Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Valud kõhus
 
Katrin 03. jaanuar 2002, kl 11.28
Minu tervisemureks on valud parema roidekaare all. Tavaliselt algavad valud õhtul, esialgu selline vaikne ühtlane valu, mis järk-järgult läheb üle põletavaks ülisuureks valuks ja kestab prakstiliselt terve öö. Lõpuks ei saagi enam aru, kust siis tegelikult valutab, kas kõhust või seljast.Hommikul on kerge iiveldustunne ja "haige koht" on tunnetatav, kuigi ei valuta.
 
Plahh 03. jaanuar 2002, kl 11.44
Üldiselt on arst abiks. Ja dieet. Oled täheldanud, kas söömise järel tekivad valud ja söömata on hea olla?
 
tolerant 03. jaanuar 2002, kl 14.49
arst oleks kindlasti abiks. kuid tunduvad mao valudena, nüüd peale jõule pole midagi imestada, kui magu valutab, on teine ju kõva vatti saanud, kuid tõsiselt rääkides.
endale olen stressi ja valede söömisharjumustega kaksteistsõrmik soole haavandi muretsenud ja kui see parajasti ägedas staadiumis on siis valu meenutab just sinu poolt kirjeldatut. vahel on tunne nagu peenikesed vitsad oleks ümber rinna tõmmatud ja keegi muudkui pingutaks neid. esmaabina aitavad zantac ja rennie jms. aga arsti juurde tuleb ka kindlasti aeg kinni panna, et ravi ikka tõhus ja õige oleks. Kui õigesti tean, siis tänapäeval ei praktiseeri arstid nii laialdaselt enam mõõga neelamist ja diagnoos pannakse kirjelduse ja kõhutunde järgi(see oli lohutusena mõeldud).
 
ester 03. jaanuar 2002, kl 15.14
paremal roidekaare all on maks mitte magu!
 
mona 03. jaanuar 2002, kl 15.46
Ehk hoopis roide närvi ärritus, terav valu tekib halva painutamise/pööramise või kerge külmetamise tagajärjel.
 
spets 03. jaanuar 2002, kl 15.47
Katrin: Tundub, et sulle teeb häda sapp. Olin ise samas jamas umbes 2 kuud tagasi. Lihtsalt näris ja näris paremal roiete all. Mingid valuvaigistid ka ei aidanud, muuseas oli ka kõht lahti, tundus, et toit ei seedi üldse ära. Võtsin siis tee doktorite manu ette ja selgus lõpuks (peale kuu ajaseid uuringuid), et on sapikivi. Kohe sellele noaga kallale ei minda, vaadatakse uuesti poole aasta pärast. Õnneks läksid valud iseenesest(vist) vähemaks, nüüd vahest ainult torkab. Jõin muidugi alguses kusagil 1,5 l. saialilleteed päevas ja väga head on Cholagogum`i kapslid, neid saab apteegist ilma retseptita umbes 60.- olenevalt apteegist (mõjuvad sapile ja maksale hästi). Jõudsat paranemist!
 
Plahh 03. jaanuar 2002, kl 15.48
ester, see, mis anatoomiliselt meil sees on, ei määra valuaistingu tekkekohta. Nõus tolerandiga, täpselt sama lugu. Ja valu hakkab miski 1,5 -2 tundi pärats söömist ja keerab öö ikke kapitaalselt sinnasamusesse.
 
nii 03. jaanuar 2002, kl 16.57
Eks ikka arsti juurest saab abi, aga mul olid sarnased sümptomid seotud kah just sapikividega. Sattus aga alati valu tegema peale banaani söömist. Ei osanud arvatagi, et mul, tervel inimesel sapikivid olla võiksid! Aga arsti juures tehti analüüsid ja ultraheliuuringud (kokku võtsid uuringud umbes tunni) ning läksingi opi järjekorda. Ja kui tegemist on tõesti sapikividega, tehakse op võimaluse korral just siis, kui ägedaid valusid parasjagu pole, pääseb nelja väikese sisselõikega.
 
Scarlet 03. jaanuar 2002, kl 17.06
Mina arvan, et sul on tegelikult veenilaienditest tulenev valu, mis lihtsalt TUNDUB paremal roiete all.
:)))
Nali naljaks, aga sa näed ise, kui palju erinevaid organeid sulle siin pakutud on! Keda sa rohkem usaldad, siinseid iseteadjaid või arsti?
 
Pipa 03. jaanuar 2002, kl 17.22
veikkan kah sappi või maxa, kuid see selja jutt ajab nats segadusse - äkki hoopis neerud?
sapi-maxa puhul tulex hoiduda alkost, mustast kohvist, mustast leivast jne. tumedat värvi, happelistest toiduainetest, eelistada valget värvi, soovitatavalt keedetud, mitte praetud toitu (ise pääsesin nii sapiopist)
ja MUIDUGI et väldi STRESSI!!!
aga tegelikult mine ikka mõne tohtri juurest ka läbi...nii igax juhux...
 
Tädi 04. jaanuar 2002, kl 16.24
Tundub hoopiski närvivalu moodi olevat - mulgi oli kunagi sama mure, ainult vasakul pool roiete all. Kahtlustasin juba infarti, maohaavu ja igasugu muid asju. Pärast aga selgus, et oli hoopis närvipõletik SELJAS, valu aga kiirgas mööda närvisid igale poole ja tundus tugevam eestpoolt. Sain jupi aega elektriravi ja kadunud olidki - nii infarkt kui maohaavad kui muu:)))
 
Cathy 05. jaanuar 2002, kl 21.17
kuule äkki on hoopis neerud?mine ikka arsti juurde
 
piix 07. jaanuar 2002, kl 17.22
näe kui palju variante, võta mis meeldib.
aga tegelt kobi tohtrimanu.
 
Margit 17. jaanuar 2002, kl 11.48
see võib olla ka 12-sõrmiksoole haavand.minu tuttava kaebused olid täpselt samad ja selgitati välja sonograafiaga.Mine arsti juurde.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!