Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kohv
 
K 13. detsember 2001, kl 17.40
Tahaxin teada et kas kohvi joomine on siis lõppudelõpux kahjulik või hoopis kasulik.Ajakirjanduses on seda teemat käsitletud kyll nii kyll naa...
 
mees2 13. detsember 2001, kl 18.15
Mõõdukalt vajaduse järgi tarvitades ei saa ükski asi tervisele kahjuks tulla
 
Yks kysimus 13. detsember 2001, kl 21.40
Ega ajakirjanduse peale Sinu joodud kohv ei mõju, pead ikka ise ennast jälgima, siis saad aru, kas kohv mõjub Sulle hästi või halvasti.
 
Sirts 14. detsember 2001, kl 00.23
Kui kohvijoomine Sulle mingit naudingut ei paku, siis jäta muidugi järele.
Mulle pakub ja joon üsna ohtralt. Lisaks löön sellega ka teise kärbse: mul on madal vererõhk.
 
Inks 14. detsember 2001, kl 01.57
Kui kallad sisse tasside viisi ja nii iga päev, siis hakkab südamele, tõstab vererõhku ja kurnab neerusid. Aga see on siis, kui kuritarvitad. Ja eks enesetunne annab ka ju teada, kui liiga palju saab.
 
cat 14. detsember 2001, kl 09.17
Kui kallad palju sisse ja veel ilma piima/kooreta viib kohv lisaks organismist välja kaltsiumit - nii et kui nii pikemat aega on luude hõrenemine garanteeritud.
 
Rivke 14. detsember 2001, kl 10.17
Kohv küll vererõhutõbe ei tekita, puhas jamajutt. Vererõhutõve tekkimine oleneb pärilikkusest. Kohv tõstab joomise momendil ja umbes paariks tunniks pärast seda vererõhku, aga see langeb jälle kui kohvi mõju kaob. Seetõttu ei soovitata juua nendel, kellel on kõrgevererõhutõbi (paarkümmend pügalat ülespoole võib olla määrav) ja soovitatakse juua neil, kellel vererõhk madal.
 
Tarakan 14. detsember 2001, kl 10.23
Üks tass päevas on hea. Väga hea asi on see, et kiirendab neerude tööd. Peale kohvi joomist tegib väga ruttu pissihäda ja uriin on ilus valge ja tegib veel vajadus vett juua. See uhab hästi neeruliiva välja. Ameerikas on tehtud uuring sellel teemal ja on leitud, et neil kontorirottidel, kes joovad palju kohvi või teed on neeruliiva vähem. Ja see on väga loogine, sest peale kohvi joomist on uriin tõesti märksa puhtam.
Pluss vererõhk tõuseb ja energiat tuleb sellega juurde. Miinus on see, et hambad ussitavad, näts on päris palju abiks siis.
Kui juua üle 3 tassi, siis on kahjulik tõesti.
 
potsa 14. detsember 2001, kl 14.26
minu toiduainete professor ütles küll, et ei ole hea. igatahes soovitas juua teed. kohvis on jube palju süsivesikuid, lipiide, happeid, päris palju kofeiini, mineraalaineid. eriti kaaliumit, kaltsiumit ja magneesiumi( noh, selles suhtes jälle üpris talutav). asi on selles, et organism harjub kõigega väga kiiresti ja parem on mitte üldse alustada sellega (nagu alkoholi või narkoga), sest varsti enam algsest kogusest ei piisa ja organism vajab tugevamaid koguseid. see on see kole asi. peale selle on kohv ju lausa paha maitsega minu arust;)
 
aili 14. detsember 2001, kl 20.04
No nüüd olete küll libedale tele läinud. MAITSE ÜLE EI VAIELDA!
Tees, muide, on ka palju kofeiini. See narkootikumiks muutumise jutt on ka jama. Ikka enesetunne dikteerib, kas tahad või ei taha. Ise vahetan aeg-ajalt kohvimarke, et uusi maitseid kogeda ja mitte rutiini langeda.
Ja kui globaalsemalt võtta, siis on ju elamine üldse kahjulik: varem või hiljem surrakse ikka ära. Keegi meist ei jää ilmsasambaks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!