Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
pekk muskliks
 
blumps 26. november 2001, kl 14.20
Tere teadjad!

Nimelt:
kogu aeg on juttu sellest, et trenni tehes läheb pekk muskliks ja võib kaalu juurde tulla isegi. Kas kellelgi on kogemusi, palju siis võib niimoodi juurde võtta? Nimelt olen poole aasta jooksul u. 2-3 kilo juurde saanud, aga riietest midagi aru ei saa. Trenn on selline, et paar korda ndls aeroobika, aga ikka selline body ja lihaste värk ja vahel jõusaal ka. Käelihased oleks justkui suuremaks läinud küll, aga kas tõesti siis võivad lihased naistel ka nii palju kasvada?
 
Sten 26. november 2001, kl 15.39
Peaksid arvatavasti oma treeningkava muutma. Harjutused peaksid sisaldama rohkem aeroobseid koormusi, siis lihas niiväga ei kasva. Täpsemalt saad lugeda eriala spetside artikklitest, ntx otsing: aeroobne treening vms.
 
Sten 26. november 2001, kl 15.40
ja http://fitness.inimene.ee/
 
Tree 26. november 2001, kl 16.01

Mulle tundub, et trenni tehes ei kao pekk kuhugi, aga lihas seal all kasvab ja kokkuvõttes on tunne nagu läheksid mu reied ja istmik aina jämedamaks. On selline asi võimalik või see lihtsalt tundub mulle?
 
Katja 26. november 2001, kl 16.07
Pekk muskliks ei muutu. Pekk on pekk ja muskel muskel. Muskel ajab end trenni tehes peki all vormi ja sellest siis ka kaalu tõus ja ümbermõõdu lisandumine mõnes kohas kui pekk muskli kasvamisega üheaegselt ei kahane. Pekki saab kahanda väikese koormusega ja pika kestvusega aeroobset tehes, treeningualasid sagedasti vahetades ja söögiga piiri pidades. Umbes kord-paar nädalas tuleb aeroobsele treeningule jõudu vahele teha ja iga trenni järel lihaseid pikalt ja põhjalikult venitada.

Naised, kes lihast ei taha kasvatada, peaksid peale trenni vähemalt kolmeks tunniks igasugusest valgurikkast toidust loobuma, eriti tsükli teisel poolel, kui naise keha on aldis igal moel juurde võtma. Valgurikkast tidust peaks siis hoiduma ka paar tundi enne trenni.

Treeninguid alustades võib kaal ka peki arvelt kasvada, sest koormusega harjumatu keha hakkab rohkem süüa nõudma ja nii võivad mõlemad kasvama hakata--nii pekk kui ka lihas.

Pöördu oma küsimusega jõusaali või aeroobika treeneri poole ja saad ilmselt ammendava vastuse.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!