Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
katsium
 
ise 14. detsember 2001, kl 12.38
Kes teab, kui palju võib (peab) päevas kaltsiumitablette sööma! kas kellegil on kogemusi?
 
irw 14. detsember 2001, kl 12.45
Kui valgeid batoonikesi tagant välja hakkad laskma, siis rohkem ei tasu süüa.
 
Mel 14. detsember 2001, kl 13.15
Kaltsiumis ööpäevane soovitatav kogus on
-24 a. naistel ja meestel 1100-1300 mg,
25-50 a. naistel ja meestel 800-1000 mg,
üle 50 a. 950-1200 mg,
rasedatel 1200-1300 mg,
imetavatel naistel 1200-1350 mg

Tabletipaki peal peaks ka vastav informatsioon olema. Ära unusta, et saad kaltsiumi ka piimaga, juustuga jne.
 
potsa 14. detsember 2001, kl 14.00
ei soovita üldse mingeid tablette. see on ainult rahaauk sellistele leiduritele, kes reklaamivad sodi. kindlasti mitu korda efektiivsem on süüa lihtsalt kala, piimatooteid ja igasugu puu-ja juurvilju, sest mitte ainult Ca pole vajalik, vaid veel paljud essentsiaalsed mikro-ja makroelemendid, mida on vaja hormoonidele, ensüümidele jne. seda kõike saab normaalse tasakaalustatud toiduga, kui kõike mõõdukalt süüa.
 
ise 14. detsember 2001, kl 14.06
Suur tänu kõigile!
Lp. irw! jäta oma nõmedad kommentaarid endale
 
Anne 14. detsember 2001, kl 14.41
Tänapäeva poepiimad on liiga lahjad, et kaltsiumikogust kätte saada. Rasvavaba dieetpiima on täiesti mõttetu osta - seal polegi vajalikke aineid järgi jäänud. Kui oled kõva kohvijooja ja üle keskea naine, siis toidust vajalikku kaltsiumi kätte ei saa.
 
Lo 14. detsember 2001, kl 14.42
Kas ja kuipalju kaltsiumi on vaja juurde süüa peaksid konsulteerima oma arstiga. Tehakse vereanalüüsid ja mõõdetakse luutihedust. Ja alles siis saab öelda milliseid mikro- ja makroelemente on vaja lisaks tarbida.
Rusikareegel on, et tablettidest imenduvad vitamiinid ja ka mineraalained inimese organismi tunduvalt kehvemini kui toidust.
Soovitaksin sul juua lihtsalt rohkem piima :)
 
ise 14. detsember 2001, kl 16.05
Aitäh nõuande eest, kuid kahjuks ei seedi piima üldse! Panen ainult natuke kohvile juurde! Kaltsiumi oleks aga vaja hõrenenud juustele!
 
Õnnelik 14. detsember 2001, kl 16.28
Minul on ka laktoosi intolerants (s.t. piimatooteid ei seedi üldse) ja arst ei ole midagi soovitanud. Vahel on tunne, et näriks krohvi, selline kaltsiumivajadus on. Periooditi olen kaltsiumitablette ka tarvitanud, kuid siis pidavat veresoonte seinad liialt sitkeks minema ja ei saa veenist verd kätte enam. Võib-olla loll jutt, aga kui kui mõni kommentaator arst on, siis võiks tõesti asjalikku nõu anda.
 
Inks 14. detsember 2001, kl 17.04
Miks peaks olema paha veresoonte seinu tugavdada. Seda teeb ka E vitamiin minu arust. Kui palju sa ikka verd annad ja küll nad kätte saavad, nad selle eriala peal. Kui aga on närgad veresoonte seinad, kas mitte ei hakka siis veresoonte laienemine kimbutama.
 
Karin 14. detsember 2001, kl 17.29
Tegelikult ei pruugi hõrenenud juuksed olla sugugi kaltsiumipuuduse tunnus - siin võib olla kompleksne vitamiinide - mineraalide puudus. Seda aga jah, peaks arsti-dietoloogiga konsulteerima, mida täpselt ja kuipalju peaks manustama - ehk piisab isegi toidusedeli vaheldusrikkamaks muutmisest. Seda ei maksa vist rääkidagi, et mõneks ajaks tasuks juuste värvimine-keemiline töötlemine ja isegi föönitamine ära unustada. :-)
 
emily 14. detsember 2001, kl 19.25
Just täna ostsin kaltsiumitablette. Maniküürija käskis, kui mu küüsi nägi. arvan, et tulevad muidu ka kasuks. Milliseid milleks, oskab soovitada apteeker. Eraldi tabletid on küüntele, juustele, nahale, luustikule jne. Eks küüne omadest on juustele ka kasu ja vastupidi.
 
Sirts 15. detsember 2001, kl 00.05
Olen ka mitu kuuri kaltsiumitablette söönud. Ei ütleks, et need sel eesmärgil tõhusad olid, mida ootasin (põhiliselt ka küünte pärast, aga salamisi lootsin, et mõjub ka juustele hästi). Silmnähtavalt positiivsed muutused algasid aga hoopis pärast esimest Gerimaxi kuuri. Tarvitan neid sinises karbis, kus on nii vitamiinid kui ka mineraalid sees. Enesetunne muutus värskemaks ja mõtlemine/suhtumine ümbritsevasse tunduvalt rõõmsameelsemaks. Rääkimata küünte ja juuste olukorra paranemisest. Kas see nüüd ainult Gerimaxi teene on, ei julge küll 100% väita, sest küüntele tegin samal ajal ka Trendi-ravi ja juustele ravipalsamit. Aga mulle meeldib nii uskuda ja selle eneseusuga läheb kõik aina paremuse poole.
 
H.L. 15. detsember 2001, kl 00.48
To Sirts:

Mis nimeline firma seda Gerimaxi toodab? Mulle kah meeldis seda tarvitada, aga nyyd olen Eestist lahkunud ja ei oska seda siin valisriigis kuskilt otsima hakata.
 
kadri 15. detsember 2001, kl 13.53
imendub kõige paremini dolocalk (vist kirjutatkse nii, pole hetkel purki käepärast võtta)
seal on sees ka mg-i Koos mg-ga omastab organism kaltsiumi paremini

pole õige öelda et ärge võtke toidulisandeid! Tänapäeva inimesed söövad suht ebatervislikult ja organism ei saa lihtsalt kõiki vajalikke aineid kätte
ise võtan erinevaid aineid st mitte multi-tablette
 
Sirts to H.L. 16. detsember 2001, kl 18.24
Loen oma Gerimaxi karbilt, et tootja on Dansk Droge AS Taanist. Võib-olla turustatakse seda kuskil mujal mõne muu nime all, aga arvan, et kui apteegis vihjad selle þenþeni koostisele, siis peaksid nad aimama, mida silmas pead.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!