Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
PCOS
 
naine 27. november 2001, kl 16.14
Probleem on selles, et mul on PCOS (polütsüstiline munasarjade sündroom). Kas selle haigusega pole tõesti üldse võimalik lapsi saada? Või kuidas seda efektiivselt ravida? Kui kellegil on veel selline probleem või teavad sellest haigusest rohkem, siis antke teada( väga suurel protsendil naistest pidi see haigus olema)!!!

Murelik naine
 
Karia 27. november 2001, kl 16.23
Kahjuks ei oska haiguse kohta midagi öelda, aga virtuaalsel teel saad kompetentse vastuse aadressil www.kliinik.ee vali sealt arstid, sealt (vasakult tulbast) naistehaigused ja kenale doktorile saad küsimuse esitada. minu küsimus koos vastusega riputati paari päeva jooksul üles ning oli igati asjalik.
 
Optimistlik 28. november 2001, kl 00.54
Nii peene nimega haigust ma otseselt ei tunne, aga minul opereeriti munasari koos hiidtsüstiga välja. Arstid hoiatasid, et lapsesaamise võimalus võib pärast sellist operatsiooni paari aasta jooksul väheneda kuni 5 %-ni (või peaaegu olematuks) ja soovitasid selle paari aasta jooksul kindlasti sünnitada. Mida ma ka tegin. Sünnitus oli tipp-topp, laps samuti. Aga pärast seda on olnud tõesti "muretu elu", kuna rasestuda pole enam õnnestunud ei plaanitult ega planeerimatult.
Loodan, et kui Sulle pandud diagnoos nii levinud on, siis pole see vast midagi pöördumatult hullu. Muidu oleks selle kohta kindlasti laiemat teavitustööd tehtud.
Ära heida meelt ja usalda oma arsti!
 
toimetaja 28. november 2001, kl 10.40
PCOS`i kohta on infot ka alljärgnevatel aadressidel:

Dr. Ivo Saarma: http://woman.delfi.ee/tervis/arst_annab_abi/article.php?id=856232

Mida tsüklihäired öelda võivad - koostöös naistearst dr. Kindlam`ga aadressil:
http://woman.delfi.ee/archive/article.php?id=710233&categoryID=150058&ndate=968018400
 
Lynn 28. november 2001, kl 13.26
ise sama diagnoosiga. lapsi võimalik saada küll, aga kõik sõltub konkreetsest juhtumist. vaja natuke palju tablette süüa ja palju vaeva näha jälgimiste/mõõtmistega. ja kui ka see ei aita, jääb ka veel katseklaas... noh, aga kui Sa oled isegi diagnoosi juba teada saanud - kas arst pole midagi konkreetset soovitanud? või ei taha Sa kohe veel sellega tegeleda? variandiga, kus päevad lihtsalt ei käi korrapäraselt annab kraadimistega natuke täpsemalt o-päeva määratleda, aga kui ka munaraku küpsemine lõpustaadiumis ravumite toetust vajab, saad abi ikkagi ainult arstilt... Igatahes jõudu Sulle. Ka see on oluline, et kogu selle jampsi juures tekib päris korralik stress (kui muudkui proovid ja proovid ja midagi välja ei tule), mis omakorda takistab rasestumist. nii et teinekord aitab ka stressi vähendamine juba iseenesest (miskite stressi_hormoonidega jälle tegemist, mida ka pidavat saama kontrollida). ise pean praegu juba aasta jagu pausi igasugu ravumite ja muuga, sest stress ikka nii piinama hakkas, et juuksed tahtsid peast ära kukkuda :)
pakkuda välja ka ingl. keelne http://fertilitext.org (seal on ka ovulatsioonikalkulaator olemas - päris huvitav) ja http://ivf.com/stress.html
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!