Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
SOS!
 
Lotta 12. november 2001, kl 12.02
Käin juba teist kuud 2 korda nädalas body-aeroobikas, eesmärgiks 10 kg maha võtta, ent siiani pole midagi kadunud, vaata isegi, et juurde ei tule... Lihased on küll juba veidi paremini märgatavad, aga millal mu kaal alanema hakkab? Või olen valel alal? Andke nõu!
 
annika 12. november 2001, kl 12.46
ära pabista kaalutõusu puhul, see ongi normaalne, sest pekist saab ju lihas ja kaal võibki suuremaks minna, aga välimus muutub täielikult, enam ei võdise kintsud nagu sült, vaid on ilusasti vormitud ja prinkis.
p.s. ära muidugi samas unusta tervislikku toitumist, mille abil ongi võimalik kaalust alla võtta.
jõudu sulle!
 
kati 12. november 2001, kl 13.41
ma olen ise ka sellel eesmärgin aeroobikas käinud. ja tulutult. vormi sai jah ilusamaks-pringimaks, kuid siiski...

nüüd plaanin kasutada aeroobikas shaping-toitumise põhimõtteid... eks näis, kas aitab. (shapingu trennid mulle ei meeldind... igavad olid.)
 
Tirts 12. november 2001, kl 14.44
Minu meelest on kõige olulisem ikkagi toitumine. Trenn on loomulikult hea ja nagu eelpool kõnelejad ütlesid, vormib see keha ilusaks, kuid mingit imet kehakaalu osas ainult trennist oodata ei tasu.
Mõtle: ühe tunni trenniga kaotad 300-500 kcal, mis sa saad kohe tagasi, kui sööd ühe korraliku prae või koogi.
 
tirts 12. november 2001, kl 14.53
Käisin eelmine aasta aeroobikas(2 korda nädalas) ja ka alla oluliselt ei võtnud aga põhiline ,mis oli et sain keskkoha ilusamaks nende kõhulihaste harjutuste tegemisest trennis. Kaalu alandamisega alustasin kevadel, lihtsalt ülepäeviti sörkjooks ,alustasin 1 km-st ja hiljem jõudsin juba 10 km läbi sörkida ja võtsin 15 kg alla sellega sügiseks.Ja nüüd talvel jälle aeroobika ,et mingigi vorm oleks. Talviseks ajaks ma ei oska soovitada mingit spodriala võib olla kui iga päev käid aeroobikas ,aga kes see viitsib ,aga kui suur tahtmine on siis jõuab ikka. Ja vaata oma toidulaud ka üle!
 
tirts nr 2 12. november 2001, kl 14.55
sry ei vaadanud et siin juba üks sama nimega on, aga eelmine nõuanne tuli nr 2 tirtsu käest, sorry veel kord!
 
kaa 12. november 2001, kl 16.08
lihas kaalub rohkem, kui rasv, ja põletab ka rohkem kaloreid. seega, isegi kui tulemus veel kilodes ei väljendu, ei tähenda, et seda ei ole :-)
 
Lotta 12. november 2001, kl 20.15
Aitäh kõigile innustamise eest :o)))
Kati, mis need shapingu-toitumise põhimõtted on?
 
kata 13. november 2001, kl 11.28
Kahjuks on lood nii, et kahest korrast nädalas trennimisest ei piisa. Loomulikult on see kasulik tervisele, kuid kaalus alla ei võta (siis peaks põhjalikult söömisharjumusi muutma, sest alla võtad ikkagi kõige kiiremini just oma toitumist muutes; näljutada ei tohi kohe kindlasti, sest siis läheb keha säästureziimile ja kaloreid ei põleta). Selleks, et alla võtta ja vormi paremaks muuta peab trennis käima vähemalt kolm korda nädalas, tegelikult isegi neli. Sest kolm korda soovitatakse käia neil, kes soovivad lihtsalt vormi hoida, aga arengut väga ei toimu, sest keha harjub ära. Eriti kui oled juba kaks kuud täpselt sama skeemi järgi treeninud. Kasuks tuleks see, kui võtaksid oma treeningkavva ka paar jõusaalipäeva või kui see ei meeldi, siis mingi muu aeroobikatrenn juurde. Su keha saab kohe hoogu juurde. Ja muidugi on vaja puhtalt kaloripõletamise trenni, kas siis aeroobika, rattasõit või veel parem jooksmine (neid saab ju kõiki talvel ka see teha, jõusaalis on varustus olemas).
Igatahes hoogu juurde ja ära alla anna. Huvitav on ju vaadata, kuidas su keha areneb ja tunned kohe kuidas tahaks aina uusi ja huvitavaid alasid proovida.
 
kati 13. november 2001, kl 11.55
shaping toitumise üldised ideed - sööma peaks 4-5 korda päevas (väiksed portsionid), 2 tundi enne trenni ei söö midagi ja 3 tundi peale trenni ei söö midagi. 5 tundi enne trenni ei ole soovitav süüa valku sisaldavaid toite (piim, juust, jms.). Kui peale trenni kõht hirmsasti tühjaks läheb, siis 3 tunni möödudes võib süüa natuke värskeid puuvilju-juurvilju (100 kcal ulatuses umbes), 5 tunni möödudes juba rohkemaid asju. enne magamaminekut ei tohi ka süüa (3 tundi peaks vahet olema). ja loomulikult peaks jälgima, et toit oleks mitmekesine ja tervislik.

heh, natuke segane jutt tuli kuid vast sai tähtsam kirja pandud.

edu :))

ja eks anna teada, kuidas läheb! mina pole siiani suutnud veel nendest reeglitest kinni pidada.. kuid eks ma üritan.

:))
 
mariann 13. november 2001, kl 13.31
need shapingu toitumisnõuded on jah jubedad, mina ka ei suutnud nendest kinni pidada. kui ma söön hommikul kell 8 ja siis 11, pean ma 5 tundi vahet et kella 17 trenni minna ja siis ei tohi toitvat sööki süüa 3 tundi, seega kella 21, siis aga juba kipub uneaeg lähenema, niiet isegi kui ma söön, ei saaks enne 24 magama minna!!!!
niiet ma laksin aeroobikasse ja pean kinni paartundi enne ja pärast mitte valku süüa, et kulutada rasvu, mitte kasvatada lihaseid
 
marimutt 13. november 2001, kl 21.26
mina olin ka varem suur shapingu fänn, mingi pool aastat vist suutsin toitumist jälgida, aga minuarust naljaga pooleks on see asi mõeldud üksikutele naistele, kes teevad väga palju tööd, niiet söömiseks ei jää aega. shapingus on ju veel see, et ka praetud asju pole soovitav süüa, loomulikult magusat (trennipäeval mitte ühtegi banaani!!) peale pooleaastast pausi läksin uuesti trenni ja siis enam söömise pärast niiväga ei närvitsenud, selles mõttes et mina ei suuda end näljutada. õhtuti trennist tulles oli juba selline tunne, et pilt läheb kohe taskusse, kõht lihtsalt nii jube tühi. kui valku süüa ei tohi, ega siis ei ole küll see valik eiteamis suur.
võibolla oskate soovitada mõnda muud trenniliiki sellisele inimesele, kelle jaoks shaping on liiga uimane aga tavaline aeroobika liiga tantsuline (vähemalt selline on minu ettekujutus, ega eriti ei ole aeroobikaga tegelenud ka, aga mul on raskusi käte ja jalgade erinevatesse suundadesse viibutamisega, seetõttu olen arvanud, et aeroobika pole minu jaoks). aeroobikal on ju mitmeid erivorme, mis sobiks suht treenimata inimesele? tahaks just kehavorme siluda, mitte hirmsasti kilosid alla võtta. kas ujumine täidab seda funktsiooni ja mitu korda nädalas peaks sellega tegelema? jooksmist ärge soovitage, seda ma vihkan:)
 
kati 13. november 2001, kl 21.55
nende aeroobikastiilide kohta võid netist kirjeldusi otsida... kuid kahjuks pean tõdema, et mina isiklikult kyll pole erilist vahet märgand - combo, body, bodymix.... erinevused peaksid olema, kuid trennid on ikka sarnased. kõige parem oleks vast uurida trenniskäijate käest, missugust trenni teatud treener teeb.
soovitaks veel, et aeroobikat ei tasuks "karta". kui algul ei lähe ka kõik nii nagu tahaks, siis edaspidi tuleb ka kogemus. ning keegi ei vaata viltu, kui mõnda liigutust täpselt nii ei tee nagu ette näidatakse.
minu kogemus on, et aeroobikas käib igasuguseid inimesi - oskajamaid, algajaid, ülekaalulisi, alakaalulisi, noori, vanu... teed ju seda ikkagi enda, mitte teiste heaks.
mulle meeldib.

:))
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!