Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kummaline segasus peas
 
ulvi 18. detsember 2016, kl 17.52
mul on aeg ajalt peas selline teistmoodi segadus. see võib juhtuda täiesti lambist. et ma tunnen tunnet, et pea hakkab kohe ringi käima. see on selline väga aegluubis tunne ... see läheb kiiresti üle, mõni minut ja sellele järgneb ehmatusest käte värisemine ja süda ka klopib. mul on varasematel aegadel pea ringi käinud nii et mööbel sõitis ühest seinast teise. aga see segasus on täpselt selline, et ma tunnen kuidas ta kohe hakkab ... aga tegelikult ikka ei hakka. lihtsalt nagu hakkaks pilt silme eest ära minema, või ma ei oskagi kirjeldada. ja kõige kummalisem on see et mulle tundub et see oleneb minu kaela asendist. olen nädala maganud suure ja kõrge padjaga, ma ei tea mis põhjusel ma järsku patja üldse vahetasin. samuti kui pööran pead teatud asendis ühele küljele, siis tuleb jälle sama tunne. ei ole võimalik kogu aeg kontrollida oma liigutusi, aga tahes tahtmata olen hakanud seda tegema. see on üsna hirmutav pealegi. sest on selline tunne, et kohe tuleb surm, või vähemalt minestan ära. aga reaalselt ei ole midagi juhtunud. ja tekib alati kaela teatud asendi juures. mis värk sellega peaks olema? olen ka neuroloogile kurtnud, aga ta ei ole osanud põhjust leida. ja veel , eile proovisin üle hulga aja jälle prillidega tööd arvutis teha, sest silmaarst soovitas, et peaksin kasutama arvutit kasutades prille. prillid teevad teatud numbrid selgeks küll jah, aga üldjoontes on ikkagi numbrid ja tekst meeletult suur. kuigi prillid on pluss 0,5. kas võis ka see eilne prilliproovimine (mingi paar tundi), tekitada täna hommikul sellist segaduse tunnet peas... ühesõnaga mulle pole kunagi meeldinud neelata tablette ja ravida ennast, kui pole selge põhjus. võib olla ma teen valesti ja siis ma olen terve oma elu valesti elanud. igatahes olen ma nüüd täiesti hirmunud ja ei tea kas ja kuidas ma homme töölegi saan. sest see tunne võib ju peale tulla bussis või tööl , kus iganes. ja see on väga vastik tunne, kui tunned et kõik aeg luubis sinu silmade ees nagu hakkab kuskile vajuma... ja möödas ta ongi. selline kiire aga väga raskesti üle elatav
 
kas 18. detsember 2016, kl 18.16
sul hääled on peas?
 
ulvi 18. detsember 2016, kl 19.12
ei, hääli ei ole, seega kasvaja ja skisofreenia on vist välistatud?
mitte midagi muud halba ei ole, ainult see vastik tunne, täna käis peal mingi 6 korda, enne seda on olnud kord pooles aastas või kord kolmes kuus ... enne seda oli väga pikk vahe, mitu aastat lausa.
 
prääni 18. detsember 2016, kl 20.21
paanika ehk ärevushäire.
 
radi 18. detsember 2016, kl 20.32
Kaelaradikuliit. Kaelalüli vahelised närvis on pitsunud.
 
loogika 18. detsember 2016, kl 22.53
Eks ikka ajus peab mingi anomaalia olema. Kahtlane, kas arstid suudavadki seda tuvastada. See on sama kui lähed autoremonti ja räägid, et mõnikord on autol viga külges. Enamasti saab autot remontima hakata siis kui see viga esineb remonditöökojas meistri juuresolekul. Uuematel autodel saab muidugi ka mälust uurida vanu veateateid ja midagi ette võtta, aga inimese ajust ei pruugi vanu vigasid näha olla... kui just ei ole ikkagi tegu miski algava kasvajaga vms. et leitakse aju-uuringuga midagi üles.
Aga noh tänapäeval öeldakse, et peab väga hea tervis ja vastupidavus olema kui soovid taolist on-ei ole haigust tuvastada ja selle raske kadalipu läbi käia, et lõpuks keegi sellise aju täppisuuringu ette võtaks. Kuskilt peab siiski alustama.. eks ikka pead närviarstile muudkui edasi närvidele käima niikaua kuni asjad liikuma hakkavad.
 
... 19. detsember 2016, kl 00.40
Mis hullumeelsusest ja häältest te siin jutustate. See ON kohe kindlasti kaelaradikuliit.
Agne Tamm 19. detsember 2016, kl 03.22
Tuleb lihtsalt rahulikk olla! Poole töökohaga! Ja prillid vaata üle! Pese nägu parem !
 
maniila 19. detsember 2016, kl 08.44
kahtlustan ka kaelaradikuliiti, aga võib ka vererõhu kõikumisest tingitud olla. ega vererõhk madal ei ole? no ajukasvaja ehk ikka ei ole, kuigi see tõesti tekitab kummalisi probleeme. migreenihoogusid pole olnud? no arvutiga töötamine sundasendis töö ja kui ikka ei ole enam väga noor inimene, siis mõjutab see sundasend nii vereringet kui ka tekitab just sedasama kaelaradikuliiti. milline valgustus sul arvuti taga on? vale on laevalgus, õige kohtvalgus ja see peab langema vasakult. vähemalt minu puhul toimib ideaalselt.
 
ulvi 19. detsember 2016, kl 12.48
no kaelaradikuliit on mul tuvastatud 17-aastaselt. praegu olen 60. aga kuna pole kunagi midagi valutanud, ei pea ei kael ei selg jne. siis ma pole selle diagnoosiga ka siiani midagi ette võtnud. nüüd siis tulemused käes ilmselt. kurvaks teeb. valgus langeb vasakult ja prillid on õiged arsti arvates, minu arvates liiga kanged, sest ma ei tunne ennast nendega üldse hästi, numbrid ja tähed on mega suured. aga väiksemad on ainult null klaasid ja see peaks võrduma enda silmaga siis. vererõhk madal ei ole, rohud on peal, et hoida kõrgele tõusmast hoopis. rohud võivad ka muidugi tekitada siukest asja aga arsti sõnul on mul väga head rohud millel kõrvalmõjusid peaaegu ei ole ja ega ma peale selle mõne üksiku vastiku tunde peas muud ei tunnegi. aga see tunne on tekitanud minus hirmu järgmise korra suhtes ja siit saab alguse nõiaring varsti.
 
maniila 19. detsember 2016, kl 13.38
mina 61. +prille polegi vaja, sest al 15-a olnud -nägemine. ära pane prille ette, kui need segavad, mina ka nüüd ilma prillideta arvuti taga, muidu olid ikka need -klaasid ees. aga räägi arstile oma kaelast, las paneb diagnoosi. kui on radikuliit, siis saad abi ka Albert Stepanjani juurest, ta tegeleb kiropraktikaga, aga nõuab arsti poolt pandud diagnoosi. ei ole mingi suvaline soolapuhuja.
 
ulvi 20. detsember 2016, kl 10.07
olen püüdnud selle aja sees, mil tuli ilmsiks see kaelaradikuliidi asi, teda ikka parandada ka erinevate mooduste abil. viimane kord oli paar aastat tagasi kui taastusravis mingite spets lingudega üritati kaela elastsemaks muuta. lõppes sellega et pearinglus oli väga hull 98 ööpäeva jutti 24/7. mõtlesin et suren. taastusravi arst ütles, et ma mitte kunagi enam oma kaela ühelgi arstil ega kellelgi teisel puutuda ei laseks. aga nüüd need uued hädad ei lase jälle olla.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!