Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
igakuised hädad
 
malle 07. november 2001, kl 10.03
Kas keegi oskab öelda, mida ette võtta iga kuu "päevade" hakkamisega seotud tugevate valudega. Vahel on tunne, et pilt kaob eest. Kõhu lööb punni ja gaase täis nagu õhupalli. Ainuke lohutus on, et see õudus tavaliselt üle mõne tunni ei kesta.
 
kata 07. november 2001, kl 10.52
rasedusvastased tabletid aitavad, valuvaigistitest on parim ibuprofeen.
 
reelika 07. november 2001, kl 13.00
aspiriin abiks
 
ly 07. november 2001, kl 13.32
rasestumisvastased tabletid leevendavad natuke küll, aga päris ära need põrguvalud ei jää. Nagu ka varasemas kirjas soovitati, on ibuprofen (200 tugevama toimega, 100 nõrgem) vist küll parim lahendus. Võimalusel soovitan tablett hinge alla võtta ja ennast voodisse kerra tõmmata - lõpuks kui üles ärkad on enesetunne normaalne, välja arvatud see, et tahaks veel magada. Proovi!
 
marfa 07. november 2001, kl 14.33
Olen ka rasestumisvastastest vahenditest abi saanud. Aga varem - kui tõesti pilt hakkas eest ära kaduma - leidsin abinõu söögist: päevade 1. ja 2. päeval pidin lõuna ajal korralikult süüa saama. Ja valu vähenes. Aga eks see ole puhtalt individuaalne lahendus.
 
Katja 07. november 2001, kl 14.35
Aspiriini ei tohi küll päevade ajal võtta, sest veri muutub vedelaks ja siis hakkab õige hullusti voolama.
 
Inks 07. november 2001, kl 14.57
Pits konjakit esimesel päeval, paneb vere käima ja tuimestab veidi.
 
Kata2 07. november 2001, kl 17.11
Mina võtan kohe kui tunnen, et hakkab valutama, ibumaxi (toimeaine ibuprofen aga suuremas kontsentratsioonis)Kui võtmisega hiljaks jääda, siis tuleb raudselt pool tundi piinelda, aga kui asjale kohe jaole saad, ei pruugi asi nii hulluks minnagi.
 
Kaaskannataja 07. november 2001, kl 17.35
Mul olid ka tugevad valud, aga need kadusid peale esimese lapse sünnitamist. Arst soovitas mul tookord hea kõmaka viina võtta, ausõna! Soe vesi leevendab valusid ja ringi liikumine.Mingid rohud olid ka, aga need ei aidanud. PMS leevendamiseks soovitatakse magneesiumirikast toitu süüa, datlid on ses suhtes head.
 
Musimumm 08. november 2001, kl 10.18
Mina kasutan tavaliselt ühte nendest variantidest: pits konjakit, klaas-paar head punast veini või aspiriini. Kõik mõjuvad, aga soovitav on neid mitte segamini ja korraga tarbida :-)
 
Lynn 08. november 2001, kl 14.04
erinevatel inimestel erinevalt, aga Ibuprofen (kui muude valude vastu aitab) peaks aitama ka. mina harrastan sellist viisi: mõneks ajaks pikali (kui muidugi võimalus on) jalad konksu ja proovida täiesti teadlikult emaka ja tupe lihaseid lõdvestada. kuna valu olemasoluga tõmbame me lihased kohe pingule, siis see veel võimendab valusid. ka veidi soojenduskott aitab (jällegi olenevalt inimesest, mõnel võimendab isegi). kui tõesti ka gaasidega probleemid on, siis mõjub hästi Cuplaton - need on tilgad kõhuvalude ja liigsete gaaside vastu. väga hea toimega ja üsna kahjutud. kasutatakse ka imikutel. peaks ehk apteekides olemas olema. 300mg maksis kunagi 52.-. jätkub väääääga pikaks ajaks. toimeaine peaks vist Dimeticon vms olema... pole väga tark med terminoloogias :)
 
Lynn 08. november 2001, kl 14.48
10ml oli see kogus, sorry!
toimeaine sisaldus (?) on 300mg/ml.
Orion toode.
 
y 08. november 2001, kl 15.33
minul kadusid täielikult igasugused valud peale seda, kui hakkasin rasestumisvastaseid tablette kasutama. eks see ongi ikkagi väga individuaalne. polegi muud soovitada, kui hakka aga katsetama erinevaid variante, siis leiad ka omale sobivaima.
 
aga 08. november 2001, kl 20.25
kas te naised olete järele mõelnud kas põhjus pole rahuldamatuses vahetult enne igakuisele hädale

öeldakse et hea(ja regulaarne - mitte igatahes harvalt regulaarne) seks kõrvaldab suure enamuse naiterahvaste probleemidest
 
Merit 09. november 2001, kl 10.45
Oi! Õnneks olen ma praegu rase, aga menstruatsioonivalud on kohutavad!

On kaks üldlevinud teadmist, mida ka arsti isegi kinnitavad. Osadel naistel vähenevad või kaovad valud sootuks pärast regulaarse suguelu alustamist, osadel pärast sünnitust. Minu puhul ei toiminud kumbki (mitte et ma neid nimelt valude leevendamise eesmärgil "katsetanuks" :)). Aga valud leevenesid tõepoolest pärast praeguse partneriga kooselu alustamist. Ei ole päriselt nõus Sinuga, AGA, et põhjus on rahuldamatuses, sest olen enamasti (ka paari eelneva partneriga) alati vahekorrast rahulduse saanud.

Antibeebipille pole kunagi kasutanud. Mul on olnud vaid tavaline spiraal. Põhimõtteliselt olen ka igasuguste valuvaigistite vastu (oma viga! :)). Aga päevade valu leevendab minugi arvates see, kui kõht on korralikult täis söödud (nagu MARFA ütles). Ja imehästi mõjub ka millegi sooja kõhu peal hoidmine või soe (rahustav) tee, sest see toimib ideaalselt emaka ja tupelihaste lõdvestajana (LYNN soovitas neid just lõdvestada). Nii et saab ka edukalt ilma valuvaigistite neelamiseta... :)
 
AGA 09. november 2001, kl 12.17
Merit ega ma ju kirjutanudki et nii on kindlasiti igalühel
soovitasin järgi mõelda mis mõjutab just konkreetse naise elus - ja kas mõjutab

lihtsalt tean mõnd juhtumit kus asi sellises seoses just oli
 
abi! 09. november 2001, kl 22.39
mul aastaid oli sama mure. mitte ainult pilt peaaegu eest ara, vaid kylm higi, vahel oksendamine, reielihased krambis. ainult kaks-kolm tundi, aga nii intensiivselt paha, et parast pool paeva toibud. Ibuprofeen ei teinud mu heaks tuhkagi. Lopuks sain abi: Nalgesin naproxenum 550 mg. Kysi arstilt. Yks tablett symptomite alguses sisse ja koik on kontrolli all. Ei maleta, mis tapselt see toimemehhanism on, aga aitab emakal vajalikul maaral aveneda ilma krampideta. Ei oska oelda, miks mulle seda varem ei kirjutatud -- vist ei kirjeldanud oma kannatusi piisavalt oudsetes toonides. praegu votan ka anti-beebi pille, see ka aitab, aga yhe NN tableti manustan kuus ikka. Elu on marksa helgem. -- Kas kellelgi on sama ravimiga kogemust? Kas aitas?
 
Maikelluke 10. november 2001, kl 09.04
Aspiriini ma ei kasutaks-soovitaks.Vedeldab ju verd!
 
kr66p 11. november 2001, kl 21.05
ma avastasin ka väga valusad päevad peale seda, kui suvel rasestumisvastaste tablettide võtmise pooleli jätsin. algul nagu polnud vigagi, siis aga hakkas kohutavalt päevade eel ja esimesel päeval valutama ning verd tuli ka ikka täitsa palju. nüüd aga hakkasin oma tablette uuesti võtma (olgugi et suguelu na harvakene juhtub olema) ja loodan, et saan oma endised suht'mugavad päevad (vähe verd ja üsna valutu) tagasi.

ja ibuprofen on tõepoolest abiks :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!