Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Kaalust alla
 
Inks 19. oktoober 2001, kl 20.29
Oleks tore kui jagaksite omi kogemusi kaalust alla võtmise koha pealt.
Mis meetodid on osutunud tõhusamateks, eks igaühel on vist omad nipid.
Oleks tore õppida teiste kogemustest.
 
realist 20. oktoober 2001, kl 18.45
minul ônnestus nii. olles pyydnud ennast tulutult igasuguste dieetidega näljutada:( otsustasin ma vastupidi hoopis sööma hakata. (ei ole nali!)kôigepealt hakkasin ma hommikust sööma (ma pole seda kunagi armastanud teha, ka tööl olin sageli päeva söömata a selle eest ôhtu kodus kulus praktiliselt kogu aeg midagi närides).söön igal hommikul paar näkileiba maitsestatud light toorjuustuga (nt philadelphia, creme bonjour, belette)ja yhe tomati + lahja jogurt kuhu segatud röstitud linaseemneid vôi suhkruta myslit(schneekoppe) + kohv piimaga. nii. kôht on kenasti täis ja sellise toidu seedimine (mYsli jne) annab maole tykiks ajaks tegemist. teiseks hakkasin ma lôunat sööma. iga päev poolik praad (just seda mida syda himustas, okei, seapraadi hapukapsastega ja lôhet mitte) + salatitaldrik ja piim. Ja kujuta ette, ôhtul kodus pole enam mingit söögiisu, sydamerahuga almistan teistele ôhtusöögi ja ise ei söö. paar ôuna päeva jooksul teeb kah ainult head! ja siis veel mitmesugused ainevahetust ja toniseerivad teed. igasugu tselluliidiga vôitlemise protseduuridest ma juba kirjutasin, muide ka see on kerge fyysiline koormus;) ja paar korda nädalas yritan mingi kerge sportimisega kah tegeleda. 10 kilo on läinud, 5 tahaks veel. soovin edu!
 
realist 20. oktoober 2001, kl 18.54
mis veel: kui on olemas alternatiiv, ostan alati light-toote, täistera-toote, suhkruvaba toote jne. eks ta kallim on muidugi. ja kapsaid-kaalikaid-porgandeid ei maksa ära pôlata, täidab hästi kôhtu ja tervislik kah. aga sinki-vorsti pôle enam ammu tarbinud.
 
Lo 22. oktoober 2001, kl 10.03
Olles ülekaaluline ei taha midagi kuuldagi spordist. Trenni minnes tundub, et kõik vaatavad sind ÜLIkriitilise pilguga. Seega on kergem alustada teadliku toitumisega. Julgen soojalt soovitada kaalujälgijate menüüd - organism saab kõike mida vaja. Enamustele eestlastele on muidugi vastumeelne käia grupis ja astuda kõigi teiste ees kaalule. Lohutuseks aga niipalju, et ise käisin vaid kaks korda ja selle ajaga omandasin piisavad kogemused iseseisvaks kaalulangetamiseks. Peale mõningate kilode kaotamist tunned ise ennast juba tunduvalt paremini ja mõte trenni minekust polegi enam nii vastumeelne. Kehalise aktiivsuse tõstmine kiirendab kaalulangust tunduvalt :) Ise alustasin ujumise ja saunaga. kui vees koormust juba väheks jäi, liikusin edasi aeroobika peale. Ja edasi lisasin jõusaali.
Kaalu langedes langes välja ka ca 1/3 minu juustast ;( Siiani pole tagasi tulnud :(
Ja nahk jäi mitu numbrit suuremaks, mille sai küll kõrvaldatut jõusaali külastamisega :)
Ja päevad kadusid ära nii umbes paariks kuuks, seejärel tulid aga ise tagasi.
Eriti abiks oli rohke vee joomine. Janu küll ei ole, kuid kõik mis sa sisse jood, see ka välja tuleb ja viib iga kord mingi osa sinu kaalust kaasa. Vee hulka loetakse ka suhkruta teed ja kohvi ja suhkruta siirupeid näi Fun. Sest palja vee tankimine tüütab õige ruttu ära.
Alul langes kaal kahe, kolme kilo kaupa nädalas, viimased kilod kadusid aga poole kilo kaupa. Tervislikuks loetaksegi pool kilo kuni kilo nädalas.
Kaalust kaotasin ca 20kg viie kuuga. Saavutatud kaal on püsinud siiani 2-3kg kõikumistega. Olen avastanud, et minu organismil on mingid kindlad kaalud, kus talle meeldib püsida.
 
Deya 22. oktoober 2001, kl 10.17
Mina hakkasin rõhku panema tervislikule toitumisele rohkem kui kaalust alla võtmisele. Loobusin täielikult sea- ja loomalihast (ka nende toodetest..vorstid, viinerid, kotletid jm) ning valgest saiast (ka toodetest: kringlid, saiakesed jm). Mõlemale on olemas alternatiive piisavalt. Iga päev joon vähemalt paar liitrit vett ja söön puuvilju/köögivilju. Enesetunne on väga hea ja kilod hakkasid iseenesest kaduma. Nii on minuarust isegi psühholoogiliselt kergem kaalust alla võtta kui sa ei mõtle sellele, et sööd niimoodi just seetõttu, et kilod kaoksid, vaid suhtud asjasse nii, et üritad oma toitumisharjumusi tervislikumaks muuta ja kilode kadu on meeldiv kõrvalnäht asjale:) Jõudu!
 
Kihle 22. oktoober 2001, kl 12.40
Mul pole kaaluga eriti probleeme olnud, kuid viimase aastaga kontoritööd tehes (ainus liikumine autost lifti ja tagasi)hakkasid riided väikseks jääma (kaal täitsa normaalne). Dieedipidaja ma pole - söömine on sotsiaalne ja nauditav tegevus. Positiivset mõju ümbermõõdule ja rahakotile on andnud umbes selline menüü: hommikuks müsli piimaga (2,5%) ja kohv suhkruta, ooteks ürditeed meega, lõunaks keedetud või ahjukartuleid toorsalatiga (kastet ei tohi võtta!)või aurutatud köögiviljadega ning magustoit jääb ära. Õhtul teen perele süüa ja endal läheb isu sellega ära, nii et õhtul joon teed ja söön röstisaia "Rama jogurt mix"iga, aga ainult ühe. No ja kui ikkagi kõht lõpuks tühjaks läks, tõin aiast õuna. See viimane tuleb nüüd ilmselt millegagi asendada.
Igatahes on mul hetkel jalas viigipüksid, mille jalgapanemisest võisin kuu aega tagasi ainult unistada.
Ja kui sõpradega kokku saan, söön süümepiinadeta kõike, mis maitseb ja nii palju, kui tahan.
edu teilegi!
 
gfr 22. oktoober 2001, kl 14.05
to: Kihle ja Lo
Mulle tundub, et te olete liiga kiiresti kaalus alla võtnud. Lo, muidu sul küll päevad poleks ära jäänud. Pealegi, ise ju ka tõdesid, et kaotasid mitu kilo nädalas, pole siis ime, et nahk suureks jäi!
Kihle, selline vähene toitumine päeva jooksul eeldaks õhtul mingit süsivesikute- ja valgurikast toitu (pasta, riis, kala, linnuliha), samuti rauda, mida saab maksast ja lahjast loomalihast, ning veel köögivilju. Ja puuvilju peaks päevas ka rohkem sööma.
Minu keha vastab suuremale piiramisele (näiteks peale mõnd suuremat pidu, kui taas keha kontrolli alla tahan panna) sellega, et läheb kusagil nädala möödudes täiesti näljaseks ning hakkab meeletult süüa, eriti aga magusat nõudma. Muidu ma suur magusasõber ei ole.
Kui aga toitun mõistlikult (nagu mu kaalujälgimine ette näeb), langeb kaal ka mõistlikult ning söömasööstud jäävad ära. Ning liikumine on võlusõna! Oluline pole niivõrd see, mis kell viimane kord süüa, kuivõrd see, palju sa päeva jooksul oma kaloreid sisse oled söönud.
 
marju 23. oktoober 2001, kl 14.48
Mina pooldan ka kaalujälgimist! võtsin u. neli aastat tagasi 20kg alla ja olen kaalus püsinud suurema vaevata. Enda peal ka mõningid inimkatseid tehes avastasin ja hiljem olen ka kirjandusest leidnud, et äkiline dieedipidamine shokeerib organismi ja tõesti kaal kaob, aga iga järgmise korraga on organism juba nii tark, et lülitab end kokkuhoiureþiimile ja maha ei lähe vaatamata peaaegu mittemillegi söömisele mitte ainsatki kilo! Org. hakkab enda elus hoidmise nimel kulutama minimaalselt! Ja sellised isetehtud 1 prgandi, ½ õuna ja 1 röstsaia dieedid jätavad keha ilma mineraalidest ja vitamiinidest ja halvimal juhul viivad anorexia nervosani. Nii et soovitan nagu mõni eelpool kõnelejagi, et sööge pigem normaalselt rasvade ja magusaga liialdamata ja mõelge parem tervislikkuse peale. Ja ajakirjades olevad kehad on paljud arvutiga silutud, nii et ärge kurvastage kui olete tiba pehmema välanägemisega. Jõudu!
 
Reelika 25. oktoober 2001, kl 14.14
Pealegi ei saa päris rasvavaba toitu ka süüa,sest näiteks oliivõli on vajalik sapi normaalseks talitluseks.Sain seda hiljem teada.Teenisin 4aastat edukalt kaalu jälgides (ja hoides) endale sapikivi.Väga ebameeldiv igatahes.Samas kaalu jälgida saab ka seda fakti teades.Võtan nimelt leivale margariini määrimise asemel nüüd salati peale lusikatäie oliivõli.
 
crissu 28. oktoober 2001, kl 16.40
aaga kui oliivõili ei maitse kuidagi?
ja pole teda ka kunagi kasutanud? ons sapikivid tulekul ja kogu perele?
 
mari 29. oktoober 2001, kl 06.59
Lugedes neid teateid tundub,et see kaalu langetamine on üks ülimalt lihtne asi.
Kuid mulle tundub,et enamus siinolijaist on rõõmsad,üle 100 kg kaaluvad perenaised,sest kuidas muidu seletada 20 kg alla võtmist.Kui kaalud üle 100 kg,siis lähevad kilod alla tõesti lihtsalt,aga mul oleks selline küsimus,kuidas peaks kaalust alla võtma vaba ja vallaline umbes 67 kg kaaluv naisterahvas,kellel puudub pere,kes ei viitsi kodus süüa teha ja kellele meeldib paar korda nädalas pidutseda ja alkoholi tarbida?
Olen kuulnud,et kaalujälgimise puhul on alkoholi tarbimine keelatud.
Olen püüdnud küll piirata ülearust söömist,kuid mõnusast veinist ei suuda kuidagi loobuda :-(
 
võitleja 29. oktoober 2001, kl 07.03
Rohkem liikumist, vähem mula.
Uskuge aitab. Kuna ise tegelen mulisemisega, siis tean, et aitab Või ei aita?
 
patsike 29. oktoober 2001, kl 13.32
Ma pole terve oma teadliku elu mitte tilkagi oliiviõli
tarbinud ja oliivid on minu jaoks jälgimad asjad maailmas.
Kas nüüd ähvardab mingi tõbi nii mind kui mu lähedasi ja
mu vanemaid ja vanavanemaid ka (nemad pole kindlasti sellisest asjast kuulnudki)?
Minule aitas kaalu langetamisel kõvasti kaasa kaalujälgijate
programm. Grupis pole kunagi käinud ja punkte ka pole lugenud,
lihtsalt vaatan ja jälgin mida ja kuipalju suhu topin ja
sealiha ning vorste ja sardelle ei söö üldse.
Palju piimatooteid, täisteratooteid ja juurvilju ning
muidugi tohututes kogustes vett. 3 kuud ja 12 kg kadunud.
 
Mõmmik 06. november 2001, kl 00.13
Söö seda, mida tahad, aga mõõdukalt. Liiguta ka end igal võimalusel. Suhkruvabu tooteid ei soovita - suhkruasendajate kõrvalmõjud on veel korralikult uurimata. Aktsepteeri end sellisena nagu oled ja usalda oma keha- organism on targalt konstrueeritud isereguleeruv süsteem. Ja veel -moetöösturi ja arsti arvamus Sinu kaalu kohta ei pruugi kokku langeda.
 
huva nõu 09. november 2001, kl 12.11
Mari kui pikk sa om umbes 67 kg juures oled?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!