Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kõrvetamine
 
Ingrid 30. november 2001, kl 14.09

Kas kellegil on kogemusi günekoloogilisest kõrvetamisest?
Kuidas peaks selleks valmistuma?


Ingrid
 
kahju.. 30. november 2001, kl 14.11
endal pole, aga sõbrannal küll. vähemalt tema jutu järgi ei saa selleks kuidagi valmistuda, sest see on lihtsalt nii jube.
 
Kai 30. november 2001, kl 14.14
to kahju.. ära hirmuta inimest! Ka minu sõbrannal tehti seda ja tuimestusega ning ta küll mingist jubedusest ei rääkinud. Tänapäeva tehnika juures ei ole enam nii, nagu ennevanasti võibolla oli.
 
katrin 30. november 2001, kl 14.15
Minule kirjutas arst eelnevalt tabletikuuri, et põletik oleks minimaalne. Muud eraldi ettevalmistust ei olnud. Protseduur tehti üldnarkoosis, ei mingit valu ärgatse ega ka hiljem. Küll peab olema hoolas peale protseduuri: külmetamine, vann, seks peaks olema välistatud ja piinlik puhtus. Nelja nädala pärast oli tunne normaalne.
 
n25 30. november 2001, kl 14.46
Ehk olen rumal, aga ............ mis põhjusel selline protseduur ette võetakse?
 
katrin 30. november 2001, kl 14.54
Minul oli emakakaelal tekkinud haavand pidevate põletike tagajärjel. Seda põletikulist kohta siis töödeldakse vastavalt ning viimasel ajal praktiseeritakse ka põletikukolde väljalõikamist.
 
Pipa 30. november 2001, kl 14.57
Nutikamad ja viximad arstid kes viitsivad patsiendiga tegeleda soovitavad peitsimist - ei tea küll kas see on med. termin...
See on aega nõudev ravikuur aga mingit valu ega ebamugavust ei põhjusta, lihtsalt tuleb üle paari päeva end kohale vedada ja "peitsida" lasta...
Ahjaa ja mittesünnitanule minu arst kõrvetamist küll ei julenud soovitada.
 
tolerant 30. november 2001, kl 15.19
minul pipaga sarnane kogemus. sellest on nüüdseks küll 5 aastat möödas.
arst ütles, et kuna ma pole veel sünnitanud, siis peitsime, et võtab küll kauem aega, aga on minule valutum ja ei sega sünnituse juures. käisin vist 5 hommikul tema juures peitsimas, ja saigi korda. hiljem pole enam mingeid probleeme olnud. kõrvetamise jutud on alati judinaid tekitanud.
ah jaa, peitsimisee päeval ei tohtinud vahekorras olla, eks me siis pidasime vastu, peamine, et korda saab.
 
Minake 30. november 2001, kl 15.30
Üle 10 aasta tagasi kõrvetati. Mäletan kärsahaisu, narkoosis küll polnud, aga midagi valusat küll polnud. Lihtsalt ebameeldiv.
 
Ingrid 30. november 2001, kl 15.37
Tänan teid!


Arstitädi ütles küll, et paneb valuvaigistit ja protsess on sekundeid pikk. Ta ise mind ei hirmutanud. Sünnitanud olen, muud variandi kui kõrvetus mul ei ole, vajadusel hiljem lõikus.
Puhas omaarust olen küll. Egas kõik haigused mustusest ei ole ja korralik olen ka. Korraga ikka 1 mees ja juba pikemat aega. Enne last ja peale last nagu oleks kõik OK olnud. Jama hakkas sel suvel. Nüüd vahetasin arsti. Ahjaa, muide ei soovita tasulisse kliinikusse minna. Samad arstid võtavad vastu ka tavalistes pollides. Mulle tundub Pelgulinna SM ja nõuandla olema tip-top.
Jutt venib pikaks .Peamine et kõik korda saan.


Olge terved!!!
 
ragne 30. november 2001, kl 17.00
Mina ka ei saa aru, mis valust siin räägitakse. Mina mäletan ka ainult kärsahaisu ja väikest ebamugavust (10 aastat tagasi). Ei mingit valu.
 
yks naine 01. detsember 2001, kl 18.20
Mina läbisin selle protsetuuri 1,5 kuud tagasi,mingit peitsimise varjanti arst minule kyll välja ei pakkunud ,pigem oleksin valinud selle.Omadest kogemustest võin öelda,et 3nädalat ebameeldiva lõhnaga tugevat voolust(mis arsti sõnul olevat normaalne) ja 2 kuud sexi keeldu!Tee siis ise omad järeldused ,kumb mugavam või kasulikum on!Protsetuur iseenesest midagi jubetat polnud ,toimus narkoosiga.
 
liina 03. detsember 2001, kl 16.18
Täitsa valutu, vajadusel täiesti vajalik protseduur. Vähemalt vähki ei teki. Ehk.
 
... 04. detsember 2001, kl 14.18
Olen ka selle protseduuri läbi elanud. Mingisugune narkoos vist ka tehti, täpselt enam ei mäleta - oli see umbes 4 aastat tagasi. Peitsimisest ei olnud ka mingisugust juttu, kuigi sünnitanud ei ole. Enne toimingut tegin läbi pika ravikuuri, üldjoontes kõrvetati, kuna olid emakakaela haavandid.
Aga minu jaoks oli see kõik väga ebameeldiv - kärsahais, tugev tuim valu - pilt tahtis eest kaduda.
Kedagi ma küll hirmutada ei taha, kuid ise enam ei tahaks seda kogeda.
Mind huvitab, et kas kõrvetamine võib kuidagi mõjutada ka edaspidi kuidagi organismi (sünnitamist, vastuvõtlikus külmetushaigustele jne). Tookord lihtsalt ei märganud arsti käest küsida, kui keegi on selliste asjadega kursis, loeksin huviga arvamusi.
 
Ingrid 07. detsember 2001, kl 13.21
to ...

Mind ootab ees see ebameeldiv protseduur. Üldiselt see peaks olema üks paremaid vahendeid just haavandite parandamiseks kui ei ole vajadust lõigata. Peitsimise kohta ei oska ma midagi öelda. Rasedudele ja sünnitusele eelnev mõjuda ei tohiks,kuna emakaela suue on sellisest kiust mis taastub. Loomulikult soovitan enne rasedaks jäämist ( kui planeerid) arsti juures käia, minu arust seda raseduse ajal ei tehta. "Parem karta kui kahetseda" , arst oskab ikka kõige paremini infot anda ja vajadusel nõustada.
 
Inks 07. detsember 2001, kl 15.44
Valu ma küll ei mäleta, sünnitusvalu on küll valuna meeles, aga see on teise maiguga, sellest on ka aastaid möödas. Tuimestust ka ei mäleta, kui oli, siis oli mingi kohalik vist. Ebamugavustunne on küll meeles ja minu enda krampis olek, nii et arst soovitas kogu aeg end lõdvaks lasta.
Mingit ebameeldivat emotsiooni aga meeles küll ei ole. Nii et ära parem karda!!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!