Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Probleem kaaluga
 
K 12. detsember 2001, kl 22.25
Nii...olen 15,kaalun 55kg ja olen 157 cm pikk.Probleem selles et tahan kaalust alla võtta kuid yxkõik mida ma ka ei proovi see ei aita.Toitun tõesti tervislikult(söön paar korda päevas puuvilju täisteraleiba ja muud tervislikku,rasvased toidud ei lähe kohe yldse alla)siis käin veel 2 korda nädalas trennis ning iga päev jooxen umbes 4 km ja teen igasuguste lihaste harjutusi(kõhu-,selja-,kylje jne,jne).Kuid kaal ei lange mitte grammigi...olen täiesti ahastuses juba...äkki on mul mõni haigus(kilpnäärme haigus või midagi)??Palun vastake...
P.S. Joon ka kohvi ning hommikuti ei söö, ehk on ka see osa probleemist?
 
he-he 13. detsember 2001, kl 00.17
kui sa nii palju sporti teed ja tervislikult toitud, siis tundub mulle, et sul ilmselt rasva polegi mida põletada, on ainult lihased, seega lihased ongi raskemad kui rasv.
Aga kui liiga suured? lihased, siis sportides aitab korralik venitus (aga seda sa tead ilmselt isegi)
Milles tegelik probleem?? liiga suur tagumik, jalad, tselluliit??
Ausalt öeldes naistel ju kamakaks palju seda kaalu on, oluline on olla piitspeenike:)))
Ja kuskil saab keha rasvaprotsenti kah mõõta (et kas siis on veel midagi maha võtta või ei):)) Aga kus, ei tea hetkel
 
pelikan 13. detsember 2001, kl 01.49
Vaata oma treeningprogramm uuesti yle. Pane rohk lyhikesele aga vaga intensiivsele trennile -- naiteks 25 minutit intervalltreeningut kolm korda nadalas(jooks, rattasoit vms aeroobne), tee naiteks neljaminutised intervallid (intervalli viimane minut = MAKSIMUMpingutus). parast sellist trenni ara tund aega soo. Lisaks soovitan jousaali -- kasvata lihast, lihas tarbib ka joudeolekus rohkem kaloreid. Aga on sul yldse rasva, mida nii kangesti vaja poletada? 55 kilo pole ju sugugi palju.
 
kadri_ 13. detsember 2001, kl 09.23
seda saab mõõta apteekides
kindlalt tean et 10.- eeku maksab see apteegis, mis on kaubamaja (tallinnas) kõrval Erki pool Rosalindi poe vastas
apteeker oskab ka öelda kas % on normaalne või mitte
 
Külliki 13. detsember 2001, kl 09.52
ter.
kuidas seda rasvaprotsenti mõõdetakse.miski aparaat??
 
näiteks 13. detsember 2001, kl 11.55
tead sa võid isegi tervislikult süüa aga järsku sööd liiga palju ikka(energiat jääb üle)..suurenda jooksu maad..ma võtsin alles kaalust alla kui 10km jooksin iga päev...ning õhtuti enam ei söönud..jõutrenni ei teinud..kaal alanes.
 
K 13. detsember 2001, kl 13.01
Kusjuures ma ei söö yldse palju.Hommikuti joon vaid kohvi,lõunax näitex paar õuna ning 2 viilu täisteraleiba,õhtux vahest soe söök(paar kartulit või midagi jne)vahest ainult leib ja jogurt ning ongi kõik.Ema juba vahest vieiseb et ma liiga vähe söön...
 
ka K 13. detsember 2001, kl 13.23
Mulle tundub, et sa sööd lihtsalt liiga vähe. Seda oleks vähe isegi juhul, kui sa trenni ei teeks. Hommikul peab ju kindlasti sööma ja soovitavalt ikka päeva jooksul vähemat korra sooja sööki. Ja kas sa juurikaid ka ikka sööd? Su keha on lihtsalt harjunud, et sa sööd sisse nii vähe energiat, hoiab seda hirmsasti ja ei raatsi kulutada. Ja proovi üks päev nädalas ikka trennivabaks jätta, no puhkuseks kehale.
Ma enda juures olen küll tähele pannud, et kui ma söön lihtsalt korralikult, siis ma võtan paremini alla, kui siis, kui ma söön väga vähe. Ja sama trenni kohta, kui trenni teha ülearu, siis see muutub kehale nii koormavaks, et enam ei taha mõjuda.
 
Liss 13. detsember 2001, kl 13.31
a võiblat sa söödki liig vähe? olen kuuld, et kui organism saab liiga vähe toitu normaalseks funktsioneerimsieks, hakkab ta nö "talvevarusid" koguma, st ekstra kõikvõimalikku säilitama kehas....
 
emily 13. detsember 2001, kl 13.41
Kuule K, aga kas mitte sinu eas ei olegi inimesed natuke priskusele kalduvad? Mina selles eas just läksin. Jooksin ka nagu ogar, aga ei aidanud. 17-aastaselt kaalusin 67kg (praegu 58, vahepeal koguni 52), nägu oli lai nagu laudauks ja punne täis. Õega oli sama lugu, ja enamuse sõbrannadega ka. See on lihtsalt mingi organismi arenemisega seotud faas, katsu see rahulikult üle elada, mis siis, kui sa pole vahepeal üle klassi tibi. Ja see põhiline söögikord söö ikka lõunaks, mitte õhtuks. Ja hommikul söö vähemalt putrugi. Ime, et sa veel kokku pole kukkunud. (Mina sinu ema asemel ... ai-ai-ai)
 
Tarakan 13. detsember 2001, kl 14.50
Lõpeta ära! Miks kaalus üldse alla peaksid võtma? Sa ei ole üldse paks!
 
Kylle 13. detsember 2001, kl 14.57

55kg ja olen 157 cm pikk - ülekaaluline sa ju pole?

Kahtlen, et oled paks. Lihasd kaaluvad palju rohkem kui rasv ning neid trenni ja dieediga küll ära ei saa.

Lihaste ümbermõõtu saab vähendada peale igat trenni korraliku venitamisega. Ilma venitamiseta lähevad lihased "punni" ja ümbermööt suureneb.

Üks oluline asi allavõtmise juures:
söö hommikul hästi, korralik lõunasöök aga õhtusöök jäta kesiseks. Ei ole soovitav süüa ka 1h enne trenni ja üldse mitte peale õhtust trenni.

Trennidest veel, et igal trennil on oma eesmärk: võita, aega veeta, lihaseid treenida, kaalust alla võtta või veel midagi muud.


NB!! ÄRA DIEEDIGA ÜLE PINGUTA. VÕID AINEVAHETUSE TUKSI KEERATA. Ise sain sellise asjaga keskkoolis hakkama ja allavõtmise asemel sain hoopis 15kg juurde.
 
Mel 13. detsember 2001, kl 16.45
Ja milline trenn võtab tõhusalt alla?
 
K 13. detsember 2001, kl 17.37
Jaa juurikaid söön kaa,kusjuures igast värske toit maitseb mulle kõige rohkem,õunad on lemmikud ja porgand,kapsas jm. on ka hea.
Võib-olla söön tõesti liiga vähe.....aga mu organism on sellega juba nii ära harjunud et ega rohkem alla enam ei lähegi,kõht saab lihtsalt täis ning alati pole isu kaa.Ja kui nyyd rohkem sööma hakkaxin siis ma hakkaxin ju just topelt juurde võtma,tead kyll organism on hirmul et äkki peab jälle vähesega läbi ajama ning hakkab varusid koguma.
 
Tibu 14. detsember 2001, kl 03.01
Olen ka väikest kasvu - 155 pikk ja kaalun praegu u 51 kg.
15 aastasena (praegu 27) ei olnud mul minged kaaluprobleeme, olin umbes 43kg ilma mingi pingutuseta. Iga aastaga läheb vormi hoidmine raskemaks ja sellepärast on vorm ka kadunud. Võin rahuliku südamega väita, et olen üsna ümarik, kuigi teen ka u 2x nädalas aeroobikat ja lisaks veel iga päev harjutusi. Umbes kuu aega tagasi asusin tasapisi kaalu langetama. 2,5 kilo on maas.
Tahaks kaaluda 45-47 kg. See ei ole mingi utoopia ja see ei ole vähe, sest ei saa ju võrrelda 170/47 ja 155/47.
Ma olen proovinud igasugu asju, ka kaalujälgimist, mis on väga tõhus, aga raske, sest peab paljust loobuma. Aga minu puhul loeb see, kui ma õhtul ei söö. Hommikul söön seda mida tahan, lõuna-ajal normaalselt, aga jälgin mida suhu pistan ja õhtul võtan puuvilja või midagi muud ja hästi natukene. See toimib suurepäraselt.
Sa vaata oma keha, mitte oma kaalu. Ütle mis su ümbermõõdud on (vöö ja puus),see on natuke parem näitaja kui kaal. Väiksel inimesel tavaliselt lähevad lihased ka rohkem punni - lihas on ju lühem.
Niimoodi poolnäljas olla ja veel normaalselt trenni teha, vaata et sa ennast ära ei kurna , ikkagi kasvav organism. Võta asja rahulikult.
 
kadri 14. detsember 2001, kl 09.08
shapingus mõõdetakse iga võimalik nahavolt üle aga see apteekide värk käib nii et ütled (saab ka kohapeal mõõta) oma kaalu ja pikkuse Siis on neil üx siuke väike aparaat (nagu rool hoiad kahe käega äärtest kinni) Ekraan, mis näitab siis igasugu asju on keskel Hoiad käsi väljasirutatult u minuti (kuni piiksuni) ja siis lööb ekraanile rasva% + mitu kilo su kehast on rasva
nt minul on kehas 17 kilo(!!!) rasva
I'm already working on it nii et nüüd peax juba vähem olema
btw olen 178 cm pikk ja kaalun u70 kilo
 
mariann 14. detsember 2001, kl 11.21
kuidas sa siis said oma kilod jälle maha? mul on sama probleem-- igasugu dieetide ja paastudega on ainevahetus nii sassis, et ma enam ei mõtlegi dieedile, vaid sellele kuidas normaalselt seeditud saaks. samas on soov 15 kg alla võtta, aga kõik ponnistused on siiamaani tulutud.Kui toiduhulka vähendan, ei käi ma tualetis 5-6 päeva ja siis hakkab vaikselt juba veremürgitus tulema, enesetunne on nii kehv, et dieet sinnapaika jääbki. Samas toitun tervislikult, igasugused juurikad, ahjukala,teraviljad, pudrud...
mina enam ei julge midagi ette võtta aga peegelpilt ajab vaikselt ahastusse....
 
ka K 14. detsember 2001, kl 13.03
Kui sa aga proovid selle toidukoguse, mis sa praegu sööd, rohkem päeva peale laiali jagad, et sööd ikka hommikul ka ja päeva jooksul nii neli korda, siis peaks äkki juba see aitama. Sest kui hommikul süüa, siis saab seedimine kohe tööle hakata, mitte ei pea ootama lõunani.
 
Inks 14. detsember 2001, kl 17.12
On olemas seedimist soodustavad teed, L´Angelica sarjast näiteks Depurativa ja ka ingveritee (ingverijuurikat riivida) on seedimist soodustav. Loomulikult oleks hea, kui ei jääks eluks ajaks neid teid tarbima, sest loomulik seedimine on väga tähtis, aga abistava vahendina mõnda aega sobib küll. Ingver on natuke sõbralikum, ei tekita nn. sõltuvust(L´Angelica teedega võib soolestik pikapeale loiuks jääda). Proovi järgi, mina igatahes sain abi, mul oli sama probleem.
 
Sirts 15. detsember 2001, kl 00.48
Millistes apteekides rasva mõõta saab? Ega ometi igas suvalises? Kas see on tasuta teenus või mis maksab?
 
PAKS 03. jaanuar 2002, kl 13.49
157 cm pikk ja 55 kilo raske ei ole kuigi sale inimene. Võin öelda, et olen 167 cm pikk ja kaaludes 55 kilo, ei olnud ma veel liiga peenike mitte. Praegu olen kahjuks ligi 60 kilo ja tunnen end lausa jõuluhanena, 33- aastasena paha tunne....
 
K 06. jaanuar 2002, kl 18.44
Ega ikka nii otseselt ei saa võtta mitte et kui sa kaalud 167 cm-na 55 kg ja tunnen end "mitte liiga peenikesena" et siis mina 157 cm-na pax olen.Muidex nyyd kaalun juba 53 kg ja mõõdud on 92-65-85.Liiga pax wä???Ja mul on ikka lihaseid ka!!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!