Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
20a neiu ja juuksed kaovad peast
 
murelik 31. detsember 2001, kl 11.50
tõsi mis tõsi. ei ole hüsteeriline, et ise endal juukseid peast kikuks. regulaarselt pestud, kammitud ja igati hooldatud läikivad juuksed. aga peast langevad välja. ja ebaloomulikult palju. alguses arvasin, et inimesed kipuvad endale ikka asju ette kujutama ja erilist tähelepanu ei pööranud. aga mõned päevad tagasi teatas juuksur mulle, et mul langevad juuksed välja ja soovitas arsti poole pöörduda. pidavat kohe näha olema, et juuksed kaovad ära. aga millise arsti juurde minna tuleks?ega need peast kukkuvad juuksed mu ainuke viga pole. toit ei püsi sees, pidev uni ja janu. kas ma võin hakata asju kokku pakkima nüüd?
 
Mirjam 31. detsember 2001, kl 13.03
Ära muretse liialt. Ilmselt on sul mingi tervisehäda ja pöördu kõigepealt perearsti poole, kes teeb kindlaks, milles viga. Küll siis ka kõik muu korda saab. Mul oli kord kooliõde, kel alati haigestudes (isegi tavalised gripp ja angiin) kõik juuksed peast välja langesid. Pärast kasvasid tagasi. Iga inimese organism on omamoodi ja reageerib erinevalt hädadele. "Asju pakkima" pole küll veel vaja seepärast hakata.
Rahulikku aastavahetust sulle ja murede lahenemisega ilusat uut aastat!
 
Kis 31. detsember 2001, kl 13.44
Kui mul üks väga pingeline periood elus oli siis tuli kah juukseid peoga peast - kas põed suurt stressi äkki, hetkel?
Muidu võiks arvata et ehk kasutad sobimatut šampooni, kuid see une ja söömishäirete jutt ilmselt viitab tugevale stressile.
Ilmselt perearst peaks suunama sind kuhugi edasi, tundub et asi on eelkõige psüühikas kinni. Püüa vähem muretseda!
 
Mari 31. detsember 2001, kl 21.51
Janu ja uni võivad viidata suhkruhaigusele. Kas diabeet ka juuste väljalangemist põhjustab, ei tea. Igal juhul, ruttu tohtri juurde!!!
 
Mari 31. detsember 2001, kl 21.55
Janu ja uni võivad viidata suhkruhaigusele. Kas diabeet ka juuste väljalangemist põhjustab, ei tea. Igal juhul, ruttu tohtri juurde!
 
pk 01. jaanuar 2002, kl 00.49
parem karta kui kahetseda ja ära kuula selllist juttu nagu "ära muretse"
Juuste väljalangemist võivad põhjustada: stress, raske psüühhiline üleelamine, dieet, kiire kaalulangus, hormonaalsed häired-haigused, kilpnäärme probleemid, mingi nahahaigus, rasedusjärgne aeg jne. samuti muidugi ka mehhaanilised põhjused (halb juuksevärv, kiiritus jne)

Kõigepalt mine nahaarsti juurde, kontrollib ega mingit nahaaigust ega muud sellist jama pole. Kui tema poolt tundub kõik korras võiksid minna endokrinoloogi juurde (vist vaja saatekirja, saad perearstilt) Endokrinoloog võiks teha hormonaalsed testid (vereproov), et hormoonidega asi korras oleks (mees-naissuguhormoone normi piires jms) Samuti võiks ednokrinoloog teha kilpnäärme uuringud (ultraheli) Kilpnääre nimelt mõjutabki kehas hormoonide talitust.

Samuti vaata üle ome eluviisid (tervislik toit, no-stress jne jne)

Niih, kui ikke põhjust pole ja juukseid jätkuvalt langeb-no ikka pikem aeg-aasta, kaks? (ja pole näha, et uusi asemele kasvaks)....siis järsku tegu päriliku kiilaspäisusega (ürita nahaarstilt mingi diagnoos saada) Ja selle põhjust ei teata ja see EI pea otseselt pärilik olema

Ära nüüd ära ehmu ja usun, et sul asi nii hull pole ja näiteks mingite rohtude või stressivaba eluga juuste väljalangemine kaob.
Aga kui ikka juba mõned aastad vaatad, et peanahk hakkab juba läbi kumama...siis jah asi kurb...ja kõige kurvem see, et ravi pole. Vaata kui palju kiilakaid mehi ümberringi:( Ja just-just, seda pärilikku kiilaspäisust esineb ka naistel, aga vääääga väike protsent.
 
pk 01. jaanuar 2002, kl 00.50
tahtsin veel lisada, et kui tegu alopeetsiaga (pärilik kiilaspäisus) siis mida kiiremini arstile seda parem. Tänapäeval saab lihtsamalt juuste väljalangevust piirata, aga uusi asemele kasvatada juba nii lihtsalt ei saa:(
 
ester 02. jaanuar 2002, kl 11.00
kõige tähtsam on säilitada rahu ja mitte paanitseda!olen Kis´iga täiesti ühel meelel!
 
murelik 02. jaanuar 2002, kl 11.25
tänan kõiki kes vastasid!

suhkruhaigust kahtlustasin ma ise ka alguses. veresuhkur jäi normi piiresse, kuid oli kõrge. soovitati mõne kuu pärast uuesti tulla. nüüdseks on umbes pool aastat möödas sellest.

stressis ei ole. kuigi... tööl olles on sõna otses mõttes 8 tundi ilma lõunata järjest pinge sees. aga muidu olen õnnelik...:)

päritav kiilaspäisus... ei oska kommenteerida. oma meessuguvõsa vaadates on kõigil juuksed peas, mõnel väga kõrges eas on neid hõredamalt.

tänan veelkord soovituste eest. võta asja rahulikumalt ja järgmisena teen kõne perearstile.
 
Tova 02. jaanuar 2002, kl 14.09
Küsin veel. Ütlesid, et söök ei püsi sees.
Ega Sa buliimik ole? Mõtle hetkeks oma toitumisharjumuste üle.

Buliimikutel/anorektikutel on juuste väljalangemine tavaline.
 
murelik 02. jaanuar 2002, kl 15.02
njah...
tova küsimus pani mõtlema.

olen alati arvanud, et see buliimia/anoreksia algab kõige pealt peast (inimene ise tekitab oma mõtlemisega endale tõsise haiguse). ei leia, et mu välimusel viga midagi oleks. tahtlikult toidukorda vahele ei jäta, oksendamist esile tahtlikult ei kutsu.
kuigi... enda arvates söön vähe kui tegelikult peaks. pean silmas lõunat, tihti jääb see vahele kuna pole aega laua tagant lõunale minna. kuigi peaks. ja nüüd VEEL korralikumalt järele mõeldes... ega igal hommikul ei jõua hommikusööki süüa ka. küll ma olen loll- ja nüüd imestan, et miks olen väsinud, miks toit ei püsi sees... eks inimene on ikka endale kõige suurem vaenlane.
ma tõepoolest poleks ise osanud endale sama küsimust esitada. nagu ennem ütlesin, ma arvasin, et see rohkem selline ajuhaigus.
 
pk 02. jaanuar 2002, kl 18.48
"pärilik kiilaspäisus" ei tähenda seda otseselt. Nimelt kõikidel mees- ja naissugulastel võivad paksud parukad peas olla, aga ikka on ühel inimesel see probleem. Põhjust ei teata ja nimetus on pandud kunagi ammu....

Aga jah paanitseda pole mõtet, ilmselt lihtsalt vitamiini/kaltsiumi puudus.
 
ester 03. jaanuar 2002, kl 10.54
katsu leida endale meelepärast tegevust, õpi lõõgastuma ja ära otsi endale haigusi:)
 
piret 06. jaanuar 2002, kl 17.06
esmapilgul tundub küll ,et tegemist on anoreksia või buliimiaga,kuna aga te ise väidate ,et te sööte normaalselt ja teadlikult oksendamist esile ei kutsu .siis tõenäoliselt see nii ka on. kõik need probleemid viitavad siiski tugevale närvisüsteemi häirele.kõigepealt ,juuste välja langamine-närvide toit on kaltsium ja kui meil on pingeline periood[või elu]hakkab kohe krõbinal organismist kaltsiumi kuluma.kui me ei anna siis kaltsiumi preparaatide näol juurde[kahjuks toidust me ei saa piisavalt]hakkab organis seda võtma juustest,hammastest,küüntest ja luudest.selle tulemusena,juuksed langevad välja,hammbad lagunevad ja küüned murenevad. oksendamise tõenäoliselt kutsub esile mõni mõte,hirm millegi ees või millegi pärast.kuna oksendamisega tekib vedeliku puudus siis sellest tingitud ka suur jänu. mina soovitan lisada oma toidu sedelisse kaltsiumi tabletid ja palju puhast vett. aga alati tasub lasta ennast üle vaadata arstil kasvõi suuremate tervise probleemide ennetamiseks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!