Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
unustatud beebipill
 
kiq 13. november 2001, kl 21.17
Tere!

Head naised andke nõu..kas keegi on unustanud võtta ühe pilli..ütleme hilinenud võtmisega rohkem kui 12h ja rasedaks jäänud? Või on alati aidanud lisakaitsevahendite kasutamine? Mul nüüd suurest lollusest ununes üks võtta..tabletilehe esimesel nädalal.. nüüd olen arust ära, sest rasedus ei tule tõesti kõne alla!! Palun jagage kogemusi!!

regards,
kiq
 
marimutt 13. november 2001, kl 22.34
mina olen peaaegu iga kuu unustanud ühe tableti võtta, mõnikord ka kaks. rasedaks pole jäänud. olen küll võhik, aga sõltub ehk ka sellest, kui kergesti keegi rasestub?mulon tunne, et mina kergesti küll ei rasestu. aga ma arvan, et ühe tableti pärast paanikasse sattuda pole küll mõtet. võid ju igaks juhuks kondoomi kasutada.
 
n25 14. november 2001, kl 08.55
Mina aga oskasin ühe kuu jooksul unustada pilli ja veel ka mingit imeasja süüa, et kõht ikka väga korrast ära oli (see ju ka nõrgendab pilli mõju). Lisaks kõigele toimus see keset tablettide lehte, mis omakorda seadis raseduse tekkimise suure võimaluse ette. Ja muidugi ei kasutanud ma ka mingeid abivahendeid. Aga ..................... rasedaks ei jäänud (kuigi minu puhul see ei olekski nii kole olnud).
 
kadri 14. november 2001, kl 09.30
arst kunagi ütles mulle, et kui kuu keskel mõni vahele jääb polegi oht nii suur Palju halvem pidi olema lehe alguses või lõpus ununenud pill
ise võtan juba 4 aastat pille Viimased kolm Harmonetti
olen paar korda unustanud õigel ajal võtta ja
juhtus ka nii et aastavahetuse-segaduses võtsin kogemata ühel päeval kaks tükki Pakist oli üx veel võtta jäänud kui avastasin et olin selle juba ära söönud Paanika oli megasuur aga nagu näha asjata
eriti ei soovita pillide võtmisel vahesid jätta sest kui üx kord ei juhtu siis järgmine kord võib teistmoodi minna
mitte et see olex nii hirmus laps saada!! tegelikult olex see päris lahe aga kui pole isegi veel päris täiskasvanuks saanud siis milleks veel laps?!
 
lily 14. november 2001, kl 10.23
Mina arvan, et kui Sul ununes võtta tablett lehe esimesel nädalal, ei ole lugu väga hull, sest nö "külalised" peaksid Sul nüüd juba läbi olema ja tavaliselt peetakse 4-5 järgnevat päeva ohututeks. Mina olen ka teinekord unustanud, kui päris aus olla siis ka pabistanud, sest unustasin ükskord noormehele seda mainida... aga siiani ei ole midagi veel juhtunud.
Arvan, et mida kauem oled neid pille võtnud, seda vähem on tõenäoline, et ühekordse unustamise järel võib rasedaks jääda.
Aga noh, nagu vanasõnagi ütleb - parem karta kui kahetseda.
 
naika 14. november 2001, kl 11.19
see on ju igal tabletisordil erinev, millal ununenud tabletti võiob veel võtta et rasedusvastane kaitse säiliks, loe infolehte. aga kui nii pabistad kasuta siis see kuu tõesti mingit lisakaitset.
 
külli 14. november 2001, kl 11.54
naise mu parim sõbranna jättis ÜHE tableti võtmata ning olles kahe päeva pärast vahekorras jäi rasedaks. Tegi aborti, kuna 3 laps ei tunud ka kõne alla, majanduslik olkukord jne.
Ärge mängige nii.
Ma võtasin(nüüd soovin rasestuda) pille hommikuti, panin tabletid kosmeetika kotti, sest meigita ju iga hommiku tööle ei lähe, nii ei unustanud neid ära ja reisidel ka alati kosmeetika kaasas.
 
mari 14. november 2001, kl 12.30
unustasin ka ükskord võtmata,midagi ei juhtunud aga 10 järgneva päeva jooksul soovitas perearst kondoomi kasutada
 
Kristin 19. detsember 2001, kl 18.49
Tegelikult on ka see, et seemnerakk säilib 5 päeva... Kui oled vahekorras ja paar päeva hiljem unustad ühe pilli, tekib munarakk, vijastub... Rase. Ja kui ta juba tekib ja ikka veel kehas on, siis peale seda ei tohi ka riskida... Tegelikult tuleb väga pingsalt üritada mitte unustada.

Ise võtan iga õhtu kl 22.00. Väga hea aeg. Siis hakkan alati mõtlema, et kunagi oli sel ajal magamamineku aeg... Ja siis tuleb meelde, et tuleb pill võtta. Tegelikult VEEL pole kogemusi unustamisest, sest alles alustasin.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!