.Selliste vigade kätte, mida sa kirjeldasid inimesed ei sure. Mõtle kui suuri ja raskeid asju inimesed taluda suudavad. Nii mõnigi tõsiselt raske haige ohkaks sinu kirja lugedes: Oh, oleks mul tema mured."
Endast ka veidi-valutan juba aastaid, aga ei mõtle midagi valudele juurde-elan just seni kui elan ja ei riku enam oma elu mõttetu muretsemise peale, mis midagi muuta ei saa kui siis ainult meeleolu ja mitte paremuse suunas.
Ole tubli ja püüa endast võitu saada. Meie mõtted võivad olla meie suurimad sõbrad ja meie suurimad vaenlased. Vali oma mõtete seast välja need mõtted, mis sind elada aitavad, mitte need, mis su elu lammutavad. Mõtted ei vali meid, vaid meie valime mõtted. Need on nii tavalised õpetused, aga ma tean ka kui raske on endast võitu saada. Soovin, et sa seda suudaks ja su elu muutub õnnelikumaks. Mina rikkusin mõttetult muretsedes liiga palju aega oma elust. Soovin südamest, et sa sama viga ei teeks. Elu on elamiseks, mitte muretsemiseks tema kadumise pärast.
 
to: med. töötajale kell 18.30 24. juuni 2014, kl 21.35
Häda nr. 1 on et siht lahti, nii lahti püksid täis kohe tulevad.

Vana med. töötaja
 
To endine paanitseja (hannaliina) 24. juuni 2014, kl 22.22
Suur suur aitähh su vastuse eest, tõesti väga kasulik ja rahustav vastus. Ma tean ise ka, et asi on närvides sest kui ma olen teistega koos ja mõtted on mujal siis pole mitte midagi. Nii kui vaba voli tuleb hakkab jama pihta. Ma saan ise ka aru, et oma enda elu rikun, tunnen ennast lausa süüdo aga ma lihtsalt ei saa seda ärevust kontrollida kui üks jama teise otsa ainult tuleb :( muidugi on suuremosa inimestel palju suuremad ja tõsised mured aga ma olen vâsinud, igapâev nutan ja ei mäleta millal viimati rõõmus olin. Kannatan need 2 päeva ära ja vaatan mis arst räägib. Aitähh vastajatele :)
 
saksamaalt 24. juuni 2014, kl 22.39
Ärevuse-ja paanika häired alluvad täitsa ravile.
Tuleks ikka pöörduda arsti poole, et kohe saaks jaole, et need häired ei muutuks krooniliseks. Siis asi hullem.

Muide, paljudel on ikka aeg ajal, ka arstidel kerged rohud peal, aga nad sellest ei räägi, vähemalt Eestis.

Päikest, soojust ja valgust ikka igasse päevad!
 
Maosaar 03. august 2022, kl 02.26
Magu hakkab müdisema ja lööb surve soolikasse. Seal aitab ainult ussirohi ning peale seda tuleb niikui oleks toimeaineks püssirohi
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!