Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Kes teab midagi osteokondroosist?
 
Selline küsimus 08. veebruar 2015, kl 16.01
Kas kellelgi on see häda diagnoositud ja mis sümptomid teil on? Mul avastati u 4 aastat tagasi diskopaatia ja seletati, et peab võimlema. No võimlesin, aga valud läksid üle ja jäin laisaks. Nüüd tabasid mind seletamatud kõhuvalud ja selle tulemusena tehti siseorganite MRT. Midagi mul viga pole, mis kõhuvalu saaks põhjustada, aga MRT kirjeldusse oli pandud tekst: kõrvaldiagnoos: kerge osteokondroos L5/S1. See on see koht, kus saba hakkab, ma tean küll, et mul seal see disk jupsibki, aga kas selline asi alakõhuvalu ka teha võib? Eks ma saan arstile järgmisel nädalal, aga tahaks siit kogemusi kuulda. Kas kellegi on kõhuvalu hoopis seljast tulenenud? Kas see osteokondroos on mingi kehva prognoosiga asi?
 
osteokondroos 08. veebruar 2015, kl 17.26
Mis on osteokondroos? Eelkõige on tegemist selgroolülide vaheliste diskide düstroofilise protsessiga. Diskid kaotavad järk-järgult oma elastsust ja lamenevad. Selle tulemusena ruum selgroolülide vahel väheneb ning seljaajust lähtuvad närvilõpmed pitsuvad, mis põhjustab valu ja turset neurovaskulaarses piirkonnas, mis omakorda viib tugevama pitsituse ja valuni ning lihaste spasmideni.

Osteokondroos võib tekkida igas selgroo piirkonnas. Kaelapiirkonna kahjustumisel võib häiruda aju vereringe. Selle tulemus on peavalud ja peapööritus, millele võib järgneda valu õlaliigestes (humeroskapulaarne sündroom) ja käte vereringe häired. Rindkerepiirkonnas avaldub haigus enamasti valudena südame piirkonnas, mida võib ekslikult pidada stenokardiaks. Alaseljapiirkonnas iseloomustab haigust erineva intensiivsusega valu niuetes ja jalgades: kroonilisest katkematust valust kuni ägedate valuatakkideni.
 
Selline küsimus 08. veebruar 2015, kl 18.51
Aitäh info eest, aga selle jutu ma guugldasin juba ise ka välja. On siin ehk ka keegi, kes ise ka selle diagnoosiga ja oskab rääkida oma kogemustest, mis ja kus valutas?
 
At 15. jaanuar 2016, kl 16.53
Kaeladiski õhenemine C6-C7 vahel.Sai alles avastatud, kord päevas tuleb võtta glükosamiini (2-3 kuud järjest) soovitatud toidulisandid on ka Stavi-Flexi ja Artrostop. Iga päev tuleb teha kerget võimlemist, aga vältida neid harjutusi, mis kaela ragisema panevad, lähendeda aja jooksul väga pikkamööda, aga järjekindlalt. Kõhrkettad saavad oma toitained luust, seega tuleb tugevdada ka luid. Kõhrketta kulumist põhjustab veesisalduse vähenemine aastatega (kuivamine). Organismi kuivamist soodustab regulaarne kohvijoomine, seega on see üks tõenäolistest põhjustest! Inimesel on ette nähtud juua päevas 1,5L vedelikku. Ketaste paksuse vähenemine ise närvivalu ei põhjusta, sest närvid väljuvad kõrvalt, mitte ketta seest, aga ketta serv võib lülide vahelt välja sopistuda, vastu närvi ja see paneb valutama. Samuti on ärritatud närv vastuvõtlik igasugu külmetustele, seega tuleb hoida, ent peamine on ikkagi järjekindel mõõdukas liigutamine (liiga suured pingutused võivad vigastusi hoopis suurendada). Närviarstid räägivad ka, et närvidel on omadus aja jooksul kitsamate kohtadega mingil määral kohaneda...
 
terav pliiats 15. jaanuar 2016, kl 23.32
Minul on diagnoos osteokondroos (ehk lülisamba kulumine või vananemine) ja seljaaju närvijuurte kahjustus.
Selg annab kogu aeg ebameeldivalt tunda: kummardamine ja raskuste tõstmine välistatud, kaua seista või istuda ka raske. Tunnen vahel ka alakõhus survetunnet, just siis kui selg parasjagu valutab. Arstid küll väidavad, et seljavalu kõhtu ei kiirga, aga kiirgab ikka küll. Kõik muu on mul korras ja kontrollitud, loogiline, et seotud seljavaluga.
 
arst vastab: 16. jaanuar 2016, kl 14.51
https://www.arst.ee/et/Kusimused-ja-vastused/view_question/14321/mrt-vastus-nimme-piirkonnast
 
seda et 16. jaanuar 2016, kl 15.50
minul valutas tihti vasakult poolt alakõht, tuim valu ja aegajalt lisandus sellele terav nagu skalpelliga lõikav valu ka. see oli kohe päris jõhker. sai uuritud ja puuritud, isegi tehtud kolonoskoopia kuni üks günekoloog ütles, et seljavalu võib ka nii tunda anda. hakkasingi tähele panema, et need kõhuvalud tulevad just siis, kui seljavalud on ägenenud. kui selg hoida valuvaba, siis pole ka kõhus valusid.
 
hea ravi 25. jaanuar 2016, kl 14.02
on süsihappegaasisüstid(Eestis ainult Toila spaas),3-12 seanssi(karboksüteraapia).Uurige toimemehhanismi-parandab kogu organismi varustamist hapnikuga,see omakorda parandab liigeste ja kudede taastumist ja valud kaovad.
 
an27 15. jaanuar 2021, kl 21.23
mul on l3/l4 kerge osteokondroos. diagnoositi röntgeniga aasta pärast, kui mul tööl ülekoormus oli(füüsiline töö) ja ägeda ristluu valu tõi(šokilained liigutamisel), mis järgi ei jäänud. 4 kuu pärast tõmbas selja täiesti lukku(muidu on veel l3 spondülolüüs), mille sain lõpuks kiropraktikuga jälle liikuma. Nii tunnengi, nagu ülalpool kirjutatud. pitsitav valu seljas, mis tõttu on raske selga püsti hoida ja sirgestada. Lihas spasm mõlemal pool. pitsitav valu reie ees. Mõningate manuaalsete mõjutuste või liigutustega valusähvatused jalgadesse.
svetdavleeee 29. november 2022, kl 15.58
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!