Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
ohatised
 
sekretär 13. detsember 2001, kl 13.10
Mure järgmine - nagu ilm natukenegi jahedamaks läheb,olen üle kere ohatanud. Mitte ainult suu peale(nagu ilmselt paljudel inimestel) ei teki ohatised vaid ka seljale ja muudesse väga absurdsetesse kohtadesse, kaasa arvatud sinna, kuhu peaks küll ainult suguhaiguslikult saadud ohatis tekkima. Nüüd olen kuulnud, et on olemas mingi süst, mis ohatised kaotab. Kas keegi teab sellest midagi? Kas on olemas veel selliseid üliohatavaid inimesi?
 
Katsetaja 13. detsember 2001, kl 14.20
Mul peaaegu sama jama. Õnneks on mul senini ohatis vaid näopiirkonnaaga piirdunud. Ja just praegu on mul kogu suu ümbrus seda täis, valus isegi süüa ja rääkida. Tundub imelikuna võib-olla, aga mu huuled ja kogu suu valutab tõesti hetkel kohutavalt selle ebameeldiva ohatise pärast.
Tahaks tõesti teada, kas on olemas mingi hea rohi või ravim selle vastu! Jagage oma teadmisi!
 
Tirts 13. detsember 2001, kl 14.27
Olen kuulnud midagi antibiootikumikuurist, mis ohatise pisiku organismist välja viib. Täpsemalt ei tea.
 
chameleon 13. detsember 2001, kl 14.30
Jube jama tunnistada, aga kas keegi seletaks, mis vahe on ohatisel ja herpesel? Tõsiselt mõtlesin siiani, et need on võrdusmärgiga. :(
 
pipi 13. detsember 2001, kl 14.59
suul ja suguelunditel elutsevaid hepeseid põhjustavad erinevad viirused. Ei ole küll kuulnud, et seda viirust saab organismist välja ajada. Küll saab seda pikaajalise raviga ennetada ja kontrolli all hoida. Ainus, mis herpesele üldse mõjub on see zoviraxis sisalduv toimeaine.
Vereanalüüsiga saab kindlaks teha, millise viirusetüübi poolt herpes tekitatud on ja siis saab ka ravi. Aga päris lahti neist minu meelest ei saa... :(
Ohatis ja herpes ei ole minu meelest ka üks ja sama... Viirusetüübid on erinevad, aga ravida st leevendada peaks neid ühtemoodi saama
küsi ka www.kliinik.ee
 
chameleon 13. detsember 2001, kl 15.06
Lihtohatis, ohatis, herpesnakkus
Herpes simplex (lad.k.)

HSV Infection (ingl.k.)

Sain targemaks. Õigemini teada, et olin ennegi tark. :P
Leidsin sellise jutukese. Tuleb välja, et ongi ohatis lihtsalt herpese maakeelne nimetus...

Herpesviirusel on 2 alatüüpi:HSV-1, lihtohatise tekitaja, põhjustab eelistatult haigusnähte suu- ja nina limaskestal, huultel, näol ning silmadel, HSV-2 tekitab genitaalherpest .

Ülevaade
Nakatumine herpesviirusesse toimub enamasti otsese kontakti teel haige inimese kehavedelikega läbi limaskestade või läbi vigastatud naha, kust viirus rändab seljaaju närvijuurte põimikutesse.Organismi ajutise kaitsevõime languse korral liigub aga närvikiude pidi nahale või limaskestadele tekitades järjekorde lööbe. Nahale või limaskestadele tekivad gruppidena peened villid, mis lõhkedes jätavad järele valulikke haavakesi. Korduvad ägenemised on tavaliselt kergema kuluga kui esmane nakkus. Harvem kaasneb ka siseorganite kahjustus või lisandub mädapõletik.

Viirus püsib nakatunud organismis kogu elu.
 
H.L. 13. detsember 2001, kl 15.17
Mul kah sama jama. Lapsest saadik on see suu herpes veres ja loob valja umbes 2 korda aastas. See pole mingi eriline probleem, elus tuleb ette palju suuremaid probleeme. Aga raseduse 9 kuu jooksul loi suu peale ohatis valja oma 7 korda ja see toesti on aarmiselt tyytu. Ravi pole mingit, tuleb lihtsalt ara kannatada...
 
chameleon 13. detsember 2001, kl 15.23
Mingeid aaloesüste soovitati küll kuskil teha. Pidavat natukene suurendama organismi vastupanuvõimet. Ja muidu hoiduda suvel ereda päikese ja talvel külmetamise eest. See viimane võib vist ohatise probleemiga inimesi vihast turtsuma panna küll? Kui väljas 15-20 külmakraadi, siis kuidas seda suud ikka kaitsed? Kolm salli ümber nina?
 
kersti 13. detsember 2001, kl 15.46
No sall salliks, aga kui ikka kogu keha... Vaesekene. Kõige parem kui Sa leiaks mingi arsti, kes asja vastu tõsiselt huvi tunneks ja erinevat ravi prooviks.
Mul tuleb meelde, et ma kunagi käisin dr. Gabrieli juures - see arst, kes arvutidiagnostikat teeb - huulel oli parajasti ohatis ja tema ütles küll, et viirust saab ka täiesti välja ravida(kuskilt mujalt ma seda kuulnud pole), aga kuna mul rohkem polegi olnud, siis ei hakanud rohkem uurima.
 
Marii 13. detsember 2001, kl 15.47
Organismi vastupanuvôimet tulex tugevdada c vitamiiniga ja iga päev kindlasti vähemalt 1 c-vitamiin hinge alla vôtta. Talvel kylmaga ôue minnes vôiks huultele ja suu ymber määrida bepanthene kreemi ning kohe, kui tunned, et hakkab sygelema ja ohatis tahab tulla, imekiirelt zoviraxi peale.
 
chameleon 13. detsember 2001, kl 15.56
Üle keha on ikka piinav küll seda taluda. Kõige odavam viis oleks siis ehk proovida neid kohti määrida tsink-loksutiga või lihtsalt tsinksalviga. Kuigi see loksuti variant ehk kuivatab neid kohti ehk kiiremini kui salv.
 
Kati 13. detsember 2001, kl 15.58
Mul sama jama, kui hakkab peale, siis nii kui ühest suunurgast lõpeb, nii teises algab. Olen nüüd saavutanud teatava vilumuse ja pidevalt valvel, kui on sellised ilmad nagu nad on praegu. Kui lähen õue, määrin Aphoteker Schelleri hügieenilise huulepulgaga-päevakübara oma- see on just neile, kellel kipuvad ohatised tulema ja veel aitab minule Acic kreem, nii kui tunned, kohe peale. Ei sellest enam pääse, kui see viirus organismis on vallandunud. Minul piirdub õnneks asi küll ainult huultega.
 
nastja 13. detsember 2001, kl 17.28
herpest põhjustab viirus, viirust organismist välja saada on suht lootusetu. abiks on näiteks kreem "Zovirax", toimeaine acyclovir. pisike tuub maksab sadakond krooni, käsimüügis. kui tähelepanelik olla ja kahtlaselt pakitsevat kohta kohe määrida, võib ohatise vahel isegi ära hoida. teine vajalik salv on "Kamistad-Gel", toimeaine lidocain. vähemalt limaskestadel tõhus valuvaigisti. ise kasutan oma herpes genitalise puhul.
väga hullu ohatise puhul tehakse acycloviriga tablettravi, ravim on päris kallis. üldiselt tuleb lihtsalt õppida ohatisega elama,
vaja tähele panna, mis aktiveerumist esile kutsub ja seda vältida.
 
amanda 13. detsember 2001, kl 20.44
Aitab Vietnami salv. Ööseks peale ja ohatis hommikuks läinud. Vastik, kibe jne, kyll, aga ainuke, mis töesti oma töö ära teeb köikide nende Blistexide jm körval. Seljaga muidugi teine lugu. Selle kohta ei oska nöu anda. Vöib-olla tuleks ravida seestpoolt, tegemist ju herpes-viirusega.
 
kk 13. detsember 2001, kl 20.45
Kui asi veel väga hull pole, aitab ka saialillesalv. Teeb naha pehmemaks + põletikuvastane toime. Suhteliselt odav ja ei haise.
 
sekretär 14. detsember 2001, kl 09.25
Olge kõik tänatud - sain abi igasugust.aga ma kardan ka et päris lahti ma sellest jamas ikka ei saagi. kuri lugu on selles, et tegemist on ilmselt päriliku tõvega - isapoolne suguvõsa kannatab samamoodi. Kõige jäledam on vöötohatis seljal - tõeline piinamine - õnneks on seda siiski vähem ette tulnud. Ahjaa, ja genitaalherpest EI SAA AINULT sugulisel teel nagu igal pool kirjutatakse - mul oli esimest korda ta väga väikese lapsena - nii et võimalus sugulisel teel saada oli küll täielik null. Tänan kõiki kaasa tundmast - ehk on vaja hoopis osta majake Hispaaniasse - ehk seal soojas ei teki neid nii tihti:P
 
sekretär 14. detsember 2001, kl 09.31
ja veel Kersti - kes on dr.Gabriel ja kuidas teda võiks leida - oleksin väga huvitatud?
 
liis 14. detsember 2001, kl 10.02
ohatise vastu suul aitab ka hambapasta, sest see kuivatab ta kiiresti ära ja siis ei ole seda algset vesist ja villilist probleemi, vaid ohatis on kuiv ja paraneb juba kiirelt ära!
zovirakx küll kuskil ei aita, minu kogemusest peab seda siis kogu aeg huulele määrima, et ohatist ei tuleks, sest ta ohatisele enam ei aita
 
kersti 14. detsember 2001, kl 10.07
Dr. Gabriel on diplomeeritud arst, kes peale pikaajalist töötamist valis pisut teistsuguse tee - nimelt ta diagnoosib haigusi arvuti abil - paneb sulle juhtmed taha, kuskil peal peab seisma ja siis arvuti trükib välja hunniku pabereid sinu tervisliku seisundi kohta. Ma olen ka apteekides mingeid arvuteid näinud, aga see tundus midagi muud olevat. Igatahes minu teadaolevad kroonilised tõved näitas see arvuti ära küll.
Ravimiseks on tal ka spets masinad. Mis kujul ta seda herpest ravinud oleks, ei tea, sellest rohkem juttu ei olnud.
Leidsin tel.nr.6312346, vastuvõtt oli vanasti Pirita hotelli ...vist teisel korrusel. Kas tel. nuber veel funktsib, ei tea, proovi.
Edu sulle.
 
sekretär 14. detsember 2001, kl 10.33
Eks proovime- mul juba ükskõik, et juhtmed või muu, peamine et ükskord lahti saaks ja inimese moodi ka talve saaks üle elada:)
Kolme salli on tõesti niru ümber suu kerida ja jõuluvastuvõttudel on ka nõme käia nagu Kärna-Ärni.
 
Heli 14. detsember 2001, kl 11.12
Herpese ka (genitaal) saiddki sa siis ilmselt kaaas juba oma vanematelt.
Ema limaskest kontakt lapsega ja kui õnne pole siis oldedki viiruse endale külge saanud. Ise sugulises kontaktis olemata.

HErpes viirus on kogu eluks ja ainuke asi mida sa ise teha saad on vältida seda vallandavaid tegureid. Aastatega peaks tähelepanekuid olema. Minul on selleks näiteks järsk kliimavahetus, vahel ka tugev vihastamine ja saabubki- karistus:(

ravimid on tõepoolest kallid, aga on olemas ka teistsugust lähenemist. Homeoöpaatia näiteks. Tõhus (kui oled õige vahendi leidnud) ja ohutu, kuna ei sisalda keemilisi vaid looduslikke aineid. Põhimõte on lihtne: kõik me oleme looduse osad, mis tähendab, et igale hädale peab olema ka vastumürk. Vaja see ainult üles leida.

Homeopaate tegutseb ka Eestis. Ja see ei ole mingi posimise värk. Kui oled otsustanud järgi proovida pead arvestama, et küsimused mida sulle esimesel vastuvõtul esitatakse võivad tunduda kummalised ja ebaolulised, lõppkokkuvõttes aga õige aine leidmise suhtes äärmiselt vajalikud. Seetõttu oleks soovitav enne ennast ja oma keha käitumismudeleid eelnevalt jälgida: mil moel sind kuufaasid mõjutavad, kui üldse, millises poosis sa magada eelistad, oled öine vähkreja või mitte, kuidas erinevad toiduaineid sulle mõjuvad jne, jne.

point on selles, et kõikide hädade vastu on kusgil rohi olemas. Jõudu selle üles leidmisel.
 
Rivke 14. detsember 2001, kl 11.48
Heli, kas tead mõnda homeopaati soovitada? Oleks ka abi vaja, kuigi probleem pisut teine.
 
w 14. detsember 2001, kl 15.08
mul aitab sel puhul kõige paremini puuder. Kuivatab kiiresti paha villipoisi ära.
 
H.L. 15. detsember 2001, kl 00.58
Muuseas praegu meenus mulle, et keegi kunagi soovitas ohatise raviks siduda villane long kahe keskmise sorme ymber 8-kujuliselt. Siis pidi ohatis kiiremini taganema, tundub naljakas, aga ma jargmine kord proovin.
P.S. see pole nali, raagin taitsa tosiselt.
 
Kati 29. detsember 2001, kl 18.45
Minul õnnestus ohatis selgroo alumistele lülidele külge pookida ja seda solaariumis!!! Võtsin päikest alasti ja siit ka karistus, mis mind kord-kaks kuu jooksul endast täiesti välja viib. Tegelikult ei ole veel ka aru saanud, mis minu ohatise aktiveerib. Nii et üle keha ohatistega on Sul siin veel üks kaaskannataja.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!