Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kas miski on püha?
 
Hilje 30. november 2001, kl 12.47
Mu vanem õde (11 aaastat vanem) lahutas oma mehest (mees on temast 5 aastat noorem) 9 aastat tagasi. Laps on, kuid õde kirjutas lapse uue mehe nimele ja pole lapse isaga vähemat kontakti omanud. Lapse isa põeb seda siiani aga saab aru, et ta ise ju andis lahutusel loa, et laps teise mehe omaks tunnistada. Miks, see on omaette teema ja ma ei taha olla kohtunik. Põhjus lahutuseks oli, et õde leidis uue. Kui nad abielus olid, olin mina veel õige noor, teismeline. Nüüd aasta tagasi tutvusin ühe mehega - kaks nädalat hiljem saime alles aru, et tema oli mu õe mees ja mina tema endise naise õde. Me polnud ju üle 8 aasta kohtunud. Aga armastus oli juba tekkinud, kui me aru saime et kes on kes. Füüsiliseks pole asi läinud, sest tõrge on mõlemal poolel. Nagu verepilastus või nii. Tema küll räägib, et me ei saa seda nii võtta, kuid on ka ise ennast tagasi hoidnud. Istume siis koos iga päev, hoiame kätt ja ongi kõik. Juba pea aasta. Tervisele hakkab.
Mõned kuud tagasi ei suutnud ma enam vastu panna ja küsisin õe käest, kuidas ta suhtuks, kui ma näiteks tema eksmehega koju tuleksin. Õde ütles, et "jumala kama". Aga ma ei usu. Ja ma ise tunnen samuti mingit süüd. Ja ema!!
nõuandeid? joosta???
 
mees2 30. november 2001, kl 12.53
Teiste tundeid pole mõtet tunda ja süüd ei ole sul mingitki, samuti sugulust selle mehega. Ema võiks võtta sind kui täiskasvanud inimest ja kui ta seda ei suuda siis aita teda
 
Leelo 30. november 2001, kl 12.57
Kulla Hilje! Minevik on minevik ja me kõik muutume ajaga. Sinu õde pole enam see, kes kunagi oli, Sina oled suureks kasvanud ja ka Su endine õemees pole enam see mees, kes ta kunagi oli. Tema on Sinu jaoks nagu iga teine meeski. Ei ole midagi hullu minu meelest, et nüüd armastate teineteist. Ei ole see verepilastus küll mitte kuidagi. Ja kui Su õel ka sellest teie suhtest ükskõik on (aga miks tal ei peaks olema?!), siis pole nagu muretsemiseks põhjust. Tee nii, nagu tunneb süda ja ära piina ennast ning oma armsamat. Olge õnnelikud! Ei ole olemas süüd, on vaid vead, mida me elus kõik teeme ja millest õpime.
 
mees2 30. november 2001, kl 12.58
Veel, sinu partnerit võib ajendada alateadlik soov sinu kaudu pääseda ligemale oma lapsele
 
yx_crissu:) 30. november 2001, kl 14.02
kummaline lugu
hakkasin mõtlema ja ainus mis pähe tuli: kui vana see lapsuke on
kas ta oma päriisa mäletab?
pildid ju ka olemas?

paras segasummasuvila, kui laps ükskor avastab et tema isa elab tädiga

kuigi nagu laulusalm ütleb
ei takista vallid ei takista kraav kui kokku tahab saada üks õnnelik paar
 
yx_crissu:) 30. november 2001, kl 14.05
pärisisa oli see sõna seal kolmandas reas
sry
 
Hilje 30. november 2001, kl 14.31
Laps on sündinud pärast lahutust. Suur plikatirts juba. 8 aastane. Ta teab, et kuskil on tema pärisisa aga huvi veel ei tunne. Ta praegune "isa" on väga hea isa talle. Ja armastab plikat kogu hingest. Väga tore mees üldse.
Aga kas mu armastatu tahab lapsele lähemale pääseda, on vaimses mõttes võimalik. Füüsiliselt elan mina oma emaga Tallinnas ja õde perega välismaal. Üsna kaugel ja kuna mees on sama riigi kodanik ja seal elatud lapse sünnist alates siis laps ei räägi kahjuks sõnagi eesti keelt. Aga see on hoopis muu teema.
 
... 30. november 2001, kl 15.10
Jumalukene. Milles siis üldse küsimus on?
Lapsed muidugi võiksid edaspidi teada, et nad õed (vennad) on. Aga kui nad elavad välismaal, siis ei tohiks see elu häirima hakata.
 
emily 30. november 2001, kl 15.13
Nagu ma aru saan, on teil selle mehega väga värske kõik alles. Võibolla te ei sobigi ja see suhe jääb niisama käimiseks ja piinad end asjatult. Mingi verepilastus see küll pole ja oma kümne aasta tagustele suhetele mõeldes, usun, et su õde see tõesti ei häiriks. Pisut uudishimulikuks ehk teeks kõige enam.
Kui aga jääte kokku, siis peate õega läbi rääkima, kas öeklda ja millal öelda lapsele, et tädimees ongi issi.
See lugu näitab ilmekalt, kui väike on Eestimaa.
 
Miriam 30. november 2001, kl 15.30
Mis pagana verepilastusest te siin sojute - mina olen oma vennaga 2 aastat väga lähedalt suhelnud - supersuhe oli, parimat seksi pole kuskilt saand! Ja ei arva, et midagi oleks halvasti teinud - tänapäeva rasestumisvastaste vahendite juures otsustab naine ise ja valib ise - ja kui vend (onupoeg, või muu sugulane)on super, siis miks mitte!
 
Hilje 30. november 2001, kl 15.35
Jah, alates Miriami kommentaarist hakkas see teema sobima rubriiki "Tervisemure", kuhu ma ta alguses ekslikult panin.
 
Pipa 30. november 2001, kl 15.38
Miriam! Ära raiska seda stoorit siin rubriigis, saada see Maajale ja saad nutsu raha kah veel...
 
:( 30. november 2001, kl 15.39
Miriam - Sa oled haige! Kogu oma tolerantsi juures inimestesse, tundub see ikka väga haige, et oma vennaga !?! (mul on kah vend olemas, aga midagi taolist küll ette ei kujutaks)
 
Tova 30. november 2001, kl 15.44
Mirjamil on minu arvates küll "tervisemure" vaimse tervisega. Nagu Hilje juba märkis, sobib see teema nüüd siia rubriiki :-)))
 
mees 2 30. november 2001, kl 15.51
Hilje, ütlesid et mees põeb lapse pärast. Ta võib kahetseda ka lahkuminekut kuigi ei pruugi seda väljendada. Sinuga suhtes olles on ta ju ikkagi veidi oma endistele lähedastele ligemal. Pealegi käid sina ju oma õega endiselt läbi, võimalikud on ju ka vastastikused külaskäigud. Kui tal on sinuga suhe on ju võimalik et ta on neil käikudel su kaaslane. Kui ei midagi muud siis mingit informatsiooni sinu kaudu ikka saab.
 
Marii 30. november 2001, kl 18.17
no ega mees ei hakanud ju suhtlema sellepärast, et teadis, kellega tegemist on. Hilje ytleb, et asi tuli hiljem välja ja ju siis ikka tunded tôelised on. seda enam, kui mehel oli tema ôega suhe 8 aastat tagasi, siis ei ole sul Hilje mitte midagi pôdeda, oleks, et su ôe ja tolle mehe suhe oleks just alles lôppenud.
jôudu sulle:)
 
nyym 01. detsember 2001, kl 00.02
ärge nüüd seda Miriami juttu väga üheselt ka võtke, suhe oma poolvennaga (-õega) pole üldse mõeldamatu. kas te kõik olete 100% teadlikud oma isa abielueelsetest suhetest? mitte iga naine ei teata oma juhupartnerile, et too äkitselt isaks on saanud... arvestades meie väikest rahvaarvu on nii mõndagi võimalik.
ja Hiljele- Sul on ainult üks elu.
 
ellu 01. detsember 2001, kl 10.01
Mis verepilastust siin saab olla, õe exmees? Seda juhtub ikka, et õded ja vennad mõlemad meedivad, Sõnajalad tulid esimesena meelde. Isegi olen mehe vennaga patustanud. Aarvatavasti on kusagil geenides see kood, mis keemiat tekitab, mis ime siis, et õed-vennad meeldivad? Ja selleski pole midagi paha, kui ta pääseb teie suhte tõttu oma lapsele lähemale.
 
Mici 01. detsember 2001, kl 19.23
Mul emane kass, too ka ei taha oma venda, ei vota jutule. Isane ei saa midagi aru, ajab taga ja seisab ette ja demostreerib, kui ilus ta on, aga emane on tark, teisi laseb ligi, aga venda ei lase, arvake ise, miks.
 
Kahtleja 02. detsember 2001, kl 19.09
Kui Su õe suhe temaga ei klappinud, siis võiksid ikka kahelda. Olgu õed väliselt kuitahes erinevad, kasvanud on nad ikka ühesuguste väärtushinnangute keskkonnas. Ja mis põhiline: mina küll ei usu, et õele see "kama" oleks, kui endise mehega tihemini suhtlema peab hakkama. Aga siiski: igaüks meist on eriline ja omamoodi, kes teab...
 
kersti 02. detsember 2001, kl 21.53
Püha või mitte püha - see pole siin üldse küsimus. Sa parem katsu õe käest järgi uurida miks nad lahku läksid ja mis selle mehe negatiivsed küljed on. Sellist info võimalust ei ole paljudele antud ;))
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!