Tervisemure
vererõhurohtudest üldiselt
krista 21. aprill 2017, kl 11.21 |
kas on olemas ka sellist rohtu, mis ei lase vererõhul väga suure amplituudiga kõikuda? minul on tavaline et rõhk on mingi 140/85 või sinnakanti. ja kui kõikuma hakkab siis viskab 240/120 peale, poole tunni pärast võib olla 200/100 , tunni pärast 170/90 ja viie kuue tunni pärast jälle 140/85 ilma et ma ise midagi teeksin või ette võtaksin. see kõikumine on mulle nii hirmutav. kiirabi ei tee ka midagi, sest kuna ainuke igapäevane rohi on hommikul võetud, võib olla enne kõikumist just paar kolm tundi enne seda, siis nemad mulle lisarohtu ei anna ka. ja siis istud ja ootad, või õigemini istud ja ootad, et kas plaksatab kuskilt katki või ei. see on nii närvesööv. ja kui juhtub olema mõni paanitsev pereõde või arst kõrval kes korrutab et jube kõrge rõhk ja võib juhtuda mida iganes, siis seda hullem minu jaoks. vererõhuhaigeid on ju tohutult. kui pole tuvastatud mitte ühtegi põhjust vererõhuhaigusele, st. juba organismi ehitus on vist selline, et rõhk peabki kõrgem olema... kas mingite rohtudega on kellelgi õnnestunud saada selline kõikumine kontrolli alla? vahel kõigul ööpäevas isegi kaks korda, sealsamas on pikki kuid kui on väiksemad kõikumised nii 170 180 kanti, aga mitte rohkem. elu ja töö ja puhkus on täpselt väga rutiinsed. iga päev kordub üks ja sama. ei ole mingeid segavaid ega ärritavaid faktoreid üheski päevas. kahtlustan juba et ka ilma muutus võib põhjustada neid hüppamisi, aga sinna vastu ei aita ju miski. või siiski mõni rohi on ... samuti tahaks sellisel puhul väga võtta mingit rohtu, mis rõhku kenasti tasapisi langetaks, aga arst ei ole pakkunud mulle sellist varianti üldse. kuigi mulle tundub et mul on asjalik ja tark arst. tema arvates piisab ühest rohust päevas ja annus on parasjagu. mida teha annaks veel?
Minu arst rääkis :: JA määras 21. aprill 2017, kl 12.43 |
on ikka! 21. aprill 2017, kl 13.07 |
Aga igal inimesel on see individuaalne - üht universaalset rohtu ei ole. Nende ravimitega peab lihtsalt katsetama ennast jälgides. Minu mees põeb kõrgvererõhutõbe ja ka temal hüppasid näidud vahel kuni 200-ni. Võttis ka ravimeid tohutus koguses.
Perearst ei osanud ka suurt ette võtta, saatis kardioloogi juurde ja kardioloog kirjutas talle uued ravimid (2) ja käskis sageli mõõta ning sellest ise järeldused teha - kas vähendada doosi või suurendada. Ja juba üle poole aasta püsib vererõhk enam-vähem stabiilne. Väga kõrgeid näite ei ole ta enam mõõtnud. Järelikult - eelmised ravimid lihtsalt temale ei sobinud.
Ilmselgelt tuleb ka sinul ravimid välja vahetada. Vererõhuravimeid on erinevaid ja nad toimivad erinevalt. Mine ikka oma arsti juurde tagasi ja pidage nõu.
Perearst ei osanud ka suurt ette võtta, saatis kardioloogi juurde ja kardioloog kirjutas talle uued ravimid (2) ja käskis sageli mõõta ning sellest ise järeldused teha - kas vähendada doosi või suurendada. Ja juba üle poole aasta püsib vererõhk enam-vähem stabiilne. Väga kõrgeid näite ei ole ta enam mõõtnud. Järelikult - eelmised ravimid lihtsalt temale ei sobinud.
Ilmselgelt tuleb ka sinul ravimid välja vahetada. Vererõhuravimeid on erinevaid ja nad toimivad erinevalt. Mine ikka oma arsti juurde tagasi ja pidage nõu.
Marie 21. aprill 2017, kl 17.31 |
krista 21. aprill 2017, kl 20.41 |
küsige ometi arstilt 21. aprill 2017, kl 22.37 |
Panime 48 tunniks vererõhumõõtja peale ja 22. aprill 2017, kl 22.02 |
luise 23. aprill 2017, kl 19.39 |
Mina võtan igal hommikul pool tbl.ja on korras.Aga on vahest juhtunud,et vererõhk viskab kõrgeks.Siis on sellised tbl-id corinfar.Kui tahad,et rutem mõjuks,siis panen keele alla ja imen.Kui ei ,siis võtan veega nagu ikka tabletti võetakse.See võtab ainult sel korral vererõhu maha ja siis sööd jälle oma igapäevaseid edasi.Väga harva,aga siiski ma olen neid kasutanud.Kui lööb vererõhu lakke,siis sel momendil ja sel korral võtan ainult.
krista 24. aprill 2017, kl 11.45 |
minul corinfar viis pildi eest, sest tõmbas sekunditega väga alla. arstid ütlesid et selline kiire langus on väga ohtlik ja mulle see rohi keelati. kui ma võtan hommikul terve päeva portsu poolteist tabletti, siis vist ei tohiks seda oma peaga hakata jagama nii et hommikul pool ja peale lõunat terve ... peaks vist ikka arstiga konsulteerima. sest ma olen võtnud ühe see on justkui päeva peale vähe. olen võtnud kaks, see on jälle olnud korraga võtmiseks palju
Lisa postitus