Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Stress
 
Lotta 15. november 2001, kl 16.10
Kuidas saaks stressist lahti? Lained löövad üle pea kokku, tuju paha, ainult magaks. Töölt ära tulla pole võimalik, puhkust saan alles jõulude ajal :o(
 
yx_naine 15. november 2001, kl 16.11
miss su stressi allikaks - seda oskad määratleda - siis saaks juba edasi...
 
n25 15. november 2001, kl 16.15
Minul on ka iga paari kuu tagant see paha stress ja siis on ikka tõesti kõik paha: nagu vanas vene multikas oli, et tekk paha ja padi paha jne. Ja ei oskagi aru saada, et milles on tegelik põhjus. Ja nii nagu tuleb, nii ta ka läheb.
Kõige lihtsam (ja kindlasti ka õigem) oleks sul siiski mõista, et mis on selle tekitanud ja siis ........... teadagi mis. Kuid kui sedasi ei õnnestu, siis ......... püüa olla palju väljas koos TOREDATE inimestega ning olla võimalikult vähe aega üksi. Sest igasugu pahad mõtted ronivad meisse enamjaolt ikka üksi olles. Ja stressi ajal on nad varmad tulema.
 
miisik 15. november 2001, kl 16.33
Nii tuttav mure, tunnen kaasa.Mulle kirjutati arsti juures mingeid aju tööd kiirendavaid/soodustavaid tablette - eksamite ajaks aitas küll üle saada, tuju ka paranes.Aga muidu soovitan korra ikka psühholoogi juures ära käia- aitab sul stressi põhjused määratleda ja õpetab vastavaid harjutusi ning kasvõi rohtu kui vaja.Usu mind, aitab ka ühest korrast.Jüri Ennet näiteks on hästi tore.
 
Lotta 15. november 2001, kl 18.54
Stressi põhjuseid päris palju: olen tudeng, seega kool 10-18, peale seda 5 tundi ajutööd kodus, kalli kaugel, uneaega ei jagu niipalju kui tahaks, ühikaelus puudub privaatsus, väga vähe on aega enda jaoks või et üldse välja minna.
Kui kallis psühholoogi tund on?
 
Luuna 15. november 2001, kl 22.41
Soovitan sul Lotta natuke aega napsata ajut66 k6rvalt ja mine solaariumisse.Ka ujumine ja yldse veeprotseduurid maandavad stressi.Just november ja detsember on stressirikkad kuud oma paikesevaeguselt.Solaarium annab igati hea enesetunde ja kui saad peale seda ka sauna kasutada,siis tunned ka ise kuidas jaksad rohkem!Ja ara unusta vitamiine.
 
pisi 16. november 2001, kl 09.44
Parim ravim stressi vastu on armumine... Armuda võib aga kõigesse, uude või olemasolevasse kallimasse, raamatusse, loodusesse, muusikasse. Ka iseendasse. Hellita ennast, osta midagi uut ja ilusat, tee uus soeng, muuda meigistiili. Tegele iseendaga, tee sporti, kuula ilusat muusikat ja loe huvitavaid raamatuid, mitte põnevikke. Käi tantsimas. Otsi üles vanad sõbrad, kellega sul on koos hea olla. Ühesõnaga võta ennast kätte ja hakka positiivselt tegutsema. Peale hakkamine on pool võitu...
Ilusat kõike sulle tormituultest olenemata. Naudi seda, mis ilus su ümber ja ole musi.
pisi:)
 
crissu 16. november 2001, kl 10.31
pai pisi

igaüks ei saa ju oma stressi ravimiks armumist kasutada
ega see tule ju tellimise peale - et näe ma nüüd stressis - lähen õige ja armun kellesegi, millessegi

muidugi see mis sa kirjutasid väljaskäimise ja enese hellitamise kohta on kõik õige, kuid tihtipeale ongi häda selles et ei jää aega eha ka võimalust enda peale aja ega raha kulutamiseks

siis tekibki surnud ring - ei saa käia kontserditel,juuksuris, sportimas, tantsimas jne pidevalt
kuna aeg ega rahakott võimalda - seega jälle uus stress kukil
ja ega siis polegi tuju minna korraks tantsu keerutama või soengut sättima kui järgmine päev/nädal samas rütmis kulgeb edasi nagu ennegi

muidugi peab leidma vaheldust ja oskama aega maha võtta ning puhata

puhh ... olen vist ikka pessimist küll...
 
Melissa 16. november 2001, kl 10.58
Tere Lotta.
Olen ka tudeng (kaugõppes). 8 tundi päevas olen tööl. Õhtuse vaba aja jooksul pean tegema ära selle töö, mida päevases õppevormis õppivatele üliõpilastele koolis ette loetakse + tuleb mul samamoodi eksamiteks ette valmistuda (igas kuus on 2-3 eksamit). Ja näe, ikka jõuan!!!(keskmine hinne on kusjuures 4,5, st "väga hea" ja "suurepärase" vahepeal). Jõuan ka väljas käia ja kodused toimetused ära teha jne. Uneaega jagub ka. Mida sina peale 8-tunnist koolipäeva veel 5 tundi õpid? Kust sa üldse niipalju püsivust võtad? Äkki oled juba üle õppinud? Õppimine iseenesest on muidugi väga hea, aga liiga palju head ei ole kunagi hea. Ka mina arvan, et võiksid vahepeal natuke "puhata ja mängida". Memento vivere!!!!
 
Lotta 16. november 2001, kl 11.22
Icic, püsivust ei olegi, aga ytleme nii, et olen kõige pikema õppeajaga ja kõige suurema õpimahuga teaduskonnas... Piisavalt vihjeid? :o)
Rutiin: hommikul üles, kooli, koju, trenni, õppima, magama jne. päevast päeva.
Kusjuures käisin ühe päeva väljas, sunniviisiliselt, sest tuju puudus täielikult, ja see mõjus nagu energiapomm :o) Kohtusin uute inimestega, flirtisin ja tundsin end fantastiliselt. Lisan veel vitamiinid, küünlad, lemmik CDd ja stress, lase jalga!!! :)
 
n25 16. november 2001, kl 14.19
Tudengite arvamuse täiendus:
olen ülikoolis olnud juba 8 aastat. Nendest 2 aastat töö kõrvalt ja seda kõike ikka päevases. Hetkel minu päevakava vaadates võib mõnigi ehmuda: kuna oled doktorant ja ka tööl sain ametikõrgendust (st olen juhtival kohal), siis olen peaaegu üheaegselt nii tööl kui loengus kui ka noortele tudengitele tarkust jagamas. Selle kõige kõrvalt plaanime 1 kena noormehega peagi abielluda ja pisikesi põnne oma perre.

Minu jutt pole moraalina mõeldud, vaid lihtsalt meeldetuletus, et kui omale ikka väga palju kaela korjata (nagu mina), siis tahestahtmata tekib vahel lootusetu tunne (nagu mul) ja siis tuleb tõesti kõik ebaoluline ja väheke edasilükkamist võimaldav nurka visata ning olla vaba. Kasvõi 1 päev lihtsalt looderdada. Ja uskuge ............. hiljem on rohkem jõudu edasi rabeleda.
 
crissu 16. november 2001, kl 14.24
tegelikult ütleb ju vanasõna nii:
kes teeb see jõuab - positiivne vaade
kes teeb sel juhtub - negatiivne vaade
 
irene 18. november 2001, kl 14.17
Kallis Lotta!

Selleks, et stressist lahti saada ja end suurepäraselt tunda, tuleb anda oma kehale seda, mida ta vajab - õiget toitu, ja kehast välja viia kõik mittevajalik, mis sinu organismi risustab.
Kui oled asjast tõsiselt huvitatud, anna märku.
 
. 18. november 2001, kl 16.21
 
kr66p 18. november 2001, kl 22.31
tallinnas saab kriisiabi psühholoogilist nõustamist tasuta.
tuleb helistada ette 6314300 ja vastuvõtuaeg kokku leppida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!