Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kas keegi oskab kommenteerida probleem silmadega?
 
hertel 09. jaanuar 2017, kl 19.49
mul on olnud selliseid täiesti omavahel sarnaseid juhtumeid enne ka. täna hakkasin mõtlema, et veel natuke ja ma poogin endale mõtetes mingi haiguse külge. sellep. otsustasin siit natuke uurida. mul on nutitelefonis igavene ports fotosid. vaja oli leida õige foto ja panin telefoni laua peale ja näpuga libistades siis vaatasin läbi ühe foto teise järel. te teate ilmselt kuidas see käib. fotod käivad vilks ja vilks silme eest läbi. üks ja teine ja kolmas ja järgmine. ma olin nii läbi vaadanud mingi hulk fotosid, arvu ei oska öelda, ajaliselt võib olla mingi kümmekond minutit. ja järsku tabasin ennast tundelt, et telefoni all olev laud ka liigub, õigemini küll lainetas või hõljus. panin telefoni ära ja toimetasin muid asju. enam ei lainetanud ega hõljunud midagi. aga sarnast asja on ka varem olnud. ja ma vaatasin hästi tähelepanelikult lauda ja tõesti laud liikus. midagi sarnast on olnud siis kui pea ringi käib. aga täna mu pea ei käinud ringi. aga laud liikus nagu see eesti päevalehe reklaamiribagi siin all lehe ääres praegu teeb. samas tempos, aeglaselt kuid ühtlaselt. tuleb see silmade väsimusest või ongi tegu millegi haigusega?? arstile nii loll siukest juttu rääkida, et telefon oli laual ja sirvisin pilte ja ühtäkki nägin täiesti selgelt kuidas laud ka liikus. tegelikult muidugi seisis paigal. täie mõistuse juures, täiesti kainena, täiesti puhanuna.
 
Helista Jututuppa 09. jaanuar 2017, kl 20.16
zootehnik Antoniinale,ta sõnumitele ei vasta, liiga odav! Võibolla saad ka tuhksuhkru silma puistamisega või otse päiksesse vahtimisega hakkama, võibolla käseb pähe kaane panna...
 
Ära jah arstile mine! 09. jaanuar 2017, kl 20.22
See on tasuta,seega ei mingit abi!
"Arstile nii loll siukest juttu rääkida" tõesti! Hea, et sul arukest ikka jätkub telfi-erudiitidega konsulteerida!
 
vuuduu lakei 09. jaanuar 2017, kl 20.52
Sellel on täiesti seletus olemas. Optiline efekt tekib liikuva pildi jälgimisel liikumatu tausta kohal. Ka sellest võib pea inimese ümberkukkumiseni uimaseks minna.
Psühholoogid oskavad selle lihtviisil ära seletada. Haigusega pole midagi pistmist.
Agne Tamm 09. jaanuar 2017, kl 21.07
Juhtsilmad vahetuvad, aga võib-olla kasvaja mingi..
 
kle Agne 09. jaanuar 2017, kl 22.29
sa oled ikka päris sooda
 
maniila 09. jaanuar 2017, kl 22.32
vuuduu lakeil õigus. miks sa kopitad seal nutitelefonis? no ma ei tea, anna see telefon vahepeal kellegi kätte hoiule. ka arvutis pikka aega järjest töötades hakkab silme eest virvendama.
 
Täpne 09. jaanuar 2017, kl 23.30
seletus vuuduu lakei'l!!!
 
:) 10. jaanuar 2017, kl 11.25
See on puhtalt aju ja silmade koostööst tulenev nähtus. Kõik te olete ilmselt palju optilisi trikipilte näinud:)
Kes pole, siis natuke näiteid siin:
https://www.newscientist.com/round-up/best-new-visual-illusions-2010
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!