Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kõige odavamad hooldekodud eestis
 
siina 21. juuni 2016, kl 22.35
kas keegi teab? vaja oleks joodikust voodihaige sinna suunata. miks kõige odavam, aga selleks et tema invaliidsuspensionist võimalikult suur osa hooldekodu tasu ära maksta , et tal ei jääks joomise jaoks enam võimalust ega raha. julm kuid olukord ongi selline. 86 aastane ema on oma joodikust pojaga väga õnnetu. ema veel elaks, aga ta ei suuda enam poja eest hoolitseda.
 
miina 21. juuni 2016, kl 23.19
Enamustes hooldekodudes võetakse pensionist 95%
https://www.eesti.ee/est/kontaktid/hooldekodud
Antud lingilt leiab ehk midagi sobivat
 
njahh 21. juuni 2016, kl 23.38
kus on sotstöötaja ja perearst? Nii vana inimene ei ole võimeline lamaja eest hoolitsema. Ja nende asjapulkade rida on korraldada haige hooldus.

Muide, kuidas voodihaige viina kätte saab?
 
pi 22. juuni 2016, kl 01.22
Hooldekodude hinnad on kõik ühesugused või siis hinnakõikumine on minimaalne.
Minu sugulasest vanatädi valis Iru hooldekodu.Müüs enda korteri maha et saada Irus omaette tuba.Kuumaks oli mingi 8000 krooni.(krooniaja lõpu hind) Et siis 50% raha tuli pensionist ja teine 50% oma säästud.
Erahooldekodud ka olemas.Seal on ultra kallis.See on mõeldud rikastele.
 
hooldekodude 22. juuni 2016, kl 01.23
hinnad on tunduvalt kõrgemad kui pension.Algavad 530 st eurost.
 
pi 22. juuni 2016, kl 01.25
Iru hooldekodu hinnakiri on siin http://www.iruhk.ee/teenused/
22 euri on vaja ööpäevas maksta.Ehk siis 660 euri kuus.
 
teadja 22. juuni 2016, kl 08.55
....kes soovitas, et perearst ja sots.... neil pole raasugi mingit huvi... kas jood, kas oled hooldatud... isegi tervisekontroll on olematu.
hinnad on kaks pensioni tavaliselt.
suremine/ joomine täiesti enda hooleks!
 
siina 22. juuni 2016, kl 10.52
poeg terroriseerib ema ja lõugab niikaua kuni ema laseb kellelgi tuua joodavat, siis on rahu majas mingi aeg
 
siina 22. juuni 2016, kl 11.31
ja alati leidub häid inimesi, kes rõõmuga toovad, kui ise saavad ka suutäie
 
hmm 22. juuni 2016, kl 11.37
Küll täpselt ei tea, aga päris vaestele makstakse ikka kinni see kõige odavam ja viletsam koht ja muidugi kogu pension võetakse ära. Sotsosakonnad tegelevad sellega.
Aga kui kinnisvara juhtub olema, siis võetakse see kulude katteks.
 
tasumine: 22. juuni 2016, kl 11.48
(2) Hooldekodu ülalpidamiskulu tasumise kohustuse võtavad endale hooldust vajav isik, seadusjärgsed ülalpidajad ja linnavalitsus järgmiselt:
1) hooldekodusse elama asumisel võtab isik endale kohustuse tasuda kas osaliselt või täielikult enda ülalpidamiskulud hooldekodus, tasudes selleks 90% - 100% temale riigi poolt makstavast pensionist;
2) hooldust vajava isiku ülalpidamiskulude katmiseks võib linnavalitsus sõlmida lepingu temale kuuluva vara arvelt;
3) linnavalitsus otsustab seadusjärgsete ülalpidajatega kokkuleppel nende kanda jääva osa suuruse;
4) ülalpidamiskuludest puudu jääva osa, mida ei tasu hooldust vajav isik ega seadus- või lepingujärgsed ülalpidajad ning mida pole võimalik hüvitada muudest vahenditest, tasub linnavalitsus.
(3) Hooldust vajav isik kannab ülalpidamiskulu ise, kui isiku kasutuses või omandis olevad vallas- ja kinnisasjad võimaldavad ülalpidamiskulu eest tasuda.
 
njahh 22. juuni 2016, kl 12.14
Kas tõesti on 86 aastane kohustatud hooldama joodikust järglast? Aga mis siis, kui ta ise hooldust vajab - kas siis on kohustus hooldada joodikust pojal?

Päris nii mustvalged need asjad ikka pole ja alustada tuleks ikka perearstist ja sotstöötajast ning uurida, millised võimalused on. Ärme hakka enne uurimist väitma, et neid ei huvita ja mida iganes.
Vaevalt, et joodiku nimel mingit varandust on, et seda saaks hooldekodu eest tasumiseks kasutada.
 
dagmar 22. juuni 2016, kl 12.23
Mina leidsin kõige odavama hooldekodu-Tammiku Kodu Lääne-Virumaal. Kuumaks on 400 €. Seal on järjekorras alla 10 inimese. Samas peab ühendust võtma ikka sotsiaaltöötajaga, kes aitab muretseda koha. Haige pensionist võetakse 95% hooldekodu tasuks. Samas ei tea, kus te elate. Võib olla vallal on ka lähedalasuv hooldekodu. Kui haigel on lapsi, siis peavad ka lapsed puuduva osa hooldetasust maksma. Õed- vennad ei pea. Samas ikka sots. töötaja aitab seda teemat lahendada. Perearst ei tee siin midagi. Samas ei saa enam sellisele inimesele kainust õpetada. Minu jutt näib olevat julm, aga kui inimene on oma elu viinaga nässu keeranud, las siis keerab põhjani. Pole mõtet viina talle keelata- las joob. On vähemalt ligimestel rahulikum. Siin ei saa ega ole mõtet ka joomise vastu võidelda. Laias laastus on ju hooldekodude tasu 500-600 € ümber. Hooldekodus talle vast eriti viina ei tuua. Seal antakse vaigistavaid rohte, samas kas perearst ei kirjuta talle vaigistavaid rohte.Natuke viina iga päev, see on ka rahusti.
 
njahh 22. juuni 2016, kl 13.45
perearst annab hinnangu hooldusvajaduse kohta, ka selle kohta näiteks, et 86 aastane ei ole võimeline enam lamavat haiget hooldama. Selleks ongi pererarsti tarvis.
Ja lisaks on olemas ka hooldushaiglad, kuhu saab hooldatava 21. päevaks riigi kulul ära paigutada, et võimaldada hooldajale puhkust ja aega asjade korraldamiseks. Edasi saab ka, aga see siis on juba enamasti tasuline.
 
raske puudega 22. juuni 2016, kl 15.58
mina olen raske puudega invaliid, saan pensioni. isa on mul lamav haige hooldeasutuses ja kui ma palusin vallalt, et nad aitaksid isa kulud katta kuna mu oma pension on väike, siis öeldi, et palun väga, võime kohustuse üle kanda minu lastele.
sellest olen ma aru saanud, et käiku lähevad kõik sugulased, kes kusagilt sugupuust võtta vaid on isegi abikaasa omad, aga vald maksma ei hakka.
ma ei tea, mis siis saab, kui isa ära sureb, meil pole kellelgi mingeid sääste, kuid küllap vald soovitab võtta pangalaenu.
 
üks naine 22. juuni 2016, kl 21.06
Minu eksmees viidi Ida - Virumaa hooldekodusse, kuumaks on seal 540 eurot. Käisin vallast küsimas ja öeldi, et see on kõige odavam, et enam odavamat ei ole. Nüüd loen ,et Lääne - Virumaal veelgi odavam, ainult 400 kuu. Seal Ida - Virumaa hooldekodus ei olnud järjekorda ja meil oli ta vaja kiiresti sinna viia.
 
dagmar 23. juuni 2016, kl 12.58
Jah, seal oli kirjas, et 400 € , aga võib olla lisandub sinna veel mingit tasu lamaja haige kohta. Nii need hinnad on.
 
ollikas 23. juuni 2016, kl 15.54
Jaa,elu on Eestimaal karm!
 
seepärast 23. juuni 2016, kl 18.58
kolige iirimaale, austraaliasse või kuhu iganes ja saage kodakondsus, siis hoolitseb teie eest uus riik ja asi ants. eesti riik võtab uued kodanikud niiehknaa. juba tulevad riburadapidi...
 
to sellepärast 24. juuni 2016, kl 13.09
Kuidas saab nii lolli juttu üldse kirjutada,et kolige iirimaale või austraaliasse?Austraaliasse ei lasta ilma viisata,keegi ei anna viisat mingile vanurile,et sinna elama minna isegi kui tal peaks raha olema,et sinna reisida ja elada,Veel vähem kodakondsust.Iirimaa on euroopaliidus,kuid sinna elama asudes tuleb seal töötada ja elada teatud aeg,et kodakondsust üldse nõuda.
 
na 24. juuni 2016, kl 13.45
On jah üks imelik asi siin.Peaaegu eluaegne joodik, perekonnatu, lastetu, vanemad hauas, õdesid vendi pole, töötu, abiraha peal.Kodu, ega korterit pole iial olnud. Midagi ei ole, aga selle eest on tal alati koht kainestusmajas, tasuta, vangla ja vandekodu on koos kolme söögikorraga, linade ja tekkidega alati tasuta garanteeritud.On olemas ka soomlaste halastusega vanadekodu, kus praegu on inimene peale insulti joomise igatpidi hooldatud. Nii on .
 
JULIA 17. aprill 2021, kl 16.28
Eesti sotsiaalne tootaja tanasel paeval on voimeline,sisse murda valisuksed ,mis ei kuulu talle ja ilma kohtuotsusetta kodust ara viija alajaalise lapse.Paigultadates teda Tallinna Iru hooldekodu/lastekodusse,asukohaga Hooldekodu tee 5/1.
Kuid enne seda,tema veel oma autoga viib varastatud lapse Tartu PPA ja omast rahast tellib tapse nimega uue biomeetrilise ID.
Tanasel paeval,Eesti Vabariigi kodanikud,kes sundimud 2005 ja hiljem ja kes olid sunniviisi lastekaitsel ja eesti sotsiaalselnoustajal kodudest ara voetud,on kohuststud oppima vene keelet ja tegema sissetulekut Vene Federatsiooni kodanikutele nii nimetatud Eestis:Ettevotjatele sissetulekut.
Mull endal oli selline kogemus,kus lastekaitse Eveli Kajala, Luganuse vallavalitsuses koos kohaliku politsenikuga Mark Leppik,olid sissemurdnud minu kinnisvara valisuksed ja sunniviisi vinud minu alajaalise,autist lapse kodust ara.Jattes lapsevanemalt nousolekut kusimatta antud teole.
Ida-Virumaa politsei,loomulikut edulalt jatab valjakutsele tulematta,vaitess,et lastekaitse ei vaja luba,et voira inimese valisuksed valjaluuja ja lapse kodust ara viija.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!