Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
sinised hambad?
 
vii 07. jaanuar 2002, kl 19.13
Kui hambast eemaldada närv ja täita see kaltsiumi või mingi muu täidisega, kas hammas muudab oma värvi? Kuskilt kuulsin, et hammas ju surnud ja võib muutuda siniseks. Arst aga ütleb, et ei muuda värvi.
Millised on teie kogemused?
 
k 07. jaanuar 2002, kl 19.51
Naljatilk, vanematel inimestel on enamus habaid täidetud juurtega! on sinised või?
 
mari 07. jaanuar 2002, kl 20.52
võivad minna küll jah surnud hambad tumedaks. neid saab muidugi ka valgendada, aga see pole ka eluaegne efekt.
 
kk 07. jaanuar 2002, kl 23.00
k,
naljatilk, need on ju proteesid!

vii,
minu täidetud juurega hammas on küll viie aastaga mingit hallikas-sinakat karva läinud. Valgendada pole veel julgenud, sellised "surnud" hambad pidid siis eriti hapraks minema ja murduma. Kolleegil oli samasugune hammas, murdus ära ilma valgendamatagi.
 
Muff 08. jaanuar 2002, kl 08.59
Minu mõlemad esihambad on kukkumise tagajärjel surnud, üks neist on protees ja teine on valgendatud. Paraku valgendatud hammas tumeneb pidevalt ning kavatsen ka selle hamba proteesiga asendada. Surnud hambad muutuvad hapraks niikunii, seega protees või kroon tuleb panna kunagi niikuinii.
 
vii 08. jaanuar 2002, kl 14.53
Tänan kommentaaride eest.

Mul nimelt selline lugu, et igemes oli põletik ja kuna mul niikuinii hambad ühte ritta ei mahtunud, siis tõmmati haige hammas välja ja pandi breketid, et augukoht ära täita. Nüüd on hambad küll ilusti reas, kuid kahel esihambal on breketite ja varasema põletiku tõttu juureotsad murdunud ja tahetakse need hambad suretada ja juuretäidisega täita.
Oleks ma teadnud, et breketid võivad lõhkuda ka terveid hambaid, poleks üldse neid lasknud panna. Nüüd aga ei tea, mida teha. Kahju on lasta hambad lihtsalt suretada, aga samas arst väidab, et vastasel juhul laguneksid need hambad veelgi. Keda uskuda?
 
mari 08. jaanuar 2002, kl 21.30
hammaste suretamine on paratamatu ja mina pole sellest küll probleemi teinud, sest muidu näed oma haige hambaga veel sellist valu ja vaeva, et anna olla. ka mul on 2 esihammast surnud, ka breketid on olnud. breketid ise ju hambaid ei lõhu vaid asi on selles, et siis on hambaid raskem puhastada ja sinna kipuvad augud tulema kiiremini. kui sul on tegemist esihammastega,siis parem lase nad suretada ja käi neid valgendamas, sest lõputu esihammaste ravi on väga jube asi.
 
vii 09. jaanuar 2002, kl 11.44
to mari
Mulle ortodont jällegi seletas, et just breketite surve tõttu hammastele need juureotsad katki läksid. Hambad ise on korras ja ilma aukudeta ning ma ise küll aru ei saa, et nende hammastega midagi viga oleks. Seepärast ongi kahju neid lihtsalt suretada.
Lähiajal konsulteerin ka oma hambaarsiga, et küsida tema arvamust.
Aitäh veelkord.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!