Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Järve hooldushaigla on kohutav

masenduses ja kurb 24. august 2014, kl 11.49
Järve hooldushaiglas lihtsalt tapetakse, suretatakse inimesi.:(( Kellel on olnud sarnaseid kogemusi sealse hospiitsi ja haiglaga?

KA KURB 24. august 2014, kl 13.30
? täpsemalt, konkreetsemalt? aga üldiselt öeldes, need hooldushaiglad ongi masendavad ja seda just selle tõttu, et olukord ise on masendav ja kurb. ei ole päris õige süüdistada vaid hooldajaid ja arste , õdesid. Te ei saagi oodata, et sellistes kohtades oleks olukord igas mõttes piisavalt hea nagu oma kodus võiks ja peaks olema. selline privaatluksus nõuaks ikka tunduvalt rohkem raha kui olemasolevad riiklikud võimalused seda lubaksid ja erahoolduse jaoks pole enamusel tavainimestest endal finantse. Muidugi võime vehkida, et mina maksan juu...aga ehk siis hoiad selle raha endale ja teed oma lähedase olemise piisavalt heaks , just nii nagu ise ideaalseks pead. miks ma nii leilil läksin?! Olen ise saatnud igavesele unele oma lähedase, kes viibis ka viimased nädalad hooldushaiglas. Ma nägin seal töötavate inimeste tööd päris lähedalt,sest viibisin seal kohas niipalju kui võimalik. Jõukohaselt aidates ka samas palatis viibivat teist haiget. Ja kuuldes kuidas selle teise haige lapsed käisid kohal vaid kritiseerimas ja nõudmas...no ajs ikka marru küll. Kerge on kritiseerida kui ise käid kohal vaid kuus ehk nii korra.

siiri 24. august 2014, kl 13.49
Kerge on jah kritiseerida. Hooldushaiglas on ju ühel hooldajal 5-6 haiget hooldada. Ma mõtlen, et nii öelda, et hooldehaiglas tapetakse inimesi küll ei tohi. Inimene on haige- sellepärast ta lähebki hooldushaiglasse. Aastad ja haigus on teinud oma töö.
Räägin sellepärast, et hooldasime pere haiget ema. Meid- hooldajaid ühe haige jaoks oli 5 inimest. Tõesti- raske oli ja alati ei olnud kõik kõige paremas korras.
Tänapäeva haigete omaksed mõtlevad, et hooldushaiglas tehakse imet ja nende omaksed on surematud. Ma vabandan, kui tegin kellegile haiget. Katsuge siis kodus haigeid hoida.

Mustus ja veel kord mustus 24. august 2014, kl 13.57
Andke andeks,aga mille eest saab koristaja palka? Kord nädalas käib koristamas voodihaige vanuri tuba. Laualina on must,seda vahetatakse kord kahes kuus. WC ei kannata absoluutselt kriitikat. See haiseb ja seda koristatakse kord kuus.WC potti kaan on nädalaid pesemata. Juhataja lihtsalt istub loeb ajalehti, selle asemel etkorda luua.Süda tilgub verd et vanur peab elama pa sa sees, aga midagi teha ei saa,kuna ise olen ka raskelt haige.

ka kurb 24. august 2014, kl 14.48
ära pahanda, et sellised vastukajad! aga- mille alusel on arvata, et koristaja käib vaid kord nädalas ja seda hooldushaiglas? Laudlina must? toidujääkidega või tolmune või mis? Wc´koristatakse vaid kord kuus??? Sellisel juhul tuleks konkreetse hooldushaigla kohta esitada kaebus kasvõi kohalikule ametile. ehk annaks ka see midagi kui konkreetse hooldushaigla nimi pannakse avalikult ülest, et teistel ka kaasa rääkida?Juhataja loeb ajalehti? Et kas ta peaks siis ämbriga ringi jooksma, sest koristamisega on kehvasti ja palkadeks ka raha antakse niipalju kui just ülevalt lubatakse...aga selline ananüümne kriitika ei vii kuhugile. Ja kui juba asi üles hõigatakse siis peaks ehk sõna andma ka teisele poolele.

kõigepealt 24. august 2014, kl 15.26
küsige, palju nendele orjadele palka makstakse, siis nõudke korda!ja pole vaja targutada, et ärgu mindagu siis nii madala palgaga tööle-midagi peab ju tegema, et ära elada.minul omakseid hooldekodus pole olnud, aga tuttavatel on küll olnud.kui ikka alzheimeriga vanaproua toidu välja sülitab ja laua ning põranda ära mäkerdab, siis võib laudlina igal söögikorral vahetada või kuidas?

Laud lauaks 24. august 2014, kl 16.39
Aga WC pott ja põrand vajab iga päeva koristust ,eriti hooldekodus .Pottil põrandal nädalatagused mustused.

15.26 24. august 2014, kl 17.24
sellega olen küll nõus,et wc peab puhas olema.alzheimer on ka inimene ja vajab väärikat eluruumi.

NN 24. august 2014, kl 17.50
Kahjuks on minu jubedamad üleelamised seotud sama asutusega, sellest on küll nüüd juba 7-8 aastat tagasi, kui mu Parkinsoni haige ema juba viimases lõpus oli mõni nädal selles asutuses. Väga rasket haiget kodus hooldada on ikka jube raske, eriti kui juba tekivad neelamisraskused lisaks muudele hädadele. kui juba liikumisvõimetus on aastaid kestnud ja ka peas pole kõik enam paigas, hakkab ka hooldaja ise abi vajama-.
Aga minu rasked üleelamised on seotud naisarstiga! Kas käitus minuga nii raskes olukorras äärmiselt ülbelt ja üleolevalt. Seda on raske ettekujutada ja selle oleks pidanud ka suure kella külge panema, kuid sel hetkel ei jätkunud mul ei jõudu ega aega.
Kuid meditsiinitöötajalt oodata sellist kalkust..., aga küllap oodati rahalist meelehead!

to NN 24. august 2014, kl 18.20
kas tohib Teie käest küsida, kas seal samas Järvel naisarstiga?

NN 24. august 2014, kl 19.21
Just -ja see oli erakordselt jõhker ja jääb minusse kui üks jubedamaid ja õõvastavamaid kogemusi. Targem oleks unustada nii koledad asjad ja mitte meenutada ja nii olen ma ka püüdnud teha, aga see teema kergitas toonase jubeduse üles.
Võibolla enam see arst ei tööta seal, sest siis oli ta minu hinnangul vist pensionär, igal juhul mitte esimeses ega ka teises nooruses.

mul 25. august 2014, kl 00.19
on ka kogemused, aga teise hooldushaiglaga. üldiselt olen ma rahul ja just puhtuse koha pealt. vahel küll tundub, et mõni otse tänavalt on tööle võetud, sest käitumine on ikka paras sellistel.aga eks see töö on raske seal ka. enne selle asutusega kokkupuudet arvasin ma ka sinisilmselt, et ooh, vanad ja kenad inimesed, et nendega töö on lust ja lillepidu. aga pole ühtegi nii lillepidu see töö ja üldse, vanadus moonutab meid kõiki. heast ja armsast inimesest võib saada põrguline ja mõni põrguline võib muutuda vaguraks,vaikseks olevuseks.

tegelikult on hooldushaiglates ja hooldekodudes nii palju kurbust, nii palju traagikat, üksildust ja viimseid heitlusi, et kokkuvõttes peaks antama igale seal töötavale inimesele tänukirja. juba see aura seal väsitab niisamagi ja õrnahingelised ei suudaks seal üldse töötata, see murraks nende südame lihtsalt ja lõplikult ja kiirelt.
samas liigselt külmaverelised ei tohiks elu lõppvaatuses olevate inimestega samamoodi töötada.
ei teagi, mis oleks parim lahendus, et kõik rahule jääksid.

NN 25. august 2014, kl 14.05
Poleks vist mõtet vanu asju üles kiskuda, kuid üleelatu oli väga ränk küll. Teagemist oli kahjuks eestlannaga. Minu kogemus ütleb isegi seda , et tihti on venelannadest hooldudõed jm. personal märksa soojem ning südamlikum kui eestased. Seda ütlen kogemustest Mustsmäehaigla kardioloogiaosakonnast, kus ka väga rasked haiged.

mina 25. august 2014, kl 18.33
Minu isa oli Järve haiglas. See haigla on hooldushaigla (peale mingit oppi taastumine) ja seal on geriaatria osakond (vbl veel midagi). See tähendab, et vana haige inimene lähebki sinna surema. Mida sa, teemaalgataja, sealt siis lootsid saada? Et saadad füüsiliselt ülinõrga vanuri sinna ja saad tagasi keskeas terve inimese?
Minul on sellest asutusest ainult head kogemused. Ma imetlen hooldajaid, kes seal imepisikese palga eest on iga oma töökord abivalmis ja sõbralikud. Ühe hooldaja peale on seal ju mitu patsienti, nad ei saa olla kõikide juures korraga, aga nad püüavad. Vaatamata sellele, et sinusugused käivad seal vigisemas. See ei ole hooldajate süü, et personali vähe on, see on riiklik sotsiaalrahastamine.
Seal oli võimaluste piiris puhas ja sõbralik õhkkond.

Mammu. 25. august 2014, kl 20.29
Lihtsam on palgata vanainimesele hooldaja koju, või siis maksta hooldushaiglas mõnele õele palgalisa, et ta kohtleks inimväärsemalt lähedasi inimesi.

seda et 25. august 2014, kl 22.39
kui räägitakse kehvast hooldamisest hooldekodust ja soovitatakse hooldajat koju, siis mul on alati ainult üks küsimus : milline hooldaja jaksab voodihaiget vannitada? ei jaksa. vat siis ole vait. kodus pesemata pampersites vanur on sinu arust hästi hooldatud või.

Kurb ja masenduses 25. august 2014, kl 22.53
Misa tehakse ravimitega mis jaavad peale surnut haiglasse? Enda ostetud

Palun seadust

ja 26. august 2014, kl 10.54
mis sina nende ravimitega teed?Võib olla on haiglas inimesi kes vajavad neid ravimeid.

heidi 26. august 2014, kl 13.46
Kas tõesti on inimesi kes ei saa aru, et teatud osakond ongi suremiseks. Mida varem , seda parem.Makske lihtsalt natuke hooldajale ja olukord on siis see, mida veel teha saab. Kui te ainult virisema lähete, siis andke endast kõik et sel korral puhtus vastaks teie nõuetele, aidake ise oma inimest.

Mammu. 26. august 2014, kl 21.39
seda et Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kui räägitakse kehvast hooldamisest hooldekodust j
> a soovitatakse hooldajat koju, siis mul on alati a
> inult üks küsimus : milline hooldaja jaksab voodih
> aiget vannitada? ei jaksa. vat siis ole vait. kodu
> s pesemata pampersites vanur on sinu arust hästi h
> ooldatud või.
Miks peab vanni kasutama? On ju olemas istmega dushinurgad, kuhu saab vanainimene istuda.

viimasele 26. august 2014, kl 21.59
ja kes sinu arust seda voodihaiget sinna veab. mina ei jaksaks oma isa meetrit ka paigast liigutada. haige inimene kaasa ei aita.

meil kolleegiga mõlemil on voodihaiged isad, vahe on selles, et minu isa on hooldekodus, puhas, pestud, söödetud, ravimid antud. tema isa on kodus juba aasta pesemata, hais korteris on nii kohutav, et kiirabi keeldub kohale tulemast. rohtusid päeval isale anda pole võimalik, aegajalt oleks ka arsti vaja, vanal inimesel sada häda, kaasa arvatud suhkruhaigus, kuid pole võimalik kutsuda, sest selleks peaks ta võtma töölt vaba päeva. süüa saab tema isa vaid 2 korda päevas, rohkem pole lihtsalt töö kõrvalt võimalik, kuid suhkruhaigele on sellest vähe. ka ei jõua ta nii tihti kui vaja pesta linu ja tekke, mis on pidevalt kusised.
ise on see kolleeg omadega läbi, lastelaste jaoks aega pole.
nii et kritiseerijad, proovige algul ise, siis on vähemalt mingigi ettekujutus, mida tähendab ühe haige vanuri hooldamine.

pärnu hooldushaiglas 26. august 2014, kl 22.41
Pärnu hooldushaiglas seotakse surevad inimesed voodi külge kinni.Ümber randmete pannakse pehmed ribad, neile pael ümber ja seotakse voodi ääre külge.
Meile põhjendati seda sellega, et haige katkub endal pampersid ära ja nemad ei jõua valvata.
Aga personal oli kohkunud küll, et peale sattusime ja seletust nõudsime.Sest selline teguviis on keelatud.

hooldanud vanainimest 27. august 2014, kl 10.31
Kurb ja masenduses
25. august 2014, kl 22.53
Misa tehakse ravimitega mis jaavad peale surnut haiglasse? Enda ostetud
Palun seadust

Seadust küll ei tea, aga päris kindlasti ei väljastata neid kellelegi teisele. Mõtle nüüd ise - need olid ju määratud konkreetselt surnud vanurile. Mitte ükski meditsiinitöötaja ei tohigi neid anda omastele, et "ehk sööte ise ära".
Aga kõikidel neil hooldekodude kallal vingujatel soovitan seal mõni aeg töötada. Kui ikka asjast midagi ei tea, siis ei ole mõtet viriseda. Siingi foorumis on kohe näha, et nende inimeste seisukoht on hoopis teine, kes ise vanureid hooldanud. Voodihaige vanainimene viia istmega dušinurka? (Mammu. 26. august 2014, kl 21.39) Kas kirjutaja kujutab üldse voodihaiget ette, kes istudagi ei suuda? Jah, dementne voodihaige kisubki mähkmed ära - järjekindlalt. Jah, keegi tõepoolest ei suuda nende voodite ees valvata, et nad end kakaga kokku ei mäkerdaks - lihtsalt ei ole nii palju personali. Aga kui soovite tipphooldust, siis ka makske tipp-hooldustasu. Villa Benitas näiteks on hooldajaid poole rohkem ja ilmselt jõutakse ka igaühel kogu aeg silm peal hoida.
Ja veel: heidi märkis, et see osakond ongi suremiseks. Ei, see ei ole suremiseks, aga sinna ju tuuaksegi eluõhtul olevad viletsas seisukorras inimesed ja arusaadavalt nad enam ei parane, vaid liiguvad surma poole. Peab ikka eriline puupea olema, kes imestab, et hooldushaiglates ja hooldekodudes kliendid surevad. Paraku on surm sellistes asutustes elu osa.

näha kohe 27. august 2014, kl 11.42
et" hooldanud vanainimest" teab, mida räägib.ise hooldanud pole, ema oli 54 , kui suri, kuid kõrvaltvaatajana olen kuulnud-näinud küll, et siin arvamust avaldada.kui ei olda rahul, hooldatagu ise oma vanurit!

M.M 11. aprill 2015, kl 16.39
Lugesin teie kommentaare,need on küll eelmise aasta omad,aga mul on see kogemus üsna värske.Ei saa olla ühel nõul teiega.Seal on üks hooldaja ,ta on 2korrusel on olnud seal vist vähekest aega.Sõbralikumat,lahkemat ja heasüdamlikumat inimest kui tema ei ole mina veel elus sellises haiglas näinud,nimi oli vist Merike ,teda kiidaksin küll südamest ja väga .Kui juhtub seda kommentaari lugema Järve hooldushaigla direktor siis paluksin Merikest tervidada.Jakõike head soovides,
Lugupidamisega:Tänav perekond.

ja-jaa 11. aprill 2015, kl 18.43
Mina tean uhte hooldekodu,kus haiged ise pesid teist haiget.See oli muidugi lamajate haigete osakond.Seal on ka ringijalutavaid haigeid,aga pooletoobised on nad vist koik.Mina tundsin monda töötajat sealt.Ühasonaga ringijalutaja haige oli nous pesema paki suitsu eest lamaja täislastud tagumikku.Töötaja andis kas suitsu voi veel midagi meelepärast ja üks haige pesi teise haige kui puhtaks see on iseasi.Tean nii mondagi veel,aga nii oli.

lähedane kes koges 25. mai 2016, kl 23.26
Kóige hullemat üleolevat ja nii kórki suhtumist Merivälja Pansioni juhatajalt, kes omistab haigete inimeste raha mónitades ja solvates neid , hooldusest ma ei räägigi , sest kukkumised ja ülim hoolimatus oli pidev , jumalale tãnu et ta koju tuua saime ,aga raha tahab see jube juhataja veel kuu aja eest, omamata mingitki süütunnet, pole veel selliseid aferiste kohanud, aga küll igal oinal oma mihklipäev on ja nad pankrotti lähevad uhhh!!!

elmuthh 26. mai 2016, kl 03.07
Mina käisin paaril korral sugulast vaatamas Järve hooldus haiglas.Tema oli küll hoolitsetud.Haigla mulle halba muljet ei jätnud kuigi olin valmis hullemaks.
Kahtlemata on see haigla väga kurb koht,kuid mis ikka teha kui seal olema peab.Pealegi personal oskab abistada kui haigel väga paha hakkab.Kodus põetades ei oskaks selles suhtes abi anda.
Aga jah kes soovib paremat hooldust vaja eraldi hooldaja palgata.Selge on see et riik siin aitab ainult minimaalselt.

me 26. mai 2016, kl 11.03
Mina käisin paaril korral sugulast vaatamas Järve hooldus haiglas.Tema oli küll hoolitsetud.Haigla mulle halba muljet ei jätnud kuigi olin valmis hullemaks.
Kahtlemata on see haigla väga kurb koht,kuid mis ikka teha kui seal olema peab.Pealegi personal oskab abistada kui haigel väga paha hakkab.Kodus põetades ei oskaks selles suhtes abi anda.
Aga jah kes soovib paremat hooldust vaja eraldi hooldaja palgata.Selge on see et riik siin aitab ainult minimaalselt.

bat 13. oktoober 2016, kl 17.11
Iga vanainimene ei suuda istuda, ega ka ise minna sinna dushinurka .. kahjuks ...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!