Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
tervisemure
 
Merit 31. oktoober 2001, kl 15.52
Tere!

Minu 4.a poeg vaevleb pidevalt külmetushaiguste küüsis.Kõige sagedasemad on ülemiste hingamisteede haigused ja bronhiit.
Ja seda juba üsna sünnist saati- kahekuuselt oli esimest korda bronhiidis jne.
Kõige halvem aeg poisile on just sügis ja kevad.Nii ka see sügis.
Ma ei mäletagi millal ta sel sügisel päris terve õieti oligi.
Viimane bronhiit koos kõrvapõletikuga oli septembris. Ja peale seda pole see köha päris ära kadunud. Selline kuiv köhatamine on jäänud. Ka naha jume on üsna kahvatu. Septembris tegime vereanalüüsi, mis näitas ka et hemoglobiinitase oli madal 98.
Ja veresete näitas 40. Arst määras siis vere tugevdamiseks härjavere ampulle ja arvas, et sete võib kõrge olla haigusest tingituna ja arvas, et tervenedes see normaliseerub.
Nüüd tegime uue vereproovi, hemoglobiinitase oli normaalne -122 aga veresete oli ikka kõrge 35.
Millest see tingitud võib olla, näitab see ju põletikku!
Muretsen. Olen jooksnud arstide vahet viimasel ajal nii palju kordi kui ei kunagi varem. Aga põhjust - millest selline köha ja põletiku näit on põhjustatud ei teagi.
Võib-olla oskaksite mingisuguseid häid nõuandeid anda, mida iganes. Mis uuringuid võiks teha, et ma ka ise oskaksin seda küsida. Ma ei ole kindel, et meie probleemi on piisavalt tõsiselt võetud. Ikka ja jälle kuulen, et lapsed on ikka haiged ja vanemaks saades kasvavad välja. Ju siis peaksin end lausa süüdlasena tundma, et oma poja tervise pärast muret tunnen.

Kõike head soovides

Merit
 
Pirx 31. oktoober 2001, kl 16.10
Allergiaga ei või tegemist olla?
 
Meril 31. oktoober 2001, kl 16.21
Minul on kogu aeg veresete kõrge olnud ja iga väiksema külmetusega viskab jälle sinna 35 kanti. Aga siiani olen oma 24 eluaastat ilusti ära elanud. Köha kohta nii palju, et vahel jääb jah köha kauemaks, vahel isegi kuni pooleks aastaks (isiklikest kogemustest). Kui aga röntgen midagi ei näita, ei ole vast muretsemiseks väga põhjust. Allergiaga tõenäoliselt tegemist ikka ei ole.
Soovin jõudu, Merit!
 
Reivu 31. oktoober 2001, kl 16.37
Ka minu 2.aastane poeg vaevles köha käes.
Kevad möödus pideva ravitsemisega,sest paar päeva lasteaias
tõi köha jälle tagasi.Asi läks iga korraga järjest hullemaks
ja lõpuks läksime allergoloogi juurde.
Diagnoositi astmaatiline bronhiit,mis lööb välja just kevadel ja sügisel,sest ta on allergiline kassidele,koertele ja
tolmuallergeenidele.
Algul kõhklesin küll kaua,kas minna arsti juurde,aga nüüd on mul hea meel,et ära käisime.Sokk oli algul suur,aga kui näen et lapsel on tunduvalt parem on ka endal hea meel.
Kuigi jah,see igapäevane piibu hingamine on päris raske,
aga tasub ennast igati ära.Loodan kogu südamest,et kunagi ta sellest paraneb!! Pöördu kindlasti allergoloogi juurde!
Edu Sulle ja väikemehele!
 
Lo 31. oktoober 2001, kl 17.11
Kui on tegemist lihtsalt külmetusega ja pidevalt korduva köhaga, siis peaks abi olema soolakambrites sooritatavatest protseduuridest. Selle määrab reeglina perearst ja Tallinnas saab teha Lasnamäe tervisekeskuses.
Aga kindlasti testige ka allergia olemasolu/puudumist.
 
kaja 31. oktoober 2001, kl 17.14
Ühinen Reivu soovitusega, mine kindlasti allergoloogi või kopsuarsti juurde. Endine Nõmme Lastehaigla ühines Tallinna Lastehaiglaga ja sealsed väga head arstid võtavad nüüd Mustamäel vastu. Isiklikest kogemustest võin soovitada dr Putnikut ja dr Pärlist. Kui poeg oli 3-ne, sattusin dr Putniku juurde, kes pani mu lapsele bronhiaalastma diagnoosi. Algul oli ehmatus tõesti suur, kuid tagantjärele mõeldes oleks võinud ka mõni teine arst selle haiguse peale tulla. Laps oli imikueast saati tihti haige, köha jäi alati vinduma, pidevad antibiootikumikuurid, olime juba täiesti meeleheitel. Astmarohtude abil saime aga edaspidi pikad külmetushaigused kontrolli alla. Praegu on poiss üheksane, kõva spordimees. Bronhe laiendavat inhaleeritavat rohtu vajab vaid enne suuremat füüsilist koormust.
Pika jutu lõpetuseks veel kord: ära lepi olukorraga ega kõrge settega, lapse tervis on sinu kätes.
 
mirju 31. oktoober 2001, kl 17.28
Kindlasti käi ära dr.Pärliste juures. Minu laps oli samamoodi kogu aeg bronhiidis kuni kooliminekuni. Nüüd 2 aastat ei ole ta enam bronhiidis olnud, ainult kerges nohus. Kindlasti võiks teha ka klamüüdia proovi lapsele, sest lastel levib viirushaigusena kopsuklamüdioos, mis tekitab kuiva köha. Seda ravitakse 10 päevalise antibiootikumi kuuriga.
 
Merit 01. november 2001, kl 09.21
 
malle 01. november 2001, kl 11.25
Keskhaiglas on suurepärane arst dr. Sepper. Tema võitleb Eesti kopsuhaigete eest ja samas on ka allergoloog. Just see arst pani mulle pärast 22. aastat pidevat bronhiidi põdemist diagnoosi - allergiline astma. Ning pärast poole aastast ravi teen asju, mida ei uskunud et suudan. Ning haige pole olnud juba 3 aastat. Jõudu sulle!!!!
 
tiina 01. november 2001, kl 16.29
Muidugi peaksid arstide poole pöörduma, aga lihtsalt teadmiseks, et ka selline põhjus võib olla: laps läks 2-aastaselt lasteaeda, enne seda oli terve kui purikas, siis algasid köhad. Uue kollektiivi pisikutega harjudes jäid need ära. Vahetasime vahepeal lasteaeda -jälle uus kollektiiv ja uued pisiskud, mis meil just köhana välja lõid. Kaks viimast aastat lasteaias oli terve kui purikas, nüüd läks esimest aastat kooli - uus kollektiiv ja teadagi, köha... Loodan, et kevadepoole on ta organism uue klassiga harjunud ja köhast jälle lahti.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!