Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Magu valutab, paanika ja hirm ka
 
Merike 47 14. juuli 2014, kl 19.13
Magu valutab. Ma arvan vähemalt. Selline vastik näriv valu hakkas peale hommikusööki. Võtsin siin õunaäädika kapsleid paar nädalat, neid mida pakub see Helvetia Aphoteka , nende võtmiste ajal hakkas valutama. Ma söön kah muidugi valesti, palju kuiva ja joon palju kohvi, aga täitsa vastik valu on täna. Ise olen paanikas. Üle keha käivad kuumad ja külmad hood, palavikku ei ole. Vahepeal on see valu nagu selline imelik, hoopis nagu hakkaks süda pahaks minema aga ei l'ähe. Pidin tööl ka käima, nii raske oli, mingil ajal valutab, siisei valuta aga hirm on et vähk või midagi. Kevadel oli ka, siis ma käisin arsti juures, ka ultrahelis, seal ei nähtud midagi. Arst ütles, et kui on kasvaja siis ee aparaat näitab ära, miski elundi tihedus on siis teine. Midagi ei leitud. Mõõka neelama tahtsin minna aga perearst arvas et pole vaja. Ta on muidu mul väga hea perearst. Võtsin Rennit 2 tbl. Mida arvate. Ma siiski homme helistan et lähen uuesti arstile. Just naabrinaine suri maovähki, aga tema ei tundnud mitte midagi. Kui pikalt köhis, siis läks arstile ja kuu ajaga oli läinud. Maovähk. Ei mingeid valusid tal polnud.
 
hmmm 14. juuli 2014, kl 19.31
ära siis võta enam õunaäädikat, kõik ei talu seda, mis iganes nendega valesti on. Vähemalt pea vahet, uus renni kuur tuleb nagunii.
 
et siis nagu kirjutad... 14. juuli 2014, kl 19.46
.... sellest kõigest siia foormumisse mitte ei helista arstile? No jahhh, no ei mõista....
Delfikad siis ütlevad sulle, mis sul viga on, seda ootad või .... et siis diagnoosi :)))
 
:))) jutt või asi 14. juuli 2014, kl 19.59
jutt on ka sellel 47 aastasel nagu kirjutaks ilge vanur, noh minu vanaema, kes on 92 võiks sellist jaburust suust välja ajada.
 
Merike 47 14. juuli 2014, kl 20.16
Viimased kommenteerijad, kui teil pole midagi öelda, siis ei olegi vaja midagi siia kirjutada.
Ma kirjutasin ka, et helistan uuesti arstile ja lähen kui saan aja. Kirjutasin lihtsalt, et kas keegi veel on saanud näiteks õunaäädika kapslitest vaevused ja mida sii võtta. Praegu võtsin 2 tbl. Rennit ja pool tabletti Xanax-it, olen rahus ja vaatan mida homne toob.
Miks siia kirjutatakse... eks ikka hetkel kui tunned et olek vaja kohe kellegiga rääkida aga vat pole kodus ka kedagi peale koera- ja tahaks mõne sellise inimesega rääkida, kes on ka maohädadega kimpus.elleks see foorum siin ju on ometi.
Sellistele nagu siin Prõlla, kes igasse postitusse oma rahuldamata seksi-teema üles paneb-sellistele võiks eraldi veebileht olla. Kõikide paukuda ja muuga koos. Seal siis hea om akepi-jutte ajada. Siia see ei kõlba.
 
hmmm 14. juuli 2014, kl 20.34
Mis su kapslites tegelikult on ei tea öelda, aga on ju võimalik, et tegu odavama toorainega ja see on destileeritud õunaäädikas, mis rikub magu. Õunaäädikat tohib sisse võtta ainult naturaalset ja
1 tl klaasitäies vees lahustatult. Kapsleid ei ole kunagi kasutanud, ei kujuta ette, miks idee järgi magu kaitsev kate sinu magu kõrvetuse eest ei kaitse.
 
abiks 14. juuli 2014, kl 20.47
hapukapsa mahl
 
Juta 14. juuli 2014, kl 21.10
Ära võta õunaäädikat.
Miks sa üldse seda võtad?
 
jeerum 14. juuli 2014, kl 21.20
miks sa võtad neid: Rennit ja pool tabletti Xanax-it,

Joo kummeli teed, kui selle vastu allergiat ei ole ja natuke manusta mett. Loe ravimtaimedest netist lisaks selle asemel, et siin kurvastada.

Inimesed ikka imelikud, rikuvad oma mao igasugu tablettidega ära ja siis nutavad, et magu valutab.
 
lissu 14. juuli 2014, kl 21.27
kust sa yldse selle 6unaaadika peale tulid? mis arst selle peale arvas? mina kyll sihukest asja ei v6taks. ja kohvi joomine jata samuti m6neks ajaks katki. vaata, kuidas m6jub.

et siis nagu kirjutad.., Pr6lla, :)))jutt v6i asi
teie tehke seewaldi sait ja suhelge seal omavahel. inimene ju kirjutab, et on arstiga kontaktis, aga ega siis lollikesed ei oska ju lugeda. siin ongi tervisefoorum, kus asju arutada. teie aga tehke omale kiiksuvendade leht ja l6butsege seal omaette. kust teiesuguseid de.biilikuid viimasel ajal nii hulgaliselt valja lastud on?
 
lissu 14. juuli 2014, kl 21.30
jeerumiga n6us
kas arst kaskis k6iki neid kangeid rohtusid yldse v6tta? eriti, kui testid ja proovid midagi ei naidanud. ime siis, et k6ht neist myrkidest ei valuta.
 
Merike 47 14. juuli 2014, kl 21.30
Õunaäädika kapslid, mis pidid ainevahetust kiirendama.
Ma teen igapäevaselt füüsilist tööd aga mu kehakaal ei lange kriipsugi. Olen looduse poolt juba loodud kah selline ümaram, kuigi olen ka olnud väga sale nooremana. Tahtsin ainevahetust kiirendada, et kaalu alandada. Sellepärast võtsin seda. Roheline tee mulle ei istu, paneb südame kloppima.
 
Merike 47 14. juuli 2014, kl 21.34
Olen lugenud enne ka, et õunaäädikas kiirendab ainevahetust. Eks ma siis mõtlesin proovida. Perearst neid ei kirjutanud, see oli mu oma idee ja need on vabalt ju käsimüügis.
Mul on selline töö, et jooksen väga palju ringi ja asjaajamist on päevade kaupa, ning kui siis koju tulen ei jaksa ja ei taha enam rattaga sõitma minna. Niigi käin ka koeraga 3 korda päevas väljas, kokku umbes 2 tundi. Aga kaaluga mure, eriti see et olen see kõhupeale rasva koguja ehk siis õun-tüüpi kehaga. Tahtsin lihtsalt kaalu maha saada, mõtlesin et vbl aitavad need kapslid.
Ju siis mu maole ei sobi. Võtan ka vererõhurohtu juba 6 aastat.
 
Ei sobi jah 14. juuli 2014, kl 21.45
No moelge ise, mis aadikas teeb.. Magu on saanud kannatada ja nuud valutab. Kummelitee ja parnaoiteee vast leevendaks. Veel on hea maovaevuste puhul teha koorimata kaeraterade keedust ja seda juua - votab valud.

Aga "ounake" on selleparast, et on vaga palju pingeid ja hormoonid sassis kehas. Kusige perearstilt midagi loogastavat ning samuti preparaate, mis moeldud hormoontasakaalu korrastamiseks - sellised on olemas, mis otseselt kohurasvade kogunemist aitavad valtida. Kas ka Eestis aga muuakse, ei tea.
 
lohutaja 14. juuli 2014, kl 21.46
jäta see õunaäädikas kus see ja teine. joo kummeliteed ja küll sa näed, kõik saab korda.
 
vanaema 14. juuli 2014, kl 21.58
hea Merike, järgnev soovitus enda peal järele proovitud: riivi kartulit, pigista mahl välja ja joo tühja kõhuga veerand klaasi. Nädal aega ja asi unustatud. Tabletid suruvad sümptomeid alla.
 
Merike 47 14. juuli 2014, kl 22.05
Äitähh vanaema-le. Ma proovin homme kohe järgi.
Kõigile toredatele nõuandjatele tänud minu poolt.
Hea tunne, kui ei õiendata ega osatata. Niigi kehv olemine ja mure. :)
 
kuule, kuule 14. juuli 2014, kl 22.17
sinuga pidigi ju natuke õiendama, muidu olid oma mugavustsoonis, ehk õunaäädika lembuses :)
Alati on hea, kui keegi "äratab"!
 
lissu 14. juuli 2014, kl 23.25
just praegu tuli meelde, kuidas ervin aabel j6i millegiparast aadikat noorena. oli justkui s6ltuvuses lausa. surigi maovahki l6puks.
ma ei taha nyyd hirmutada ja Merike pole midagi nii koledat teinud, aga..
Vanaemal, lohutajal ja kyll k6ik saab korda oli 6ige soovitus minu arvates.
rahune maha ja ara piina end selle kaaluga v6itlemisega. ela rahulikult oma elu. ara m6tle kaalu peale. soo salateid, puu- ja juurvilju, ara soo 6htul. sihuke pidev v6itlus ajabki narvi, sellest tekib stress ja kaal t6usebki.
 
liisu 15. juuli 2014, kl 15.09
maovalu põhjuseks on just nimelt need õunaäädika kapslid, lahustamata äädikas vabaneb ja loomulikult kõrvetab
õunaäädikas tõesti kiirendab ainevahetust aga teda tuleb võtta lahjendatult, parem veel kui ise teha kodumaistest pritsimata õuntest äädikat
magu rahustab maha ka tugev piparmünditee või kohupiim
 
Merike 47 15. juuli 2014, kl 20.33
Tere!
Täna on natuke parem , ei valuta just aga noh olemine selline nagu õrn. Hommikul sõin kaerahelbeputru natuke ja juustu-kliisepikut 1 tüki. Ega rohkem ei söönudki midagi. Nüüd õhtul siis tegin lahja kanasupi nuudlitega. Hirmutab see, et vahepeal läheb nagu süda pahaks. Korraks. Oksendada ei taha aga selline nagu iiveldab. Jube vastik. Lähen uuesti arsti juurde ikkagi.Niipea kui saan. No-spad võtsin ka.
Viimasel ajal ei maga ma eriti, poole ööd üleval, mõtted jooksevad ja kuigi olen väsinud voodisse minnes, magama ei jää.
 
Merikesele 16. juuli 2014, kl 13.06
Hormoonid mõjutavad meie ainevahetust ja kogu meie keha. Kilpnäärmehormoonid on põhimõtteliselt need, mis otseselt mõjutavad keha ainevahetuse kiirust. Muidugi on ka muid põhjuseid, aga need peab ikka kindlaks tegema analüüsidega.
*
Praegu sa võtsid nö hapet (äädikhappe tapletid) ja siis Rennie't, mis neutraliseerib mao happelisust. Milleks seda vaja on? Hape ärritas su magu, Rennie leevendas.

Internet on täis "häid" saleduse tablette jm.

Kui sa sööd tervislikult, ei tarbi nisujahu tooteid, kõikvõimalikke magusaid ja sünteetiliste magustajatega sööke-jooke, ei tarvita margariini ning sealjuures liigud (põletad kaloreid) küllaldaselt, siis sinu eas ei tohiks kaal veel suureneda.

Kui sul on tore arst, las teeb sulle kilpnäärme analüüsid, mõõdab veresuhkrut (II tüübi diabeedi välistamiseks).

Kui kõik on korras, tuleb lihtsalt vähem süüa.
 
Martake 16. juuli 2014, kl 18.43
Mul algasid samasugused jamad veidi enne kui artriiti haigestusin poolteist aastat tagasi. Ei, ma ei taha öelda, et see artriidi kaasnähe on. Aga vot nende ravimitega, mis reumatoloog artriidi vastu välja kirjutas võtan ma ka maokaitsetablette Controlock 20mg (Pantoprazol) ja mu iiveldused ja muud refluksi meenutavad vaevused on kadunud. Vahepeal tarvitasin ka õunaäädikat, aga kapslitena ja mingeid vaevusi ei tekkinud, ju see maokaitse hoidis ära. Aga see Helvetia Aphoteka (endine Estdirect Office) määrib igasugust jama pähe, kindlam on osta ikka apteegist. Mul need maokaitsetabletid retseptiga, aga olen näinud apteegis ka vabamüügis. Rennie aitab jah ainult momendiks.
 
njahh 16. juuli 2014, kl 19.43
pagan, ma ei saa aru, miks arvatakse, et ülekaalulised pugivad sisse saia ja suhkrut ning joovad cocat peale ning lisaks istuvad stabiilselt teleka ees.

Kuidas küll selline lihtsustatud arusaam tekkinud on?

Merikesele ajab muidu jumala arukat juttu, aga toitumissoovituste koha pealt on eelarvamuste kütkes kinni nagu kana takus....
 
Merike 47 17. juuli 2014, kl 11.20
Olen arsti juures teinud kõik analüüsid, ka kilpnäärme. Samuti lasin teha analüüsi, et kas on reuma-algeid, mul isal on reumatoidartriit , aga ka see analüüs oli korras. Kilpnääre on mul olnud haige aga oli hoopi türeodiit ehk siis ületalitlus, mida ravides minu kehakaaljust selliseks läks nagu ma olen. Nüüd on aataid juba kilpnäärme hormooni näitajad normi, üleval on antikehade tiiter, mis selliseks jääbki.
Seedimine selles mõttes on korras et kõht käib iga päev 1-2 korda läbi. Lahti ei ole, kinni ei ole. Teen palju füüsilist tööd - koristan kodusid, hooneid-tegelen sellega iga päev ca 4-6 tundi , päeva käin koeraga kokku ca 1,5-2 tundi väljas lisaks muule. Oma meelest piisavalt kehalist liigutamist.
Aga jah, meeldivad igasugused võileivad, söön väga palju leiba, saia niipalju ei söö. Ikka vormileib ja sinki ja juustu ja kodujuustuga ja igas kaliibris erinevaid. Kuna mul on pidevalt niipalju tegemist, et kui ma koju saan, siis enam süüa tegema hakata ei viitsi ja siis sööngi mis parasjagu kapis on. Kui keegi valmis teeks , sööks loomulikult sooja ja suppe jne. Eks ma aeg ajalt ikka söön ka aga siis käin väljas söömas. Ei ole aega ja tahtmist pliidi ees vaaritada, oluline on et saaks kiiresti söödud, sest vahel on kodus olla aega pool tundi, siis tuleb jälle minna. Kuna mul on eraettevõte, siis on päevas mitmeid objekte ja kohti kus vaja töö ära teha, koristamiseks on aega loetud tunnid ja see pole mingi molutamine, higi lippab ikka, kui teed 3 tundi jutti. Nii et minuga on kardinaalselt midagi valesti, sest selle koormuse juures tegelikult peaksin sale olema.
 
njahh 17. juuli 2014, kl 12.13
räägitagu, mida iganes leiva kasulikkusest - kaalule mõjub leib rohkem kui sai. Vaata või pr Ilvest - nagu leiba küpsetama hakkas, nii kosus nagu pärmi peal.

Katsu kuiva leiva asemel ikka midagi muud süüa. Saan aru, et aega vähe ja vaaritada vaid endale ei ole mõtet, aga mingi alternatiivi, kasvõi vahelduseks, võiksid ikka leida - salat või kodujuust või....

Maohäireid aga tekitas sulle see äädikas. Kui lõpetad äädika tarbimise, kaovad pikapeale ka maovalud. Joo Boržommi või mõnd muud ravivett (Jessentuki).
 
Maosaar 03. august 2022, kl 02.27
Magu hakkab müdisema ja lööb surve soolikasse. Seal aitab ainult ussirohi ning peale seda tuleb niikui oleks toimeaineks püssirohi
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!