Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kõhukinnisus
 
mariann 12. november 2001, kl 16.00
mul on kõhukinnisusega pidevad probleemid. juba lapsest saati(mida rohkem kinni seda enam vältisin ja lükkasin edasi tualetis käimist) paar aastat tagasi oli tippaeg, minu jaoks oli normaalne 4 päevane paus, siis hakkasin aru saama et nii võib veremürgituse saada. Ka nüüd kui ma tedalikult söön juurikaid ja kuidaineid, on pidevalt probleeme(soolestik on ära veninud?? ja vajadust ei teki. olen kasutanud lahtisteid ja klistiiri, aga ma olen 22 aastane, ma ei saa ju 70 eluaastani klistiiri abli tualetis käia!!!!!
 
Miranda 12. november 2001, kl 18.41
Proovi linaseemneid ja söö hommikuti kaerahelbeputru nisukliidega. Mul oli pikkaaega sama probleem aga nüüd hakkan probleemist jagu saama. Oluline on vaadata mida suhu pistad ja tualetiskäimist mitte edasi lükata. Aitab ka liikumine.
 
Nazgul 13. november 2001, kl 01.36
Proovi Sunsweet kuivatatud ploome, mida igas suuremas toidupoes müüakse :-) Pakitäis korraga ja ka kõige kinnisem kõht ei jää
ükskõikseks. See, kas seedetrakti vabastiilis manöövrid
umbsusest etemad on, jääb juba sinu otsustada.
 
kristina 13. november 2001, kl 08.50
Kahjuks on nii, et kui sul on kõhukinnisuse probleem juba lapsest saati, siis selle vastu rohtu ei olegi. See võib olla ka pärilik, räägi oma emaga näiteks. Ka minul on selline probleem, kusjuures tualetis käin umbes nädalas korra (olen ka vaid 24 aastane). Olen proovinud absoluutselt kõike - nisukliid, linaseemned, täisteratooted, ploomid, peet, õli, õunaäädikas jne, jne. Samal ajal liigun päris palju ja toitun küllaltki tervislikult. Sel suvel käisin siis arsti juures ja haiglas uuringutel ja lõpptulemus ongi see, et midagi ei aita. Tervis on igatpidi korras ja tuleb lihtsalt leppida, et see on sinu omapära. Ilmselt võib olla nii, et su sooled teevad väga aktiivset tööd ja kõik, mis sööd seedib ära. Kuid klistiirist, lahtistitest jmt vahenditest soovitan sul küll loobuda, sest muidu muutuvad sooled veelgi laisemaks ja siis võib juba tulla tõsine probleem. Ühesõnaga püüa tervislikult toituda ja ära mõtle sellele tualetis käimisele nii palju. Sinul lihtsalt pole vaja rohkem väljas käia ja suhtu sellesse kui ühte oma keha ja seedesüsteemi omapärasse.
 
harjutuste pooldaja 13. november 2001, kl 12.09
Täiesti nõus Kristinaga - lahtistite, klistiiri jms teed endale ainult halba.

Mina leidsin suvel siitsamast Naistelehest abi. Allpoolt toodud aadressil on miskid joogastiilis harjutused. Olen neid nüüd vahelduva vist paar kuud hommikuti teinud ja reegelina hiljemalt tunni jooksul saan sooltestiku eelmise päeva menüüst puhtaks:)

http://woman.delfi.ee/tervis/ole_vormis/article.php?id=1816681
Väga hästi mõjus ka üks hingamiharjutus mida kunagi üks joogaharrastaja selle vaevuse vastu õpetas, aga seda peaks ette näitam, sest kirjeldamine on keeruline. Pealegi kui ülalmainitud aadressil veel pildidki olemas.

Muuseas kui algul kõik täpselt viimase peal välja ei tule - pole viga. Toimib ka väiksema painduvuse korral. Omal nahal tõestatud.

Jõudu.
 
mariann 13. november 2001, kl 13.23
aitähh nõuannete eest.olen samuti hommikul tatra ja kaerahelbe pudru sööja. ka õunaäädikat olne proovinud, aitas pisut, kuid ajas kõhu gaase täis(mis oli lausa väga ebameeldiva aroomiga)
ka ploomipakk on abiks reisidel ja külas olles(sest seal on kui nõiaväel välistatud muidu tualetis käimine.vahel on tõesti tunne et mida tervislikumalt ja pisut vähem(kui tuleb tuhin 5kg allavõtmiseks) sööd, pole lihtsalt sealt soolest välja tulemas.
ja need harjutused proovin kindlasti järele!!
 
Mann 13. november 2001, kl 14.54
Mure on tuttav, mina saan abi nii, et igal õhtul enne magamaminekut joon tassi FIGURA-1 teed. Ostan seda apteegist. Maitsel pole viga ja sooja annab ja loodusliku vahendina ei ole ta ka nii imelik kui klistiir või lausa lahtistid.
 
Deya 13. november 2001, kl 15.42
Kaua sa figurat joonud oled? ja iga õhtu ja ikka aitab? Minul oli figuraga nii, et alguses aitaski, aga mingi hetk tekkis immuunsus. Arst ütles, et selle teega ongi nii, et regulaarselt pole mõtet juua, organism harjub, võtab omaks ja arvab et nii peabki nüüd olema ja mingi aja pärast oled ka teed juues sama mure juures tagasi. Figurat on mõistlik juua tsüklina, et näit. nädal aega joon iga õhtu ja hommik tassi ja siis pean 2 nädalat vahet.
 
soovitaja 14. november 2001, kl 13.37
Äkki aitaks pärasoole vesipesu? Allpool siinsamas oli sellest juttu.
 
pisik 20. november 2001, kl 06.54
Minul sama mure. Siiski on klistiir loomulikum kui 5 päeva mürke koguda. Kaks korda nädalas võib ikka teha. Vähemalt pole neid mürke, mis lahtistite puhul organism taluma peab. Klistiir ei venita soolikaid ju rohkem kui kogunev materjal. Prantsuse "päikesekuningas" tegi mitu korda päevas elu lõpuni.
 
hüva nõu 20. november 2001, kl 12.48
Lisaks klistiirile on veel üks hea võimalus aidata kehal shlakkidest vabaneda - Magneesium kelasiin.
Magneesium on mineraal, mida keha niigi loomulikult vajab - lihas(pinge)te lõõgastamiseks ja tavalisest toidust me seda vajalikul hulgal kätte ie saa. Ülepatustamist pole tarvis karta, sest Mg on vesilahustuv ja kõik, mis liigne tuleb välja - koos kõhu lahti või vedelamakas tegemisega.

Võtta õhtul, umbes tund peale sööki rohke veega. Alustada võib ju vähemast näiteks 3-4st tabletist. Kui hommikuks midagi ei toimu, võtta järgmisel päeval tablett rohkem. Annust suurendada niikaua kuni kõht lahti läheb. Järgmisel päeval võtta siis üks tablett vähem ja teha sel moel üks kuur läbi.

Sinna juurde need ülal juba mainitud harjutused. Aitab ehk ka kroonilisi hädalisi.
 
Mann 20. november 2001, kl 14.43
Figurat joongi siis, kui selleks vajadus on (ca 1 nädala jooksul õhtuti). Vahepeal üritan näiteks piimasuppi süüa ja köögivilju, ja vältida võileibu ja teravamaitselisi sööke.
 
chameleon 20. november 2001, kl 16.28
Ühte minu tuttavat aitab sama probleemi puhul pähklite ja igasuguste muude seemnete krõbistamine.
Aga kui sul lapsest saadik selline probleem on... Nimelt minu lapsel oli kah imikust saadik kõht kinni ja arst kehitas viis aastat selle peale õlgu, kuni lõpuks siiski tuli välja, et tal oli kaasasündinult liiga pikk käärsool, mis selle viie aastaga veel ka liiga laiaks veninud nende pidevate kõhukinnisuste tõttu. Õnneks opist pääses, tehti niisama vist elektrimassaazi ja sai mingit tabletiravi (nimetus oli vist upretid) ja nüüd loodan, et kui korrapäraselt ja tervislikult toitub, kasvab lihtsalt sellele järgi. Probleeme muidugi vahel on.
Kuid kõik need Figura teed ja muud sellised head asjad peaksid sind ehk tõesti aitama.
 
marge 28. november 2001, kl 08.58
kuulsin, et neid inimesi on uskumatult palju, kellel sellised probleemid on ja igasugu klistiire jm kasutavad.
 
marge 28. november 2001, kl 09.01
Kas seebiveega võib klistiiri teha?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!