Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Näol ja seljal imelikud koorikud/moodustised
 
kurb 31. märts 2015, kl 22.08
Juba pikka aega olen täheldanud nii näol kui seljal sellist imelikku löövet, mis ilmneb koorikutena. Suur osa ülaseljast on neid täis ning neid on ikka palju mitte ainult mõned. Välja näevad sellised suured mügarlikud ning põletikulised, koorik peal ning näol umbes sama. Ei kujuta ettegi, kas tegu võib olla akne või millegi muuga-no täiesti jube kohe. Näol on ka olukord ikka jube- kaela piirkonnas on paar väikest, siis ühe põse juures suur ja pikk põletikuline koorik, siis lõua all ja näo keskel. Täna tahtsin minna kosmeetiku juurde näohooldusesse, kuid kosmeetik keeldus seda tegemast, öeldes, et tema siinkohal aidata ei saa ning peaks pöörduma ikka nahaarsti juurde. Mul on muidu ilgelt loll komme kogu aeg nii pea kui uus koorik peale tuleb, need koorikud ja kärnad justkui maha kraapida ning seetõttu näonahk pidevalt veritseb neist kohtadest ning kohati on ka valus täitsa. Sama lugu ka seljaga. Luban küll, et enam ei kaku ega kraabi, kuid ikka niipea kui uued koorikud on peale kasvanud, kraabin nad ära ning kogu selg veritseb neist kohtadest ning on kohati nii valus ja haige. Isegi käe peal on neid kolm tükki. Äkki keegi oskab apteegist käsimüügina midagi mulle soovitada? Mingitki kreemi vms? Või peaks tõesti nahaarsti juurde minema? Oskate Tallinnas kedagi soovitada ning kui pikkade ooteaegadega ma umbes arvestama peaks? Oleksin abi eest väga tänulik.
 
oled elukohta 31. märts 2015, kl 22.28
vahetanud ja vesi ei sobi....tarvitad uut kehahooldusvahendit...mingi uus keemia seoses tööga...ikka arstile!
Mõhk Metsavana 31. märts 2015, kl 22.49
Kirjelduse järgi tundub psoriaas olema. Sellele ravi puudub, ainult leevendada saab. Salv on Diprosalic (retseptiravim). Talvised päikesereisid peaksid kohustuslikud olema. Päikese valgus pidurdab koorikute teket. Võib juhtuda, et suve lõpuks kaovad koorikud ära. Kuid talvega tulevad tagasi ja rohkem kui enne.

Isa poolsel vanaisal pidi sammuti olema see probleem. Pärandub geneetiliselt üle põlve, meesliini pidi.
 
foorum 31. märts 2015, kl 23.49
Tavaliselt küsitakse ikka väga tõsiste haigustega abi . Ei saa aru miks venitatakse arstile minekuga . Arst om see kes määrab ravi ,mitte rahvas .
 
koorikloom 31. märts 2015, kl 23.56
aga nüüd saab sinust koorikloom. kilbiga.
 
bakter 31. märts 2015, kl 23.57
tegelikkuses tegu bakteriga, nii, et jah, nahaarstile.
 
ps 02. aprill 2015, kl 19.06
Minu tuttav, kellel psoriaas, sai sellest peaaegu lahti paleo toitumisega.
 
veel on võimalus, et... 04. aprill 2015, kl 11.00
kliiketendustõbi(ei mäleta, mis selle haiguse meditsiiniline termin on) või jah psoriaas(võib alata igas elueas) iseravimist ei soovita, mine ikka nahaarsti juurde(soovitavalt hea arsti juurde-vaata foorumeid kus inimesed kiidavad, laidavad arste). Nii kaua kasuta allergiavaba niisutavat kreemi, mahendab ketendamist.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!