Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Sünnimärgi eemaldamine
 
Merike 08. jaanuar 2002, kl 15.32
Kas keegi on sünnimärke lasknud eemaldada?Kus oleks kõige turvalisem opereerida?Palju võib ka maksma minna?kas jääb sügav arm?
Sünnimärk on mul kulmu ääres…
 
mari 08. jaanuar 2002, kl 21.27
kas pead seda tingimata vajalikuks? tean ühte noort neiut, kes peale taolist oppi suri üsna varsti... pärast seda ei taha mõeldagi, et peaks ära lõikama midagi sellist, mis elu just väga ei sega. seda tööd tehakse vähemalt tartus onkoloogiakliinikus ja osadel juhtudel ka haigekassa maksab. mõtle tõsiselt selle peale, et sünnimärgi opp pole mingi lihtne ja ohutu kosmeetiline töö.
 
Marie 08. jaanuar 2002, kl 22.32
Sünnimärkidel tuleb silm peal hoida. Kui märk on muutunud nii värvi kui kuju poolest, siis tuleks minna ja arstiga nõu pidada(vast nahaarstiga esmalt),ja viivitada eriti ei maksa. Arvan,et see neiu ei lahkunud sünnimärgi eemaldamise tõttu vaid, et tal oli nahavähk, mida püüti ravida. Ma muidugi ei tea, aga arvan nii.
 
Merike 09. jaanuar 2002, kl 10.55
Loomulikult on riskantne,kuid sünnimärk on justkui tüügas ,vahest segab hirmsasti,et läheks kohe homne päev lõkama...
Kus tehakse seda Tallinnas?
 
Mann1 09. jaanuar 2002, kl 12.02
See ei ole kindlasti kosmeetiku-rida.
Tallinnas tehakse seda Hiiul Onkoloogiakliinikus ja enne oleks tark käia seal kirurgi vastuvõtul. Käis seal ka üks minu tuttav, kellel lõigati põselt üks suurenema hakanud ja ebameeldiv sünnimärk ära ning pärast käis ta veel mõned korrad profülaktika mõttes kontrollis, kuid kõik on küll siiani korras (ptüi-ptüi-ptüi üle vasaku õla).
 
L 09. jaanuar 2002, kl 12.04
Kui sünnimärk just silmatorkavalt "vähine" ei ole, siis Tartu onkoloogiakliinikus saab end järjekorda panna (u 3-4 kuud) ja sel puhul maksab opi kinni haigekassa. Kui ise maksad, tehake op kohe, umbes 700 eeku maksab nt põse pealt suhteliselt väikese sünnimärgi eemaldamine. Öeldi, et väike arm ikka jääb, aga endal veel kogemust ei ole. Tuttav vähiarst rääkis, et nahapinnast kõrgemad sünnimärgid tuleks lasta ikka ära lõigata.
 
kiq 09. jaanuar 2002, kl 17.10
Tere!

Mis te hirmutate inimest! Ise lasin kõrva tagant eelmise aasta märtsis eemaldada Magdaleena Haigla kirurgi juures, haigekassa maksis. Ei olnud valus, kohaliku tuimestusega, ei ole mingeid probleeme olnud. Ei olnud miskit järjekorda kah, kogu protseduur võttis 20 minutit.

To Mari: Inimene suri kohe peale seda ära? No kus on mõistus, ma loodan, et sa oma häid sõpru niimoodi ei "nõusta". Sel juhul pidi temal see sünnimärk juba olema väga halvaks läinud ning vähk. Niisama heast peast vaevalt, et sünnimärgilõikuse pärast ära sureb, c'mon! Ära mängi arsti.. oled sa ta surmatunnistust lugenud?

Kirurgi võiks küll enne külastada tõsi, selleks on vajalik perearsti saatekiri.

Regards,
kiq
 
mari 09. jaanuar 2002, kl 17.44
kiq, ise mängid ju täpselt samamoodi arsti, nagu väidad mind mängivat!õnnitlen neid, kelle see opp on läinud hästi, aga tahtsin lihtsalt öelda, et selle asjaga võivad kaasas käia igasugu tüsistused (ma ei tahagi väita, et see opp ALATI surmaga peab lõppema, nii suur inimestevihkaja ma nüüd ka ei ole.)lihtsalt ma ei saa aru, miks sellist oppi tingimata vaja on teha, kas see sünnimärk teeb inimese nii jube koledaks või?
 
kk 09. jaanuar 2002, kl 22.44
mari,
kui sünnimärk on kohas, kus ta võib viga saada või lihtsalt pidevalt ärritatud - nt meigi pealemäärimisega, siis on parem ta eemaldada. Sellised sünnimärgid kipuvad kergesti nahavähiks minema.
 
lihtsalt teadja 14. jaanuar 2002, kl 03.54
Tere Merike,

Kui see küsimus sul ikka veel päevakorras on siis kirjuta mulle ja võin sulle anda täpsed andmed, et kuhu minna ja mida teha.
Kuna minu ema tegeleb kirurgina Tallinnas täpselt sellega juba viimased 25 aastat, siis tean üsna kindlalt öelda, et sünnimärgi eemaldamisse küll keegi ei sure. Surrakse sellesse kui õigel ajal oma probleemidega arsti juurde ei minda.Loomulikult ei ole asi alati nii lihtne aga kindlam on igal juhul võimalikult kiirelt asjatundjatelt nõu küsida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!